Roodenburg Actueel 2011 - week 35

 

Stijgende werkloosheid, massaontslagen, dalende huizenprijzen, geslonken consumentenvertrouwen. Met deze berichten worden we om de oren geslagen. Het zijn andere geluiden dan zo’n tien jaar geleden.

 

Het betekent echter wel dat ouders zorgvuldiger worden met het uitgeven van geld. Kan ik mijn zoon nog naar een sportclub sturen? Het Jeugdsportfonds zal de komende maanden veel meer verzoeken krijgen om gezinnen te ondersteunen. Ouders met een gezinsinkomen van maximaal € 1.700 bruto per maand kunnen een beroep doen op dit fonds. Het fonds neemt als het verzoek wordt goedgekeurd de kosten van een lidmaatschap en sportmateriaal ter waarde van € 225 per jaar voor kinderen van 4 tot 18 jaar voor haar rekening. Het kind moet dan wel in Leiden woonachtig zijn.

 

Onze administrateur Henny Slegtenhorst is voor dit fonds onze contactpersoon en is doordeweeks van 10.00 uur tot 14.00 uur te bereiken onder telefoonnummer 071-5232157.

 

De bekende sportmarketinggoeroe Van den Wall Bake heeft voor sportclubs tips om deze crisis goed door te komen. Het eerste waar je over moet nadenken is dat leden klanten zijn geworden. Dat nadenken moet niet alleen vanuit een bestuur maar in alle geledingen van een club doordringen. De meeste gemiddelde clubs zien dat niet zo. Een lid moet het een gunst vinden dat hij mag sporten. En als zo’n lid dan gaat sporten, past hij dan wel in het team? Teams met 50-jarigen moeten voetballen om gezond te blijven. Een jonge speler is een welkome aanvulling, want die loopt wat harder. Toch is men kieskeurig.

 

Stel je nu eens voor dat Appie Heijn zo zou reageren als er een nieuwe klant aan de winkeldeur klopt? Juist in barre tijden moet je een lid het gevoel geven dat de Roodenburgkantine zijn tweede huis is. Dat hij er welkom is en er graag verblijft. Komt hij voor een gesloten kantinedeur, dan weet hij daar wel raad mee en taait af. Wanneer iemand ergens graag vertoeft, komen er nieuwe leden op. Het argument is dan, daar is het gezellig.

 

Het is dan ook niet zo vreemd dat het bestuur als het maar enigszins kan het clubgebouw open wil zien als er activiteiten zijn. Verder is het een goede zaak dat op een clubavond alle bezoekers, alle trainende seniorenleden en supporters wekelijks worden gefêteerd. Daar zit echter wel een maar aan. Goed gastheerschap vereist meer kantinemedewerkers en momenteel wordt er hard gewerkt aan een inhaalslag.

 

Kwaliteit leveren

Een tweede zaak waar je op moet letten is het leveren van kwaliteit. Wanneer men kwaliteit verkoopt, komen de mensen terug. Appie Heijn besteed om die reden veel aandacht aan de presentatie van de geboden waar en het komt maar zelden voor dat de schappen leeg zijn.

 

Wij verkopen in vergelijking met andere clubs bijzondere kwaliteit. Verse producten zijn net even lekkerder dan al het fabrieksmateriaal. Dat moeten we zo zien te houden.

 

Een zaak zouden we van Appie moeten overnemen. En dat zijn de lokkertjes. Hoe zorg je ervoor dat de klant bij jou zijn geld wil uitgeven? Appie doet het met hamsteren, zijn concurrent met producten voor een euro. Ze willen maar een ding: de klant lokken en als die eenmaal binnen is, geeft hij/zij over het algemeen meer uit aan andere producten dan de lokkertjes. Ik zie hierin iets uitdagends, waar we als club mee aan de slag moeten.

 

De kosten

Tot slot zal er de komende maanden gekeken moeten worden naar de kosten. Kan er goedkoper worden ingekocht gas, elektra, kantine, sportmateriaal). Kunnen de bondskosten omlaag door minder boetes? Of moeten we juist kosten maken, waardoor toekomstige inkomsten worden vergroot?

 

Roodenburg heeft de laatste jaren het seizoen afgesloten met een batig exploitatiesaldo en wanneer ik kijk naar de langlopende schulden (denk aan hypotheek, schulden aan banken, sportbedrijf, brouwerijen), doet de club het erg goed. Alertheid is echter geboden, want er is niets zo veranderlijk als het ledenbestand in de stad.


Deze week

Deze week zijn de laatste E-trainers voorzien van hun oefenstof. Tussendoor worden ook zusterverenigingen Valken 68 en v.v. Leiden geholpen.

 

Dinsdagmiddag is het klaverjassen en sjoelen weer begonnen. De sjoelbak is toe aan een onderhoudsbeurt. Talkpoeder schijnt volgens Marijke het middel te zijn. Een wollen doek en aardappelmeel blijkt na internetonderzoek het middel om de bak weer glad te krijgen.

 

Dinsdagavond viel er voordat de bekerwedstrijden begonnen veel regen. De zaterdag 1 en 2 begonnen wat later.

 

Zaterdag 1 won van Foreholte zondag 1. Voor de rust was het 1-0, vlak voor tijd werd het 2-0 en Foreholte moest het vooral hebben van standaardsituaties.

 

Zaterdag 2 speelde gelijk tegen ARC 4. Zondag 1 kreeg voldoende kansen tegen het zaterdagteam van Docos. De wedstrijd aan de Mors werd gewonnen met 2-3.

 

Terwijl er werd gevoetbald, waren anderen bezig met de teamsamenstelling van de zondagteams, het digitaliseren van de presentatiegids en website.

 

Woensdag was een drukke dag op het sportpark. De D-junioren trainen en bekwamen zich in passen en trappen en in schijnbewegingen. De F-junioren speelden hun partij.

 

De B-juniorengroep wordt met de week groter. 12 man waren gedisciplineerd aan het trainen. De mini F-groep krijgt steeds meer deelnemers en zal volgende week voor het eerst in competitieverband in actie komen. Er wordt dan thuis gespeeld tegen de mini’s van Leiden.

 

Zaterdag 3 trainde en de A1 speelde een wedstrijd tegen Lugdunum A1. Roodenburg bouwde degelijk op en was in de eerste helft meest op de helft van Lugdunum te vinden. De eindstand werd 1-3, maar het was voor de trainer een nuttige wedstrijd.

 

Het passen en trappen waren op donderdag bij de training van de C- en A-junioren wederom trainingsonderdeel, waarop de trainers de spelers wilden verbeteren. Als coördinator ben ik deze dagen minimaal twee uur per dag bezig met het kijken naar video’s met de laatste ontwikkelingen op gebied van passen en trappen. Het voetbal verandert en de trainers moeten up-to-date blijven.

 

Vrijdag waren Joop Ravensbergen en Raymond Keur op zoek naar stoeptegels. Langs de Willem de Zwijgerlaan werden ze gevonden, 150 moesten ze richting Noord transporteren. Het koste zweetdruppeltjes, heb ik horen vertellen.

 

Zaterdag kregen we bericht dat An Boot is overleden. An sjoelde sinds vorig seizoen weer mee. Tijdens haar vakantie liep zij een bacteriële infectie op in haar longen. An wordt dinsdag herdacht tijdens het kaarten en sjoelen en de begrafenis is komende donderdag.

 

Zaterdag gingen er 6 jeugdwedstrijden door. Ondanks de regen hielden de velden het goed. In de verte was de lucht pikzwart en al het goede vanuit de hemel viel in Katwijk.

 

In Katwijk en Noordwijk werd er een waterhoos waargenomen, waarna vele wedstrijden in dit gebied moesten worden afgelast.

 

Zaterdag zag ik dat het uitzenden van Eredivisie live in openbare gelegenheden (kantines, cafés) € 600 op jaarbasis extra gaat kosten. Ik had daar liever een nuance in gezien. Het uitzenden door collegavoetbalclubs vindt plaats tegen gereduceerd tarief. De eredivisieclubs zijn immers afhankelijk van de basis en die wordt gelegd bij de amateurclubs. Of nemen de BVO’s nu ook de loonkosten van alle regiocoaches voor hun rekening? En kunnen daardoor de bondskosten omlaag?

 

Uitslagen zaterdag 27 augustus

Lugdunum - Roodenburg: 2-0

Roodenburg 2 - Soccer Boys 2: 0-4

Roodenburg 3 - Haagse Hout 2: 2-2

Roodenburg D1 - Quick Boys D5: 4-5

GHC E2 - Roodenburg E1: 0-11

Gol sport E1 - Roodenburg E2: 6-5

Voorschoten E14 - Roodenburg E3: 6-5

Roodenburg F1 - Kagia F1: 1-2

Roodenburg F2 - ASC F4: 2-1

 

Uitslagen zondag 28 augustus

Groenweg 4 - Roodenburg 3: 12-2

REMO - Roodenburg: 5-3


Uitreiking eerste presentatiegids 2011-2012

Donderdag 1 september is het zover. Net als vorig jaar zijn mensen van het zaterdagbestuur en de sponsorcommissie bezig geweest met het vervaardigen van een presentatiegids. Ramon Barends, Dennis van Eijgen, Dennis van der Pluijm, Rinus de Bruin, Tjeerd den Os en Drukkerij Sparta hebben alles uit de kast gehaald om weer een prachtig naslagwerk te produceren. De uitreiking zal plaatsvinden om 21.45 uur, na de training van de zaterdagselectie. Sponsoren en adverteerders zijn uitgenodigd. Het lijkt mij, dat u als supporter deze avond niet wilt missen. U bent van harte welkom op onze clubavond.


Ziekenboeg

Mimoun Rahou, trainer B-jeugd en speler zondagselectie, heeft een operatie ondergaan. Hij is nog niet het mannetje en we wensen hem van harte beterschap toe.

 

Het zandgestrooide kunstgrasveld heeft vrijdagavond voor een slachtoffer gezorgd. Tijdens de training van de zondagselectie is keeper Theuy Limpanont op zijn schouder gevallen en afgevoerd met de ziekenwagen. Welke stappen er moeten worden gemaakt om te herstellen, zijn nog niet bekend.


Programma aankomende week

Programma maandag 29 augustus

RCL 7 - Roodenburg 4 za: 19.00 uur

 

Programma zaterdag 3 september
Start competitie standaardteams

Roodenburg - Zevenhoven: 14.30 uur

Rijnvogels 3 - Roodenburg 2: 14.00 uur

Roodenburg 3 - Forum Sport 4: 12.00 uur

Roodenburg 4 - Rijnstreek 2: 11.30 uur

Roodenburg 5 - Teylingen 1: 15.30 uur

Roodenburg 6 - SEV 8: 13.30 uur

UDO A1 - Roodenburg A1: 15.00 uur

Roodenburg C1 - RCL C3: 10.00 uur

UVS D3 - Roodenburg D1: 12.15 uur

Docos E2 - Roodenburg E1: 8.30 uur

Quick Boys E6 - Roodenburg E2: 8.30 uur

Roodenburg E3 - UVS E6: 9.30 uur

Quick Boys F2 - Roodenburg F1: 8.30 uur

Roodenburg F2 - RCL F5: 9.30 uur

Roodenburg MP - Leiden MP: 10.00 uur

 

Programma zondag 4 september

GOL Sport - Roodenburg: 14.30 uur

Roodenburg 2 - Altior 3: 11.00 uur

Roodenburg 3 - Meerburg 5: 11.30 uur

SJC8 - Roodenburg 4: 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.