Roodenburg Actueel 2011 - week 44

 

Wanneer men op de Roodenburg website kijkt waar de vereniging voor wil staan, kiest de club voor een missie.

 

Missie

LV Roodenburg is opgericht in 1927 en is gevestigd aan het eind van de Pieter Bothstraat (nummer 27) in Leiden Noord. Roodenburg heeft 420 leden waarvan een groot deel actief lid is. De missie van LV Roodenburg is een sportvereniging in Leiden Noord, waar plaats is voor iedereen en waar allen zich thuisvoelen. Een vereniging van mensen die elkaar, ongeacht hun etnische of culturele achtergrond, respecteren. Een vereniging die ervoor zorgt dat de leden hun talenten kunnen ontwikkelen op maar zeker ook buiten het veld. Een vereniging die voor binding zorgt, intern maar ook extern. Een vereniging die duidelijk is in zijn normen en waarden.

 

In dit missieverhaal wordt ambitie uitgesproken. Woorden zijn mooi, maar het gaat om de kracht van deze woorden.

  • Mensen moeten er zich thuis voelen.
  • Men moet elkaar respecteren.
  • Talenten moeten worden ontwikkeld, binnen en buiten het veld.
  • Er moet voor binding worden gezorgd (tussen leden onderling, maar ook met de wijk).
  • De normen en waarden moeten duidelijk zijn.

 

En dat alles in een stadswijk, waarin de laatste 20-30 jaar vele “nieuwe gezichten” zijn komen wonen. Dertig jaar geleden was Roodenburg al een wijkclub, maar was de binding onder de bewoners veel groter dan nu. En toch zorgt Roodenburg voor binding. Een goed voorbeeld daarvan is het weekendgebeuren, waarbij velen het sportpark bezoeken.

 

Om binding daadwerkelijk te vergroten is interactie nodig tussen de leden onderling en tussen leden en bestuur en commissies. Dat loopt niet uitsluitend via e-mail. Ik kan via e-mail wat vragen, maar of iemand antwoordt of enthousiast wordt, blijft een open vraag. In een persoonlijk gesprek gaat dat veel makkelijker.

 

Fungeer je als aanjager, dan is een eerste vereiste dat je enthousiast bent en als tweede eigenschap zou ik willen stellen dat je goed moet kunnen luisteren. Wat denkt de ander over hoe het er bij Roodenburg aan toe gaat.

 

Een aspect dat veel aandacht krijgt bij de club zijn de normen en waarden. Veel clubs hebben tegenwoordig normen en waarden als item op hun website. In een wijk als Leiden Noord vereist dit veel tijd, want er lopen niet allemaal modelknaapjes rond.

 

Een commissie Goed Gedrag bewaakt de normen en waarden. Spelers met een rode kaart, maar ook leden die ander afwijkend gedrag vertonen, verschijnen om die reden op maandagavond voor de commissie. In die commissie zitten pedagogen, intermediairs en gewone vaders van spelers.

 

Het is geen strafcommissie, maar een commissie die leden en bezoekers van het sportpark aanspreekt op hun gedrag en heel vaak heeft een dergelijk gesprek een positieve invloed op hen. Zij hebben vaak niet nagedacht wat het effect van hun gedrag is op de eigen leden, de tegenstander, de scheidsrechter en het publiek.

 

De commissie komt regelmatig bij elkaar. Loopt het dan vaak uit de hand? Ik denk dat dit niet meer is dan bij andere clubs, alleen zit de vereniging er bovenop. Op die manier kun je gedrag proberen te sturen. Een nieuw item wordt actueel. Hoe moet je jouw team aanmoedigen?

 

In het heetst van de strijd wordt er van alles geroepen. Heeft u vorige week de close-ups gezien van toeschouwers in de Arena toen Ajax tegen Feyenoord speelde? Verbeten koppen wanneer de scheidsrechter een fout maakte, de middelvinger omhoog! Vaders die een middagje uit zijn. Helaas gaan er in zo’n stadion iedere weekend honderden uit hun bol. Misschien wel te betrokken? Want missie zorgt voor betrokkenheid, maar blinde liefde eveneens. Alleen gaat dat vaak veel te ver.


Deze week

Maandagavond vergaderden het Hoofd- en Jeugdbestuur. Vanaf heden gebeurt dit om de twee weken. Zijn er zaken van de jeugd die het hoofdbestuur aangaan, dan wipt men even langs.

 

Dinsdagmiddag is een gelegenheid voor oud-leden om anderen te ontmoeten. Maar er zijn ook wijkbewoners en supporters die op dinsdagmiddag aansluiten. Ik constateer momenteel een groei van het aantal deelnemers. Nu de winter er aankomt, is de dinsdagmiddag een uitstekende gelegenheid om er “even tussenuit te knijpen”. Het kaarten en sjoelen is voor de 55-plusser en begint iedere dinsdagmiddag om 14.00 uur.

 

Dinsdagavond oefende de zaterdag 1 tegen SJZ. Met de rust stonden de groenwitten met 2-0 voor. Uiteindelijk werd het 2-1 op het kunstgrasveld van SJZ.

 

Zaterdag speelde de zaterdag 1 uit bij Haaglandia en toen moest er eveneens op kunstgras worden gespeeld.

 

Het effect van het 4 tegen 4 toernooi was merkbaar bij het aantal F-junioren en mini F-junioren. De F2 heeft er 2 spelers bij en daardoor kwam deze ploeg op sterkte. Bij de mini F waren er 4 nieuwe kinderen bij. Gelukkig waren er voor deze groep al 2 trainers beschikbaar, waardoor de toeloop kan worden opgevangen.

 

Leiden Amateurvoetbal is een website voor de amateurclubs uit Leiden en omgeving. Vorig jaar is er begonnen met 4 clubs. GHC, RCL, Oegstgeest en Roodenburg. Op de website treft men voorbeschouwingen aan van standaardteams vanaf de eerste klasse tot de vierde klasse. Er zijn spelersklassementen, interviews met spelers en oud-spelers en nog veel meer. Het aantal deelnemende verenigingen staat inmiddels op 12. De interviews met spelers strelen hun ego en wordt er gestapt, dan is dit een gespreksitem. Een verhaal van “een aangewaaide speler” van een topklasser zegt de Leidenaar niets. Mijn vermoeden is dat steeds meer spelers zullen aandringen bij het bestuur om te gaan deelnemen aan deze site. Zij willen graag in de publiciteit en in het Leidsch Dagblad is daar nog weinig ruimte voor.

 

Donderdag was het goed weer en bekijk de trainingen. Want Roodenburg is nog steeds een voetbalschool. Trainer Mo van de A was bezig met de directe voorzet voor het doel uit een pass. De aanvallers moesten aangeven hoe en waar ze de bal wilden hebben en veroverden de verdedigers de bal, dan counterden ze op doelen. Voor aanvallers betekende het dat de eerste lijn direct moest omschakelen.

 

Trainers Robin en Lotfy waren bezig bij de C-jeugd. De C-jeugd oefende de vooractie bij het open draaien en het zuiver passpel. Ondertussen nam trainer Sipan de keeper onder handen.

 

Bij de E-junioren waren trainers Omar en Jan deze middag met de jeugd bezig. Ze leerden om een rollende bal in een kleine ruimte vanaf 15 meter af te ronden op het doel. Het kleine vierkant, van waaruit de rollende bal moest worden getrapt, zorgde voor druk bij het handelen door de spelers.

 

Vrijdag was de E nogmaals present en stonden corners op het programma.

 

Vrijdagmiddag was het kunstgrasveld goed bezet en was er het vrije voetbal.


Roodenburg jeugd gaat naar Jong Ajax

De D-jeugd en mogelijk ook andere jeugdgroepen gaan maandagavond 31 oktober naar de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong Sparta. De wedstrijd wordt gespeeld op de Toekomst. De wedstrijd begint om 18.30 uur en de ouders zorgen voor het vervoer. Met deze wedstrijd willen de begeleiders een aantal zaken realiseren.

De jeugd in een prima wedstrijd laten zien hoe de toekomstige profs voetballen.

De ouders zorgen voor het vervoer. Dankzij deze wedstrijd komt de begeleiding in contact met de ouders en kunnen het belang aangeven van hun aanwezigheid bij het rijden naar uitwedstrijden.

De aanvoerder van Jong Ajax. Ricardo van Rhijn zal na de wedstrijd met de spelers van Roodenburg en v.v. Leiden een gesprek voeren over wat nodig is om prof te worden. Discipline en je best doen op school komen zeker aan de orde.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Op twitter werd er gesproken over een off day voor de diverse seniorenteams. Het was in ieder geval heerlijk weer en dat merkten we aan onze mini F-training. Er waren 2 kannen limonade nodig omdat er maar liefst 19 kinderen aanwezig waren. Het betekent dat we op zoek moeten naar een derde trainer, want je hebt de handen vol als er zoveel kinderen “door elkaar“ stuiven.

 

De E1 en E2 wonnen hun wedstrijd. In een oefenwedstrijd had de E1 nog verloren van RCL, maar nu bleven de punten in Leiden. De F1 speelde een spannende partij tegen Rijnvogels, afgaande op het geluid, dat de ouders produceerden.

 

De B1 en A1 vallen onder het zondagbestuur en worden ook wel NEO-senioren genoemd. De B1 speelde haar eerste competitiewedstrijd tegen Wassenaar. De wedstrijd begon wat later omdat de spelers op de brommer heel Wassenaar hadden verkend. De einduitslag was 5-1 voor Wassenaar. De thuisclub was toch onder de indruk van de ploeg die echter nog wedstrijdritme mist.

 

De A1 moest aan de bak tegen het fysiek sterke Alkmania A1. De punten bleven echter op Noord doordat de ploeg geconcentreerd bleef voetballen.

 

Uitslagen zaterdag 26 oktober

Haaglandia/W - Roodenburg: 2-0

Hazerswoudse B2 - Roodenburg 2: 4-0

Roodenburg 3 - UDO 1: 0-3

Leiden 5 - Roodenburg 4: 7-2

Roodenburg 5 - Lisse 5: 4-0

Roodenburg 6 - Rijnvogels 9: 2-3

Roodenburg A1 - Alkmania A1: 2-1

Wassenaar B1 - Roodenburg B1: 5-1

Meerburg C2 - Roodenburg C1: 6-0

UVS D3 - Roodenburg D1: 2-0

Roodenburg E1 - RCL E5: 4-3

Roodenburg E2 - Wouburgge E2: 10-3

Roodenburg F1 - Rijnvogels F1: 2-2

SJZ F2 - Roodenburg F2: 6-0


Het zondaggebeuren

Trainer Ramon Paardekooper ging uit van de kracht van zijn eigen ploeg. Voor de rust had Roodenburg een penalty moeten hebben en met 2-1 de rust in gaan. Het was echter 1-2 bij de rust en uiteindelijk 1-5. Van Nispen trakteerde Roodenburg zondag op een portie efficiency.

 

De zondag 2 bleef steken op een 1-1-stand . Vervelend was dat Rida Mokkadem een forse knieblessure opliep.

 

Zondag 3 won bij Teylingen en het vierde hield het doel schoon, waardoor de einduitslag 0-0 was.

 

Uitslagen zondag 30 oktober

Roodenburg - Van Nispen: 1-5

Roodenburg 2 - Rijnland 2: 1-1

Teylingen 4 - Roodenburg 3: 3-4

Alphen 5 - Roodenburg 4: 0-0


Vrij voetbal op de vrijdagmiddag/vrijdagavond

Leiden Noord heeft sinds september 2 combifunctionarissen, Said en Robin. Een van hun taken is om de jeugd meer te laten sporten. Op vrijdagmiddag zijn ze vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur op het kunstgrasveld te vinden en organiseren het vrije voetbal voor de jeugd van 10 tot 15 jaar. Om mee te doen, behoef je geen lid te zijn van de club. Wanneer je bijvoorbeeld op school zit en later uit bent, kun je ook later aansluiten.

 

Tot nu toe bezochten gemiddeld 25 jongeren dit evenement. Naar onze mening weten nog niet alle kinderen dat ze extra kunnen trainen/sporten. Heb je zin om lekker te bewegen, kom dan op vrijdag langs. Vroeger was de jeugd tot laat op straat aan het voetballen, tegenwoordig kan dit op vrijdag op het kunstgras en wordt er onder begeleiding gesport.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 5 november

Roodenburg - Forum Sport: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Valken 3: 12.00 uur

Quick boys 7 - Roodenburg 3: 16.15 uur

Roodenburg 4 - Quick Boys 10: 11.30 uur

Kagia 10 - Roodenburg 5: 14.00 uur

Quick Boys 14 - Roodenburg 6: 16.15 uur

Kagia A1 - Roodenburg A1: 14.45 uur

Roodenburg B1 - Blauw Zwart B2: 14.30 uur

Roodenburg C1 - Lugdunum C1: 10.00 uur

Roodenburg D1 - Foreholte D3: 10.00 uur

Voorschoten E4 - Roodenburg E1: 8.45 uur

Alkmania E3 - Roodenburg E2: 8.30 uur

UDO F1 - Roodenburg F1: 9.00 uur

Roodenburg F2 - Gr Willem VAC: 9.30 uur

 

Het ukkenspeeluur is op het kunstgras voor kinderen geboren in 2005-2006.

 

Zondag 6 november

Kickers 69 - Roodenburg: 14.00 uur

Alkmania 3 - Roodenburg 2: 12.30 uur

Roodenburg 3 - Rijnland 3: 11.30 uur

Roodenburg 4 - VEP 7: 12.00 uur


Zaterdag 5 november

Feestavond georganiseerd door feestcommissie. Aanvang 20.00 uur. Nog geen kaart gekocht? Donderdagavond op de clubavond zijn de leden van de feestcommissie aanwezig van 20.00 uur tot 22.00 uur. Zie verdere aankondiging op de website.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.