Roodenburg Actueel 2011 - week 40

Het spel van de F- en E-pupillen is bedoeld om de kinderen (niet de ouders) ervaring te laten opdoen met twee kerntaken. Aanvallen en verdedigen. Om die taken goed te kunnen uitvoeren, moet een speler op elke positie in het veld kunnen voetballen. Hij moet aanvaller zijn, hij moet verdedigen en hij moet ook wel eens keeper zijn, zodat hij weet hoe dat aanvoelt.

 

De schoen wringt als ouders, die voor het eerst met een E- en F-team meegaan, worden geconfronteerd met de wekelijkse nederlaag. Er moet dan worden ingegrepen, want “de kinderen vinden voetballen ineens niet leuk meer”. De meeste F-pupillen zijn de uitslag een kwartier na de wedstrijd al vergeten, maar dat is een andere zaak.

 

Wat gebeurt er in de praktijk? De coach neemt maatregelen samen met de ouders, waarbij de verdediging wordt versterkt. Een betere speler moet achterblijven en bij de mindere spelers wordt gezocht naar een jongen die de bal aardig kan vangen. Via een kleine ingreep staat het team op de rails en de resultaten worden met de week beter. Om kampioen te kunnen worden is er meer nodig. Is gerichte keeperstraining voor de F- en E-keeper een optie? Die vraag is mij al eerder eens gesteld.

 

Bij de F- en E-spelers gaat het erom dat kinderen op alle posities ervaring opdoen, dus specifieke training voor een bepaalde plaats in het team is niet relevant. Alle kinderen zouden keeper moeten zijn.

 

Wordt er dan geen keeperstraining gegeven bij Roodenburg voor de 6- tot 9-jarigen? Er wordt wel keeperstraining gegeven, maar dat is dan een algemene training voor alle spelers van het team. Alle spelers moeten leren een bal op te rapen, een bal te vangen, te kunnen vallen naar links en naar rechts, springen naar een bal, enz.

 

Op den duur komt de echte keeper vanzelf boven drijven. Een keeper die aanleg heeft en het leuk vindt. Om dit te bereiken moeten alle kinderen wel een kans krijgen en daarom luidt het advies: iedere week bij E en F een andere keeper.

 

De echte specialisatie begint vanaf de D-pupillen.


Deze week

Maandag werd de welkomstbrief voor de tegenstanders bij Roodenburg geïntroduceerd. Via deze brief krijgt de tegenstander uitleg over veld– en kleedkamerindeling en een aantal tips bij het gebruik van de kleedkamers.

 

Een deel van het jeugdbestuur praatte maandag met de ouders van onze E-pupillen.

 

Dinsdagmiddag werd er zoals gebruikelijk geklaverjast en gesjoeld. Winnaar werd Jan Molenvelt met 5622 punten. Een belangstellende vraagt of hij dit puntenaantal heeft behaald door na vorige week te zijn blijven zitten. Er was deze middag beginnergeluk. Het was echter Theo Budding die met 5246 punten als tweede met mooie riblappen huiswaarts keerde.

 

Om half vier waren er twee naschoolse evenementen. Groep 3 van de lagere school voetbalde  40 kinderen deden mee aan allerlei spelvormen.

 

Door de aanloop van kinderen was het bij sleuteldrop eveneens drukker dan normaal. In totaal waren 60 kinderen en vele ouders deze middag op het sportpark.

 

Dinsdagavond was het schitterend voetbalweer. Een weertje voor een echte avondwedstrijd.

 

Woensdagmiddag waren er drie activiteiten. Sleuteldrop was open, kinderen waren bezig met het maken van een mozaïek en er was ukken- en vooral mini F-training. Op veld 2 werd aan speerwerpen gedaan, een sport waar je gras niet van gaat groeien.

 

’s Avonds was er jeugdtraining van de D-, F- en B-groep. Er staan nieuwe teams in de steigers, maar eerst moet alles geregeld zijn voordat een team wordt aangemeld.

 

Donderdag was zelfs een zomerse dag en tijdens de training gingen vanwege de warmte de shirts uit.

 

De E2 was bezig met een training volgens ons jeugdplan. Ze moeten vooral bezig zijn met de bal is het devies van de club.

 

C1 en A1 waren in grote getale aanwezig en bereidden zich voor op het weekend.

 

Vrijdagavond was de TJC en de trainer van de mini F bij Meerburg waar een informatiebijeenkomst was van technisch jeugdcoördinatoren en trainers van de mini F. Na een trainingsdemonstratie werd er daarna nagepraat door trainers en coördinatoren.

 

Zaterdagmorgen waren Guy Loth en Bert Meijers bezig met het hangen van nieuwe netten in de jeugddoelen van het kunstgrasveld. De netten hebben te maken met slijtage doordat de buurt de doelen eveneens gebruikt.

 

De Mini F was in grote getale opgekomen, 17 kinderen deden mee en de 2 trainers hadden hun handen vol aan de groep die halverwege de training werd gesplitst.

 

Interim Bert Lastdrager maakte van het geheel, samen met vele ouders, een foto van het stel. Daarna voegden de ouders zich bij de groep.

 

Ondertussen startte Ramon Barends het interne tv-station. Ongeveer 90 sponsors brengen vanaf heden hun boodschap over aan de bezoekers van ons clubhuis.

 

Zaterdagmiddag waren er maar liefst 3 wedstrijden om 14.30 uur. Zaterdag 1 speelde tegen Duno, de A1 tegen Lugdunum. Veel toeschouwers pendelden tussen de beide velden.

 

Op het kunstgras was er een echte interland tussen een Koreaans team en een Chinees team. Hoe internationaal is Roodenburg?


Het voetbalgebeuren dit weekend

Drie oktober heeft een bepaalde aantrekkingskracht op spelers en teams. Een goede drie oktober vier je als je de punten in de tas hebt.

 

Zaterdag 1 sloeg in het begin toe, bouwde daarna uit en kon zaterdagavond om 21.00 uur richting sponsor.

 

Bij zaterdag 2 werden aan beide kanten de mooiste kansen gemist en bleef er een briluitslag op het scorebord staan.

 

De A1 speelde een derby tegen Lugdunum. Roodenburg kwam met 3-1 achter en met 10 man. Roodenburg A1 herpakte zich. Bij 3-1 waren er verschillende spelers die het niet meer zagen zitten. En op dat moment komt het aan op overtuiging en doorzettingsvermogen. Na 3-3 werd het zelfs 4-3. “Echte spelers” ontpoppen zich als een wedstrijd ergens om gaat en hoe zij zich dan gedragen. Voor trainer een uitstekend ijkpunt.

 

Zaterdag 4 had een geheim wapen in de gelederen tegen RCL 6. In de eerste helft gaf ik geen dubbeltje voor zaterdag 4. Drie doelpunten op rij verdwenen in het netje achter doelman Roland Disselveld. Terugkomend op Noord vroeg ik naar de einduitslag en toen stond er wel 8-6 op het scorebord. Terugkomen uit verslagen positie, mentaliteit, het is een handelsmerk van Roodenburg.

 

Zondag in Langeraar was Roodenburg de bovenliggende partij, waarbij Altior na de rust tot twee schoten op doel kwam, maar wel met 3-1 aan het langste eind trok. Het Roodenburg-probleem is dat men gaat nadenken als men in scoringspositie komt en op dat moment wordt het onrustig in het hoofd en worden de mooiste kansen om zeep geholpen. Ik telde bijna 15 kansen oog in oog met de keeper, maar niemand trok de trekker over. Daarnaast miste Abdelali El Baroudi nog een penalty en dan kun je dus jezelf verwijten dat het karwei niet is afgemaakt. De ploeg bleef wel rustig en alleen hard met elkaar werken zal straks leiden tot de ommekeer.
 

Uitslagen zaterdag 1 oktober

Roodenburg - Duno: 4-0

Roodenburg 2 - RCL 3 : 0-0

Roodenburg 4 RCL 6: 8-6

Leiden 4 - Roodenburg 5: 0-11

Roodenburg A1 - Lugdunum A1: 4-3

Rijnsb B C3 - Roodenburg C1: 3-2

Docos D3 - Roodenburg D1: 1-4

RCL E 6 - Roodenburg E1: 2-5

GHC E3 - Roodenburg E2: 6-2

GHC F1 - Roodenburg F1: 4-0

Roodenburg F2 - UVS F4: 10-0

 

Uitslagen zondag 2 oktober

Altior - Roodenburg: 3-1

Roodenburg 3 - SJC 9: 2-2


Programma aankomend weekend

Zaterdag 8 oktober

De bekercompetitie loopt op zijn eind. Van de jongste teams staan er diverse teams stil. Er worden oefenwedstrijden gepland en de E1 heeft een toernooi.

 

HVC 10 - Roodenburg: 14.30 uur

Quick boys 4 - Roodenburg 2: 12.00 uur

Roodenburg 3 - Oegstgeest 5: 12.00 uur

Katwijk 8 - Roodenburg 4: 14.00 uur

Roodenburg 5 - Quick Boys 9: 12.00 uur

Roodenburg 6 - Lugdunum 4: 14.00 uur

GHC A1 - Roodenburg A1: 14.30 uur

Roodenburg C1 - Lugdunum C1: 10.00 uur

Meerburg F5G - Roodenburg F2: 10.00 uur

 

Jeugdtoernooi voor de E1

Zaterdag is er een jeugdtoernooi voor de E1 dat wordt georganiseerd door de KNVB op de velden van Foreholte. Het toernooi begint om 13.00 uur. Vertrek om 12.00 uur. Dit toernooi is uitsluitend voor E1- teams.

 

Zondag 9 oktober

Roodenburg - Docos: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Van Nispen 2: 11.00 uur

Foreholte 5 - Roodenburg 3: 14.00 uur

Stompwijk 5 - Roodenburg 4: 14.00 uur

  

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.