Roodenburg Actueel 2011 - week 43

Wanneer men lid is van de club, heeft die betrokkenheid te maken met gevoel hebben, met emotie. De kantinebaas komt naar de club toe, omdat het zijn club is waarvoor hij dagelijks in de weer is. Hij heeft een groot gedeelte van zijn leven bij zijn club versleten. De club bepaalt een groot deel van zijn leven.

 

De nieuwe generatie leden heeft niet meer die emotionele band met de club. Toch is er wel vaak een gevoel om voor Roodenburg uit te komen. De vrienden spelen er, we voetballen waardoor we een voorbeeld kunnen zijn voor de jeugd. Ik ben als jeugdspeler begonnen en heb mijn plek gevonden bij die club en heb er een kennissenkring opgebouwd. De club is lekker dicht in de buurt en ik ontmoet er aardige mensen.

 

Het is een andere vorm van betrokkenheid. Wij hechten ons aan bijvoorbeeld vrienden, we voelen ons verantwoordelijk voor de jeugd die wij een goede toekomst willen bezorgen. In dat geval speelt de emotie niet de drijfveer, maar is hechting een belangrijk argument om bij Roodenburg actief te zijn.

 

De wens om ergens bij te horen, vormt een bron van betrokkenheid. Hoeveel jeugdspelers kijken er niet op naar een club die hoger speelt. Ze gaan er heen omdat er in hun gedachte beter wordt gevoetbald, er komen scouts, de trainers zullen er wel beter zijn. Of dat daadwerkelijk zo is, moeten ze zelf ervaren en het komt regelmatig voor dat ze van een koude kermis thuiskomen.

 

Erbij willen horen zie je vaak met teams die in de race zijn om kampioen te worden of al kampioen zijn. Ineens is iedereen supporter van die ploeg of wil men deel gaan uitmaken van het winnende team. Er zijn maar weinig mensen die zich opwerpen als de verlossers als een team slecht draait.

 

Zingeving is eveneens een bron om ergens bij te willen horen. Iets voor een ander willen betekenen. Je ergens voor inzetten dat jouw persoonlijke belang ontstijgt. Het leiden of trainen van een jeugdteam of seniorenteam is zo’n mogelijkheid. Je kan direct het gedrag beïnvloeden en bent vaak de rots in de branding.

 

Heel veel instanties vinden het bedrijven van sport belangrijk. De regering, de kerkgenootschappen, politieke partijen hebben het bedrijven van sport in hun agenda staan, maar dat kan alleen daadwerkelijk als er mensen zijn die betrokken zijn bij de jeugd of senioren en zich voor hen willen inzetten.

 

Bij dit verhaal leest u dat er verschillende invalshoeken van betrokkenheid zijn. De grote kunst voor een bestuur/ commissie is om dat gevoel voor Roodenburg te kanaliseren. Wat drijft iemand? Wanneer ik oud- Roodenburgers aanspreek, hebben ze het over de vroegere oude tijd. Weet je nog wel dat er iedere zondagmiddag bij een thuiswedstrijd 800 mensen langs de lijn stonden? De volgende opmerking krijg ik ook regelmatig. Ik zou wel meer naar Roodenburg willen komen kijken, maar ik zie nog zo weinig oude bekenden.

 

Roodenburg is nu een club, waar iedereen zich moet thuisvoelen. Een van de groepen die een sterke emotionele band met de club hebben, zijn de oud-leden. Een reünie wordt massaal bezocht.

 

In de club hebben de oud-leden nog altijd een belangrijke plaats en op zaterdagmiddag zijn er wekelijks een aantal te vinden bij de wedstrijden van zaterdag 1, een derby van zondag 1 of men komt een kaartje leggen. Op de algemene jaarvergadering zijn er altijd een aantal present.

 

Toch willen we nog meer oud-leden gaan betrekken bij de club. Er is dus werk aan de winkel. Heeft u een idee hoe we dit moeten doen? Geef uw mening via een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Deze week

Maandagavond was er een wedstrijd van de E1 tegen een team van RCL. De E1 kwam voor, maar naar mate de wedstrijd vorderde was het RCL dat met de overwinning aan de haal ging. Veel toeschouwers kwamen op het potje af.

 

Deze avond brandden er in 2 kamers licht in de Roodenburcht. Het Jeugdbestuur had haar tweewekelijkse vergadering. Een belangrijk thema waren de teamlijsten. Op de eerste etage waren de commissie Goed Gedrag en een aantal trainers in de weer. 4 Cursisten van de cursus Oefenmeester 3 (allen met een Roodenburg-verleden) werkten samen aan een opdracht in ons leslokaal.

 

Dinsdagmiddag was er een speeluur voor de kinderen van de Brede School. Er werden partijtjes gespeeld ter voorbereiding van het straatvoetbaltoernooi van aanstaande zaterdag.

 

Het aantal deelnemers aan de kaartmiddag groeit weer. Streekprijzen vinden gretig aftrek.

 

Woensdag bekeek ik onze website en zag daar voor het eerst de standen van al onze seniorenteams per 15-10-2011. Via sportlink moet het nu mogelijk zijn om regelmatig de laatste standen te publiceren en daardoor wordt de website weer wat meer de informatiebron van alle leden en de bezoekers van onze site.

 

Woensdagavond was er een wedstrijd van de D1 tegen RCL D3. Gedurende de vakantie is dit een uitstekende vakantiebezigheid. Roodenburg speelde voor een groot gedeelte op de helft van de Leiderdorpers. Trainer Said was duidelijk bezig met het verhogen van initiatief gekoppeld aan vergroten van de handelingssnelheid. In een sportieve en goed gespeelde wedstrijd won RCL met 1-2 en constateerde dat trainer Said zijn ploeg vooruit ziet gaan.

 

Vrijdag bleek dat er nog een bal van de A-junioren in de sloot dreef. De speler die de bal er had ingeschoten, vroeg waar de ballenstok was en ging aan het werk. De bal lag tegen de flat aan en na een kwartier ploeteren kwam een jonger en slim neefje met een idee. Probeer eens een stok in de steel. Drie minuten later was de bal aan de kant. De tip voor allen: Ballen die in de sloot komen, worden terstond uit de sloot gevist.

 

Zaterdagmorgen was het straatvoetbaltoernooi. De F-trainers maakten kennis met trainer Marvin. Marvin gaat bij Roodenburg als leerbedrijf stage lopen en begint bij de training van de F-junioren.

 

Zaterdagmiddag was er een partijtje onderling van de zaterdagselectie. Op het hoofdveld speelde de A1 tegen Voorschoten A1, dat hoger speelt dan onze A1. De gasten wonnen deze leerzame oefenwedstrijd met 2-7.

 

Zondag was het clubgebouw dicht. Deze week kon men gratis kijken bij Ziggo. Ajax - Feyenoord werd dus een thuiswedstrijd. Op zondag waren er 2 wedstrijden. De uitslagen treft u aan bij www.voetbal.nl.


Met de TomTom naar de uitwedstrijd

Via een ouder kregen wij dit advies voor ouders en leden die de ligging van een sportcomplex niet kennen. Als men een TomTom heeft, wordt het een fluitje van een cent om het veld te vinden bij een uitwedstrijd.

 

TomTom POI's van de amateurclubs in het hele land

 

Wat moet je doen?

 

1. download deze link: http://poi.gidsnl.nl/voetbalgids.zip

2. uitpakken in een map naar keuze

3. de bestanden die uitgepakt zijn, kopiëren/knippen

4. open de kaart op je TomTom via de computer

5. plaats de bestanden die je geknipt/gekopieerd heb in de map van Western Europe.

6. klaar!

 

Testen?

1. loskoppelen

2. ga naar ''navigeer naar''

3. klik op ''nuttige plaats''

4. klik op ''np in de stad''

5. vul de stad in

6. klik op ''voetbalclub''

7. klik de vereniging waar je naar toe moet in 8. klik op

 ''selecteer''

9. klik op ''ok''

 

Nu verdwaal je niet meer! Ook staan de telefoonnummers van de desbetreffende club erbij vermeld! Met dank aan rkvv Meerburg.


Competitieindeling jeugd tweede helft van dit seizoen

Nu de meeste bekerwedstrijden zijn gespeeld, begint er een competitie. De volgende teams van Roodenburg zijn in de volgende klassen ingedeeld.

 

A1 Tweede klasse

Woubrugge

Kickers A1

ROAC A1

Roodenburg A1

GHC A1

Altior A1

Meerburg A1

Kagia A1

Alkmania A1

Lugdunum A1

 

B1 Derde klasse 1

Roodenburg B1

Blauw Zwart B2

Wassenaar B1

Quick Boys B4

Rijnsb Boys B2

Noordwijk B2

RCL B3

Voorschoten B3

9HVV B2

GHCB2

 

C1 Derde klasse 2

Roodenburg C1

Lugdunum C1

Meerburg C2

Docos C3

ASC C2

Blauw Zwart C2

Voorschoten C3

UDO C1

Rijnsb B C3

Foreholte C3.

 

D1 Derde klasse D1

Kagia D1

Warmunda D1

Van Nispen D1

Foreholte D3

Lugdunum D1

SJC D3

Roodenburg D1

UVS D3

ASC D2

Quick Boys D4

 

E1 Derde klasse 2

Kickers E1

2. Valken E2

Lisse E4

RKAVV E3

Meerburg E3

Roodenburg E1

RCL E5

Foreholte E5

UDO E2

Foreholte E4

 

E2 Zesde klasse 2

Woubrugge E2

Meerburg E7

Roodenburg E2

RCL E8

Alphense boys E5

Bernardus E3

Koudekerk E2

Kickers E3

Alkmania E3

GHC E3

 

F1 Tweede klasse 1

Rijnvogels F1

RCL F2

Roodenburg F1

SJC F1

Foreholte F2

GHC F1

Valken F1

UDO F1

Quick boys F2

Kagia F1

 

F2 Zesde klasse 2

Voorschoten F7

ASC F6

GR willem VAC F5

SJZ F2

Meerburg F%G

Rijnsb B F5

VVSB F 5

SVC.08 F1

Roodenburg F2

RCL F5

 

PS: Mogelijk wordt er nog een D2 zevental ingeschreven. Na de winter denken we aan de deelname van de Mini F aan de competitie.


Geslaagd straatvoetbaltoernooi

Zaterdagmorgen 22 oktober vond het straatvoetbaltoernooi plaats voor de F en mini F van Roodenburg, kinderen uit de wijk en van de Brede School. 6 teams van ongeveer 6 kinderen speelden een spannende competitie. Voordat de wedstrijd begon, werd er eerst een warming-up gedaan met house music op de achtergrond. Het toernooi werd georganiseerd door Glenn van Weeren, speler van zaterdag 2. Hij had daarbij de beschikking over voldoende kader. In het kader van de jeugdparticipatie waren de C-junioren of leider van een team of scheidsrechter tijdens de wedstrijden. Zij kregen de verantwoordelijkheid over een groep kinderen. Gadegeslagen door stagiair Hassan en de andere trainers deden zij goed hun best. Hielden de groep goed bij elkaar en coachten en hadden plezier met de aan hen toevertrouwde kinderen. De echte trainers van F en mini F waren vooral bezig met aanmoedigen. Al met al was het een heel sfeervol gebeuren. Het toernooi begon om 9.30 uur en duurde tot 12.00 uur. Van het toernooi zijn er veel foto’s gemaakt en aan Glenn is gevraagd om een stukje te schrijven voor de website.

De einduitslag van het toernooi:

1e Liverpool

2e FC Barcelona

3e Real Madrid

4e Manchester City

5e Manchester United

6e Chelsea


Programma aankomend weekend

Zaterdag 29 oktober

Haaglandia/W - Roodenburg: 14.30 uur

Hazerswoudse B2 - Roodenburg 2: 12.00 uur

Roodenburg 3 - UDO 1: 12.00 uur

Leiden 5 - Roodenburg 4: 12.00 uur

Roodenburg 5 - Lisse 5: 12.00 uur

Roodenburg 6 - Rijnvogels 9: 14.00 uur

Roodenburg A1 - Alkmania A1: 14.30 uur

Wassenaar B1 - Roodenburg B1: 11.00 uur

Meerburg C2 - Roodenburg C1: 14.00 uur

UVS D3 - Roodenburg D1: 12.15 uur

Roodenburg E1 - RCL E5: 10.30 uur

Roodenburg E2 - Wouburgge E2: 9.30 uur

Roodenburg F1 - Rijnvogels F1: 10.30 uur

SJZ F2 - Roodenburg F2: 9.45 uur

 

Training mini F en ukken (spelers geboren in 2005-2006 ) om 9.30 uur.

 

Programma zondag 30 oktober

Roodenburg - Van Nispen: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Rijnland 2: 11.00 uur

Teylingen 4 - Roodenburg 3: 11.00 uur

Alphen 5 - Roodenburg 4: 11.00 uur


Kaartverkoop feestavond 5 november 2011 loopt gesmeerd

Nog beperkt aantal kaarten beschikbaar.

De feestcommissie organiseert een feestavond m.m.v. show- en coverband Escape

 

Waar: kantine Roodenburg

Wanneer: zaterdag 5 november

Aanvang: 20.30 uur

Kaarten a 12,50 euro p.p.

 

Kaarten verkrijgbaar bij:

Bram florijn 06-54781579

Yvonne van zwol 06-12384393

Aan de bar via Dirk v/d Zwart

 

Toegang vanaf 16 jaar.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.