Roodenburg Actueel 2012 - nummer 6

 

Roodenburg is een club met een jeugdhonk. Een jeugdhonk dat gebruikt kan worden door groepen en daarbij is een vereiste dat er begeleiding bij is. Vorige week zaterdag vond er een activiteit plaats voor onze D-pupillen. Een voetbalquiz, een ontbijt, het was een sfeervol gebeuren. In de loop van deze week waren er meer dingen te doen in het honk (zie deze week).

 

De komende week valt de dooi in en wat kan je dan als trainer doen? Het trainen in de winter vraagt veel improvisatievermogen van de trainers. Een wetraveld met plassen erop is onbespeelbaar en datzelfde geldt voor een kunstgrasveld waar het water op blijft staan. Er kan worden uitgeweken naar de kleedkamer. Oudere spelers herinneren zich nog het krachtprogramma dat werd uitgevoerd in kleedkamer 1 en 2. Gewichtsvesten, de medecinbal en dekens op de grond. Dit alles onder de bezielende leiding van Arie Fielemon en onder toeziend oog van "Vogel".

 

Een andere mogelijkheid is de straat. Te denken valt aan D-spelers en ouder. Diverse trainers hadden vroeger hun eigen route in de omgeving van het Noorderpark. Laurens Mouter liep met zijn groep de Merenwijk rond, Isaac van Weerlee ging langs de Engeldael naar het Rijnland ziekenhuis. Jan Lovink en Han Tisseur gingen met hun groep langs de Zijl naar de molen of naar het eind. Bij de D- en C-junioren was er het rondje Noorderpark. Dit was een route langs het Joop Vervoornpad, de Nieuwe Marnixstraat en via de Willem de Zwijgerlaan weer terug.

 

Het lopen op straat heeft twee doelen. Er wordt gewerkt aan het basisuithoudingsvermogen en geestelijk gaat het erom dat spelers het lopen volhouden. Ze moeten wilskracht tonen als ze op het "dode punt" zijn aanbeland. Voetballen is immers een loopspel, waarbij je gedurende de hele wedstrijd in beweging moet zijn. Gewone looppas, afremmen, sprinten, ze volgen elkaar steeds op.

 

Ik wil besluiten met een oefening om het loopvermogen van de spelers te vergroten. De spelers leggen daarbij een loopafstand af van 1600 meter. Na iedere 1600 meter volgt daarna dezelfde afstand die joggend wordt afgelegd.

 

Dit wordt er om de 400 meter afgelegd.

30 meter tempo steeds vergroten, daarna 370 meter looppas.

20 meter sprinten, wederom 380 looppas.

30 meter loopsprongen, 370 meter looppas.

70 meter tempo, 330 meter looppas.

 

Bij D-junioren moet 4x dit parcours mogelijk zijn. dus 2x 1600 meter met opdrachten, 2x 1600 meter joggen. Bij de C-junioren denk ik aan 5x het parcours en bij B-junioren aan 6x het parcours. Senioren moeten 8x het parcours aankunnen.

 

Gaan we meemaken dat Roodenburgteams de tegenstander verslaan op conditie?


Deze week

In het weekend zijn de eerste uitnodigingen verstuurd voor de reünie. In eerste instantie is het Pinksterweekend de optie, maar er zijn een aantal mensen weg. Zij maken gebruik van het lange weekend. Deze week wordt de definitieve datum bekend.

 

Dinsdag waren stagiaires van het jongerenwerk bezig met het in elkaar zetten van 20 kleine tafelvoetbalspelen. Woensdag werd er een grote bak speelklaar gemaakt.

 

Woensdagavond was er een teambijeenkomst van de D-pupillen in het jeugdhonk. Getraind kon er niet worden, de jongens werden echter niet naar huis gestuurd. De teamafspraken kwamen aan bod, maar er kon worden gekaart en er was tafelvoetbal.

 

Donderdagavond werd er op sneeuw getraind. De omstandigheden waren anders dan normaal en dan zorgde voor veel plezier. En we hadden niet te maken met plaksneeuw.

 

Zaterdag ging de F1 en deel van F2 de zaal in .Bankenvoetbal stond er op het programma. En er was een toernooitje. De C-groep had een voetbalquiz in het jeugdhonk en een deel van de zaterdagselectie deed aan beachvoetbal. In het clubhuis stond er Engels voetbal op het menu.

 

Zaterdagavond ben ik samen met trainer Ronald van de mini F op bezoek geweest bij AZ in Alkmaar. Op uitnodiging van videoanalist Kees Verver hebben we mogen kijken in de keuken van deze BVO. De wedstrijdbespreking op video, de wedstrijd en de zaken achteraf. Wat mij opvalt is de klantvriendelijkheid van alle mensen die op zo’n avond in de weer zijn voor dit bedrijf. De ontvangst, het omgaan met elkaar, alles was zeer professioneel geregeld.


 

Roodenburg 85 jaar (12)

We zijn erin geslaagd om weer iemand zijn verhaal te laten vertellen. Een oer-Roodenburger die in goede en slechte tijden de club altijd trouw is gebleven. Dan hebben we het over Xander Harteveld. Hij begint te vertellen over de tijd dat Roodenburg nog een E7 had en dat er niet direct werd geselecteerd. In die tijd kregen alle E-teams dezelfde training, of je nu in E7 of in de E1 zat. Wat daarachter stak was dat kinderen een zo'n breed mogelijke basis moesten hebben en pas in de D vond er een selectie plaats. In die tijd kwamen de oudejaars D-pupillen in de D1 en de jongejaars in de D2 en vormden D1 en D2 een selectiegroep. Via deze brede selectieprocedure verschenen er uiteindelijk veel spelers in de A- en B-regionale jeugd. Xander heeft een foto van de A1 erbij gedaan. De A1-regionalen zijn te vergelijken met de 2e divisie A-jeugd nu. Van de 14 spelers staan er 7 spelers op de foto die van jongs af bij Roodenburg zijn begonnen. Deze manier van opbouw ging overboord toen een aantal trainers van de KNVB-opleiding afkwam en toen heette het dat de beste spelers jong of oud in de D1 moesten spelen.

 

Xander gaat in zijn verhaal verder in op wat teamsport heeft betekend voor zijn maatschappelijke carrière. Hij heeft leuke ideeën over het 35+ of 45+ voetbal. Misschien zien we dit na de zomer terug, als we een nieuw kunstgrasveld hebben. Op donderdag wordt er nu door de overige senioren getraind van 19.00 uur tot 20.15 uur. Wanneer een seizoen begint, zie je 4 groepen op een kwart veld, maar als het aan mij ligt worden dit 8 groepen en is de tweede ronde van 20.15 uur tot 21.30 uur.

 

Tot slot wil hij Richard van Iterson en Kees Verver aan het werk zien bij het observeren van de zaterdag 1. Misschien krijgt dit een vervolg?

 

Het verhaal treft u aan op de website bij Roodenburg 85 jaar. En er zijn weer foto's bij uit zijn plakboek.


 

Vrijdag 17 februari kinderdisco

In het clubgebouw voor de jeugd van 5-6 jaar tot 11 jaar (mini F-, F- en E-pupillen). De aanvang is 18.00 uur en het duurt tot 21.00 uur. De kinderen hebben of krijgen allemaal een formulier van de trainers. Ze mogen allemaal een vriendje of vriendinnetje meenemen. Voor deze avond gelden aangepaste consumptieprijzen voor de jeugd. Daarnaast zullen de kinderen worden verrast met wat lekkers. Voor ouders die mee komen, zal het jeugdhonk open zijn, want anders wordt het te druk in het clubgebouw.


 

Programma aankomend weekend

Zaterdag 18 februari

(Inhaalweekend, carnavalsweekend)

Zevenhoven - Roodenburg: 14.45 uur

Roodenburg 2 - Rijnvogels 3: 12.00 uur

Roodenburg 3 - Rijnsb Boys 7: 12.00 uur

Roodenburg 5 - Lisse 4: 14.30 uur

HVV B2 - Roodenburg B1: 14.45 uur

RoodenburgC1 - Foreholte C3: 10.00 uur

Foreholte E2 - Roodenburg E1: 10.00 uur

Roodenburg F2 - Rijnsb boys F5: 9.30 uur

 

Zondag 19 februari

Alkmania 3 - Roodenburg 2: 12.30 uur

Roodenburg 3 - Rijnland 3: 10.00 uur

Roodenburg 4 - Lugdunum 5: 12.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.