Roodenburg Actueel 2011 - week 33

 

 

Flink aanpoten

De oudste, Adam, is twaalf jaar en voetbalt al zes jaar bij Arnhemia. De jongste, Abyan, speelt er sinds zijn zevende. Het houdt Jamilla goed bezig de hele week. Op dinsdag en donderdag traint Adam, op woensdag traint Abyan, en zaterdag spelen ze allebei wedstrijden. Jamilla: “Ik ga bijna altijd mee. Ik vind het belangrijk dat ze zich gesteund voelen.” Dat is flink aanpoten. Op trainingsavonden brengt ze Adam of Abyan naar de club, blijft even kijken, racet naar huis om de andere twee eten te geven en rijdt weer terug naar de club om haar zoon op te halen. Op zaterdag staat het hele gezin om zes uur op: aankleden, een energierijk maar niet te zwaar ontbijt en dan naar de club voor de twee wedstrijden van haar zoons. Jamilla’s achtjarige dochter Adna gaat bijna altijd gezellig mee. En dan die was. “Ken je die zwarte bolletjes op kunstgrasvelden? Oef. Gelukkig hoeven de outfits niet gestreken te worden.”

 

Paaseitjes zoeken

Maar ze is niet alleen op de club voor haar zoons. Iedere woensdagavond zit ze in de activiteitencommissie. Een groep ouders en vrijwilligers die samen vinden dat er meer uit de club te halen valt. Een ontmoetingsplek voor de buurt bijvoorbeeld. Jamilla: “Mijn kinderen zitten er van jongs af aan. Tot een tijdje geleden was het er niet zo gezellig. Ouders kwamen bijna nooit met de kinderen mee, er was weinig contact.” Nu organiseren ze allemaal activiteiten, zoals een paasontbijt in de kantine en eitjes zoeken op de voetbalvelden. “Dat was zó leuk, iedereen deed mee: kinderen, ouders, nichtjes en ooms.” Er zijn ook barbecues en binnenkort gaan ze een keer met alle spelers op de voetbalvelden kamperen. “We verzinnen de gekste dingen. Ik geniet er ontzettend van om van alles te regelen met zo’n groep enthousiastelingen.”

 

Meer contact, betere sfeer

Jamilla merkt dat de sfeer op de club de afgelopen tijd is verbeterd. “En dat is belangrijk. Voor de wijk, maar ook voor het vertrouwensgevoel van de kinderen.” Ouders komen nu meer naar de club. En de kinderen uit de buurt gaan meer met elkaar om op de voetbalclub. Jong en oud, alle culturen door elkaar. Er is veel meer contact. “Ik word daar echt blij van, als ik al die vrolijke kindergezichtjes zie. Dat ik daaraan kan bijdragen, geeft me voldoening.”

 

Hoe zit het bij Roodenburg?

Deze keer dus een verhaal over moeders die actief zijn bij een voetbalclub. Bij Roodenburg komt dit fenomeen nog sporadisch voor. De moeders komen wel kijken, maar weinig moeders zijn op de zaterdagochtend echt actief. Is de voetbalclub een mannenwereld, waar mannen alles regelen en de vrouw geen rol kan spelen? De vrouw heeft immers thuis haar rol. Of moeten we de rol van de vrouw bespreekbaar maken. Dit kan bij de club, maar ook thuis. Om die reden opent de Actueel deze week met een verhaal van een actieve moeder van allochtone afkomst.


Deze week

Maandagavond werd het keeperveldje opnieuw in gebruik genomen. Wim Eradus was met de seniorenkeepers bezig en dankzij het verplaatsbare doel werd er gewoon op gras gevallen.

 

Dinsdagavond waren de A-junioren gestart onder leiding van Mo Rahou. Op een rustige wijze is hij begonnen met het formeren van een team. Ook werd er door de zondag 1 gevoetbald. Trainer Paardekooper liet alle spelers in de eerste oefenpotjes spelen, zodat hij een goed overzicht kon krijgen van zoals dit in trainingstermen heet “het materiaal”. Tegen een combinatie van Foreholte zondag werd met 3-0 verloren.

 

Woensdag waren er een aantal kinderen aan het sporten. Het waren vakantiebezigheden van Sleuteldrop. Op het complex werden de velden gereed gemaakt. De doelen zijn weer neergezet en de lijnen getrokken.

 

Woensdagavond begon de D-jeugd als tweede jeugdgroep. Drie trainers begeleidden deze avond de groep. Said Ajar, Glenn van Weeren en Ismael Bourazma begonnen de D-training met positiespel.

 

Donderdag was het druk op Noord. Diverse seniorenteams begonnen weer enthousiast aan een nieuw seizoen. Op donderdagavond is de barbezetting gewijzigd en eigenlijk zou het zo op ieder tijdstip van de week moeten. Op donderdagavond gaan 4 personen om de beurt de bar runnen. Eens in de maand een kantinedienst maakt het staan veel aantrekkelijker. De uitdaging is het nu om op andere vaste tijdstippen ook te gaan rouleren. Denk aan de weekenddiensten (zaterdagmorgen, zondagmiddag) en het open zijn van de kantine tijdens (jeugd)trainingen. Het is een kwestie van service verlenen.

 

Zaterdagochtend waren er 40 kinderen present tijdens de kaartverzameltoernooien. Het Jeugdbestuur kon deze morgen sportmateriaal uitreiken aan de trainers van de D, E en F-junioren. In de middag waren de trainers van A en B er om materiaal in ontvangst te nemen. Zaterdagmiddag rolde de bal. Zaterdag 1 en 2, alsmede zondag 1 speelden hun wedstrijd. Zaterdag 3 trainde. Eventuele informatie over het wedstrijdverloop wordt door de betreffende afdelingen vermeld op de website.


Een nieuwe service van de KNVB

Veel ouders plannen allerlei activiteiten op de zaterdag en dan is het goed als men vooraf weet wanneer zoonlief/dochterlief speelt. Hoe komt u dat de weten? Ga naar www.voetbal.nl en maak indien noodzakelijk een account aan. Daarna gaat u naar clubs en competitie. Tik bij Zoek een club Roodenburg in. Op deze pagina treft u veel informatie over Roodenburg aan, zoals alle teams, competitie- en bekerwedstrijden. Wij kiezen voor programma en dan kunt u kiezen uit drie opties. Programma deze week, programma volgende week, programma periode. Als u op programma periode klikt, krijgt u alle wedstrijden van alle Roodenburgteams van de huidige maand. Is het een uitwedstrijd, dan is daaraan toegevoegd BEREKEN ROUTE. Een routeplanner naar sportparken. Op die manier kunt u net als Jamilla naar de uitwedstrijd van uw kind.


Aankomende week

 

Maandag 15 augustus

Start van de training E-junioren. E-junioren zijn geboren in 2001-2002. Aanvang training 17.00 uur.

 

Start van de training F-junioren. F-junioren zijn geboren in 2003-2004. Aanvang training 18.00 uur.

 

Start van de training B-junioren. B-junioren zijn geboren in 1995 en 1996. Aanvang training 19.00 uur.

 

Dinsdag 16 augustus

Twee thuisduels voor de KNVB-beker om 19.00 uur.

Roodenburg zaterdag 1 – RKAVV zondag 2

Roodenburg zondag 1 – Wilhelmus zaterdag 1

Toegang gratis.

 

Start van de training C-junioren. C-junioren zijn geboren in 1997 en 1998. Aanvang training om 17.30 uur.

 

Woensdag 17 augustus

Roodenburg D - CVC Reeuwijk: 19.00 uur

 

Zaterdag 20 augustus

 

Oefenen

Roodenburg 1 - WDS: 14.30 uur

 

Bekerwedstrijden

Moerkapelle 2 - Roodenburg 2 za: 12.30 uur

Bernardus D1 - Roodenburg D1: 12.30 uur

Roodenburg E1 - UDO E3: 10.30 uur

Roodenburg E2 - UVS E4: 9.30 uur

Roodenburg E3 - RCL E 13: 9.30 uur

Voorschoten F2 - Roodenburg F1: 9.45 uur

Meerburg F5 G - Roodenburg F2: 10.00 uur

GHC F3 - Roodenburg F3: 9.00 uur


Bericht van het Jeugdbestuur

Dit seizoen loopt de aanmelding van jeugdleden via het Jeugdbestuur. De hoop is dat wij met dit eerste contact de binding leggen tussen de club en de ouders. Verder willen wij de ouders duidelijk maken wat we van hen verwachten en wat zij van ons mogen verwachten. De intake van nieuwe jeugdleden vindt iedere maandagavond plaats van 19.30 uur tot 20.00 uur.


Roodenburg in het nauw?

Op de website van KNVB West 2 werd donderdag 11 augustus dit bericht geplaatst.

 

Geen competitie meer op zandkunststof

Zandkunststofvelden (oud type kunstgras) kunnen door voetbalverenigingen per seizoen 2011/2012 niet meer gebruikt worden voor KNVB-competitiedoeleinden. Voor de voorgaande seizoenen gold nog een overgangsregeling tot 2011/2012, maar gezien de huidige normen en aspecten voor veiligheid en blessuregevoeligheid kunnen deze velden niet meer gebruikt worden voor KNVB-competitiedoeleinden.

 

De velden kunnen nog wel gebruikt worden voor trainingen, maar dit wordt niet geadviseerd. Bij huidcontact met de mat - denk aan slidings - is de kans op schaaf- of brandwonden zeer groot. Tevens kunnen wedstrijdsituaties onvoldoende nagebootst worden op dit soort velden.

 

De zandkunststofvelden worden veelvuldig gebruikt voor de hockeysport en het korfbal. Dit zijn sporten die andere sporttechnische eigenschappen vereisen dan het voetbal en waarbij de interactie tussen mat (sportoppervlak) en speler anders is.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.