Roodenburg Actueel 2011 - week 4

 

De organisatie blikt terug op de Wintercup

Dit keer een andere redacteur van de Roodenburg Actueel die het inleidende verhaal van de Roodenburg Actueel heeft geschreven.

Op zaterdag 8 januari vond de Roodenburg Wintercup plaats. Net als vorig jaar werd dit toernooi georganiseerd door een aantal vrijwilligers van Roodenburg en werden er diverse clubs uit Leiden en omgeving uitgenodigd om deel te nemen. Het toernooi vond plaats in Sporthal De Bloemerd in Leiderdorp. De Wintercup heeft een dik- en dikverdiende winnaar opgeleverd. Voorschoten 97 zaterdag 1 won van UVS zondag 1 in de finale met 3-0. De derde plaats was weggelegd voor een zeer sterk Alkmania dat de troostfinale won van een heel sportief en gezellig Meerburg die zich ook de derde helft van zijn zeer goede kant heeft laten zien.

Speler van het toernooi werd Robert Susan van Voorschoten97 en keeper van het toernooi werd Mario van der Pluym van Roodenburg Zaterdag 1. Beide spelers gingen er vandoor met een bon van 50 euro van één van onze sponsors Sporthuis De Zwarte Wolf.

“Voorbereiding”

Om half 11 moesten de zaterdag en zondag 1 in de kantine van Roodenburg zijn. Dirk van der Zwart had soep klaargezet en er waren broodjes door sponsor Verboon geschonken. Een woord van dank is hierbij op zijn plaats.

Het toernooi

De dag werd afgetrapt met een wedstrijd van Roodenburg zondag 1. Zij verloren de wedstrijd tegen DOSR. Zaterdag 1 moest deze valse start van de kant van Roodenburg enigszins goedmaken en deed dit ook gedeeltelijk. Twintig seconden voor tijd kregen ze de 1-1 tegen, wat een kleine teleurstelling was. De drie punten lagen binnen handbereik in deze derby.

Burenruzie

Het leuke van dit toernooi was de burenruzie tussen Alkmania en DOSR. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel mede door een doelpunt vlak voor tijd van de keeper van Alkmania. Mede hierdoor werd Alkmania tweede en DOSR derde in de poule.

Roodenburg zondag revancheerde zich van de eerste verliespartij en won hun twee overige wedstrijden waardoor ze eerste in de poule werden. Roodenburg zaterdag speelde drie keer gelijk (scoorde één goal en kreeg één goal tegen) en werd hierdoor derde in de poule.

Eindstand poule A

Roodenburg zaterdag - UVS: 1-1
Meerburg - Voorschoten 97: 0-3
Meerburg - Roodenburg zaterdag: 0-0
V'97 - UVS: 2-1
Roodenburg zaterdag - Voorschoten 97: 0-0
UVS - Meerburg: 1-0

Voorschoten: 7 punten  
UVS: 4 punten
Roodenburg zaterdag: 3 punten
Meerburg: 1 punt

Eindstand poule B

Roodenburg zondag - Alkmania: 1-3
DOSR - Leiden: 2-0
DOSR - Roodenburg zondag: 1-2
Leiden - Alkmania: 2-2
Roodenburg zondag- Leiden: 2-1
Alkmania - DOSR: 1-1

Roodenburg zondag: 6 punten
Alkmania: 5 punten
DOSR: 4 punten
Leiden: 1 punt

Kwartfinales

De kwartfinales bleek het Waterloo van de Roodenburg-ploegen. Roodenburg zondag verloor van Meerburg met 3-2. De Zaterdag moest haar meerdere erkennen in Alkmania. Favorieten Voorschoten 97 en UVS wonnen op hun beurt van respectievelijk Leiden en DOSR. Leiden verloor in de kwartfinales.

Meerburg - Roodenburg zondag: 3-2
Roodenburg zaterdag - Alkmania: 0-2
UVS - DOSR: 3-1
Voorschoten - Leiden: 2-1

Wedstrijd oud-Bram Snackbar – oud-Martin Centrum

Deze wedstrijd stond vol van oudgedienden uit de Roodenburg-historie. Tevens was dit een clash tussen trainer van Roodenburg Marcel van der burg (oud-Martin Centrum) tegen aankomend trainer van Roodenburg Patrick Kamperveen (oud-Bram Snackbar). Gastdoelmannen waren Mario van der Pluym (oud-Bram Snackbar) en Andy van der Meulen (oud-Martin Centrum). Martin Centrum was de wat betere ploeg en Bram Snackbar de verdedigend wat sterkere ploeg. Met daardoor als eindstand 0-0.

Halve Finale

Meerburg (4e klasse) stuntte in de halve finale bijna door hoofdklasser Voorschoten zaterdag de laan uit te sturen. Maar penalty’s gooiden roet in het eten. Het zeer sterke Alkmania verloor met 3-1 van UVS.

Meerburg - UVS: 1-3
Alkmania - Voorschoten 97: 2-2  Voorschoten wint na strafschoppen.

'Troostfinale'

De troostfinale ging tussen twee ploegen die een prima toernooi achter de rug hadden. De mannen van Ben Kottenhagen (Meerburg) tegen de mannen van Ronald Rosdorff. Waar Alkmania als winnaar uit de bus kwam en de derde mooie beker mee naar huis mocht nemen. De einduitslag was 1-3.

Finale

De finale was tussen twee ploegen die een tijdje geleden de finale van de districtsbeker tegen elkaar speelden. Destijds werd het een 4-0 overwinning voor Voorschoten. Ook dit toernooi ging naar deze ploeg. Met 3-0 was Voorschoten voor de tweede keer dit toernooi en voor de derde keer dit jaar te sterk voor de zondag tweedeklasser.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking werd gedaan door oud-Roodenburger en oud-international Wim Rijsbergen. Wim begon met het bedanken van de scheidsrechters die weer prima alles in goede banen hadden geleid. Een flesje drank was op z’n plaats om ze te bedanken voor deze dag. Daarna werden de beste speler en de beste keeper naar voren geroepen. Plaats 3 Alkmania werd in het zonnetje gezet en kreeg een mooie beker voor in de kast bij de club. Jammerlijk was dat UVS direct vanuit de kleedkamer naar huis was gegaan waardoor zij hun beker niet in ontvangst hebben kunnen nemen. De winnaar ging met de grootste beker en niet te vergeten de wisselbeker naar huis. Deze zal een jaar staan in de kast van Voorschoten.

Slotwoord

Wij hopen als organisatie dat iedereen het een geslaagd toernooi vond en dat we volgend jaar jullie weer terug mogen zien. We willen alle sponsors hartelijk danken voor het mede mogelijk maken van dit toptoernooi.

Verslagen en foto's

Klik hieronder voor meer verslagen en foto's.

Verslag Wintercup

KLik hier voor de foto's gemaakt door Jack Wolters


Deze week

Maandagavond was het topdrukte bij Roodenburg. Er waren 4 vergaderingen tegelijkertijd gepland. Er werden zaken besproken die van invloed zijn op de toekomst. Wanneer zaken gerealiseerd zijn, leest u dit in volgende Roodenburg Actueelberichten.

Dinsdagmiddag werd er plots door de klaverjassers geroepen om te spelen met 2 spellen kaarten. Na ieder giftje werd het volgende spel gespeeld met het andere spel. U bent natuurlijk benieuwd naar het waarom? Isaac van Weerlee speelde een pit, want hij kreeg alle acht de troefkaarten van zijn maat. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Dinsdagavond speelde de zondag 1 de kwartfinale voor de beker tegen SIVEO. De reguliere eindstand was 3-3 en dus moesten er strafschoppen worden genomen. SIVEO trok daarbij aan het langste eind, zij scoorden 3 keer en Roodenburg slechts een keer.

Donderdagavond speelde de zondag 2 een bekerwedstrijd in Leidschendam. Tegenstander was RKAVV 4. Het was Roodenburg dat zich van haar sterkste zijde liet zien en dankzij een 4-1 overwinning werden zij eerste in de poule en gingen zij door naar de volgende ronde.


Ziekenboeg

Mustapha Amghar is na een overtreding in de wedstrijd tegen Haagse Hout in de ziekenboeg beland. Ingescheurde banden was de eerste diagnose. Langs deze weg wensen wij hem van harte beterschap toe.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Het was nog donker toen de activiteiten op Noord begonnen. De hoofdvoorzitter had een gesprek en was na dit gesprek druk in de weer met het legen van prullenbakken.

Om 9.00 uur waren de eerste twee wedstrijden. De E2 speelde gelijk en de F4 speelde de eerste wedstrijd als team. Met maar liefst 13-1 erd de F3 van Leiden verslagen.

Om 10.00 uur begonnen de F1 en C1. De C1 behaalde een knappe overwinning en daarbij zorgde Matty Harky de keeper ervoor dat de tegenpartij niet tot scoren kwam. Hij stopte een penalty en verrichtte een paar knappe reddingen. De eindstand was 5-1.

De F1 begon met 2 spelers als wissel die te laat aren. Wanneer je in een team speelt, moet je op tijd zijn voor de wedstrijd, want anders loopt de voorbereiding in de soep. De ruststand as 0-0, maar in de tweede helft ging de turbo erop en werd er gewonnen met 7-0.

Om 11.00 uur begonnen de F2 en D2 aan hun thuiswedstrijd. De F2 wist vlak voor het einde de winnende goal te produceren. De D2 speelde voor het eerst op een heel veld en moest de meerdere erkennen in GHC.

Toen de meeste jeugdwedstrijden waren gespeeld kwamen zaterdag 4 en zaterdag 5 in actie.

Thuis werd deze drukke zaterdag besloten door de A1. Voor het eerst waren er op zaterdag 9 thuiswedstrijden en iedere gespeelde wedstrijd in januari is er een, want voor hetzelfde geld ligt er sneeuw.

De uitwedstrijden van de jeugd lieten goed voetbal zien. De Mini F speelde zijn tweede wedstrijd en won in Voorburg met 4-5.

De D1 werkte in Wassenaar een 3-1 achterstand weg en won met 3-4.

De E1 speelde leuk voetbal, ze verdedigden al beter, maar wanneer wij de bal hebben, staan de spitsen achter hun verdedigers en zijn daardoor niet bereikbaar voor de passes van onze achterspelers.

De F3 moest in Voorhout de meerdere erkennen in Foreholte.

A 1 speelde thuis tegen BSC 68. Uit as er verloren met 10-3. Nu erd er wederom verloren en de A1 speelde niet als team. Bij balverlies was er geen onderlinge samenwerking, iedere individu was vooral bezig met zijn eigen werkveld.

Zaterdag 1 deed het goed in Leiderdorp. RCL speelde afwachtend , maar kwam toch met 1-0 voor. Dit gebeurde in de tweede helft. Daarna speelde RCL met de rem, maar nadat Roodenburg via Alex Jansen gelijk maakte, was het Roodenburg dat met de rem speelde. Waren beiden tevreden met een gelijkspel?

Dat zijn de spelers van zaterdag 2 ook. In voorgaande wedstrijden werd er in Rijnsburg steeds verloren van Rijnsburgse Boys 4. Nu werd het 3-3. Alleen liep Chris Turk in deze wedstrijd een zware enkelblessure op.

Uitslagen zaterdag 22 januari

RCL - Roodenburg: 1-1
Rijnsburgse B 4 - Roodenburg 2: 3-3
Leiden 5 - Roodenburg 3: 2-2
Roodenburg 4 - Lugdunum 3: 4-0
Roodenburg 5 - Lugdunum 4: 6-1
Roodenburg A1 - BSC 68 A1: 1-3
Roodenburg C1 - DWO C3: 5-1
Graaf W VAC D2 - Roodenburg D1: 3-4
Roodenburg D2 - GHC D4: 0-2
DOSR E2 - Roodenburg E1: 4-1
Roodenburg E2 - Voorschoten E 15: 2-2
Roodenburg F1 - Katwijk F2: 7-0
Roodenburg F2 - Voorschoten F6: 3-2
Foreholte f9 - Roodenburg F3: 8-0
Roodenburg F4 - Leiden F3: 13-1
Forum sport MP1 - Roodenburg MP 1: 4-5


Het voetbalgebeuren op zondag

De zondag speelde thuis tegen FC Rijnland. In de eerste helft werd FC Rijnland van de mat gespeeld en leidde roodenburg verdiend met 2-0. Na de rust liepen spelers van Roodenburg uit positie tegen een Rijnlandteam dat inmiddels bestond uit 10 spelers. In de tweede helft verdiende Rijnland een penalty. Wat een keerpunt had kunnen zijn in de wedstrijd, maar de bal werd naast geschoten. Vlak voor tijd maakte Roodenburg zondag het karwei af.

De zondag 2 speelde eveneens tegen FC Rijnland. Ze verloren kansloos tegen een ploeg met routiniers die richting de vijf kruisen gaan.

Zondag 3 speelde een leuke wedstrijd tegen GOL Sport. De mannen van de kade wonnen met 2-3.

Zondag 4 speelde uit tegen Lugdunum. Routine tegen routine, de iets jongere routiniers wonnen de wedstrijd.

Zondag 6 speelde in de Kikkerpolder tegen UVS.

Uitslagen zondag 23 januari

Roodenburg -FC Rijnland: 3-0
Roodenburg 2 -FC Rijnland 2: 1-4
Roodenburg 3 -GOL Sport 2: 2-3
Lugdunum 3 - Roodenburg 4: 1-3
UVS 4 - Roodenburg 6: ?


Feestavond van komende zaterdag 29 januari

Er wordt deze avond flink uitgepakt, want Roodenburg is weer eens toe aan een goed feest. Op deze avond treden diverse artiesten op. Zie hiervoor het aanplakbiljet in de kantine of op de website. Speciaal onder uw aandacht brengen wij een optreden van Tina Turner, bekend van tv My Name Is ….. Zij eindigde daarbij op de derde plaats en we mogen een bekende ontmoeten, namelijk Mark Rijs. Er is nog slechts een beperkt aantal kaarten te koop. Deze kunt u kopen bij Bram Florijn 06 -54781579 of Yvonne Jongbloed. Komende donderdagavond is het clubavond. Een uitstekende gelegenheid om uw kaarten in te slaan. De kaarten kosten € 15 per stuk, maar dan krijg je wel wat terug.


Komende week

Wanneer het kwik boven nul blijft, wordt er komend weekend weer volop gespeeld op Noord en in de omgeving. Het eerste elftal ontvangt Forum Sport, het tweede zaterdag moet winnen om de koppositie te houden en de A1 is toe aan revanche. Dit moet dan gebeuren in de derby tegen Lugdunum.

Programma 29 januari

Roodenburg Za1 - Forum Sport: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Voorschoten 4: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Valken 6: 12.00 uur
Katwijk 12 - Roodenburg 4 : 13.30 uur
Voorschoten 8 - Roodenburg 5: 14.30 uur
Lugdunum A1 - Roodenburg A1: 12.00 uur
Gr Willem VAC C2 - Roodenburg C1: 12.15 uur
Roodenburg D1 - UVS D4: 10.00 uur
Roodenburg D2 - Woubrugge D3: 10.30 uur
Roodenburg E1 - Foreholte E4: 9.00 uur
Quick boys E 10 - Roodenburg E2: 11.30 uur
UDO F1 - Roodenburg F1: 9.00 uur
Oegstgeest F2 - Roodenburg F2: 9.30 uur
Rijnvogels F4 - Roodenburg F3: 10.45 uur
Foreholte F 13 - Roodenburg F4: 8.30 uur
Roodenburg MP 1 - DOSR MP 1: 9.00 uur

Programma zondag 30 januari

Zoetermeer - Roodenburg: 14.00 uur
fc Lisse 3 - Roodenburg 2: 13.00 uur
Lugdunum 1 - Roodenburg 3 : 10.30 uur
Roodenburg 4 - LW football fact 1: 11.30 uur
Roodenburg 5 - van Nispen 3: 12.30 uur
Roodenburg 6 - Leidse Boys 4: 14.30 uur

 

 

 

 

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.