Roodenburg Actueel 2011 - week 38

 

Stel eens dat de huiskamer niet bezet zou zijn? Wie doet dan de kleedkamers open? Wie geeft de ballen uit? Het betekent dat we met een rooster niet klaar zijn, maar dat er tevens een takenlijst moet zijn waarop staat wat de desbetreffende vrijwilliger allemaal moet doen.

 

In de kantine groeit het begrip kantinerooster. Op donderdagavond zijn er nu 5 - 6 man die bereid zijn om deze avond bardienst te draaien. Tot vorig jaar stonden iedere donderdagavond dezelfde mensen. Momenteel zie ik het aantal medewerkers op zaterdagmiddag en op de zondag toenemen. Ook hier wordt gewerkt aan een rooster om eens in de maand, eens in de zesweken, een dienst te draaien.

 

Waar de komende weken aan gewerkt moet worden, is het vervoerrooster bij de jeugd. Tot nu toe is het vervoer naar uitwedstrijden niet zoals het zou moeten zijn. Trainers, spelers en bestuursleden doen er goed aan om ouders en familieleden van jeugdleden zover te krijgen dat ze om de beurt meegaan naar een uitwedstrijd. Bij het maken van dit rooster staat dan vast welke ouders er meegaan . Het moet net als bij de kantinedienst een systeem worden van toerbeurten.

 

Om de ouders te doordringen van het feit dat ze belangstelling moeten hebben voor de sportverrichtingen van hun zoon, zijn er ouderavonden. Daar kan de club aangeven welke zaken er belangrijk zijn voor uw kind en de club. Voor maandagavond 19 september 2011 zijn om die reden de ouders van de E-pupillen uitgenodigd.

 

Een bestuursdienstrooster is een volgende stap om samen de zaak te runnen. Op zondag is er al een rooster in werking, maar op zaterdag is het nog niet geheel duidelijk. Het maken van roosters is voor de hele vereniging dus een must.

  • Er worden afspraken vastgelegd.
  • Meerdere personen gaan deelnemen aan een onderdeel van de club.
  • Mensen raken betrokken bij de club of een probleem en zoeken samen voor de oplossing.

 

Vele keren heb ik geschreven over het feit dat clubs alleen kunnen bloeien als een groot aantal personen deelneemt aan het gebeuren. Naast een rooster is een takenlijst net zo makkelijk. Want stel je voor dat men zich ergens voor heeft opgegeven, dan moet men wel weten wat men moet doen.

 

De komende 30 dagen, mijn horizon, moeten stappen worden gezet en wij rekenen op verschillende betrokken Roodenburgers. Bent u daar ook bij?


Deze week

Vorige week kreeg ik mijn oorkonde en behoorlijk wat felicitaties voor het feit dat ik lid van verdienste was geworden van Meerburg en het feit dat ik 50 jaar lid ben van die club. In mijn visie zouden allen die zijn uitgevoetbald, lid moeten blijven van de club, waar ze vaak veel aan te danken hebben. Wanneer men als jeugdspeler is begonnen en men heeft ook gevoetbald in de senioren, is zo’n actieve voetballoopbaan al gauw 12-25 jaar. In al die jaren zijn er clubmensen bezig geweest om u een hartstikke leuke ontspanning aan te bieden. Om dit te realiseren heeft de club contributie geheven, maar dat is nooit genoeg om de kosten te dekken. Wanneer mensen toch stoppen met voetbal, zijn er heel veel mensen die toch wat willen doen voor de club. Ze worden niet-spelend lid of donateur en ondersteunen op die manier de club die zoveel voor hen heeft betekend. Niet alleen voor hen, maar vooral voor de toekomstige generatie Roodenburgers. Informatie over het lid worden, het niet-spelend lid worden of het donateurschap kunt u verkrijgen via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch van maandag tot vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur bij Henny Slegtenhorst (telefoonnummer 5232157). P.s.: Een andere manier om de club te steunen is het aanmelden als vrijwilliger. De laatste weken zien we verschillende oud-Roodenburgers die zo’n taak hebben opgepakt en daar kunnen er nooit genoeg van zijn. Ronald Jansen zoals aangegeven trainer van de Mini F, Wilco Penseel leider van zaterdag 2, Marvin Hoek assistent-scheidsrechter bij de thuiswedstrijden van zaterdag 1 en Jeroen van Huis die deze taak op zich heeft genomen voor de uitwedstrijden.

 

U had het misschien al gemerkt, maar ons interne tv-station stond op zwart. “Komt goed”, werd er geroepen. Maar nu is die echt in de lucht. Ger Schoonderwoerd de Bezemer kreeg afgelopen dinsdagmorgen de zaak weer aan de praat. Klasse Ger.

 

Woensdag werd er de hele dag flink vergaderd. Er staan nieuwe projecten op stapel, waarover in de komende Actueels meer informatie wordt verstrekt. Een van de projecten heeft te maken met kunst. Een voetbalclub en kunst, het past bij Roodenburg. Woensdagavond vergaderden wij met een grote groep trainers. 18 personen en 4 afmeldingen konden we noteren. De vergadering ging vooral over het verbeteren van de organisatie rondom de teams.

 

Vrijdagavond was ik bij een overleg van de technisch jeugdcoördinatoren van Leiden en de Bollenstreek. Op zo’n avond ben je bezig met voetbalontwikkeling en ik wil graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de KNVB en van onze regionale voetbalopleidingen. In het kader van voetbalontwikkeling kan ik u meedelen dat Ramon Paardekooper en Mo Rahou zijn begonnen aan de opleiding voor TC 3 9 jeugd0.

 

Vrijdagavond was het clubavond van de zondag. Een grote groep zat om de grote tafel en keek naar de verrichtingen van de Jupiler league.

 

Zaterdagmorgen waren er al veel kinderen op het sportpark. De Mini F groep groeit en via kindechte voetbalspelletjes waren de kinderen flink in beweging. Toen de training van trainer Ronald klaar was, wilden ze nog een partijtje.

 

Zaterdagmiddag waren er ineens 3 wedstrijden om 14.30 uur. De zaterdag drong aan, maar toen er ruimte werd weggeven, werd het 0-2. De A1 had duidelijk last van overschatting, maar won uiteindelijk met 3-0. Op het kunstgras was de derde wedstrijd aan de gang. Twee Japanse teams streden hier tegen elkaar om de landseer.

 

Uitslagen zaterdag 17 september 2011

Roodenburg - MVV ’27: 0-2

Roodenburg 2 - Koudekerk 2: 1-2

RCL 4 - Roodenburg 3: 2-2

Roodenburg 4 - Teylingen 1: 2-1

Katwijk - Roodenburg 5: 0-16

Kagia 6 - Roodenburg 6: 4-8

Roodenburg C1 - Docos C3: 3-1

Lugdunum D1 - Roodenburg D1: 1-0

Roodenburg E1 - Voorschoten E5: 8-1

UDO E4 - Roodenburg E2: 5-2

UVS F1 - Roodenburg F1: 0-1

Roodenburg F2 - Rijnsb B F6: 0-3

 

Zondag tussen de buien door naar Stompwijk. Roodenburg gaf in deze wedstrijd gemakkelijk de doelpunten weg, maar de aanvallers zullen zich om de oren krabben, want er werd een dozijn kansen om zeep geholpen. Het was echter goed om te zien dat de ploeg rustig bleef, want volgende week zijn er nieuwe kansen. Dan wordt er gespeeld tegen MMO, een ploeg waar vorig jaar in de nacompetitie van werd gewonnen.

 

Zondag 2 was niet compleet en verloor. Zondag 4 speelde in een nieuwe samenstelling zijn eerste wedstrijd en won met 3-2.

 

Uitslagen zondag 18 september 2011

Stompwijk - Roodenburg: 3-0

ROAC 3 - Roodenburg 2: 3-1

Roodenburg 4 - GHC 1: 3-2


Speeluur van Mini F pupillen vervroegd

In aansluiting op Sleuteldrop begint de training van de mini F pupillen, kinderen geboren in 2005 en 2006, vanaf komende woensdag om 16.00 uur. Kinderen die graag een proeftraining willen meemaken, kunnen zich aanmelden om 15.45 uur. Want niet alle kinderen vinden voetbal leuk, dus moeten ze eerst kijken of het leuk is. Het tweede speeluur voor deze groep is op zaterdagmorgen van 9.30 uur tot 10.30 uur.


Programma komende week

Donderdag 22 september 2011

Roodenburg 3 za - Rijnsb B 6: 20.00 uur

 

Zaterdag 24 september 2011

Oegstgeest - Roodenburg: 14.30 uur

Rijnsb Boys 4 - Roodenburg 2: 12.15 uur

Roodenburg 3 - Rijnvogels 5: 12.00 uur

Voorschoten 7 - Roodenburg 4: 16.15 uur

Roodenburg 5 - RCL 7: 12.00 uur

ASC A1 - Roodenburg A1: 15.30 uur

ASC C2 - Roodenburg C1: 8.45 uur

Roodenburg D1 - ASC D2: 10.00 uur

Roodenburg E1 - Gr Willem VAC E4: 10.30 uur

Roodenburg E2 - ASC E4: 9.30 uur

Lugdunum E3 - Roodenburg E3: 9.45 uur

Roodenburg F1 - RCL F2: 10.30 uur

VVSB F5 - Roodenburg F2: 10.30 uur

 

Zondag 25 september 2011

Roodenburg MMO: 14.30 uur

Roodenburg 2 SJC 4: 11.00 uur

SJZ 6 Roodenburg 4: 13.00 uur


Feestavond 5 november 2011

De feestcommissie organiseert een feestavond m.m.v. show- en coverband Escape

 

Waar: kantine Roodenburg

Wanneer: zaterdag 5 november

Aanvang: 20.30 uur

Kaarten a 12,50 euro p.p.

 

Kaarten verkrijgbaar bij:

Bram florijn 06-54781579

Yvonne van zwol 06-12384393

Aan de bar via Dirk v/d Zwart

 

Toegang vanaf 16 jaar.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.