Roodenburg Actueel 2011 - week 36

Clubs kennen pieken en dalen. Geen club ontkomt aan deze cyclus. Feyenoord eindigt, hoewel de supporters het graag zouden willen, niet ieder jaar bij de top drie. Eerste worden willen alle 12-14 teams in een competitie, maar voordat een competitie begint, staat vast dat er een club kampioen wordt, maar dat er ook clubs moeten degraderen. Als supporter wil geen enkele supporter van 12-14 clubs degraderen. Echte supporters leven daarom intens met hun club mee en blijven een club steunen in goede en slechte tijden.

 

Wanneer het goed gaat met clubs, wil iedereen erbij horen en als men wordt gevraagd, steekt men de armen uit de mouwen. Na verloop van tijd wordt het presteren gewoon en kunnen er haarscheurtjes ontstaan. Ineens loopt het in een club een stuk stroever.

 

Vaak heeft het te maken met de strategie die is ontwikkeld door de club en dan vooral het bestuur van een club. Een voorbeeld dat vaak voorkomt. Besturen en de aangetrokken trainer willen met het eerste elftal hogerop. Spelers worden aangetrokken en de puntenpot gaat omhoog. Maar valt het plan goed bij de rest van de club? Staan ze er achter? Is dit niet het geval, dan is ineens de kantine op een avond gesloten of zijn de vrijwilligers die de jeugd trainden vertrokken.

 

Het maken van een strategie moet dus ontwikkeld worden door een bestuur en de leden. Het bestuur was drie jaar geleden samen met de leden bezig om een organisatiestructuur neer te zetten en dat lukte omdat vele leden erbij betrokken werden.

 

Momenteel is een groep bezigt met het plan om het tegelwerk in de buurt van de tribune aan te pakken. Daarvoor zijn stoeptegels nodig en is een grote groep Roodenburgers actief. In vier weken tijd probeert men een klus af te maken, waarna het tijd is voor een nieuwe uitdaging.

 

Dat brengt mij tot het begrip horizon. In een voetbalclub is naar mijn mening de 30 dagen horizon een goede periode om je als club, als commissie te concentreren op een onderdeel dat in de club kan worden verbeterd. Met een groep mensen wordt een probleem aangepakt en samen wordt er gewerkt aan de oplossing of de verbetering. Het vervaardigen van de presentatiegids door een groep Roodenburgers is zo’n project dat deze week is afgerond. Maar er zijn veel meer zaken die wachten op afronding. Misschien moeten die zaken eerst worden beschreven of worden aangedragen. Daarna moet het gezamenlijk worden opgepakt, iedereen moet deel uit gaan maken waar we naar toe willen en alleen dan is er sprake van vooruitgang.

 

Voetbalclubs die op die manier werken, worden sterk, omdat het fundament wordt gedragen door een grote groep geïnteresseerden. Er is dus werk aan de winkel.


Unieke presentatiegids ten doop gehouden

In een volle kantine heeft de zaterdagafdeling en de sponsorcommissie de nieuwe presentatiegids voor het seizoen 2011-2012 geïntroduceerd. Dit gebeurde na een welkomstwoord van voorzitter Raymond Keur aan de aanwezige sponsors, leden en supporters.

 

Wie waren er verantwoordelijk voor deze uitgave? De redactie werd gevormd door Ramon Barends en Tjeerd den Os. De acquisitie van de advertenties was in handen van Ramon Barends, Rinus de Bruin, Dennis van Eijgen, Dennis van der Pluijm en Vincent de Vos. Bij de benadering van kledingsponsors heeft Patrick Heijmans een belangrijke rol gespeeld. Tekst werd er aangeleverd door Dennis van Eijgen, Fer van Kampen en Tjeerd den Os. Tekstuele vormgeving Koos Henzen. Grafische vormgeving Drukkerij Sparta, Rooseveltstraat 14 M, 2321 BM Leiden. Fotografie Tim Gressie, Timages Fotografie, Breestraat 119, 2311 CL Leiden. Drukwerk Drukkerij Sparta.

 

Mij werd gevraagd, wat vind je ervan en op dat moment had ik het exemplaar vluchtig doorgenomen. In alle rust kan ik u meedelen dat deze vrijwilligers een uniek stukje promotiemateriaal hebben afgeleverd en hoe zij de club beleven. In dit blad een voorwoord van de voorzitter die aangeeft dat de prestaties van de Zaterdag- en de Zondagafdeling niet ongemerkt zijn gebleven. Daarna wordt er teruggeblikt op de historie van de club en dan blijkt dat door de jaren heen er promoties en degradaties zijn geweest. De carrière van twee oud voetballers die in de Roodenburgjeugd hebben gespeeld, te weten Bert Jansen en Aad de Groot, is beschreven. Het voetbalgala, een gesprek met de nieuwe hoofdtrainer Patrick Kamperveen, het wedstrijdschema, de zoektocht naar sponsors. Het zijn allemaal interessante items geworden.

 

Speciale aandacht zou ik u willen vragen voor de medische begeleiding die dit seizoen verder is geprofessionaliseerd. De foto’s zijn gemaakt door onze vaste fotografen en door Tim Gressie. Roodenburg is een echte Leidse club en de foto’s zijn net als vorig jaar geschoten op een bekende plek in de stad. In de uitgave vele nieuwe adverteerders en dan blijkt dat Roodenburg op de goede weg is. Liefst 85 sponsors ondersteunen momenteel de club en ondanks het economisch tij zijn steeds meer ondernemers bereid om de club te ondersteunen.

 

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de mensen van onze sponsorcommissie. U vindt ze nog wat verscholen op de website. Ga naar www.lvroodenburg.nl. Dan naar organisatie en klik daar op overige commissies.

 

Na het welkomstwoord werden de medewerkers naar voren gehaald en zij kregen een luid applaus voor het geleverde werk. Vervolgens werden de beide nieuwe hoofdshirtsponsors naar voren geroepen. Tom Holswilder van brasserie restaurant het Koetshuis De Burcht en Bas Regeer van Petit restaurant De Valk. Van de voorzitter ontvingen zij een ingelijst nieuw voetbalshirt, een shirt waarmee de zaterdagselectie komend jaar in actie zal komen. Zij ontvingen tevens het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids.

 

Aan het eind van de avond nam Tom Holswilder het woord en wenste iedereen, spelers, staf een goed seizoen toe en waarbij hij de wens uitsprak dat het team GHC achterna gaat richting de eerste klasse.

 

Meer foto’s van de uitreiking en een foto van de zaterdagselectie treft men aan op de website www.lvroodenburg.nl. Binnenkort verschijnt voor iedereen de digitale versie van de presentatiegids op de website.


Deze week

Maandagmorgen stond in het teken van het onderhoud van de accommodatie. Een groep leerlingen begon met schoonmaak- en snoeiwerkzaamheden. Onder de tribune werd er zwerfvuil verwijderd. Op het complex zijn een groot aantal afvalbakken gezet en omdat de meeste bakken op wandelafstand staan, neemt het zwerfvuil af.

 

Dinsdag was het Suikerfeest en woensdag merkte men dat het normale levensritme weer werd opgepakt. Ineens was het weer druk op het complex. Voor velen viel er een last van de schouders af.

 

Donderdag was er een ouderavond voor ouders van de C-junioren.

 

Donderdag was de afscheidreceptie van de Stichting Meander. Een Stichting die zich op provinciaal niveau bezighoudt met integratie en het behoud van culturele waarden. Roodenburg werkt al jaren samen met deze stichting en het laatste project dat samen met andere instanties is gedraaid, was een training voor A-junioren en hun ouders. De Stichting is samengevoegd met anderen, zodat er in Zuid-Holland een organisatie ontstaat.

 

Zaterdag was er een verslaggever van radio Alphen Stad FM. Hij versloeg zittend in de buurt van de middellijn de wedstrijd van het eerste elftal tegen Zevenhoven.

 

Zaterdagmorgen was er een grote groep vrijwilligers actief. Nog een week en het tegelwerk is klaar.

 

Bijna alle wedstrijden gingen goed, maar bij E3 waren er problemen. De tegenstander moest onverrichte zake naar huis.

 

Sommige teams kregen op hun broek, anderen wonnen. Het hoort allemaal bij het leerproces. Velen willen graag acteren bij een winnende ploeg. Maar het juiste karakter ontstaat als men ook een tegenslag kan verwerken en er sterker uit komt.


Uitslagen van deze week
Maandag 29 augustus

RCL 7 - Roodenburg 4 za: 2-2

 

Zaterdag 3 september

Roodenburg - Zevenhoven: 0-2

Rijnvogels 3 - Roodenburg 2: 0-2

Roodenburg 3 - Forum Sport 4: 4-2

Roodenburg 4 - Rijnstreek 2: 2-1

Roodenburg 5 - Teylingen 1: 3-1

Roodenburg 6 - SEV 8: 3-1

UDO A1 - Roodenburg A1: 0-6

Roodenburg C1 - RCL C3: 0-7

UVS D3 - Roodenburg D1: 4-3

Docos E2 - Roodenburg E1: 3-5

Quick Boys E6 - Roodenburg E2: 7-2

Roodenburg E3 - UVS E6: AFG

Quick Boys F2 - Roodenburg F1: 7-2

Roodenburg F2 - RCL F5: 2-6

 

Zondag 4 september

GOL Sport - Roodenburg: 3-2

Roodenburg 2 - Altior 3: 7-2

Roodenburg 3 - Meerburg 5: 1-3


Wanneer Roodenburg jeugdkleding kopen?

Heeft u een nieuw tenue nodig, een nieuw shirt, broek of kousen, dan is het Roodenburgtenue uitsluitend bij Roodenburg te koop. Alle teams van Roodenburg spelen in hetzelfde tenue. Dit is een blauwzwart gestreept tenue, waarbij het shirt en de broek zijn voorzien van het clublogo en de Leidse sleutels. Op maandagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur zijn deze spullen te koop en kan de maat worden gemeten. U kunt hiervoor terecht bij Bert Meijers van het Jeugdbestuur.


Programma aankomend weekend

Zaterdag 10 september

SVC’08 - Roodenburg: 15.00 uur

Roodenburg 2 - GHC 2: 12.00 uur

Roodenburg 3 - Rijnsb. Boys 6: 12.00 uur

Stompwijk 1 - Roodenburg 4: 14.00 uur

GHC 5 - Roodenburg 6: 13.15 uur

Roodenburg A1 - Blauw Zwart A1: 14.30 uur

UVS C3 - Roodenburg C1: 12.15 uur

Roodenburg D1 - Voorschoten D3: 10.00 uur

Roodenburg E1 - Meerburg E2: 10.30 uur

Roodenburg E2 - Docos E4: 9.30 uur

Docos E7M - Roodenburg E3: 9.45 uur

Roodenburg F1 - VVSB F1: 10.30 uur

Voorschoten F7 - Roodenburg F2: 8.30 uur

 

Zondag 11 september

Floreant 3 - Roodenburg 2: 11.30 uur

Gr Willem VAC4 - Roodenburg 3: 11.30 uur

Roodenburg 4 - RVC 33 5: 12.00 uur

 

En de eerste thuiswedstrijd van de zondag 1. Bezoek de tweede stadsderby.

Roodenburg zon 1 - Leidsche Boys zon 1

Aanvang 14.30 uur.


Er is nog plek van A-en B-junioren

Wanneer je geboren bent in 1993 en 1994 en je kunt het niveau van de 2e klasse aan, is Roodenburg A1 misschien het team waar je kunt spelen. Heel veel jongens zijn op die leeftijd al gestopt, terwijl ze capaciteiten hebben. Wij weten capaciteiten op de juiste wijze te taxeren. Wil je meedoen met een proeftraining? De A-junioren trainen op dinsdag en donderdag van 18.00 – 19.00 uur. De B-junioren trainen op maandag en woensdagavond van 19.00 – 20.00 uur. B-junioren zijn geboren in 1995 en 1996 en wanneer wij kijken naar het aantal B- junioren dat in Leiden Noord voetbalt, is maar een conclusie mogelijk. Heel veel jongens staan nog langs de zijlijn.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.