Roodenburg Actueel 2012 - nummer 7

Een oranje groen plafond, paarse gordijnen en jeugdspelers A-junioren die het jeugdhonk moesten beheren. Op jonge leeftijd werd het meedoen aan een club er al met een paplepel ingegoten.

 

Na Meerburg volgden meer clubs dit initiatief. Maar de laatste jaren kwam er bij menig club de klad er in. Er waren geen moeders meer die de bar wilden runnen. Er was geen toezicht wat weer leidde tot vernielingen. De muntjes telden voor clubs mee. Een ruimte verhuren voor naschoolse opvang levert meer op dan de onzekerheid dat het jeugdhonk gebruikt kan worden.

 

Bij Roodenburg is er de laatste weken veelvuldig gebruik gemaakt van het jeugdhonk. De ruimte kan worden afgesloten en dat heeft als voordeel dat er met kleine groepen een activiteit kan worden gedaan. Het jeugdhonk heeft geen eigen bar, hierdoor behoeft er geen beroep te worden gedaan op bereidwillige moeders.

 

Een jeugdhonk is heel nuttig wanneer het gebruikt kan worden na een wedstrijd of voor een activiteit. Een team dat heeft gevoetbald en dat na afloop nog even bij elkaar komt. Bij grote clubs is het vaak druk en wanneer je uitgevoetbald bent, kun je nergens meer terecht. De velden zijn bezet, de kantine is geen speelparadijs. Wanneer je dan nog een uurtje kunt blijven en kunt tafelvoetballen, komt dit de groepssfeer zeer ten goede. Juist het met elkaar optrekken buiten het wedstrijdgebeuren, zorgt ervoor dat er nieuwe vriendschappen ontstaan.

 

Het jeugdhonk wordt niet alleen door de jeugd gebruikt, er vinden tevens wedstrijdbesprekingen plaats. Op zaterdag is het dus een komen en gaan van groepen, als de competitie draait. Na 13.30 uur is dit meestal voorbij. Maar wordt dan het jeugdhonk geopend, dan moet er steeds toezicht zijn.

 

De komende maanden gaat er het een en ander veranderen in het jeugdhonk. We zijn bezig met de montage van een derde voetbalbak. Wat betreft tafelvoetbal wordt het een echt voetbalstadion. Er is een wedstrijdtafeltennistafel, er is een dartbord, er is een spelenkist met spellen voor de jongste jeugd, er is een tv en men kan er kaarten.

 

De ruimte moet verder zo worden ingericht, dat er wedstrijdbesprekingen kunnen plaatsvinden en dat men er als groep kan eten. Het vraagt dus overleg van de jeugdafdeling, senioren en kantinebeheer. In mijn visie zie ik straks dat men op zaterdag het jeugdhonk moet reserveren bij het jeugdbestuur. Alleen op die manier kan alles ordelijk verlopen.

 

De vrijdagavond is voor jeugdgroepen misschien wel de beste avond om als groep een extra activiteit te organiseren.

 

Een ding is zeker, het jeugdhonk gaat steeds meer dienen, waarvoor het destijds is ontworpen. Verderop leest men dat er komende zaterdag actie wordt ondernomen.


Roodenburg 85 jaar (13)

 

DATUM REUNIE GEWIJZIGD

 

Geachte reünisten,

 

De Pinksterzaterdag was toch nog niet zo'n goed idee. Met een lang weekend voor de boeg zijn er diverse mensen weg. Daarom is besloten om de reünie een week later te houden.

 

Het wordt dus zaterdagavond 2 juni, aanvang 20.00 uur.

 

De avond is voor (oud-)leden van Roodenburg van 35 jaar en ouder.

 

Inmiddels zijn er 38 (oud-)leden die hebben aangegeven dat ze aanwezig zullen zijn met of zonder partner. Het betreft hier vooral personen die via e-mail zijn benaderd. De uitnodiging per post moet er nog uit. In het clubgebouw op het prikbord komt de lijst te hangen. Regelmatig zal de stand van zaken worden vermeld in de Actueel. Nog niet aangemeld? stuur even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Deze week

Maandagavond was het kunstgrasveld nog onbespeelbaar. In het jeugdhonk was de D-groep bezig. Er was een quiz, er werd kaart gespeeld en tafelvoetbal en tussendoor ging men naar buiten. De laatste vragen van de quiz gaan niet over voetbal, maar over het menselijk lichaam. De winnaar van de quiz wint een klein tafelvoetbalspel.

 

Wil je navragen of het een record is? Deze vraag werd gesteld door Hans Budding als winnaar van het klaverjassen. Drie ronden werden er gespeeld en zijn score mocht er zijn. Met 6.369 punten was hij ditmaal de winnaar van de wekelijkse klaverjas en sjoelmiddag, waar afgelopen dinsdag 26 personen aan deelnamen.

 

Donderdagmorgen al vroeg was de bami klaar, want die vindt gretig aftrek. In het weekend zijn er veel mensen die een pak bami mee naar huis nemen. Onze kok kookt voor heel wat Roodenburgers.

 

Donderdagavond werden we onaangenaam verrast door een persoon die zich uitgaf als toekomstig trainer van Lugdunum E top. Hij is aangesteld door de nieuwe jeugdtechnische commissie was zijn verhaal. Voordat de training begon, vroeg hij kinderen om mee te gaan naar de tribune. De kinderen voelden daar niets voor, want je hebt geleerd om niet mee te gaan met een vreemde kerel. Brahim Lakhal herkende hem als klasgenoot en stuurde hem weg. Nadat Brahim was vertrokken, keerde hij terug. Tegen de jongens fluisterde hij: zeg maar dat ik een oudere broer ben van ..... De betreffende persoon bleef de hele training staan en toen de kinderen naar huis vertrokken, benaderde hij opnieuw vele kinderen, waardoor er een oploop ontstond buiten het veld. Dit gebeuren schoot bij Robin van Wieringen in het verkeerde keelgat en hij nodigde de man uit op kantoor. Daar verklaarde hij dat hij gerust spelers mag benaderen, want andere clubs doen het ook. Intussen waren verschillende kinderen van 8-9 jaar zeer ontdaan. Ze zagen de man als een kinderlokker en een enkel kind werd onder leiding van zijn Roodenburgtrainer naar huis gebracht. Zou de bewuste persoon beseffen hoe je met kinderen moet omgaan? Wat wij hebben geconstateerd is dat deze trainer niet voldoet aan de eisen die wij stellen om als jeugdtrainer in Noord aan de slag te gaan. Kinderen die bij Roodenburg trainen, verkeren er in een veilige omgeving. Dit werd deze avond door mensen van buitenaf wreed verstoord.

 

Het Sportbedrijf gaf aan dat er nog niet kon worden getraind op de grasvelden. Zolang er hal in de grond zit, kan het water niet weg. Er is dan een zachte bovenlaag en iedereen denkt dat het veld dan bespeelbaar is. Onder deze laag is het echter nog hard en wanneer je er wel op gaat, schuif je de bovenlaag er af en is je veld zwart. Op vrijdagavond ging er een extra Roodenburg Actueel uit met de mededeling dat alle thuiswedstrijden op gras waren afgekeurd.

 

Vrijdagavond was er disco. Een verslag en een foto van de activiteitencommissie treft u verder op aan in deze Actueel.

 

Zaterdagochtend kwam Foreholte C3 toch voor niets naar Leiden. In de ochtend was er afgebeld naar Voorhout. Er werden wel uitwedstrijden gespeeld.

 

Zaterdagmiddag verzamelde zich een groot gedeelte van het vierde voor hun jaarlijks Carnavalsweekend in het zuiden van het land. Ik zag een groep deugdzame vaders met eigen vervoer vertrekken. Zaterdag 5 werkte 's middags een training af.


Het voetbalgebeuren dit weekend

De F2 begon sterk aan de wedstrijd en kwam met 1-0 voor, daarna kwam de tegenstander in vorm en het werd uiteindelijk 1-5. Bij de F1 was het omgekeerd. In het begin was DOSR F1 in deze oefenpot sterker. Daarna kwam Roodenburg terug, maar jammer genoeg niet langszij.

 

Roodenburg B1 stond in de rust met 1-0 voor, men had wind mee. Na de rust herpakte HVV B2 zich en uiteindelijk werd het 4-1.

 

Zaterdag 1 stond na de rust op 2-0 achter in en tegen Zevenhoven. Ook hier herpakte een ploeg zich. Nu was het Roodenburg zaterdag dat langszij kwam.

 

De zondag 2 speelde uit bij Alkmania en wist 3 punten toe te voegen aan het puntentotaal.

 

Uitslagen zaterdag 18 februari

Zevenhoven - Roodenburg: 2-2

Roodenburg 2 - Rijnvogels 3: afg

Roodenburg 3 - Rijnsb Boys 7: afg

Roodenburg 5 - Lisse 4: afg

HVV B2 - Roodenburg B1: 4-1

Roodenburg C1 - Foreholte C3: afg

Roodenburg F2 - Rijnsb boys F5: 1-5

Roodenburg F1 - DOSR F1: - 1-2

 

Uitslagen zondag 19 februari

Alkmania 3 - Roodenburg 2: 2-5

Roodenburg 3 - Rijnland 3: afg

Roodenburg 4 - Lugdunum 5: afg


Vrijdagavond disco georganiseerd door jeugdactiviteitencommissie

Het was vrijdag 17.00 uur en de dames en heren van de activiteitencommissie begonnen om de kantine in orde te maken voor de discoavond voor de jeugd van de E, F en de ukken.

 

Om 18.00 uur was het zover. De disco ging knallen en de volumeknop ging omhoog. Het was alleen jammer dat er toch niet zoveel kinderen waren gekomen, ik denk dat het te maken had met de vakantie en misschien waren sommige kinderen wel naar een carnavalsfeest elders? Echter er waren toch ongeveer 25 kinderen op de discoavond afgekomen. De dansvloer stond toch de gehele avond vol met kinderen en Mona en Carla waren ook terug in de tijd naar de club ’70-tijden, namelijk heerlijk swingen op de dansvloer.

 

Ondertussen hielp Amanda Dirk achter de bar, want van al dat dansen kregen de kids toch dorst en er was drinken voor de kids voor 0,50 euro en er waren volop chips aanwezig. Halverwege de avond kwam Amanda ook nog eens met 2 schalen met heerlijke hapjes voor de kids (bitterballen/halalballen met een ieder was rekening gehouden).

 

De disco was ook helemaal compleet met rookshows en luchtbellen en een lichtshow. Al met al een zeer geslaagde en gezellige avond voor de kids die om 9 uur eindigde. Kinderen die niet geweest zijn: er is goed nieuws, dit gaan we zeker nog een keer herhalen!!!!!!

 

Tot de volgende activiteit,

Mona, Amanda, Carla, David en Johan

 

Discoavond_jeugd

 

Volgende week zaterdag 25 februari gaan de leden van de commissie het jeugdhonk een beetje indelen en gereed maken voor gebruik door de jeugd (tafeltennistafel, voetbalbakken zowel klein als grote bakken, een leuke leeshoek voor wie wil chillen). Dit mag echter alleen onder begeleiding van de leider en/of de trainer.


Ouders opgelet!

Er wordt deze week tijdens de vakantie wel getraind door de jeugd.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 25 februari

MVV 1927 - Roodenburg: 14.30 uur

Roodenburg 4 - VVSB 2: 11.30 uur

Quick boys 9 - Roodenburg 5: 14.30 uur

ARC 15 - Roodenburg 6: 14.30 uur

Blauw Zwart C2 - Roodenburg C1: 10.30 uur

Van Nispen D1 - Roodenburg D1: 13.00 uur

DWO D 8M - Roodenburg D2: 10.00 uur

 

Voor de jongere jeugd worden er nog oefenwedstrijden gepland.

 

Zondag 26 februari

Roodenburg - Stompwijk: 14.30 uur

Roodenburg 2 - VVSB 4: 11.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.