Roodenburg Actueel 2012 - nummer 17

Doordeweeks zijn er leerlingen bij de club te vinden die helpen bij het schoonhouden van het sportpark en het clubgebouw. Andere leerlingen helpen weer bij het assisteren van de jeugdtraining en het fluiten van wedstrijden.

 

Naast deze werkzaamheden waren er deze week veel leerlingen op het sportpark die allen hebben meegeholpen met de inrichting van het sportpark. Wanneer u het hoofdveld opkomt, zult u zien dat alle reclameborden zijn verhangen. Verder zijn alle vlagmasten en de kopgalg verwijderd. Het zijn werkzaamheden in het kader van de uitbreiding van het kunstgrasveld. In mei zal er worden gestart met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Het oude kunstgrasveld is door de KNVB afgekeurd en door de gemeente Leiden afgeschreven.

 

Woensdag waren leerlingen bezig met het verwijderen van groenresten aan de kopkant van het clubgebouw. Aan de voorkant werden de houten planken geschuurd. Donderdag werd een deel van het houtwerk opnieuw gebeitst. Op het parkeerterrein werd een omver gereden paal verwijderd en wat straatwerk gedaan. Toen ik vrijdagavond het sportpark betrad, zag ik een netjes opgeknapt geheel. Een voorwaarde voor een schoon en veilig sportpark. De vrijdag werd gebruikt voor ontspanning en er was een voetbaltoernooi in de wijk de Kooi.


Deze week

Op maandagavond speelde de D2 uit bij Docos. Een groot aantal spelers ging per fiets. De D1 bleef alleen achter en was deze avond bezig met passen/trappen en aannemen van de bal.

 

Toen ik dinsdagmiddag het sportpark betrad, was het een drukte van jewelste. In het clubgebouw de wekelijkse kaart- en sjoelmiddag. In het jeugdhonk leerlingen die een maatschappelijke stage volgen. Buiten het begeleidend spelen en een groep meiden die graag willen gaan voetballen.

 

Dinsdagavond volgde ik de kwartfinale van de bekerwedstrijd Roodenburg zaterdag 5 tegen Docos 4 via twitter. Er kwam na 17 minuten een bericht te staan dat de stand 3-0 was voor Roodenburg. De eindstand zag ik ook via twitter, 7-1 voor Roodenburg 5.

 

De avond werd verder beheerst door de halve finale FC Barcelona tegen Chelsea. Het was een wedstrijd tussen aanvallen en verdedigen en uiteindelijk won Chelsea. Het waren feiten, maar mijn interesse richtte zich op het eind van de wedstrijd. De favoriet werd geklopt. Handen werden geschud en ik hoorde het clublied van Barcelona. Ondanks de nederlaag klonk dit clublied als baken voor de spelers. Moeten wij het clublied ook niet wat meer laten horen?


Donderdag waren we bezig met het spel zonder bal bij de E-pupillen. Veel spelers gaan pas lopen nadat eerst de bal is gespeeld. Het gaat om vooruitdenken en dat is weer een vorm om te leren samenspelen. Samenspelen is de doelstelling van de KNVB voor de E-pupillen.

 

Zaterdagmiddag was het stiller dan gewoonlijk. De Roodenburgreisclub, bestaande uit 14 personen, verbleef dit lange weekend in Kalkar. Vorige week kreeg ik de vraag: kan ik bij Roodenburg patat kopen? Ik antwoordde dat dit niet op dinsdagmiddag kan, maar wel op zaterdag of zondag als de ovens aan staan. En we verkopen oma's frieten. Deze zaterdag nam ik diverse buurtgenoten waar die patat kochten, het lieten inpakken en het thuis consumeerden. Vroeger was dit heel gewoon. Heel de Kooi stond in de rij aan de buitenkant van de kantine om patat en snacks te kopen. Gaan oude tijden herleven?


Het voetbalgebeuren op zaterdag/zondag

Laten we het kort houden. Alle wedstrijden gingen niet door. Regen en een vervoersprobleem waren de oorzaak. Sommige ouders zagen de regen met bakken uit de hemel komen en dachten bij voorbaat al dat het afgelast was. Maar met steeds meer kunstgras is de kans groot dat er wel gespeeld wordt. Een paar mini F-spelers waren er wel en speelden een partijtje.

 

De zondag moest nog 3 minuten in de eerste helft en 45 minuten in de tweede helft. De stand was 0-2 en Roodenburg moest verder met 10 man. Deze 10 spelers wisten nog vijf maal het net te vinden van Leidsche Boys. In de slotseconde viel Murat Kaddouri op de bal in het strafschopgebied en redde de Boys de eer.

 

Zondag 2 en 3 waren ook op schot. Zij wisten beiden vier keer het net te vinden.

 

Uitslagen zondag 29 april

Leidse Boys - Roodenburg: 1-7

Roodenburg 2 - SJZ 3: 4-2

Roodenburg 3 - Rijnland 3: 4-3


Sociale media bij Roodenburg

Het is onopvallend geplaatst op de website en daarom is het goed om er aandacht aan te besteden. Ik heb het over Facebook. Facebook is een sociaal netwerk en via Facebook ben je met iedereen verbonden en deel je alles met iedereen in je leven. Via de F-AANRADEN kan je nu artikelen en verhalen die op onze website staan, delen met je vrienden op facebook. Je kan ook via onze website een Facebook account aanmaken. Na twitter een tweede vorm van Roodenburg contact via de sociale media en ik denk dat het eind nog niet in zicht is.


Maandag 30 april

Geen training voor de F-pupillen i.v.m. Koninginnedag. Andere groepen informeren bij hun trainer of er getraind gaat worden.


Vakantietijd/wel training

Op de andere dagen deze week wordt er wel gewoon getraind. Sommige ouders denken: geen school, geen training, maar dat is niet het geval. De training gaat deze week gewoon door.


Leerboek 1 voor pupillentrainers verschenen

Een van de doelstellingen van een voetbalclub is om de voetbalsport te promoten. Wanneer men een jeugdafdeling heeft, is het zaak dat de kinderen zo goed mogelijk leren voetballen. Een voetbalclub zelf moet aangeven hoe de teams willen spelen. Daarbij hoort een opleidingsplan. Tegenwoordig zie je dat derden bij een club de opleiding verzorgen. Voetbalscholen komen de club vertellen hoe het voetbal zich ontwikkelt. Maar gaat dat niet ten koste van de identiteit? Wat dat betreft is Roodenburg nog steeds herkenbaar.

 

Deze week hebben onze E-, F-en mini F-trainers materiaal ontvangen die hen daarbij kan helpen. Maar met theorie ben je er niet alleen. Coördinatoren kijken mee, vullen aan en op die manier zal het voetbal alleen maar beter worden.


In de eerste uitgave, voorzien van ringband, gaat het om het trappen/schieten van de bal. Aan de orde komen de betekenis van het schieten bij het pupillenvoetbal en hoe je een schiettraining voor de kleintjes organiseert. Wij willen geen ellenlange rijen met zich vervelende kinderen. Een goede organisatie van de les met veel spelplezier zorgt voor een goed en veilig leerklimaat van de kinderen. Daarnaast wordt in het boek ingegaan op oudercontacten, want zonder ouders kan je eigenlijk niet voetballen. Belangrijk voor vervoer en als belangstellende vormen zij vaak de ruggengraat van een teamgebeuren. Het is ons streven om meerdere keren een jaar een themanummer te gaan uitbrengen en een voetbalbibliotheek te gaan oprichten.


Ziekenboeg

Een van de oudste Roodenburgleden heeft zijn enkel gebroken. Ik doel op Nard Klein. Vanaf deze plaats wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.


Roodenburg 85 jaar (23)

Dit keer zijn we met ons verhaal wat recenter. Het gaat over het eerste zaterdagelftal van Roodenburg. Spelen op zaterdag, dat ging niet zo maar. Veel clubs en veel bestuurders waren bang dat het ten koste zou gaan van de zaterdag- of de zondagafdeling. Als club moet je echter altijd luisteren naar je leden en wanneer die liever op zaterdag spelen dan op zondag, moet je mee gaan met de tijd. Daar zijn we bij Roodenburg in geslaagd. In het verhaal waarom bij Roodenburg de zaterdagafdeling werd opgericht.

 

Gerard Theunissen heeft zich deze week aangemeld als reünist en in zijn e-mailbericht stond het volgende. Herinner jij nog dat de opa van Ron de Roode met de rolstoel het veld opreed en achter de scheidsrechter aanging. Dat verhaal hebben wij geplaatst bij verhalen uit de oude Doos.

 

Wat gebeurde er in werkelijkheid? Roodenburg A1 speelde tegen Feyenoord A1 en op zo'n wedstrijd kwamen al gauw 600 toeschouwers af. Want het was smullen. Op een dergelijke wedstrijd zat veel spanning, want iedereen wilde spelen. Tegen Feyenoord moest je laten zien, wie je was en proberen om je in de kijker te spelen. Roodenburg kwam met 0-2 achter en het werd 1-2. Scheidsrechters in die tijd floten normaal gesproken de LVB-wedstrijden en wedstrijden van de regionale jeugd vormde voor hen topwedstrijden. Ze keken tegen betaalde clubs als Feyenoord en Sparta op en die teams zochten wel eens de grenzen op. Hoe ver mag ik van de scheids?

 

De scheidsrechter floot in de ogen van fanatieke Roodenburgers te lankmoedig. Opa Heijmans had een scootmobiel en iedere thuiswedstrijd was hij aan de lange zijde te vinden. De man die zelf op niveau had gevoetbald, was er klaar mee en vlak voor tijd werd het hek bij de ingang van het veld open gezet. De heer Heijmans stoof gemotoriseerd het veld op en was op weg naar de arbiter. Het publiek lag in een deuk. De scheidsrechter kon niet anders doen dan de wedstrijd staken.

 

Het was in die tijd een unieke gebeurtenis. Zo uniek dat programmamakers Harry Vermeegen en Henk Spaan van Voetbal 80 belden of de heer Heijmans het nog een keer wilde overdoen. Dat hebben wij maar niet gedaan.

 

Het aantal reünisten blijft gestaag groeien. Deze week zijn we gekomen op 161 en ontvingen wij een bevestiging van Gerard Theunissen, Harry Talsma, Rene Feenstra, Lenie Jansen-Hartevelt, Bert Bastiaan, Henk Siera en Martin Prins.


De Arag spelregelquiz op www.voetbal.nl

Veel Roodenburgjeugdleden bezoeken regelmatig de website www.voetbal.nl. Nu het weer vakantietijd is en je soms niets te doen hebt, kun je via internet deelnemen aan een quiz met vragen over het Nederlands voetbal en spelregelvragen. Ga dus snel naar deze site en test je kennis van het voetbalspel. Veel plezier.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 5 mei

Ras - Roodenburg: 14.30 uur

Leiden 2 - Roodenburg 2: 12.00 uur

Roodenburg 5 - Woubrugge 3: 12.00 uur

Lisse D 12M - Roodenburg D2: 8.45 uur

 

Zondag 6 mei

Roodenburg - ASC: 14.30 uur

Roodenburg 4 - SJZ 6: 12.00 uur

 

Halve finale KNVB beker dinsdag 8 mei

Roodenburg 5 - Meeuwenplaat 3: 19.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.