Roodenburg Actueel 2012 - nummer 12

Een groep enthousiaste ouders van de F-pupillen en jeugdtrainers zijn afgelopen maand in de weer geweest om van het honk een tweede huis te maken voor de jeugd van Roodenburg. De jeugdopleiding van Roodenburg heeft in de stad nog steeds een goede naam. Vorige week vroeg men zich op radio West nog af of Van Rhijn (Ajax), die uit Leiden afkomstig is, van GHC of Roodenburg was. Ik kan u zeggen dat Docos de eer heeft de vereniging te zijn waar Ricardo van Rhijn is begonnen. Die vraag die er werd gesteld, was echter wel logisch. Want de meeste Leidenaars die een profcarrière als voetballer hebben gehad, zijn afkomstig van Roodenburg.

 

De jeugdopleiding van Roodenburg is nog steeds up-to-date en we hebben het les- en leerprogramma in eigen beheer. Daarom verschijnen er regelmatig scouts om de verrichtingen te aanschouwen. Waar wij echter voor waarschuwen is: "ga niet te vroeg" en laat je niet gek maken door mooie praatjes.

 

Roodenburg is een relatief kleinere vereniging. Het voordeel hiervan is dat er voor ieder jeugdlid meer belangstelling is, want elke speler wordt door de leiding geobserveerd en aangestuurd. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Die ontwikkeling bestaat niet alleen uit het beter leren voetballen, maar gaat ook om hoe kinderen buiten het voetbal met elkaar omgaan. En dan komt het jeugdhonk ons goed van pas.

 

Hoe gaat het bij de grote clubs? Bij de grote clubs speel je als jeugdspeler je wedstrijdje, maar daarna heb je twee opties. Je kan kijken naar je vrienden of je kan naar de kantine. Maar in zo'n kantine blijf je niet hangen, want die is ingesteld op volwassenen. Veel jeugd heeft daar geen trek in en op zaterdag en zondagmiddag is er veel eigen, maar ook jeugd van andere clubs, te vinden op ons kunstgrasveld.

 

De jeugd bij Roodenburg hoeft vanaf heden na de wedstrijd niet meer naar huis. Als de leiders nog een uurtje met hun groep willen blijven, kan dit. Mits er geen wedstrijdbesprekingen zijn. Men kan dan in ons honk leuke dingen doen.Deze ruimte is echter alleen bestemd voor de jeugd die lid is van Roodenburg.

 

In het jeugdhonk is deze week een zitbank geplaatst en er is een staander met voetbaltijdschriften, jeugdboeken en spelen. Lekker zittend kan je in ons zithoekje jouw favoriete boek lezen. De grote tafel is er om een maaltijd te nuttigen. Maar er kunnen ook spelletjes worden gedaan aan de tafel door een team. De ruimte heeft de beschikking over diverse tafelvoetbalspelen. Die zijn er in groot en in klein formaat. Er is een echte wedstrijdtafeltennistafel en men kan er dart spelen. Het tv-toestel ontbreekt natuurlijk niet.

 

Het jeugdhonk is de veilige speelomgeving van de club. Het kan worden afgesloten en gaat alleen open als er begeleiding bij is en blijft.

 

In het jeugdhonk is de invloed van de ING bank goed zichtbaar. Het welkomstbord en de grote voetbalbakken zijn gesponsord door deze bank. Zij hebben het goed voor met onze jeugd.


Deze week

Maandagavond oefende de nieuwe D1 tegen het nieuwe D-team van v.v. Leiden. Het team van Roodenburg bestond uit eerstejaars D-pupillen en tweedejaars E-pupillen. Leiden had een team dat uitsluitend uit E-pupillen bestond. Roodenburg won met duidelijke cijfers (11-0).

 

Dinsdagmiddag stond in het teken van de drie gebroeders, de drie gezusters en de borrelknikkers. Bram bakte deze nieuwe lekkernij, het zijn snacks ter grootte van een knikker, maar ze gingen er in als koek. We verwelkomden deze week een nieuwe sjoelster, Sijtje, en daarmee komt het aantal zusters Siera op 3. Ze gingen de strijd aan bij de sjoeltafel en dit keer was het Rietje die de hegemonie van de Siera's hoog hield. Zij werd voor de eerste keer eerste en gelet op het aantal sjoelsters wordt er nu al nagedacht over een tweede wedstrijdtafel.

Er waren niet alleen 3 zusters, maar ook 3 broers. Hans, Jan en Theo Budding. Zij streden aan de kaarttafel en om half vijf was het Hans Budding die de familieeer hoog hield. Hij werd eerste en heeft verstand van wijn.

Volgende week is er weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen en misschien nieuwe familie?

 

Woensdagmiddag waren er 2 grote kannen met limonade nodig. Waarschijnlijk kwam het door het goede weer, maar de Mini F groep telde maar liefst 25 kinderen die heerlijk konden ballen in het zonnetje.

 

Vrijdagmiddag was het druk op sportpark Noord. Er werd getraind door een schoolteam. Verder waren er 40 kinderen met een circuittraining bezig voor de Danone Nationscup. De brandweer oefent altijd in het strafschopgebied, dichtbij de wagens. Om 17.29 uur ging de pieper af. 6 man sprintten naar de tankautospuit. Binnen anderhalve minuut vertrok de wagen met zwaailicht naar een brand in de binnenstad van Leiden. Ondertussen speelden de jongens gewoon door.

P.s.: dat de brandweer iedere dag oefent op Leiden Noord is ook goed voor de sociale veiligheid. Ze zijn geen toezichthouder, maar zorgen er wel voor dat kinderen weten dat er ouderen in de buurt zijn.

 

Zaterdagmiddag was er naast voetbal in competitieverband recreatief voetbal. Een grote Koreaanse groep was neergestreken. Ze komen uit het hele land en het zorgde voor een levendig beeld op Noord.

 

Zondagmorgen schreef ik de adressen van de reünisten die buiten Leiden woonachtig zijn. Het zorgt voor weer meer klantcontacten. 's Middags kon ik aan de Mors weer wat formulieren kwijt.


Ziekenboeg

Libaan Ahmed (F2) heeft zijn pols gebroken tijdens de training. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

Ger Schoonderwoerd ligt al een paar weken in het ziekenhuis en wacht op een operatie. Die werd deze week uitgesteld. Wij hopen dat hij spoedig geopereerd kan worden.

 

Kees van der Voort ondergaat eveneens een operatie. Ook hem wensen wij een voorspoedig herstel toe.


Het voetbalgebeuren

Toen ik om 8.45 uur aankwam, zag ik al 30-40 kinderen, maar te weinig ouders. Het vertrek naar uitwedstrijden verloopt nog steeds moeizaam. Zouden de ouders door hebben dat ze het plezier van hun kind verpesten als ze niet mee rijden naar een uitwedstrijd?

We hebben pogingen gedaan via de Iman, via de KNVB met het project Tijd voor Sport, maar het is iedere week bij een enkel team weer de vraag. Gaan ze wel of niet?

 

De D1 speelde tegen Warmunda D1. Gerard Volwater (Bambi) vlagde bij de Warmonders en was vol lof over scheidsrechter Mohammed Errabt. Eén van de beste scheidsrechters die hij is tegen gekomen. De D1 won met 3-0 en was feller dan de tegenstander. De E1 blijft het goed doen, met grote cijfers werd RKAVV E3 verslagen. De F1 en F2 gaan steeds beter spelen, maar dat vertaalde zich nog niet in een overwinning. De C1 speelde misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen en speelde verdienstelijk gelijk tegen Rijnsburgse Boys C3.

 

Zaterdag 1 stond tot een kwartier voor tijd met 2-1 voor, maar de druk werd groter en iedere persoonlijke fout zou desastreus zijn. Dit werd het, want Haaglandia boog een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Na de wedstrijd stonden zij te juichen, toen ze hoorden dat ze door deze overwinning de koppositie hadden overgenomen. Zaterdag 2 en 4 wonnen hun thuiswedstrijd en zaterdag 2 is bezig met een opmars.

 

De pupil van de week was dit keer Giovanni Schroder. Giovanni speelt in de F1. Een fotoreportage met o.a. het uitreiken van de bal door Henk Tegelaar werd op de plaat vastgelegd.

 

Uitslagen zaterdag 24 maart

Roodenburg -Haaglandia: 2-3

Roodenburg 2 - Quick Boys 4: 2-0

Roodenburg 4 - Kagia 3: 2-1

UVS 2 - Roodenburg 5: 0-5

Noordwijk 8 - Roodenburg 6: 5-3

Rijnsb Boys C3 - Roodenburg C1: 2-2

Roodenburg D1 - Warmunda D1: 3-0

Roodenburg E1 - RKAVV E3: 9-1

Koudekerk E2 - Roodenburg: 6-0r

Valken F1 - Roodenburg F1: 11-0

Roodenburg F2 - Voorschoten F7: 0-5

 

Uitslagen zondag 25 maart

Van Nispen - Roodenburg: 1-0

UDO 3 - Roodenburg 2: 9-3

Roodenburg 3 - UDO 5: 1-3

Foreholte 6 - Roodenburg 4: 14.30 uur


Roodenburg 85 jaar (18)

Iedere week komt er nieuwe informatie op onze website bij de rubriek Roodenburg 85 jaar en u als Roodenburger levert daar aan een grote bijdrage. Daardoor wordt de website een echt interactief medium.

 

Dit keer hebben wij een nieuw interview. Het is gemaakt met Kees Verver. Kees is zijn hele leven de club trouw gebleven en zijn verhaal gaat over goede en slechte tijden. Het overlijden van de fysio, de kampioenschappen.

 

Naast zaken van Roodenburg hebben wij hem aan de tand gevoeld over zijn werk. Deze Roodenburger is namelijk de videoanalist van AZ. Vorige week was Kees voor zijn werk nog in Italië en trok daar 2 dagen op met een andere Roodenburger, sportverslaggever Richard van Iterson van Sport 1.

 

Kees beschrijft in zijn werk wat videoanalyse inhoudt. Ik heb zijn werkmiddelen gezien. Met een tablet worden wedstrijdmomenten gecodeerd die daarna kunnen worden terug gekeken. Bijvoorbeeld opbouw achteruit, inworpen, vrije trappen, omschakeling, overal is een code voor en tijdens de wedstrijd zit Kees voortdurend aan de knoppen om beelden te verzamelen.

 

Niet alleen de tegenpartij wordt op die manier bekeken, maar men kan het gedrag van de eigen spelers analyseren en zoals bij AZ kan men voor iedere speler de belasting vast stellen.

 

Natuurlijk heb ik Kees de vraag gesteld of deze manier van analyse straks in het amateurvoetbal gemeengoed wordt.

 

Wat Kees werkelijk doet, kan ik mooi beschrijven, maar nog beter is het om er naar te kijken. Via zijn interview is er een link gemaakt naar de website van AZ en wordt u geleid naar een filmpje, waarin Kees uitlegt wat hij allemaal doet. Ik wens u veel lees - en kijkplezier toe met zijn verhaal.

 

We zijn nog steeds bezig met het rondbrengen van de aankondiging van de reünie in Leiden. Er wordt heel positief gereageerd en dagelijks stromen er nieuwe aanmeldingen binnen. Vorige week stond de teller op 105, deze week is het aantal gekomen op 121 (exclusief de partners). Heel veel leden komen uiteraard met de partner, dus het is nu al heel druk en zal met de week drukker worden.

 

De lijst met namen van leden die zich hebben aangemeld hangt aan het prikbord. check eventueel of uw naam of die van gezochte reünisten er al bij staat.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 30 maart

Forum Sport - Roodenburg: 14.30 uur

Valken 3 - Roodenburg 2: 11.55 uur

Quick Boys 11 - Roodenburg 4: 14.00 uur

Roodenburg 5 - Katwijk 10: 12.00 uur

Roodenburg 6 - Quick Boys 14: 14.00 uur

Roodenburg B1 - Quick Boys B4: 10.00 uur

Foreholte D4 - Roodenburg D1: 10.30 uur

Roodenburg D2 - Zevenhoven D2M: 10.00 uur

Roodenburg E1 - Foreholte E5: 10.30 uur

Roodenburg E2 - Meerburg E7: 9.30 uur

Roodenburg F1 - RCL F2: 10.30 uur

Meerburg F5G - Roodenburg F2: 10.00 uur

 

Zondag 1 april

Roodenburg - Kickers: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Alkmania 3: 11.00 uur

Rijnland 3 - Roodenburg 3: 13.00 uur

VEP 7 - Roodenburg 4: 10.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.