Roodenburg Actueel 2011 - week 16

 

HOE MAKEN WE ROODENBURG NOG COOLER?  (2)

 

De sportvereniging is een groep mensen die een bepaald doel nastreeft. Voor een voetbalclub is dat het bedrijven van voetbal in de ruimste zin van het woord.

In 1927 was  het een groep jonge mannen aan de Rijndijkstraat, die een voetbalclubje oprichtte. Er werd gespeeld op een weiland en in die tijd kwam het regelmatig voor dat het vee eerst van het veld moest worden verjaagd alvorens er gespeeld kon worden.

Het Roodenburg van 2011 is niet meer te vergelijken met toen. Maar dankzij de inzet van velen gedurende tientallen jaren bestaat de club nog steeds en hebben vele andere clubs het loodje gelegd.

Belangrijk daarbij is dat er mensen lid waren van de club, die een bepaald toekomst idee hadden en dit wilden verwezenlijken.

 

In 1995 kwam ik met een aantal mensen bij het bestuur met de mededeling dat Roodenburg er goed aan deed om een zaterdagafdeling te starten. Spelers uit de A2 verlieten de club als ze naar de senioren gingen en dat was een situatie, die moest worden gekeerd. Ze wilden op zaterdagavond stappen en hadden geen zin om op zondag te voetballen.

Om die reden werd het idee geopperd van een zaterdagafdeling te starten, die in eerste instantie een wat recreatiever karakter zou hebben dan de zondagafdeling.

Iemand, die met een nieuw idee komt aandragen wordt beschouwd als een dwaas, tenzij de formule een succes wordt. Dat gold ook voor de zaterdagafdeling, want menig bestuurder zag het destijds niet zitten. “We krijgen 2 afdelingen en dat gaat ten koste van de een of de ander”.

Degene, die het idee had geopperd, nam het voortouw, want dat geldt meestal voor de bedenker, je moet er zelf hard aan trekken.

Met een groep A2 spelers, met routiniers als Ron Halvemaan, Kees Verver en Ronald Jansen werd het eerste jaar gestart in de laagste standaardklasse, de 4de klasse. Het team eindigde bij de onderste ploegen, maar de basis was gelegd.

Na kampioenschappen en degradaties viel het een zestal jaar geleden stil, tot dat de zondag 2 het opnieuw oppikte en daarna begon er een periode van bloei.

Arnold Barends, een fervent bezoeker op zaterdag van Ter Leede, waar zijn vriend Arie Lagendijk trainer was, verruilde zijn zondag voor de zaterdag en in plaats van het hele weekend op het veld, kon Saar veel meer beroep op hem doen.

Het idee, dat zaterdag voetbal meer leeft, werd en wordt door steeds meer clubs omarmd en komend jaar maken Blauw Zwart en Docos de stap.

Aan de andere kant zien we op zondag middag bij Roodenburg veel georganiseerde en ongeorganiseerde senioren groepen, die een balletje trappen. Er is dus potentie voor uitbreiding.

 

Dit is slechts een van de ideeën, die werd aangedragen. Maar er zijn veel meer leden, die een band hebben met de club en toekomstdromen hebben voor henzelf en voor de club.

Voor een club zijn een aantal zaken belangrijk. Hoe interesseren we veel mensen voor onze club?  Hoe bereiken we ze? Hoe kunnen we zorgen dat ze mee willen doen?  Hoe maken we de club sterker?

 

Als men bestuurder is of enthousiast lid dan moet je over zaken, die de club aangaan durven te dromen en moet je niet afwachten.

Belangrijk is dat je met je ideeën ergens terecht kan en dat ze niet direct van tafel worden geveegd. Die ervaring maken velen mee.

Mensen , die het niet zien zitten, omdat ze weerstand verwachten. Of ze roepen achterhaald. Maar ieder idee dient goed te worden geanalyseerd.

 

Soms duurt het even voordat een idee aanslaat. Een aantal jaren geleden kwamen we als projectgroep met het idee dat het assortiment aan verandering toe was. Vele jaren later werd het opgepikt. En nu is er en hete kip en halal.

Maar het komt natuurlijk ook voor dat een idee inde prullenbak verdwijnt.

 

Ik ben een voorstander van een clubje, waar men ideeën kan slijten en die na een analyse kansrijke zaken oppakt.

In zo’n clubje moeten mensen zitten van alle commissies en twee maal per jaar wordt er dan een brainstormavond gehouden.

Want bij  iedere club blijven er verbeterpunten.

Ideeën zouden schriftelijk kunnen worden aangedragen via de brievenbus inde kantine of via de website Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ik ben benieuwd of mijn idee wordt opgepakt

Zo ja, dan hou ik u op de hoogte.

 

DEZE WEEK

Deze week was er veel fileleed op de Willem de Zwijgerlaan. Het zijn weken dat het veld moeilijk bereikbaar is en vele eigen leden raden we aan om zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen. Dinsdag wordt de waterleiding doorgespoeld in de kleedkamers, dit i.v.m. het voorkomen van legionella.

Het dinsdagmiddag kaarten staat in het teken van “de vrolijke mereltjes”. De vrolijke mereltjes brengen nostalgische kinderliedjes ten gehore. Er wordt verschillend op de liedjes gereageerd. Juh, het is hier geen bejaardentehuis en de ander roept, als je weer met die muziek komt, dan spijbel ik.

Maar Joop Verver en zijn sjoeldames hebben de grootste lol en zingen menig lied mee. Ze schakelen zonder te haperen om van een groen, groen knollenland naar kort jakje  Wanneer de voorstelling is afgelopen, zie ik vooral blije gezichten.

 

 

PAASKAARTEN EN SJOELEN

Op dinsdagmiddag 19 april, aanvang 14.00 uur is er Paaskaarten en Sjoelen voor de “oudere Roodenburger en wijkbewoner”.

Inschrijven vanaf 13.30 uur

De deelnamesom is € 2 per persoon

De organisatie zorgt weer voor leuke prijsjes.

 

 

Donderdagavond speelt de zondag 2 op verzoek van Warmunda zijn competitiewedstrijd vooruit. Veel spelers van de zaterdag aanschouwen aandachtig de verrichtingen van hun zondag collega’s. Uiteindelijk wint de zondag 2 nipt met 1-0

Op vrijdag zijn er voorronden penaltyschieten bij de v.v. Oegstgeest. Imedjan van de D1 en Arash van de D2 doen mee. Ze nemen het op tegen C keepers en die pakken heel wat ballen. De jongens gaan niet door, maar zijn wel een ervaring rijker.

 

 

HET VOETBALGEBEUREN OP ZATERDAG

Het is zaterdag 17 april en voor veel E en F teams is het nu al afgelopen. Ik doel op het einde van de competitie.  De KNVB begint vroeg. Half januari is de voorjaarreeks gestart en ik kan u zeggen dat het heel wat moeite kost om in donker om half acht met 3 graden naar een uitwedstrijd te gaan. Als je nu goed om je heen kijkt zie je heel veel kinderen op straat buiten voetballen en dan stopt het KNVB circus.

De oplossing kan zijn om later te beginnen met de voorjaarsreeks of het aantal teams per poule uit te breiden naar 7 of 8. En een wedstrijdje doordeweeks is voor kinderen van deze leeftijd nog altijd een spannende gebeurtenis.

Heel vroeg vertrekt de F3 al richting RCL. Trainer Guy is mee, maar RCL is duidelijk wat te sterk.

Om 10 uur spelen F1 en E 2. De wedstrijd tegen DOSR gaat gelijk op, maar bij DOSR verdedigen ze even beter en daardoor winnen zij met 1-2 en worden tweede in de poule. Roodenburg eindigt op een verdienstelijke derde plaats.

De E2 is de laatste weken beter gaan samenspelen en dat vertaalt zich in een klinkende overwinning. Om 11 uur spelen E1 en F2 thuis. Bij de E1 krijgen de spelers genoeg kansen, maar weten die niet te benutten. De F2 speelt een goede tweede helft en onder leiding van scheidsrechter Taofik Abdi winnen zij ruim.

Bij de C1 is men wel in grote getale aanwezig, maar blijkt dat een aantal spelers er geen zin in heeft. Kansloos wordt er verloren.

De D2 weet wel de punten in Leiden te houden. Met 4-1 wordt er gewonnen van de meiden van ARC.

In de middag druppelen de andere uitslagen binnen. De zaterdag 1 schuift een plekje op door een verdienstelijk gelijkspel tegen DUNO. De zaterdag 5 wint, zaterdag 2 verliest en het lek is nog niet boven water bij de A1.

De F4 wint uit bij RCL en eindigt verdienstelijk 2de in de poule.

 

 

ROODENBURG ZATERDAG 4 KAMPIOEN

Het team speelt dit jaar voor het eerst in deze samenstelling. Grote animatoren van dit team zijn Roy Holswilder, Mario Neuteboom en Wesley Sluiter. De anderen wil ik daarbij natuurlijk niet uitsluiten.

Zij verzamelden vrienden om zich heen en daardoor ontstond er een homogene groep. Afgelopen zaterdag was het zover. Vuurwerk vooraf, een ruststand van 3-0 en een eindstand van 5-0 tegen directe belager VVSB

Bij Roodenburg worden dit weekend foto’s gemaakt en van dit team kon er dus direct een kampioensfoto worden gemaakt.

Na de wedstrijd is het erg druk op het terras, waar 4 en 5 hun overwinning vieren.

Wanneer het begint te regenen komt 4 naar binnen en wordt er house muziek opgezet. Het is tenslotte hun middag.

Mannen namens het bestuur van harte gefeliciteerd met dit resultaat en wanneer er dinsdag mocht worden gewonnen van VUC, dan komt de dubbel in het zicht.

VUC is echter niet van de poes. Veel oud eerste elftalspelers van Tonegido en VUC spelen in dit team en zondag 4 werd kansloos door deze gasten weggespeeld.

 

Uitslagen  ZATERDAG 17 APRIL

DUNO                                   - ROODENBURG               1-1

Noordwijk 5              - Roodenburg 2                               2-1

UVS 2                                   - Roodenburg 3                   6-2

Roodenburg 4         - VVSB 3                                          5-0

Roodenburg 5         - Kagia 3                                           3-2

Roodenburg A1       - SJZ A1                                           0-8

Roodenburg C1      - Wassenaar C1                              2-9

Quick Boys D5         - Roodenburg D1                            1-2

Roodenburg D2      - ARC D12M                                    4-1

Roodenburg E1       - Rijnvogels E2                               2-7

Roodenburg E2       - Lisse E 12                                      5-1

Roodenburg F1       - DOSR F1                                       1-2

Roodenburg F2       - Foreholte F4                                  7-1

RCL F12                   - Roodenburg F3                            8-0

RCL F14                   - Roodenburg F4                            1-4

GHC MP 1                - Roodenburg MP 1                        0-0

 

HET VOETBALGEBEUREN OP ZONDAG

Dit begon al donderdagavond. Zondag 2 speelde vooruit en won van Warmunda. Zondag 3 speelde een gelijkopgaande wedstrijd tegen Voorschoten 4. Nordin Kassi viel in deze wedstrijd uit door een knieblessure. Omdat hij onwel werd van de pijn werd 112 gebeld en is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Zondag 5 verloor van GHC en zondag 6 blijft in de race voor het kampioenschap. De zondag 4 speelde gelijk en zondag 1 deed goede zaken.

 

ZONDAG 1 GAAT NACOMPETITIE SPELEN

Het is de meesten niet opgevallen, maar zondag 1 is bezig met een goede serie. Uit de laatste 6 wedstrijden werden er 18 punten gehaald en daardoor heeft dit team zich geplaatst voor de nacompetitie. Want de 4de plaats is nu zeker en niemand kan het team nog inhalen.

Na afloop werd het gevierd met heel veel “halal balletjes”en consumpties.

Er wacht nu een toetje, waarbij het team zich de komende weken voor kan opladen.

 

 

Uitslagen  ZONDAG 17 APRIL

ROODENBURG      - LEIDSE BOYS                              5-0

Roodenburg 2         - Warmunda 2                                 1-0

Roodenburg 3         - Voorschoten 4                              0-1

Warmunda 3            - Roodenburg 4                               1-1

Roodenburg 5         - GHC  1                                           0-3

Voorschoten 6         - Roodenburg 6                               0-6

 

 

Keepersdag 6 mei 2011

Bij dezen nodigen wij u uit om met alle jeugdkeepers vanaf de F1 tot en met de A1 deel te komen nemen aan deze dag op Vrijdag  6 mei 2011.

Deze dag zal in het teken staan om de keepers de fijne kneepjes van het vak te leren, de jeugdkeepers zullen zowel ’s ochtends als ’s middags een parcours af werken met diverse oefeningen.

Ook zal op deze dag  Feyenoord keeper ROB VAN DIJK aanwezig zijn om de oefeningen aan de kinderen voor te doen.

Deze dag zal worden gegeven onder leiding van de heer Bert van Wijk en Chris Snatersen van Keeperspromotion.

Voor informatie verwijzen wij u naar de website van keeperspromotion te weten: www.keeperspromotions.com of naar FC Rijnvogels via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wanneer:      6 mei 2011 (vrijdag)

Waar:            FC Rijnvogels sportpark de Kooltuin Katwijk

Tijd:               van 10.00 tot 16.00 uur (aanwezig 09.30 uur)

Inschrijving:  Inlichtingen via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten:         15 euro inclusief een lunch en een attentie.

 

 

PROGRAMMA MAANDAG 18 APRIL

Roodenburg D1      - Forum sport D3                 18.30 uur

 

PROGRAMMA DINSDAG 19 APRIL

bekerwedstrijden

Forum sport 4          - Roodenburg 2 zo              20.00 uur

VUC 6                       - Roodenburg 4 za              20.00 uur

 

PROGRAMMA ZATERDAG 23 APRIL

ROODENBURG      - ZEVENHOVEN                 14.30 UUR

Teylingen 1              - Roodenburg 3                   14.00 uur

Roodenburg 5         - ARC 11                               13.00 uur

Roodenburg E1       - Roodenburg f1                  10.00 uur

 

ZONDAG 24 APRIL SENIORENTOERNOOI

Op 1e Paasdag organiseert het zondagbestuur een toernooi voor seniorenteams.

Het is een recreatie voetbaltoernooi voor elftallen.

Zes teams spelen er mee”SVLY 3, MIV Leiden, Almere, Roodenburg 3, 4 en 6.

Gedurende het toernooi staat sportief samenzijn centraal. Er is een toernooicommissie die al enkele weken bij elkaar is geweest om alles in goede banen te gaan leiden. Hoofdsponsor van het toernooi is Slagerij Mabrouk aan de Beestenmarkt 2 in Leiden.

Het toernooi begint om 10.30 uur.

PROGRAMMA MAANDAG 2DE PAASDAG 25 APRIL

 

ROODENBURG ZA           - POLANEN              17.00 UUR

 

Roodenburg 2 zo    - Lisse 3 zo               11.00 uur

Lugdunum 1            - Roodenburg 3       10.30 uur

Kickers 6                   - Roodenburg 4       11.00 uur

MMO 4                       - Roodenburg 5       11.00 uur

Roodenburg 6         - Voorschoten 6       14.30 uur

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.