Roodenburg Actueel 2012 - nummer 16

Stap voor stap wordt de omgeving opgeknapt. Vorig jaar startte een project om de terrasruimte voor de kantine een nuttigere en kunstzinnigere aankleding te geven. Verblijfskwaliteit verhogen is onder meer het motto voor het Sportpark. Sociale veiligheid stimuleren. Zitelementen zijn ook goed voor de sociale controle op incourante uren. Deze picknicksets konden rekenen op subsidie uit de wijkfondsen.

 

Er werden voor de zomer 3 betonnen picknicksets geplaatst die nu veel gebruikt worden. Eén van deze buitenmeubels is van een fraai mozaïek voorzien. Daarvoor werd vrijwillig, in samenwerking met het Jeugd- en Jongerenwerk, onder leiding van buurtbewoonster Margot Blonk, gestart met het opleggen van een fraai in glas uitgevoerd, door Margot samengesteld, ontwerp.

 

Hoewel gepland voor realisatie in najaar 2011, kon de zaak vorig jaar niet afgemaakt worden door vertraging. In het vroege voorjaar is nu, op de zonnige uurtjes, de gelegenheid gevonden om het geheel te voltooien. Met een laatste voegactie van de Roodenburgvrijwilligers kwam de nieuwste verfraaiing van de wijk maandag 16 maart 2012 gereed.

 

Het is een fris en vrolijk, kleurrijk en optimistisch mozaïek geworden, waardoor er nu steeds op het Sportpark Noord een zon schijnt! Ook kan er door liefhebbers nu, buiten op het terras, een potje geschaakt of gedamd worden, op de hoek van de tafel.


Deze week

Afgelopen zaterdag is het eerste zaterdagteam officieel gedegradeerd. Dat is jammer en in de sport en in de maatschappij geldt dat je moet terugknokken. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, maar het is wel uitdagend. Een zaak wil ik nog wel benadrukken en dat is het feit dat zowel op zaterdag als op zondag een grote groep is blijven trainen. Het hebben van een tweede elftal is daarom een must. Het ontbreken van een tweede team slaat door op de rest van de vereniging. Roodenburg moet dus trots zijn op zijn reserveteams en ernaar streven dat de A1- en B1-spelers straks zover zijn, dat ze gemakkelijk kunnen instromen.

 

Woensdag was een drukke dag. Na wat experimenten met een tekenprogramma, ben ik nu zover dat ik als trainer de eigen oefeningen kan voorzien van tekeningen en eventueel tekst. Ik gebruik de eerste tekeningen ter illustratie van het eerste leerboek dat voor de Roodenburg pupillentrainers is vervaardigd. Geïnspireerd door een nieuw tijdschrift en gebruik makende van mijn grote oefenstofcollectie is er een naslagwerk gefabriceerd, waar de club nog jarenlang profijt van kan hebben. Roodenburg streeft naar een kwalitatief goede jeugdopleiding en is daarbij niet afhankelijk van derden. Met de nieuwste lesmethode zal de voetbalkwaliteit van de spelers de komende jaren omhoog kunnen gaan en tegelijkertijd zal het niveau van de trainers worden verhoogd. Het eerste leerboek bestaat uit 39 bladzijden en het thema is: hoe leer je op jonge leeftijd het schieten aan. Daarnaast is er aandacht voor de rol van de ouders, hoe informeer je hen over wat je van plan bent te gaan doen en er wordt een beroep gedaan op het organisatietalent van onze jeugdtrainers.

 

Deze weken deden 2 Roodenburgers praktijkexamen voor het diploma Trainer-coach 3. Abdelhaq Jermouni en Nourdin Essaoui behaalden een voldoende en wachten nu met spanning af op het eindresultaat. Niet iedereen slaagt zomaar. 4-5 cursisten kwamen niet door het praktijkgedeelte heen en een groep is nooit groter dan 20 mensen. Daarom benadruk ik om al jong te beginnen met het behalen van diploma's en een module JVT kan de eerste stap zijn, zelfs een module F, E of D kan worden beschouwd als een start. Verder ga je als speler anders voetballen, wanneer je trainerservaring hebt. Het komt het coachen van medespelers vaak ten goede.

 

De vrijdagmiddag werd benut om een aantal oud-Roodenburgers aan te schrijven met een brief over de reünie. Daarbij wordt aangegeven-, dat ze worden gezocht. Het wachten is nu op hun reactie.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Het leek wel of sommigen de Singelloop nog in de benen hadden, want de dynamiek ontbrak deze morgen bij menig team. De E2 kon met auto en op de fiets het terrein van GHC bereiken. De ploeg kwam met 3-1 voor, maar liet de tegenpartij toch nog gelijk maken. De D2 verkeek zich in de tegenstander. De meiden van SJC wisten het doel liefst 5x te vinden en vertrokken met een 5-3 overwinning naar Noordwijk.

 

De zaterdag 1 verloor letterlijk in de allerlaatste seconde van DSVP. DSVP is op weg om kampioen te worden, maar kon op sportpark Noord niet overtuigen tegen ons zaterdagteam dat met verschillende invallers uitkwam.

 

Het vijfde won de laatste wedstrijd, andere teams met aspiraties verloren. Het vierde verloor in Lisse, het zesde eveneens thuis tegen de Lissenaren.

 

De E1 won en doet nog steeds mee om de bovenste plaatsen.

 

Uitslagen zaterdag 21 april

Roodenburg - DSVP: 0-1

Lisse 4 - Roodenburg 4: 2-0

Roodenburg 5 - UDO 2: 5-2

Roodenburg 6 - Lisse 8: 3-7

ASC C2 - Roodenburg C1: 1-1

SJC D3 - Roodenburg D1: 3-3

Roodenburg D2 - SJC D7M: 3-5

Roodenburg E1 - UDO E2: 4-0

GHC E3 - Roodenburg E2: 3-3

Quick boys F2 - Roodenburg F1: 13-1

Rijnsb b F5 - Roodenburg F2: 8-2


Groots kampioensfeest zaterdag 5

Vanaf donderdag was men in de keuken al in de weer. Satésaus werd er gemaakt. De werkzaamheden gingen door op vrijdag en zaterdag. Dirk en zijn crew waren bezig met een Indische maaltijd (nasi, saté, sajoerboontjes, rendang, salade). Via Twitter werden alle spelers van de zaterdagafdeling opgeroepen om een vorkje mee te prikken en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Een volle kantine en een vol terras en veel blije gezichten. Het was super en toont weer eens aan dat waar er liefde voor de zaak is, de waardering groots is. De heren zaterdag 5 zijn nog niet uitgespeeld, zie wedstrijd hieronder.


Programma komende week

Maandag 23 april (competitie)

DOCOS D7M - Roodenburg D2: 19.00 uur

 

Dinsdag 24 april (halve finale beker)

Roodenburg 5 - DOCOS 4: 19.00 uur

 

Zaterdag 28 april

Roodenburg 2 - Katwijk 5: 12.30 uur

Roodenburg 5 - Katwijk 9: 12.00 uur

GHC B2 - Roodenburg B1: 10.15 uur

Roodenburg C1 - Foreholte C3: 10.00 uur

Roodenburg D1 - Alphense B D12M: 10.00 uur

Alphense B E5 - Roodenburg E2: 9.00 uur

Gr Willem VAC F5 - Roodenburg F2: 9.00 uur

 

Zondag 29 april

Leidse Boys - Roodenburg: 14.30 uur

Roodenburg 2 - SJZ 3: 11.00 uur

Roodenburg 3 - Rijnland 3: 11.30 uur

Roodenburg 4 - Lugdunum 5: 13.00 uur


Het voetbalgebeuren op zondag

De zondag 1 zette Warmunda vanaf het begin van de wedstrijd onder druk, waardoor men snel in balbezit kwam. Voor de rust werd het daardoor 3-0 en na de rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 6-0. Het tweede team won eveneens en het vierde kwam 3x voor tegen Meerburg, maar liet de tegenstander toch gelijk komen. Het derde team liet de punten aan Leidse Boys.

 

Uitslagen zondag 22 april

Roodenburg - Warmunda: 6-0

Roodenburg 2 - ASC 3: 2-0

Leidse boys 2 - Roodenburg 3: 3-2

Meerburg 7 - Roodenburg 4: 3-3


Leer nu: de Ronaldo rocket

Hij behoort tot de beste spelers van de wereld: Cristiano Ronaldo. En wanneer hij een vrije trap op het doel trapt, komt het regelmatig voor dat de bal als een raket achter de keeper neerslaat. De oorzaak is een perfect uitgevoerde wreeftrap. Met de E- en F-pupillen zijn we deze week bezig geweest met de volle wreeftrap en in de wedstrijd van de E1 vlogen er 2 hoog in de kruising.

 

Bij Ronaldo zit er nog een curve in de balbaan en zijn de ballen loeihard. Op de website van de UEFA (www.uefa.com/trainingsground) zie je hoe je een dergelijke trap kunt aanleren. De voertaal is Engels, dat is goed voor je ontwikkeling en het filmpje dat 5 minuten duurt, vertelt je de rest.

 

Daarna is het een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Steeds herhalen, het aantal passen tellen tot de bal en dan de bal daarheen schieten, waar je die wilt hebben.


Roodenburg 85 jaar (22)

Ook deze week hebben we materiaal ontvangen, waardoor we ons digitaal archief verder kunnen uitbreiden.

 

In de OUDE DOOS gaan we nader in op de wedstrijdaankondiging. Vroeger kregen de jeugdleden een kaart van een lid van het Jeugdbestuur, senioren kregen een kaart van de Elftalcommissie. De Elftalcommissie stelde vaak in overleg met de trainer de elftallen samen. Omdat het aantal gediplomeerde trainers de jaren erna sterk toenam, verdween de taak van de Elftalcommissie. De trainers wilden zelf, vaak in overleg met de staf, de opstellingen bepalen van de selectieteams. Na de kaart kregen we bij Roodenburg de weekbrief. Een gestencild vel papier met daarop alle wedstrijden en bij de uitwedstrijden degene die de autotoerbeurt had. Het papierentijdperk ligt nu achter ons en de wedstrijdaankondiging gaat nu via de Roodenburg Actueel, via team-assist op de website of via teletekst (pagina 383 van Unity FM).

 

We hebben oud-voorzitter Ron van Poelgeest gevraagd over zijn Roodenburgtijd. Ron is duidelijk door de club als bestuurder opgeleid. Via Jeugdraad, jeugdleider, Jeugdbestuur naar het voorzitterschap. Het werd vroeger meer met talenten gedaan. Niet iedereen kan in een selectie spelen en vaak zitten er in lagere teams spelers die over andere kwaliteiten beschikken. Die leiderschap tonen. Het leren besturen en functioneren in een vereniging heeft een positieve uitwerking gehad op zijn eigen maatschappelijke carrière. Ron kijkt argwanend naar de toekomst van de club, waarom, u kunt het zelf lezen op de website bij Roodenburg 85 jaar.

 

Het aantal reünisten groeit deze week van 150 naar 154.


Pupil van de week 21 april 2012

Bij de wedstrijd tegen DSVP was pupil van de week: Quinten Aarts.

En hoe vond je het? Super, echt leuk.

Wat heb je gedaan? De bespreking van de wedstrijd,warming-up met de spelers en de hele wedstrijd op de bank gezeten wat niet iedereen is gelukt. Veld oplopen met de scheidsrechter en de wedstrijd toss, daarna mocht ik de aftrap doen en proberen te scoren bij de keeper van de tegenstander en dat lukte ook nog, hahaha, eindelijk 1-0 voor Roodenburg.

Favoriete profclub: Feyenoord.

Hobby: voetbal.

Beste speler Roodenburg: Patrick Heijmans

Wat viel je op deze middag: alle hectiek om het doelpunt van de tegenstander, want die was echt buitenspel.

 

Ben nu zeer blij met de bal van de pupil van de week met alle handtekeningen van de spelers en het certificaat en natuurlijk de Roodenburgpen. 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.