Roodenburg Actueel 2011 - week 34

 

Al jaren luiden de overheid en gezondheidsorganisaties de noodklok over slecht bewegende Nederlanders. Dat moet beter en het kabinet wil daar fors in investeren. De combinatiefunctionaris moet de noodzakelijke bruggen slaan. Het blijkt dat een op de vijf kinderen in Nederland te dik zou zijn en dat heeft direct invloed op de volksgezondheid. Daarom wil de overheid dat kinderen in de toekomst veel meer gaan bewegen. De Brede School zal om die reden een cultuur – en een sportpakket moeten aanbieden en in het ideale plaatje is er per schooldag ruimte voor een uur sport per dag.

 

De naam combinatiefunctionaris is gekozen omdat deze mensen binnen twee verschillende sectoren aan de slag gaan. Onderwijs en Sport of Buurt en Sport.

 

Wat gaan ze doen? Het is de bedoeling dat zij bijvoorbeeld kinderen in aanraking laten komen met sport, zoals dit op de sportvereniging wordt bedreven. Kinderen kunnen dan proeven of ze een bepaalde sport leuk vinden. In dit verband noem ik de relatie Onderwijs en Sport, maar er zijn andere combinaties mogelijk zoals Buurt en Sport of Cultuur en Onderwijs.

 

Bij Roodenburg gaan 2 combifunctionarissen aan de slag. Robin van Wieringen wordt de man van de Kooi en Noord, Said Ajar de man van de Slaaghwijk.

 

Een sportvereniging is een bijzonder sociaal goed in de Nederlandse samenleving. Een sportclub is een ontmoetingsplaats waar mensen gezamenlijk activiteiten doen. Dit kan sporten zijn, naar sport kijken, organiseren. Dit in tegenstelling tot een fitnesscentrum, waar je vooral als individu je activiteit plant. En juist in deze economisch moeilijke tijden zullen sportverenigingen hun waarde moeten bewijzen!

 

De feestelijke kick-off als startsignaal voor de introductie van deze functionarissen is op woensdagmiddag 7 september van 15.00 -17.30 uur bij Roodenburg. Dit wordt de start voor heel Leiden. De eerste grote activiteit start op vrijdag 20 september. Dan wordt er begonnen met een voetbalclinic.


Ziekenboeg

Hij verblijft er al een aantal weken in: Ger Schoonderwoerd de Bezemer. Een man die voor de club vele verschillende klussen heeft gedaan. Bardienst, het trekken van kalklijnen, het schoonmaken van de kantine en terrein op maandagmorgen. Als er een elektronisch klusje was of de mechanica deed het niet meer, kon je Ger altijd vragen en hij stond voor je klaar. In het ziekenhuis heeft Ger deze week een zware medische ingreep ondergaan. Het is een openhartig verhaal, want Ger vroeg zich af of men bij Roodenburg op de hoogte is van zijn ziekte. Langs deze weg willen wij hem van harte beterschap toewensen.


Deze week

Maandag de start van de D-, E- en F- junioren. Het trainingsmateriaal was geregeld, de trainers stonden op het veld. Een vlekkeloze start voor drie jeugdgroepen. Sommige groepen zijn nog niet compleet, want het is altijd weer afwachten of spelers na de zomervakantie voetballen leuk vinden. Het criterium dat Roodenburg hanteert is dat er eerst begeleiding (een trainer en leiders) moeten zijn, voordat een team wordt opgestart. En wat dat betreft mogen wij niet klagen.

 

Op www.leidenamateurvoetbal.nl staat er een interview met Patrick Heijmans. Still going strong, want Patrick houdt niet van ophouden. Ik kwam bij mijn archief een uniek stuk tegen. De uitnodiging aan jeugdspelers voor de eerste training van seizoen 1984-1985. In die tijd trainde een jeugdtrainer nog 6 selectiegroepen, gedurende 2 trainingen per week. Nu heeft menig trainer een selectiegroep onder zijn hoede. Zes groepen is achteraf gezien wel heel veel, maar dan werd er wel volgens plan getraind en werden spelers klaargestoomd voor de senioren. Terugkomend op Patrick Heijmans. Die speelde in 1984-1985 bij de tweedejaars D-junioren en kreeg van Roodenburg het volgende bericht:

Selectiegroep oude D-junioren. Trainers Jan Lovink en Ben Houthoff. Trainingstijden maandag en woensdag van 5 -6 uur. Mag ik de namen nog een keer noemen? Bert Habraken, Bob Ruigrok, Rinus Schoonderwoerd de Bezemer, Wouter Koet, Harry Bouwhuis, Ron van der Linden, Patrick Heijmans, Dennis Ouwehand, Jan Rietkerken, Michel Houthoff, Ramon Kerkman, Oscar Ligtvoet, Marlo Moedig, Johan de Vriend, Martijn Delmeer, Floris Fransen, Martijn Goemans, Bas van der Klauw, Richard van Iterson, Arjan Bavelaar, Patrick Vincenten, R. Brussee, Richard Brouwer, Francois van Steenbergen, Marco Nekeman, M. Kleijn, Michel Poots.

Sommigen zijn nog in beeld, anderen zijn uit het zicht. In mei bestaat Roodenburg 85 jaar en wij vermoeden dat velen elkaar weer eens de hand willen schudden? Is dat het geval, reageer dan even naar ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdagavond was er bekervoetbal. Zondag 1 verloor van Wilhelmus zaterdag met 2-4 en de zaterdag speelde gelijk tegen RKAVV 2. Via Twitter werden de volgers op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop en de doelpuntenmakers.

 

Woensdag werd het hekwerk gerepareerd langs het hoofdveld en bij de ingang van het sportcomplex.

 

Woensdagmiddag was Sleuteldrop open en speelden de kinderen uit de buurt onder toeziend oog van kinderwerkers en moeders.

 

Woensdagavond was de eerste jeugdwedstrijd van het seizoen. CWC Reeuwijk was onze tegenstander. De ruststand was 1-0 en dat was vooral te danken aan keeper Mohammed Rhanim dat de tegenpartij niet aan scoren toekwam.

 

Donderdag kon trainer Robin van de C. beginnen met nieuw materiaal. Bijna alle groepen zijn nu geheel en al uitgerust en het is nu zaak dat het materiaal op de juiste wijze wordt beheerd.


Het klaverjassen en sjoelen begint weer

Vanaf dinsdagmiddag 23 augustus is er iedere dinsdag klaverjassen en sjoelen. Er wordt gestart om 14.00 uur. Inschrijven vanaf 13.30 uur. Iedere dinsdagmiddag staat gezelligheid voorop en zijn er leuke prijzen en verrassende hapjes. Deelnamesom € 2,- per persoon 


Speltraining mini f is begonnen

Iedere woensdagmiddag onder leiding van trainer Wim is er vanaf heden een speluur voor de jongste jeugd. Het betreft hier de training voor kinderen geboren in 2005 en 2006. Wim begint om 16.30 uur en de training duurt tot 17.30 uur. Kinderen kunnen een proeftraining doen om te kijken of ze voetballen leuk vinden. Aanmelden van nieuwe jeugdleden kan iedere maandagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur.


Project herbestrating sportpark begonnen

Een groep vrijwilligers is vrijdag gestart met de herbestrating van het tegelpad rondom ons hoofdveld. Uit te voeren werkzaamheden: 550 m2 bestrating, 320 m2 opsluitbanden stellen, opschonen graskanten, herstellen banden, opnieuw bestraten met zand en inclusief afvoer oude tegels en banden. In deze tijd, waarin alles blijkbaar een prijskaartje heeft, is het goed te melden dat een grote groep vrijwilligers zaterdag de gehele morgen in de weer was voor de club. Willem Ruis, Joop van den Berg, Hanjo van der Meer, Richard van Rijn, Mat de Boer, Joop Ravensbergen, Koos de Nobel en twee kameraden en Fred van Huis. 10 man in actie. In een ochtend werd de lange zijde aan de kant van de overdekte tribune omhoog gebracht. Oh ja, we zijn nog op zoek naar 150 straattegels. Indien u die gratis kunt aanleveren, mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het voetbalgebeuren op zaterdag

De ramadan is aan de gang en dan merk je toch dat er minder ouders meekomen met de kinderen. De F2 was de dupe, want er waren te weinig spelers aanwezig. De F1 ging wel en verloor in een goede wedstrijd van Voorschoten F2. De E1 combineerde leuk, maar voetballen is aanvallen en verdedigen. Dat laatste is een aandachtspunt voor trainer Soufean. De E2 speelde gelijk tegen UVS E4, de E3 speelde gelijk tegen RCL.

 

Zaterdag 1 was op trainingskamp en speelde tegen Eems Boys uit Delftzijl.

 

Zondag 1 nam het op tegen WDS. Een wedstrijd met veel doelpunten. De tweedeklasser won uiteindelijk met 3-5.

 

Uitslagen

Roodenburg zo1 - WDS: 3-5

Roodenburg za1 - Eems Boys: 8-0

Roodenburg za c. - Eems Boys 2: 1-4

Moerkapelle 2 - Roodenburg 2: 2-1

Bernardus D1 - Roodenburg D1: 7-1

Voorschoten F2 - Roodenburg F1: 5-2

Roodenburg E1 - UDO E3: 1-6

Roodenburg E2 - UVS E 4: 4-4

Roodenburg E3 - RCL E 13: 2-2


Programma voor komende week

Bekerwedstrijden op dinsdag 23 augustus

Roodenburg za1 - Foreholte zo1: 19.00 uur

Roodenburg za 2 - ARC 4: 19.00 uur

Docos za 1 - Roodenburg zo 1: 19.00 uur

 

Programma voor zaterdag 27 augustus

Lugdunum za1 - Roodenb. za 1: 14.30 uur

Roodenburg za 2 - Soccer Boys 2 : 12.00 uur

Roodenburg za 3 - Haagse Hout 2: 12.00 uur

RCL 7 - Roodenburg 4: 16.15 uur

Rohda 5 - Roodenburg 5: 12.30 uur

Katwijk 11 - Roodenburg 6: 12.30 uur

Roodenburg A1 - Oegstgeest A1: 14.30 uur

Ter Leede C2 - Roodenburg C1: 9.00 uur

Roodenburg D1 - Quick Boys D5: 10.00 uur

GHC E2 - Roodenburg E1: 9.45 uur

Gol sport E1 - Roodenburg E2: 10.00 uur

Voorschoten E14 - Roodenburg E3: 11.30 uur

Roodenburg F1 - Katwijk F1: 10.30 uur

Roodenburg F2 - ASC F4 : 9.30 uur

 

Programma zondag 28 augustus

Remo - Roodenburg: 14.30 uur

Foreholte 4 - Roodenburg 2: 14.00 uur

Groeneweg 3 - Roodenburg 3: 10.00 uur

Roodenburg 4 - VEP 9: 12.00 uur

Olympia 5 - Roodenburg 5: 12.00 uur


Statistiek roodenburg za/zo op leiden amateurvoetbal

De redactie van het amateurvoetbal regio Leiden heeft een onderzoek gedaan naar de prestaties van de standaardteams over de laatste 10 jaar. Ze hebben gekeken naar het aantal gespeelde wedstrijden, hoeveel werden er gewonnen, verloren, gelijk gespeeld? En wat is dan het resultaat? Welk team heeft de afgelopen 10 jaar het beste gepresteerd? Benieuwd geworden hoe de zaterdag het heeft gedaan? Of de zondag? De uitlag is verrassend. Ga naar www.leidenamateurvoetbal.nl. Zet de site bij je favorieten.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.