Roodenburg Actueel 2011 - week 46

Na een overtreding van Strootman gaf scheidsrechter Kevin Blom de rode kaart. Iedereen was het er niet mee eens, Strootman kreeg een schikkingsvoorstel voor een wedstrijd en ging in beroep. In beroep werd de kaart niet geseponeerd, maar kwam er een wedstrijd bij en dat was het laatste waarop was gehoopt.Om het ongenoegen kenbaar te maken, werd de arbiter van dienst getrakteerd op een stadion vol met rode kaarten. Een ludieke actie of zit er meer achter?

 

Een zaak is duidelijk; er is sprake van ongenoegen over de arbitrage of de genomen beslissing. Fluit een arbiter niet naar de wens van het stadionpubliek, dan maakt die haar ongenoegen kenbaar door spreekkoren aan te heffen “Je moeder is een …..” Wordt het te grof, dan maant de stadionspeaker het volk tot rust. Blijven de spreekkoren aanhouden, dan volgt een tijdelijke of definitieve staking van de wedstrijd. De Eindhovense afkeuring was veel subtieler en eigenlijk zit ik te wachten op een statement van de KNVB of van de scheidsrechtersorganisatie.

 

Het Nederlandse scheidsrechterskorps is flink aan kritiek onderhevig. Wanneer er in een weekend weer een blunder is begaan, komt dit op zondagavond uitgebreid aan de orde in het door de “Vriendenloterij” gesponsorde programma Studio Voetbal van Jack van Gelder. Van je tv-vrienden moet je het als scheidsrechter maar hebben.

 

Op vrijdag– en maandagavond doet Voetbal international het nog een keertje over. Johan Derksen noemt de Nederlandse betaalde arbiters “meelopers” in dienst van de bazen van Zeist. Bazen zoals Van Egmond en Temmink die naar zijn inzicht niet kunnen fluiten. Geen persoonlijkheden zoals Mario van der Ende of Dick Jol. Derksen geeft wekelijks aan dat er geen Nederlands fluittalent is dat Europees mee kan, maar hoe het dan wel moet, heb ik van hem nog niet mogen vernemen.

 

Naar aanleiding van die aantijgingen, houdt de KNVB en de scheidsrechterscommissie zich muisstil in de hoop dat de Eindhovense boosheid overvliegt. Het hoort bij de tactiek om op te treden tegen agressie. Maar wordt het niet eens tijd dat scheidsrechters hun tanden laten zien? Dat ze gezag gaan terugwinnen, iets waar heel Nederland, inclusief Johan, op zit te wachten?

 

Ik heb het volgende voorstel: er wordt voor de komende thuiswedstrijd van PSV geen scheidsrechter aangesteld. En zonder scheidsrechter geen wedstrijd. Hoe zou de club en de supporter hierop reageren? Geen inkomsten, geen vertier. Ik denk dat velen pas dan het belang van het leiden van een wedstrijd gaan inzien.

 

En de media zijn natuurlijk ook niet klaar met de scheidsrechters. Naast het doelpunt van de week komt er een nieuwe rubriek. De beslissing van de week, waarbij de kijker mag stemmen over 5 fragmenten van de beste beslissingen die door de arbiter en de assistent-scheidsrechters zijn genomen. En de winnaar krijgt als prijs scheidsrechtersattributen. Een dergelijke actie stimuleert mensen om zich aan te melden als arbiter. Wanneer je iedere week alleen maar fouten vergroot ziet, staan de mensen niet in de rij “om de fluit op te nemen”.

 

De KNVB, COVS en de media zijn mijns inziens nu aan zet.


Deze week

Over een paar weken verspreid zijn er artikelen verschenen over betrokkenheid bij Roodenburg. Of de artikelenreeks mensen aan het denken zet, is nog niet bewezen, maar ik kan u meedelen dat sinds maandagavond het jeugdbestuur is uitgebreid. Anass Azhar, speler van zaterdag 2, komt de groep versterken. Anass heeft een juridische achtergrond en doet graag ervaring op als bestuurder. Bij Roodenburg kan men zijn talenten ontwikkelen, is de leuze van de club.

 

Dinsdagmorgen waren leerlingen bezig met schoonmaakwerkzaamheden op het complex en in de kantine. Toen ik binnenkwam, kregen de ramen een beurt.

 

Dinsdagmiddag begroette ik een drietal nieuwe deelnemers aan het kaarten en sjoelen. Niet iedere week kan iedereen present zijn, maar nu de winter er aan komt, is dit een beste reden om er even tussenuit te zijn.

 

Om 16.30 uur had iedereen haast. Dirk van der Zwart moest naar de pedicure. De winnaar van de zevende prijs (helaas geen bockbier!) vroeg belangstellend wat Dirk daar ging doen. Ad rem antwoordde Dirk “ik ga voor mijn hersens”. Hierna lag iedereen in een deuk en verdween Dirk uit beeld.

 

Woensdagmiddag was de training van de mini F. Een van de opdrachten was het dribbelen om verschillende kegels. Die kegels stonden door elkaar en niet op rij. Er waren rode en gele kegels. Wie 5 rode of 5 gele kegels passeerde, mocht op doel schieten. De kinderen leerden dribbelen met hindernissen. Plotseling kwam een spelertje naar de trainer. “Meester mogen we ook toeteren tijdens het dribbelen?” “Natuurlijk Yassine”, was het antwoord. De kinderen speelden hun eigen spel en dat gaf de spelers en de trainer plezier.

 

Donderdagmorgen werden de herfstbladeren van het kunstgrasveld geblazen. De tijd van vegen ligt allang achterons. In een tractor met blazer, laverend tussen de vele doelen op het kunstgrasveld, werden de bladeren naar een hoek geblazen en binnen het uur lagen ze onder het net van een vrachtwagen van het Sportbedrijf.

 

Vrijdagavond was er vrij voetbal, maar dat werd voor een deel ingevuld met een wedstrijd van de D2 tegen de E1. Er werd deze avond 9 tegen 9 gespeeld van strafschopgebied tot strafschopgebied en er werd op jeugddoelen gespeeld. Mij werd duidelijk dat D-junioren bij dit spel veel meer aan de bal komen. Er werd op de doelen volop gescoord, de E1 won dik, maar belangrijker was het spelniveau. Naast de 20 acteurs waren er nog 20 kinderen die als toeschouwer of als schutter in een strafschopgebied bezig waren op het kunstgrasveld. Mag ik de conclusie trekken dat deze speeluren een uistekende gelegenheid zijn om de jongeren actief te laten bewegen.

 

Uitslagen zaterdag 12 november

Gouda - Roodenburg: 3-2

Katwijk 5 - Roodenburg 2: 1-1

Rijnvogels 6 - Roodenburg 4: 4-4

Roodenburg 5 - SVOW 2: 6-0

Roodenburg 6 - RCL 8: 5-0

GHC B2 - Roodenburg B1: 0-4

Foreholte C3 - Roodenburg C1: 4-0

Roodenburg D1 - Van Nispen D1: 1-3

Roodenburg E1 - Meerburg E3: 5-4

Kickers E3 - Roodenburg E2: 5-3

Kagia F1 - Roodenburg F1: 8-0

Roodenburg F2 - ASC F5: 2-9

 

Uitslagen zondag 13 november

Roodenburg - Rijnland: uitgesteld

ROAC 5 - Roodenburg 3: 6-1

Bernardus 7 - Roodenburg 4: 7-1


Studiebijeenkomst verplaatst naar woensdag 16 november

I.v.m. de wedstrijd Nederland- Zwitserland kwamen er teveel afmeldingen binnen. Daarom gaan we nu komende woensdag met de jeugdtrainers aan de gang. De praktijktraining begint om 19.00 uur en zal tot 20.00 uur duren, daarna is er een theoriegedeelte en de reguliere vergadering van de jeugdtrainers. Bent u als jeugdtrainer verhinderd, mail dan voor maandagavond naar Jan Lovink. Het eerste thema is SPELEND TECHNIEK AANLEREN.


Mooie actiefoto’s van spelers Roodenburg zaterdag

Op Leiden amateurvoetbal staat deze week een verslag van de wedstrijd van de zaterdag 1 tegen Forum Sport. U treft een artikel aan op deze site, maar u kunt ook rechts onderaan via de Roodenburg website bij dit artikel komen. De titel luidt Victor Leonora spreekt van raadsel. Tijdens de wedstrijd zijn er sportfoto’s gemaakt door www.modeco.art.nl. Dit zijn schitterende foto’s geworden, waarbij spelers in actie individueel zijn geportretteerd. De foto’s zijn te koop, lees de voorwaarden en met Sint Nicolaas in aankomst. Eigenlijk zou je die moeten vergroten op canvas en als dan in 2050 de kleinkinderen op bezoek komen, verwijs je naar opa die in 2011 nog schitterde op Sportpark Noord.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 19 november

DSVP - Roodenburg: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Leiden 2: 12.00 uur

Noordwijk 6 - Roodenburg 3: 14.30 uur

Roodenburg 4 - Lisse 4: 11.30 uur

UDO 2 - Roodenburg 5: 14.30 uur

Lisse 8 - Roodenburg 6: 14.30 uur

Roodenburg A1 - Altior A1: 14.30 uur

Roodenburg B1 - HVV B2: 14.30 uur

Roodenburg C1 - Rijnsb b C3: 10.00 uur

Warmunda D1 - Roodenburg D1: 12.30 uur

RKAVV E3 - Roodenburg E1: 8.45 uur

Roodenburg E2 - Koudekerk E2: 9.30 uur

Roodenburg F1 - Valken F1: 10.30 uur

Voorschoten F7 - Roodenburg F2: 8.30 uur

 

Zondag 20 november

Warmunda - Roodenburg: 14.00 uur

ASC 3 - Roodenburg 2: 10.00 uur

Roodenburg 3 - Leidse B2: 11.30 uur

Roodenburg 4 - Meerburg 7: 12.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.