Roodenburg Actueel 2012 - nummer 5

Het is op de zaterdag voor Pinksteren. Een aantal mensen zal een lang weekend willen vieren, weer anderen grijpen deze dag aan om een lang weekend in Leiden te vieren. Want de reünisten komen uit alle streken van het land en er zijn er zelfs die vanuit het buitenland zullen komen.

 

In aanloop naar de reünie heeft de redactie al diverse personen geïnterviewd Ook zijn er verschillende zaken uit het archief verschenen op de website. U treft al deze zaken aan op de website (www.lvroodenburg.nl) bij de rubriek Roodenburg 85 jaar. Klik rechtsboven en u treft interviews, foto's en bijzondere gebeurtenissen aan. Al die informatie wordt vooral verzameld door de redactie.

 

Maar de redactie weet niet alles. 400 - 600 (oud-)Roodenburgers weten veel meer. De club wil graag hun verhaal horen en zien.

 

Hoe ging dat vroeger?

Ik kan mij een eerdere reünie herinneren. Aan het begin van de avond kwamen de oud-leden binnen en onder hun armen een plakboek. Bij diverse tafels ontstond een oploop, want iedereen wilde snuffelen en er waren mooie verhalen. Bij het zien van artikelen en foto's werden er herinneringen opgehaald. Het papieren tijdperk wordt in deze tijd vervangen door het digitale tijdperk. Foto's, leuke artikelen, alles treft men tegenwoordig aan in het digitaal archief.

 

Gaarne willen wij uw herinneringn en uw bijzondere gebeurtenissen vastleggen voor het nageslacht.

 

Wat moet u doen?

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een scanapparaat. Zij kunnen dus zelf scannen. Stuur uw verhaal met foto's en herinneringen naar de redactie van de website. Stuur uw verhaal en de foto's apart. Die verhalen gaan we dan in aanloop van de reünie plaatsen.

 

Recent ontvingen wij een tweetal foto's van John Soudan. Het zijn foto's van het B2-team, waarvan John destijds leider was. Trainer was Bob van Bohemen. Deze eerste twee foto's met tekst zijn geplaatst op de website. WIE VOLGT?

 

U kunt uw verhaal met foto's zenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na een korte redactieslag sturen we het door naar de webcommissie.


Deze week

Op maandag twee grote foto's op de voorpagina van het Leidsch Dagblad. Het schaadt het imago van de club in ernstige mate. In de hele stad en in de vereniging wordt er over gesproken. Het bestuur besluit tot een royement voor het leven.

 

Op de site van leidenamateurvoetbal.nl een interview met Mo Rahou. Het blijkt dat de spelers samen met de scheidsrechter na afloop nog bij elkaar zijn geweest en mijn waardering gaat uit naar het bestuur van Leidse boys voor de opvang van allen na dit incident. Wat ik en verschillende UVS-prominenten niet begrijpen, is dat het verhaal van Roodenburg in het Leidsch Dagblad op de website van UVS komt te staan. Wat heeft dit verhaal voor UVS nu voor nieuwswaarde? Voor algemeen voetbalnieuws kunnen de mensen immers terecht op Haaglanden voetbal of Leiden amateurvoetbal of op de websites van de dagbladen.

 

Op dinsdag mocht ik een nieuwe sjoelster begroeten. Rietje kwam de groep versterken en daarmee werd de concurrentie heviger.

 

In het Leidsch Dagblad las ik dat in de Tuin van Noord een skatebaan wordt gekeurd en dat er na de zomer fitnesstoestellen komen bij Roodenburg. Het Noorderpark gaat steeds meer de grote ontmoetingsplek worden voor wijkbewoners en bezoekers.

 

De zaterdagselectie was deze weer flink in de weer. Dinsdag was de groep in het fitnesscentrum van onze sponsor The Fitnessclub in Leiderdorp te vinden. Donderdag was er een darttoernooi in het clubhuis en het jeugdhonk. Op zaterdag werd er tennis gespeeld. Het bestuur maakte deze week bekend dat het contract met trainer Patrick Kamperveen van de zaterdagselectie niet zal worden verlengd.

 

Zaterdagmorgen was er de Roodenburg voetbalquiz voor D-pupillen in het jeugdhonk. Zaterdagmiddag was het clubgebouw een ontmoetingscentrum voor wijkbewoners. Velen kwamen langs om een kaartje te leggen en vrienden te ontmoeten.

 

Zondag waren er geen wedstrijden en bleef het clubgebouw gesloten.


D-jeugd geniet van de voetbalquiz

Doordeweeks was de quiz al voorbereid door Said en Joost. Er waren vragen gemaakt die gingen over het Nederlands elftal, Barcelona en Roodenburg. Er waren ook spelregelvragen. In het jeugdhonk begon de activiteit met een gezamenlijk ontbijt. De leiders, Said, Hassan en Kamal, en de spelers van D1 en D2, hadden gezorgd voor een uitgebreid ontbijt. Daarna was het tijd voor de quiz. Een quiz waar de spelers van alle markten thuis moesten zijn. De winnaar zou strijden voor een patatje met een drankje.

 

Na de quiz verplaatste de groep zich naar het kunstgrasveld en werd er een sneeuwbaltoernooi gedaan. De ochtend begon om 9.30 uur en om 12.00 uur werd besloten om de hele groep te verrassen met een patatje. Om 13.00 uur was de bijeenkomst afgelopen en was het tijd voor ijspret. Wanneer alles volgens planning verloopt, wordt deze activiteit dinsdagavond herhaald voor de C-jeugd.


Dinsdagmiddag 7 februari klaverjassen/sjoelen

Nu de vorst heeft toegeslagen, zijn er misschien een aantal Roodenburgers die met hun ziel onder de armen lopen. Die kunnen aanschuiven bij het kaarten en sjoelen. We beginnen om 14.00 uur en zijn even na half vijf klaar. Afgelopen dinsdag mochten we 25 deelnemers begroeten.


Voetbalbewegingen voor de Roodenburg-jeugd via de Actueel (1)

Het is een eerste test en als de spelers en trainers het gaan gebruiken, wordt dit een vast item in de Actueel.

 

Wat gaan we doen?

Regelmatig verschijnt er in de Actueel een filmpje met een beweging voor de jeugd. U moet dan denken aan schijnbewegingen, het aannemen van de bal, het trappen, enz. Het zijn allemaal bewegingen die ervoor zorgen dat de balvaardigheid van jonge spelers wordt vergroot.

 

Waarvoor doen we het?

Voetballen leer je niet alleen via het volgen van trainen. Juist door zelf of met vrienden te oefenen buiten de training om wordt de technische vaardigheid sterk verbeterd.

 

Hoe gaan we het doen?

Als bijlage bij de Actueel wordt er een bestand meegezonden. Dit is een filmpje met een beweging. De kinderen kijken naar het filmpje en doen de beweging na. Gebruik Realplayer om het filmpje te bekijken.

 

Waar kan je deze beweging oefenen?

Het kunstgrasveld en ieder pleintje zijn uitstekende plekken om het te leren.

 

Heb je vragen of wil je zeker weten dat je de beweging onder de knie hebt, laat de beweging dan zien aan je trainer. Deze bewegingen zijn geschikt van de F- t/m C-junioren.

 

De trap met de hak (1)

De trap met de hak wordt tijdens de dribbel in een vloeiende beweging uitgevoerd. Je moet het zo doen dat je tegenstander niet kan zien wat je van plan bent. Meestal loopt de verdediger als je deze truc uitvoert naast jou mee en op. Door de bal onverwachts te spelen in de tegengestelde richting waarheen je loopt, krijg je een paar meter bewegingsvoorsprong. Die voorsprong kun je benutten via een snelle draai en goed aannemen van de bal.

 

Waar moet je op letten?

De bal met het been waarmee je dribbelt naar achteren spelen met de hak, voorbij de bal draaien met je lichaam en de bal nastarten. Als je de bal met de rechtervoet hakt, dan de bal naar links hakken. De bal met de hak in het midden raken en de bal gevoelvol spelen, zodat je die weer snel kan bereiken. Lukt dit jou met beide benen en naar de beide kanten?

 

Het filmpje komt niet op de website.

 

Roodenburg jeugdleden, die nog niet wekelijks de Roodenburg Actueel ontvangen en dus niet kunnen kijken naar de bewegingen, doen er goed aan om een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Zet je naam en e-mailadres in dit bericht.


Roodenburg 85 jaar (11)

Deze week staat in het teken van snuffelen in plakboeken. De redactie kreeg twee foto's van John Soudan en verzocht hem om er een verhaal over te schrijven. Na zijn actieve loopbaan als voetballer, werd hij trainer/leider van de B2. Het waren goede spelers, waarvan menig speler later heeft gespeeld in een standaardteam. John blikt terug op het trainen op de grote speelweide, waar je als het blank stond, aardige slidings kon maken. Een toernooi in Hamburg komt eveneens ter sprake.

 

De redactie ziet graag een vervolg op deze plakboekverhalen voorzien van foto's. De oud-leden worden uitgedaagd om "de stoffige plakboeken" van zolder te halen en ons te laten meedelen met hun bijzondere verhalen. Met Roodenburg 85 jaar zijn we dus nog niet klaar.


Programma aankomende week

Woensdag 8 februari

Roodenburg D1 - SJC D3: 19.00 uur

 

Zaterdag 11 februari

Roodenburg - Oegstgeest: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Quick Boys 4: 12.00 uur

Oegstgeest 5 - Roodenburg 3: 12.00 uur

Roodenburg 4 - Katwijk 8: 11.30 uur

Lugdunum 4 - Roodenburg 6: 14.30 uur

Roodenburg B1 - Wassenaar B1: 14.30 uur

Roodenburg C1 - Meerburg C2: 10.00 uur

Roodenburg D1 - UVS D3: 10.00 uur

SJC D 7M - Roodenburg D2: 8.30 uur

RCL E 5 - Roodenburg E1: 9.30 uur

Woubrugge E2 - Roodenburg E2: 10.30 uur

Rijnvogels F1 - Roodenburg F1: 10.45 uur

Roodenburg F2 - SJZ F2: 9.30 uur

 

Zondag 12 februari

MMO - Roodenburg: 14.00 uur

Van Nispen 2 - Roodenburg 2: 11.00 uur

Roodenburg 3 - Foreholte 5: 11.30 uur

Roodenburg 4 - Stompwijk 5: 12.00 uur 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.