Roodenburg Actueel 2012 - nummer 1

Ik zal kort wat vertellen over onze praktijk.

Praktijk Doortast is een jonge praktijk voor fysiotherapie, acupunctuur en sportrevalidatie in het centrum van Leiden. Vooral de combinatie tussen deze verschillende behandelmogelijkheden maakt het mogelijk dat de speler optimaal behandeld kan worden. Voor het revalidatietraject wordt de speler intensief begeleid in de daarvoor bestemde revalidatieruimte. De praktijk is in 2009 opgezet door Jilles in ’t Veld en Barend van Zelm van Eldik, maar inmiddels werken er vier therapeuten met elk met zijn/haar eigen aandachtsgebied. Doortast is aangesloten bij het voorste kruisband netwerk Leiden en het Rijnland schoudernetwerk.

 

Het periodiek testen van de spelers, conditietesten en het geven van advies hoe de conditie te verbeteren, behoren ook tot de mogelijkheden van de Praktijk zoals overeengekomen met jullie vereniging.

 

Naast de standaard- en groepsbehandelingen is Praktijk Doortast ook gespecialiseerd in maatwerk. De overeenkomst met Roodenburg voorziet dan ook in het aanbieden van revalidatietrainingen van de geblesseerde spelers bij Roodenburg op het trainingsveld. De kans is dus groot dat jullie ons op de velden bezig zullen zien met een of meerdere van jullie sporters.

 

De praktijk zal tevens kennis, recente documentatie en vakliteratuur over sportblessures delen met Roodenburg, zodat preventieve maatregelen kunnen worden genomen waarop de kans op blessures kleiner wordt. We zullen dit doen door regelmatig het fysiotherapiegedeelte op jullie website te vernieuwen met artikeltjes en verdere informatie met betrekking tot blessures en sport.

Blessurespreekuur

Mocht je in het weekend geblesseerd raken of dient een diagnose te worden gesteld bij een iets ouder opgelopen blessure, dan kunnen jullie uiteraard terecht bij ons in de praktijk. Op maandag tussen 17.00 en 18.00 richten wij speciaal voor de spelers van Roodenburg een blessurespreekuur in. Hierdoor kan kort na de gespeelde wedstrijden even gekeken worden naar de blessures en zo snel een goed advies gegeven worden. De regel is wel maandag voor 12.00 uur te bellen 071-5230185, zodat we weten dat je komt.

 

Let op! In principe is het zo dat de benodigde behandelingen, mits je aanvullend verzekerd bent, gewoon gedeclareerd worden bij je eigen zorgverzekeraar. De therapeutische behandelingen komen niet ten koste van Roodenburg of onze praktijk.

 

Naast het blessurespreekuur geldt natuurlijk altijd: mocht je vragen hebben of plots advies willen, bel ons even. Ons team van therapeuten staat gewoon voor jullie klaar en zal actief met jullie meedenken bij het genezen en/of voorkomen van alle blessures.

 

Voor de rest van het seizoen wensen wij jullie in ieder geval een sportieve en blessurevrije tijd toe.

 

Praktijk Doortast


Deze weken

Even de club de club laten. Daarvoor is de winterstop en het betekent dat je het ritme kan veranderen. Stilzitten is er niet bij, want het clubgebouw bleef op de zaterdagmiddag open en het kerstklaverjassen en -sjoelen ging gewoon door.

 

De nieuwjaarsreceptie vond dit jaar voor het eerst weer op 1 januari plaats. Er werd afgeweken van een traditie, want Roodenburg hield altijd het weekend na Nieuwjaar de receptie. Gewoon weer terug naar de traditie zou ik zeggen, want op 1 januari hebben veel leden familieverplichtingen.

 

Op veld 2 zijn er afvalbakken geplaatst. Deze bakken zijn in de grond bevestigd en behoren tot het project om het sportcomplex zo schoon mogelijk te maken. Een schoon complex geeft de bezoeker een beter gevoel van veiligheid.

 

Dinsdag kwam de regen met bakken uit de lucht, maar het weerhield de klaverjassers en sjoelvrouwtjes niet om te komen. Ik noteer een record aantal deelnemers. Wekelijks sluiten er meer (oudere) Roodenburgers en wijkbewoners aan. Het is een sociaal gebeuren, waarbij elkaar ontmoeten een belangrijk element is geworden.

 

Zaterdag organiseerde het jongerenwerk het allerlaatste zaalvoetbaltoernooi in de Groenoordhal. De C- en de D-groep van Roodenburg vv Leiden en FC boshuizen kwamen tegen elkaar uit in de hal.

 

De zaterdagselectie werkt dit weekend een trainingskamp af in Boxtel. Met zulke temperaturen is het niet noodzakelijk om te verkassen naar Spanje of Turkije. Voor komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen RAS.

 

Het jeugdbestuur is bezig met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Er komt een nieuw publicatiebord en er wordt gewerkt aan de teamlijsten.De teams kunnen weer starten, hoewel de trainers van de C en D volgende week voor een cursus in verblijven Turkije.

 

En dan nog dit: op de website zijn de foto's geplaatst van het kerstfeest van de jongste jeugd. Ga naar de homepage en klik op foto's. Een leuk gezicht, al die deelnemers met de kerstmuts op.


Roodenburg 85 jaar (7)

Met de interviews blijven we doorgaan. Iedereen heeft een bepaald gevoel bij de club en als ik begin over de reünie, wordt iedereen enthousiast. Vijf jaar geleden kon ik niet, maar dit keer zal ik niet ontbreken. Ik moet nog foto's hebben, maar die liggen op zolder.

 

Toch publiceren we deze week een unieke foto. Het is een foto van iemand die 50 jaar aan de Hoge Rijndijk heeft gewoond. Daar is de club ontstaan, aan de achterzijde van de Dozystraat. Dat was vroeger weiland en om te voetballen, moest men een veld huren van een boer.

 

Op de foto het eerste veld van Roodenburg. Geen maaimachine, geen vlak veld, soms hoog gras, soms laag gras. Voetbal was in het begin een bezigheid van jongemannen die de zondag moesten zien door te komen. Ze gingen voetballen en de jeugd kwam kijken hoe de ouderen het er vanaf brachten.

 

Het eerste veld van Roodenburg kende geen tribune, geen afrastering,. Het was voetballen op een weiland en omkleden in de keuken van één van de leden. Na afloop was er geen douche, maar ging men thuis in bad of men ging naar het badhuis.

 

Het interview is met Ronald Jansen. Ronald is momenteel weer als vrijwilliger actief. Ronald was een temperamentvolle centrumspits die te laat op hoger niveau is gaan acteren, maar die je geen moment uit het oog mocht verliezen. Door zijn tomeloze inzet bond hij meerdere verdedigers van de tegenpartij, waardoor andere aanvallers en middenvelders weer meer speelruimte kregen.

 

Er is bij dit interview een foto geplaatst van de A1 waarmee Roodenburg promoveerde naar de regionale klasse. Op de foto van 1981 bevinden zich wel teamleden die in de loop van de jaren zijn overleden. Wij wensen u weer veel lees- en kijkplezier.


Start jeugdtrainingen

Vanaf maandag 9 januari starten de jeugdtrainingen weer.


Programma aankomend weekend

Programma zaterdag 14 januari

Roodenburg - RAS: aanvang 14.30 uur

Rijnbs Boys 7 - Roodenburg 3: 14.15 uur

Roodenburg 5 - Koudekerk 3: 12.00 uur

Roodenburg 6 - VVSB 5: 12.00 uur

Roodenburg B1 - GHC B2: 10.00 uur

Meerburg E3 - Roodenburg E1: 8.45 uur

Roodenburg E2 - Kickers E3: 9.30 uur

Roodenburg F1 - Kagia F1: 10.30 uur

ASC F5 - Roodenburg F2: 12.45 uur

 

Programma zondag 15 januari

Roodenburg 2 - VVSB 4: 11.00 uur

Roodenburg 4 - SJC 9: 12.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.