Roodenburg Actueel 2012 - nummer 14

Op het aanmeldingsformulier kunnen deelnemers van de reünie aangeven wie ze de hand willen schudden. Prettig is het als daarbij een adres wordt genoemd van de persoon die hij/zij wil ontmoeten. Want is dit niet het geval, dan is dit een heel speurwerk. Het vragen bij oud-ploeggenoten, trainers, bekenden is een optie die we regelmatig toepassen. Zo in de trant van "Weet jij waar Rob naartoe is verhuisd?"

 

Een andere optie die open blijft, zijn de oude ledenlijsten met oude adressen. Wie weet wie er in de buurt van de gezochte heeft gewoond? Wonen en leven zijn of haar ouders nog? Er wordt dus veel zoekwerk gedaan en de commissie lijkt zich te bekwamen als detective.

 

Naast het zoekwerk is het zaak dat oud-Roodenburgers weten dat er een reünie is. Mond-tot-mondreclame is daarbij een best middel, maar de website, teletekst en sociale media zijn andere middelen om aandacht te wekken van de (oud-)Roodenburgers.

 

De lijst van reünisten is de laatste maanden fors gegroeid. Nieuwe namen, nieuwe adressen, de lijst wordt steeds groter. Daarbij is zo'n lijst nooit compleet. Je vergeet altijd mensen. Mensen die je niet van naam kent, want je mag dan veel jaar bij een club actief zijn, er is niemand die de leden van alle leeftijden kent. Je krijgt dan zo iets van: is die ook voor Roodenburg uitgekomen?

 

Het aantal deelnemers wordt de komende maanden zeker nog groter.

1. Er zullen nieuwe mensen worden aangedragen en worden opgespoord.

2. Mensen die behoren tot de doelgroep kunnen zich ook zelf aanmelden via de website of door een bezoek aan de kantine.

Ik merk dat er iedere week formulieren worden meegenomen van het prikbord.

 

De bedoeling is dat we EEN GROTE ONTMOETING krijgen. Heel veel mensen hebben goede herinneringen en eens in de vijf jaar moeten die zaken worden gedeeld. Roodenburg heeft van oorsprong een grote achterban en is altijd een vereniging gebleven.

 

Wilt u meer informatie over de reünie? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar de website.


Deze week

Maandagavond was de F-groep bezig met de wreeftrap.

 

Dinsdagmiddag was het kaarten en sjoelen. De sfeer zat er goed in. Iedereen ging met een Paasprijs naar huis. Het thema was deze middag "ouderwetse prikkers" en dat had betrekking op de hapjes. Aan het eind van de middag werd er luid nagedacht over bridgen. Jullie zouden een bridgecursus moeten hebben, was het advies. De reactie was schitterend. "Wanneer ik zeg dat we op zaterdagmiddag bij Roodenburg gaan bridgen, loopt de hele kantine leeg". Aan de andere kant is het goed, wanneer mensen op latere leeftijd toch nieuwe dingen oppakken en daar hoort een nieuwe cursus zeker bij.

 

Op woensdagmorgen las ik dat clubs moeten nadenken over een omnivereniging. Ik zie meer in een wijkclub, waar sport en sociale contacten het speerpunt moeten zijn. Hoeveel ouderen zitten er thuis niet te verpieteren?

 

Sleuteldrop was dinsdag weer open. De kinderen konden skelteren en ballen. Het jongerenwerk verzorgde die middag een training voor een groep meisjes. De meiden bereidden zich voor op het schoolvoetbal.

 

Resumerend waren er deze dinsdagmiddag 30 ouderen, 20 kinderen en 15 meiden actief op het sportpark.

 

Op woensdagmorgen tijdens het boodschappen doen kwam ik Dennis Riethoven tegen. Heb je gehoord dat er reünie is? Hij had het gehoord van Ron van der Linden en Patrick Heijmans. Ik nam zijn adres op en noteerde hem deze morgen als nummer 140 op onze lijst.

 

Woensdagmiddag gingen we verder met de wreeftrap bij de mini F. Trappen in wedstrijdverband op kegels, naar doelen en een partijtje. De kinderen bruisten van energie en omdat we met kleine groepen werkten (4 groepen van 5 kinderen, waarvan er een kind keept), waren er veel herhalingen en werden stilliggende ballen, rollende en stuitende ballen op doel getrapt. Na 1 uur en een kwartier luwde de storm. Het was een training waarin de kinderen volledig opgingen in het spel.

 

Woensdagmiddag was het schoolvoetbaltoernooi. De school uit de Merenwijk o.l.v. Said Ajar met veel Roodenburgers kwam tot de finale. Die werd verloren van de Lucas van Leydenschool.

 

Op donderdag berichtte www.leidenamateurvoetbal.nl over de reünie en was de E1 aan de beurt voor de wreeftrap. De mannekens hadden moeite met de concentratie, want ze moesten een bewegende bal met de wreef naar een doel trappen, gevolgd door een schijnbeweging en een wreeftrap. De lat werd direct hoger gelegd.

 

Uitslagen van zaterdag 7 april

Roodenburg - Oegstgeest: 1-1

Roodenburg 2 - Rijnvogels 3: 3-1

Roodenburg 4 - Katwijk 8: 0-2

Lugdunum 4 - Roodenburg 6: 2-0

Roodenburg B1 - Wassenaar B1: 1-3

Roodenburg C1 - Meerburg C2: 3-3

Roodenburg D1 - UVS D3: 1-0

SJC D 7 M - Roodenburg D2: 2-3

Roodenburg F2 - SJZ F2: 1-5

 

Roodenburg zo1 - Stompwijk: 4-6


Het voetbalgebeuren

De wedstrijd van het eerste zaterdagteam werd voorafgegaan door een spelersescorte van kinderen van Oegstgeest en Roodenburg. Ruim 22 kinderen in tenue werden geteld. Een leuk gezicht, daarna keken de kinderen nog een kwartier en gingen ze naar het jeughonk. Voor ieder kind waren er de overheerlijke omafrieten. Na de patat waren de vele doelen op het kunstgrasveld voor de kinderen van de beide clubs zeer interessant. Bij de wedstrijd, die gelijk op ging, had Roodenburg de pech van de degradant. Een schot binnenkant paal, een kopbal op de lat, het was net niet en ook Oegstgeest kampte met dit probleem. Het werd uiteindelijk 1-1.

 

Zaterdag 2 blijft winnen. Een zesde overwinning op rij betekent dat de ploeg ineens omhoog gaat kijken.

 

De zondagspelers waren in een flits op het veld. De gestaakte wedstrijd tegen Stompwijk moest worden uitgespeeld. Beide partijen waren niet schuldig en voor 2 minuten moesten ze de wei in. De tijd voor om te kleden duurde langer. De stand bleef 4-6 voor Stompwijk.

 

De jeugdwedstrijden kenden verschillende uitslagen, het verloop van de wedstrijden was niet altijd goed.

 

Wel goed ging het in Hoofddorp waar de F1 het toernooi won en de kinderen uitkwamen tegen leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau.


Roodenburg 85 jaar (20)

Er komt regelmatig nieuw materiaal binnen voor de Oude Doos.

 

In volgorde neem ik u allereerst mee naar een verhaal over Piet van Polanen en dit staat onder de rubriek spelregels. In de jaren 50-60 was er een heel andere manier van wisselen van spelers. Er kon alleen maar worden gewisseld, wanneer een speler geblesseerd raakte. Wanneer een speler moe was of de trainer wilde een tactische wissel toepassen, ging dit niet. De scheidsrechter moest er van overtuigd zijn, dat een speler niet verder kon. Pas dan mocht er vers bloed de wei in.

 

Het 2e verhaal gaat over het kampioenschap van Nederland in 1973. Wanneer je nu tegen spelers zegt dat er in 1973 4.000 bezoekers kwamen bij thuiswedstrijden van Roodenburg, gelooft niemand dit nog. In die tijd was er op het keeperveldje een onoverdekte tribune en dat was ook het geval bij de entree van het kunstgrasveld. Wanneer je naar oude foto's gaat kijken bij Roodenburg 85 jaar, zie je de menigte nog staan. Maarten gaat in op die periode van zijn voetbal loopbaan. Een periode die voor meerdere Roodenburgers een hoogtepunt is geweest.

 

John Soudan heeft nu foto's toegestuurd van zijn eigen voetbalcarrière. We gaan terug naar de A-junioren in 1963 en 1964. Verder kregen we een toenmalige spelerspas van hem. De identiteitskaart waarmee een speler moest aantonen wie hij was. Ieder jaar had een lid in die tijd een ander lidmaatschapsnummer.

 

Wij wensen u weer veel kijkplezier en leesplezier toe en herkent u de spelers op de foto's van John Soudan en u heeft een adres, stuur dan uw bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het aantal aanmeldingen voor de reünie groeit nog wekelijks. De thermometer steeg deze week van 133 naar 144. Een nieuwe lijst met namen hangt aan het prikbord en er worden weer nieuwe aanmeldingsformulieren aan dit bord gehangen, want er is vraag naar.


Programma aankomende week

Maandag 9 april

Mmo - Roodenburg: 14.00 uur

Van Nispen 2 - Roodenburg 2: 11.00 uur

Roodenburg 3 - Foreholte 5: 11.30 uur

Roodenburg 4 - Stompwijk 5: 12.00 uur

 

Woensdagavond 11 april

Duindorp 4 - Roodenburg 5: 20.00 uur (beker)

 

Zaterdag 14 april

Roodenburg - Gouda: 14.30 uur

Roodenburg 4 - Rijnvogels 6: 11.30 uur

SVOW 2 - Roodenburg 5: 12.00 uur

RCL 8 - Roodenburg 6: 13.45 uur

Roodenburg B1 - Noordwijk B2: 14.30 uur

Roodenburg C1 - Blauw Zwart C2: 10.00 uur

Roodenburg D1 - Quick boys D4: 10.00 uur

Alphense B D12M - Roodenburg D2: 10.15 uur

Kickers E1 - Roodenburg E1: 9.00 uur

Roodenburg E2 - RCL E8: 9.30 uur

Roodenburg F2 - VVSB F5: 9.30 uur

Roodenburg F1 - SJC F1: 10.30 uur

 

Zondag 15 april

Rijnland - Roodenburg: 14.00 uur

SJZ 3 - Roodenburg 2: 11.00 uur

Roodenburg 3 - ROAC 5: 11.30 uur

Roodenburg 4 - Bernardus 7: 12.00 uur 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.