Roodenburg Actueel 2011 - week 11

 

Wethouder Jan-Jaap de Haan tekent overeenkomst met het Jeugdsportfonds

In het clubgebouw van Roodenburg is op woensdagmiddag 9 maart 2011 de overeenkomst getekend door wethouder Jan-Jaap de Haan namens de gemeente Leiden en Andre de Jeu, voorzitter van het Jeugdsportfonds. Daarmee gaat het Sportfonds voor de jeugd in Leiden van start. De ondertekening vond plaats bij Roodenburg, omdat met name Raymond Keur, voorzitter van Roodenburg, (via inspraakronde) en ook een aantal raadsfracties zich sterk hebben gemaakt voor de totstandkoming van dit fonds in Leiden. U denkt dan als u dit leest dat het bedoeld is voor kinderen van Roodenburg, maar het is bedoeld voor alle kinderen van 4-18 jaar van iedere sportclub in Leiden.

De wethouder memoreerde in zijn speech aan het belang van het fonds. Een fonds dat tot stand is gekomen doordat bedrijfsleven en overheid samen de handen ineen hebben geslagen. Verder vertelde hij het verhaal van twee kinderen, waarvan een kind aan het sporten was en het andere kind langs de zijlijn stond te kijken. Waarom voetbal jij niet mee? Ik mag niet voetballen, want in ons gezin is er maar geld om een kind te laten sporten. Via dit fonds krijgen kinderen in Leiden nu de mogelijkheid om aan te sluiten.

Henny Keereweer, voorzitter PVDA-fractie in Leiden, wees de wethouder erop dat hij vaak plannen heeft, maar die niet kan uitvoeren omdat bijvoorbeeld de middelen ontbreken. Dankzij de steun en een initiatief van meerdere fracties in de gemeenteraad zijn nu de middelen gevonden om zijn plan te realiseren.

Andre de Jeu, voorzitter van het Jeugdsportfonds, vertelde dat er dankzij dit fonds eerst 10.000 en momenteel 20.000 kinderen toch naar een sportclub kunnen. Aan de ene kant is dit mooi, aan de andere kant zou het volgens hem niet zo moeten dat gezinnen een beroep moeten doen op zijn fonds.

Tot slot sprak voorzitter Raymond Keur. Hij feliciteerde de wethouder en de raad met het genomen besluit. Op een inspraakronde van de gemeenteraad heeft hij nog eens het belang van het fonds onder ogen van de fracties gebracht. Hij confronteerde de fracties met de dagelijkse praktijk waar sportverenigingen mee te maken hebben. Hierdoor gingen meerdere fracties over stag en komt dit fonds er in Leiden.

Raymond hield een “korte speech” wat door de aanwezigen op prijs werd gesteld. Hierna volgde de ondertekening en tot slot ging het gezelschap naar buiten waar de wethouder en anderen, samen met de mini F van Roodenburg, zich bekwaamden in het nemen van penalty’s. Ze hadden graag geschoten op woordvoerder Fons Delamarre van de gemeente Leiden, maar die wist wel beter. Hij ging de “kooi” niet in en voorkwam daardoor dat iets te fanatieke schutters met een hamstringblessure het veld zouden moeten verlaten.

Wat houdt het Jeugdsportfonds Leiden in?

Sporten is voor kinderen een kans om zich positief te ontwikkelen. Het Jeugdsportfonds Leiden biedt gezinnen die rondkomen van een sociaal minimum een vergoeding voor de sport van hun kinderen aan.

Vergoeding

Het jeugdsportfonds Leiden kan twee soorten sportuitgaven voor kinderen vergoeden. De eerste mogelijkheid is een vergoeding voor de contributie van een sportvereniging. De daarvoor benodigde sportartikelen, zoals een tennisracket of een paar voetbalschoenen, is de tweede onkostenpost die in aanmerking komt voor een bijdrage. De maximale bijdrage per kind bedraagt € 225,- per jaar. Kinderen en hun ouders hoeven geen geld voor te schieten en door de korte en snelle aanvraagprocedure kunnen kinderen direct lid worden van hun sportvereniging.

Wie komen in aanmerking?

Kinderen tussen de 4 en 18 jaar, waarvan het gezinsinkomen niet meer bedraagt dan 120% van het wettelijk geldende minimum.

Aanvragen

Alleen intermediairs kunnen een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds. Intermediairs zijn personen die op een professionele manier bezig zijn met kinderen. Op www.jeugdsportfonds.nl kunt u een lijst vinden van intermediairs. Roodenburg heeft een intermediair, namelijk Henny Slegtenhorst. Henny is administrateur van Roodenburg, maar doet die werkzaamheden eveneens voor de stichting Jeugd- en Jongerenwerk Hollands Midden.

Intermediairs

Aangezien intermediairs (tussenpersonen) de aanvraag indienen, worden ouders niet belast met allerlei lastige vragen. Ouders, kinderen of sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit wordt dus gedaan door de tussenpersoon.

Jeugdsportfonds

In Nederland wonen tussen de 350.000 en 400.000 kinderen in gezinnen die moeten rondkomen van een sociaal minimum. Het Jeugdsportfonds wil kinderen die gemotiveerd zijn om te sporten, maar voor wie dit om financiële redenen niet mogelijk is, een sportkans bieden.

Financiering en uitvoering

Het Jeugdsportfonds Leiden kan haar werkzaamheden alleen uitvoeren met behulp van een financiële bijdrage van landelijke sponsors, maar ook van regionale en lokale partners.

Toetsing

De toetsing van de aanvragen en andere werkzaamheden zijn onder gebracht bij Sportservice Zuid Holland.


Deze week

Roodenburg zaterdag 2 is in het bezit gekomen van de periodetitel in de reserve 3e klasse. Op die manier is er in ieder geval een toetje na de reguliere competitie verdiend.

Dinsdagmiddag werden de oudgedienden getrakteerd op Vietnamese loempia’s en Zweedse gehaktballen.

Donderdagavond kreeg ieder lid die traint en het clubgebouw bezoekt een slaatje van het huis. Lekkere hapjes zorgen er oor dat velen zich thuis voelen op Noord.

Woensdagmiddag was de ondertekening van de overeenkomst met het Jeugdsportfonds. Mensen van het Jeugdsportfonds, het Sportbedrijf, de politiek, het jeugd- en jongerenwerk en van Roodenburg waren aanwezig. Opnamen werden er gemaakt door Unity TV.

Donderdagavond speelde de zondag 2 de volgende ronde van de KNVB-beker. In Oegstgeest won de zondag 2 met 3-5 en daardoor gaan ze een ronde verder.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Prachtig rustig voetbalweer. De F3 had een moeilijke start, ze kwamen maar liefst met 6-0 achter, daarna scoorden ze tweemaal en Jack schoot een bal hard op de paal. De einduitslag was uiteindelijk 2-9.

De trainer van de E1 verbleef dit weekend in Londen en de vader van Rifano nam de leiding over. Het werd de eerste overwinning van de E1 in een gelijkopgaande wedstrijd. Ze speelden een goede wedstrijd en lieten DOSR E2 met lege handen richting de Veen vertrekken.

De wedstrijd tussen Roodenburg C1 en RCL C3 ging gelijk op en in vergelijking met de uitwedstrijd hield Roodenburg C1 het aantal tegendoelpunten laag. Maar RCL C3 gedroeg zich niet echt als gast. Men zocht de confrontatie op in woord en daad. Daardoor moesten een speler van RCL en Roodenburg 5 minuten naar de kant, nadat de RCL speler “grof taalgebruik over de moeder van de Roodenburger bezigde”. Met daad wordt het vernielen van de dug-out op het hoofdveld bedoeld. Hier werd de ruit er uitgeslagen. De Roodenburgers gingen niet op de provocaties in en kregen na de wedstrijd een compliment van de leiding. Een compliment was er ook voor de ouders, want er waren veel uitwedstrijden dit weekend en veel ouders gingen mee om de kinderen naar de plek van bestemming te krijgen.

Nu we toch met complimenten bezig zijn: de overwinning van de zaterdag 1 in de uitwedstrijd bij SVC’08 mag niet ongenoemd blijven. Met 2-4 werd er in Den Haag gewonnen van SVC’08.

Thuis wonnen zaterdag 4 en 5 hun wedstrijden en blijven daardoor in de race voor het kampioenschap.

Uitslagen donderdag 10 maart
Beker

UDO 3 - Roodenburg 2 zo: 3-5

Uitslagen zaterdag 12 maart

SVC’08 - Roodenburg: 2-4
Ter Leede 4 - Roodenburg 2: 2-1
Lisse 4 - Roodenburg 3: 4-1
Roodenburg 4 - ARC 13: 4-1
Roodenburg 5 - GHC 4: 2-1
Roodenburg A1 - RCL A1: uitg
Roodenburg C1 - RCL C3: 1-2
RKAVV D3 - Roodenburg D1: 3-2
GHC D4 - Roodenburg D2: 0-0
Roodenburg E1 - DOSR E2: 1-0
Voorschoten E15 - Roodenburg E2: 1-2
Katwijk F2 - Roodenburg F1: 2-0
Voorschoten F6 - Roodenburg F2: 0-1
Roodenburg F3 - Foreholte F9: 2-9
Leiden F3 - Roodenburg F4: 0-13
GHC MP 2 - Roodenburg MP1: 0-0


Het voetbalgebeuren op zondag

Udo 3 nam revanche op de bekernederlaag. Nu werd het 2-3.

Het derde team moest spelen tegen FC Lisse 4. FC Lisse kwam niet opdagen, het gerucht gaat dat de zondagafdeling van de FC wordt opgeheven. Is dit een voorteken?

De zondag 5 won van ASC en de spelers meldden dat Johan van de Bogaard niet wordt gemist.

De zondag 4 stond achter bij ASC.

Het zesde team speelde voor de beker tegen MSV’71. Het as geen gemakkelijke opgave en de ploeg kwam zelfs achter. Uiteindelijk werd het 3-2 in een wedstrijd die geen leuke wedstrijd was voor de scheidsrechter.

De zondag 1 speelde tegen GOL Sport dat vooral bezig was met het tegenhouden van doelpunten. Doordat er op alle velden werd gespeeld, waren er zeker 150 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd. De eerste goal van Roodenburg was uit het boekje. Een crossbal werd vanuit de lucht klaargelegd en direct ingeschoten. Het zorgde ervoor dat er veel handen op elkaar gingen. In de tweede helft werd het 2-0, omdat er even een rustmoment was aan de bal en daardoor kon de juiste speler worden gekozen om de zaak af te ronden. Door deze overwinning staat de zondag nog steeds op de zevende plaats en zal moeten afrekenen met Juventas om de stijgende lijn door te zetten.

Uitslagen zondag 13 maart

Roodenburg - GOL Sport: 2-0
Roodenburg 2 - UDO 3: 2-3
Roodenburg 3 - Lisse 4: bno
ASC 5 - Roodenburg 4: nb
Roodenburg 5 - ASC 6: 3-2

Beker

Roodenburg 6 - MSV'71 2: 3-2


Komende week

Roodenburg zaterdag ontmoet de koploper Lyra. In de 2e klasse is alles mogelijk. Lyra won met duidelijke cijfers van GHC en staat nu weer een paar punten voor op de concurrenten RCL en GHC. Kan de zaterdag afdeling het ze moeilijk maken? Bezoek komende zaterdag de thuiswedstrijd van de zaterdag 1 en vergeet je clubcard niet.

Zondag 1 gaat op bezoek bij Juventas. Een lastige klus waar het gaat om blijven spelen vanuit de formatie.

Zaterdag zijn er 10 thuiswedstrijden en krijgen de clubscheidsrechters het druk.

Programma zaterdag 19 maart

Roodenburg - Lyra: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Valken 3: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Katwijk 8: 11.30 uur
Lisse 5 - Roodenburg 4: 13.00 uur
RCL 7 - Roodenburg 5: 15.30 uur
Leiden A1 - Roodenburg A1: 14.00 uur
ARC C5 - Roodenburg C1: 8.30 uur
Roodenburg D1 - Docos D3: 10.00 uur
Woubrugge D3 - Roodenburg D2: 10.00 uur
Foreholte E4 - Roodenburg E1: 9.45 uur
Roodenburg E2 - Quick boys E 10: 11.00 uur
Roodenburg F1 - UDO F1: 9.00 uur - scheidsrechter Richard van Rijn
Roodenburg F2 - Oegstgeest F2: 10.00 uur - scheidsrechter Johan van Tongeren
Roodenburg F3 - Rijnvogels F4: 11.00 uur
Roodenburg F4 - Quick boys F16: 9.00 uur
Roodenburg MP - Wilhelmus MP: 10.00 uur

Programma zondag 20 maart

Juventas - Roodenburg: 14.00 uur
VVSB 4 - Roodenburg 2: 11.00 uur
Teylingen 3 - Roodenburg 3: 14.00 uur
Roodenburg 4 - Leidse boys 4: 11.30 uur - scheidsrechter M. Nour
Rijnland 3 - Roodenburg 5: 13.00 uur
Roodenburg 6 - SJC 13: 14.30 uur - scheidsrechter J. Jermouni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.