Roodenburg Actueel 2011 - week 49

 

Spelers mentaal sterker maken en dan gaat het er om dat spelers zelfverzekerd , sterk van geest zijn, maar ook kennis van zaken hebben. Als je dit als doel stelt, dan moet je eerst je eigen sterkte kennen. Juist bij teamsport is het belangrijk, dat men de persoonlijke vaardigheden van de ander kent. Want hoe moet je als speler jezelf in dienst stellen van het elftal als je de eigen kracht niet kent en kan inbrengen?

 

Een team is meer dan de optelsom van de kwaliteiten van 11 man. Het gaat er ook om dat die 11 man elkaar aanvullen en elkaar versterken. De taak van de trainer is het om de spelers bewust te maken van hun kwaliteiten. Op die manier moet hun motivatie en zelfwerkzaamheid worden vergroot. Heeft een speler daarentegen het gevoel, dat hij slechter is dan de andere spelers of hij prent zich in dat hij niet in vorm is, dan kan dit nadelig zijn voor het leveren van een prestatie. En het is juist de wedstrijd dag, dat een speler zich sterk moet voelen. Door de weeks, tijdens de training kan er dan gewerkt worden aan zijn zwakke punten.

 

In dat verband wil ik u wijzen op de wedstrijd warming up van de keeper. De keeper geeft aan de medespelers aan, hoe hij de bal wil hebben. Dat gaat van laag naar hoog, vanuit het midden naar de zijkant. Het mag niet zo zijn, dat voor de wedstrijd de spitsen hun kunnen laten zien aan de keeper, waardoor hij de ballen alleen maar hoort suizen. Een dergelijke manier van voorbereiding maakt de keeper niet sterker. De aanvallers moeten de kwaliteiten van de keeper kennen en hem stimuleren om ballen vooral lekker te pakken.

 

Trainers, die de sterke punten van een speler precies kent, die kan oefendoelen stellen, hij kan precieze feedback geven, corrigeren en hem beter maken. Dit is de ideale methode om een speler te laten groeien. Daarbij concentreert de speler zich tijdens het oefenen op de beste oplossing. Hij probeert waar te nemen wat goed gaat en wat nog beter kan. De trainer let op de details, hij beschrijft exact de deelbewegingen en corrigeert met korte feedback .

Dat gaat dan op een manier, Kees, dat kun je nog beter. En samen met de trainer wordt er dan gewerkt naar het beste resultaat. Dat klinkt heel wat prettiger, dan dat je roept. Kees, je doet het nog steeds fout. Neen, het gaat er om dat een trainer met weinig woorden, op het juiste moment spreekt en ter zake is.

 

Om spelers sterker te maken gaat het er om dat hij snel succes heeft met de actie. Een speler, die steeds de baas is in het duel 1 tegen 1, ( of het nu de aanvaller is, die passeert of de verdediger, die de bal afpakt), het geeft zelfvertrouwen. Maar dat geldt eveneens voor wedstrijdsituaties 2 tegen 1 of de dribbel en het schot op doel. Wanneer een actie lukt, dan komt dit het zelfvertrouwen van de speler ten goede.

Daarom kan men doordeweeks inspelen op situaties, die de speler zelfverzekerd maken.

 

Het ideaalbeeld van z’n speler ziet er als volgt uit. Deze speler kent zijn sterke punten, is zelfverzekerd, doelgericht en vastberaden. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de door hem gemaakte fouten en als hij iets niet begrijpt, dan stelt hij vragen. En deze speler probeert nieuwe bewegingen uit. Daarnaast moedigt deze speler andere spelers aan en hij zoekt makkelijke oplossingen voor spelproblemen. Wanneer je dergelijke spelers in je team hebt, dan zijn er binnen het team maar weinig strubbelingen. Maar hieraan vooraf gaat een bewustmakingsproces.


Deze week

Zondag is er een ontmoeting van vele oud Roodenburgers na de wedstrijd tegen FC Rijnland. Per Crispijn, Ronald Mink, Hans Tisseur, Ramon Paardekooper, Nourdin Essaoui doen alvast aan een voor reünie Het Twentse Rostoernooi komt o.a. ter sprake.

 

Maandagavond na de training kijk ik even op de website www.leidenamateurvoetbal.nl. Hier neem ik kennis van de spelersverhalen van de zaterdag en de zondag. Michael van Kooperen, Youssef Harroui en Rachid Oulgout komen aan het woord en dit is echt een site voor de spelers. De eerste twee verhalen treft u aan onder de rubriek: pleisters, sponzen en waterzakken.

 

Op woensdagmorgen wordt er gescand voor toekomstige verhalen uit de Oude Doos. In de rubriek Roodenburg 85 jaar komen we hierop terug als de artikelen/ foto’s zijn geplaatst.

 

Woensdagmiddag worden de voorbereidingen getroffen voor het Sinterklaasfeest. Een feest voor jong en oud. Het is heel gezellig deze woensdagmiddag. Er wordt bingo gespeeld , met natuurlijk veel prijzen voor de kinderen. Na de bingo komt de Goed Heiligman.

 

De E1 en E2 doen op woensdagmiddag mee aan een toernooi bij v.v. Leiden. Samen met FC Boshuizen wordt er gestreden om een grote cup. Een cup met de grote Oren, die wordt gewonnen door onze E1.

 

Donderdag is het 1 december en treedt er een nieuwe wet in werking. Clubs moeten via de homepage aangeven , hoe de procedure verloopt van het afmelden van het lidmaatschap. Op de website is het kopje lidmaatschap toegevoegd.

 

Donderdag wordt de Roodenburgvlag gehesen aan de toren van de Roodenburcht. Deze dag begint Joost Tendeloo als combifunctionaris voor de jeugd onder de 12 jaar. Hij gaat zich daarbij inzetten voor drie sportclubs uit Leiden Noord. Joost zal voor Pernix, de Zijl en Roodenburg gaan inzetten.

 

Vrijdag vroeg in de avond wordt er in het kader van het vrije voetbal een onderlinge wedstrijd gespeeld op een heel veld. Het is de jeugd van 10-14 jaar, die maar al te graag tegen de bal trapt.

 

Zaterdag hebben we voor het eerst te maken met overvloedige regen. Heel veel wedstrijden gaan niet door en het is jammer om te constateren dat het kunstgrasveld niet kan worden gebruikt voor wedstrijden van elftallen. Maar er gloort hoop.

 

Een bekerwedstrijd gaat er wel door en dat is de bekerwedstrijd van Roodenburg E1 tegen Meerburg E2. Roodenburg speelt goed voetbal en Meerburg heeft de pech dat ze regelmatig de paal treffen. Roodenburg wint deze wedstrijd met 5-2 en is een ronde verder.

 

De eerste wedstrijden van D2 en de Mini F gingen niet door. De zaterdagselectie gebruikte het weekendje vrij voor een snookertoernooi.

 

Komende zaterdag wacht voor hen de uitwedstrijd tegen Valken 68.

 

Op zondag een laatste stuk gezien van ASC Roodenburg. Op een zwaar veld een gelijkopgaande wedstrijd, die eindigde in een gelijk spel en daar kunnen beide teams vrede mee hebben.

 

Uitslagen zaterdag 3 december

Roodenburg E1 - Meerburg E2: 5-2

Koudekerk 3 - Roodenburg 5: 4-1

 

Uitslagen zondag 4 december

ASC - Roodenburg: 1-1

VVSB 4 - Roodenburg 2: 4-2

SJC 9 - Roodenburg 4: 4-1


Ziekenboeg

Een van onze oudste leden is weer uit het ziekenhuis. Langs deze weg wensen wij Kees van der Voort een voorspoedig herstel toe.


Het Sint Nicolaasfeest van 30 november

Woensdag 30 november 2011 was in ieder geval een droge en zonnige dag, gelukkig maar, want de Sint zou met zijn Pieten naar Roodenburg komen.

 

Het was 3 uur in de middag dat de commissie begon met het versieren van de kantine met slingers en ballonen en de tafels werden voorzien van pepernoten en speculaas. Dat was maar goed ook want om 4 uur stonden de eerste kinderen al te trappelen voor de kantinedeur. Maar ze moesten wachten tot kwart voor 5 alvorens ze naar binnen mochten.

 

Er waren ongeveer 35 kinderen aanwezig op het feest van de Sint. Johan en Saskia begonnen strak om 5 uur met de bingo, want de Sint zou als alles goed was om 6 uur arriveren bij Roodenburg.

 

Tussen de bingorondes door werden de kinderen door Carla, Mona en Amanda voorzien van heerlijke limonade met chocolade en Daaf speelde namens de commissie voor fotograaf(deze ziet u binnenkort terug op de website van lv Roodenburg). De eerste 2 rondes van de bingo gingen alle prijzen naar de mini F en in de laatste ronde was het de beurt aan de spelers van de F1. De F2 echter pakte de prijzen aan het einde van de bingo bij de loterij, want we moesten de tijd vullen omdat sinterklaas net zoals elke ander Leidenaar vaststond op de Willem de Zwijgerlaan.

 

Nadat om 10 over 6 eerst de dombo piet en de goochelpiet waren binnengekomen en de kinderen zangles gaven, want het zingen van de kinderen leek werkelijk nergens op en dat pikte de Sint niet en hij had tegen de Pieten gezegd als dat niet harder en beter ging, dan zou hij niet komen.

 

Maar alles kwam goed, want na 10 minuten was hij daar eindelijk de Sint. Tijdens het bezoek van de Sint was de gehele kantine stil. Alle kinderen moesten per team of alleen bij de Sint komen en een verhaal vertellen en een lied zingen. Ook gingen de Pieten nog wat goochelen en zottigheid uithalen vooral de dombopiet wist helemaal niets, maar dit bracht wel een hoop lol met zich mee.

 

Voordat de kinderen van de Sint allemaal hun cadeau kregen, moest eerst Dirk naar de voren konen en dat vond hij helmaal niets. Hij kreeg een presentje omdat hij altijd de kantine opent voor de ouders van de F en de ukken.

 

Toen was het tijd waar voor elk kind was gekomen en dat was het cadeau van de Sint en zijn pieten, Ze deelden het per kind uit en niemand mocht het uitpakken totdat iedereen zijn cadeau had en dat deed ook werkelijk elk kind, Toen iedereen zijn cadeau had gehad, gingen de Sint en zijn Pieten tot 3 tellen en toen gingen de pakjes open, het was een mooi grote zwarte handdoek met de tekst roodenburg erop en het logo van de club, Iedereen vond het echt een supermooi cadeau. Ook de ouders waren vol lof over het presentje van de Sint. De Sint vertelde de kinderen nog wel even dat ze nu wel moeten douchen met zo een mooi handdoek.

 

Rond kwart over 7 was de kantine helemaal leeg en ging de commissie een de kantine in orde maken .

 

Al met al was het een super geslaagd sinterklaasfeest en Sint en de Pieten hebben al beloofd dat als de kinderen lief blijven, ze volgend jaar weer een bezoek zullen brengen aan Roodenburg.

 

Volgende activiteit die de evenementen commissie gaat organiseren voor de E, F en de mini F is op zaterdag 17 december een kerstontbijt Het fijne horen jullie nog van ons.

 

Namens de evenementencommissie van de E, F en de mini f

Johan,Carla,Mona,Amanda,Saskia en Daaf 


Roodenburg 85 jaar (3)

In aanloop naar de reünie willen wij u wekelijks deelgenoot laten maken van bijzondere gebeurtenissen en trips.

 

Het tweede interview dat we hebben afgenomen is met Marcel IJzendoorn. Marcel heeft in de jeugd en in de senioren bij Roodenburg gevoetbald. Marcel kwam van VNA, een club die niet meer bestaat en vertrok als tweede keeper van Roodenburg naar Lugdunum.

 

Marcel is momenteel assistent-trainer van VVSB en naast zijn persoonlijk verhaal hebben wij deze oud keeper een aantal vragen over het keepersvak gesteld.

 

Bij Roodenburg hebben velen het trainersvak geleerd. Ze werden gevraagd als jeugdspeler/ senior om wat te doen bij de jeugd. Een groot aantal heeft hier profijt van gehad en is later in deze richting gegaan. Marcel is een van hen.

 

Iedere week zal op de website Roodenburg 85 jaar er nieuwe informatie worden geplaatst.

Het verhaal van de reis naar Kibaek is uitgebreid met een foto van de B1 (1976/1977). Zie reisverslag en de foto op de website. Een aantal spelers komt nog niet voor op onze reünielijst.

 

We zoeken: Gert Jan Kok, Krijn Dekker, Theo Ouwerkerk, Hans Marks, Fred Otto en van de reis naar Berlijn Michel Borst.

Reageren of aanmelden voor reünie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Maandag 5 december

Geen training i.v.m. Sint Nicolaasavond.


 

Programma aankomend weekend

Programma zaterdag 10 december

Valken 68 - Roodenburg: 14.30 u

GHC2 - Roodenburg 2: 11.00 u

Roodenburg 3 -Oegstgeest 6: 12.00 u

Kagia 3 - Roodenburg 4: 14.00 u

Roodenburg 5 - UVS 2: 12.00 u

Roodenburg 6 - Noordwijk 8: 14.30 u

Roodenburg A1 - Lugdunum A1: 14.30 u

Roodenburg B1 - RCL B3: 10.00 u

Roodenburg C1 - Voorschoten C3: 10.00 u

ASC D2 - Roodenburg D1: 11.00 u

Roodenburg D2 - Oosterheem D2: 10.00 u

Lisse E4 - Roodenburg E1: 10.00 u

Roodenburg E2 - Alphense B E6: 9.30 u

Roodenburg F1 - Foreholte F2: 10.30 u

Roodenburg F2 - SVC 08 F1: 9.30 u

 

Programma zondag 11 december

Roodenburg - Bernardus: 14.30 u

Roodenburg 2 - UDO 3: 11.00 u

UDO 5 - Roodenburg 3: 10.30 u

Roodenburg 4 - Foreholte 6: 12.30 u


Roodenburg zoekt jeugdvoetbalscheidsrechters

Doe de voetbalspelregeltest van ARAG voor 7 tegen 7

Deze test is bedoeld voor ouders/ spelers en scheidsrechters, die betrokken zijn bij het 7 tegen 7 voetbal . Dit wordt gespeeld door onze E en F pupillen.

 

In deze test, die bestaat uit 15 vragen, leer je de belangrijkste regels , die worden gebruikt bij het voetbal. Een speler, die de spelregels goed kent en begrijpt , zal zich over het algemeen sportiever gedragen.

 

Deze test is verder bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar, die bereid zijn om wedstrijdjes te fluiten bij Roodenburg voor de E en de F.

 

Je moet dan 12 van de 15 vragen goed hebben. Je krijgt dan een certificaat.

 

Benieuwd? Ga naar de test, die je kunt vinden op www.voetbalspelregeltest.nl.

 

Heb je een certificaat, kom dan eens op zaterdagmorgen langs bij het jeugdbestuur en heb je talent, dan delen we je in bij ons scheidsrechterskorps.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.