Roodenburg Actueel 2011 - week 22

 

Programmeer ruimte voor sporten en bewegen in eigen buurt

Het kabinet zet vol in op sporten en bewegen in de eigen buurt. Belemmeringen worden opgespoord en weggenomen. Samenwerking wordt gezocht met gemeenten, het bedrijfsleven, onderwijs en de naschoolse opvang. Verder moet de economische betekenis van sport meer worden benut; sport is een goed platform voor vernieuwend ondernemerschap en export. Bij sportevenementen komt meer nadruk te liggen op de economische en maatschappelijke effecten.

 

Topsport blijft een belangrijke prioriteit. Het kabinet ondersteunt de ambitie om de Olympische en Paralympische Spelen van 2028 naar Nederland halen. Ook komt er meer topmedische zorg voor topsporters. Dit schrijft minister Edith Schippers (VWS) in de Beleidsbrief Sport die zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 

In de buurt

Schippers wil dat iedere Nederlander, jong en oud, in de eigen buurt veilig kan sporten en bewegen. Sporten en bewegen is niet alleen leuk, het legt ook de basis voor een gezonde en actieve levensstijl. Dit helpt lichamelijke klachten te voorkomen en dringt het ziekteverzuim terug. Sport en bewegen geeft mensen zelfvertrouwen en stimuleert sociale vaardigheden. Ook is het een belangrijk middel om de leefbaarheid in dorpen en buurten te vergroten.

 

Om sport en bewegen in de buurt een nieuwe impuls te geven, wil Schippers meer en slimme verbindingen tussen lokale partners, zoals

- sportclubs;

- scholen;

- bedrijfsleven;

- zorginstellingen;

- naschoolse opvang.

 

Er worden oplossingen gezocht voor allerlei belemmeringen die het benutten van sportaccommodaties in buurten nu in de weg staan. Voorbeelden zijn:

- niet toegankelijke school(sport)pleinen na schooltijd

- kwaliteitseisen van kinderopvang die het benutten van bestaande faciliteiten verhinderen en administratieve lasten bij het aanvragen van vergunningen voor lokale evenementen.

 

Op dit moment zijn de combifunctionarissen (professionals die school- en sportactiviteiten met elkaar in de wijk kunnen combineren) een succes. Het kabinet zet zich in om de administratieve rompslomp voor deze functionarissen sterk te verminderen en hun aantal te vergroten. 

 

Met de verdere uitwerking van het Actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat' wil het kabinet in samenwerking met de sportwereld, maatschappelijke instanties en lokale overheden de situatie op en rond de sportvelden veiliger krijgen.

 

Overgenomen van website Sportservice Zuid Holland

 

P.s.: Op Noord zien we een toename van het aantal bezoekers van het kunstgrasveld. De laatste maanden worden er al meer activiteiten gehouden om “jongeren” aan het sporten te krijgen. Het ei is gelegd!


Actie van Voetbal International bij Roodenburg

Lees Voetbal International en steun de club!

Lv Roodenburg doet mee aan de Voetbal International kick-off actie. Als club kunnen we hierdoor gratis een ballenpakket ontvangen, wat natuurlijk altijd welkom is.

 

Omdat we als club meedoen kan Voetbal International onze leden een speciaal actie aanbod doen om voordelig kennis te maken met het voetbalweekblad van Nederland. Als jij je aanmeldt voor deze actie, levert dat de club flink wat op. Bij elke tien aanmeldingen scoort de club een gratis NR10 voetbal van het topmerk Select! Doen dus!

 

Binnenkort neemt Voetbal International contact op met je op om te horen of je geïnteresseerd bent.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur LV Roodenburg


Krijgt Roodenburg naast een A-team een B-juniorenteam?

Er zijn in het bestuur concrete plannen om het komend seizoen naast een A-jeugdteam te starten met een B-team. We hebben het dan over jongens die geboren zijn in 1993 en 1994 die in aanmerking komen voor het A-team en jongeren die geboren zijn in 1995 en 1996 die willen gaan voetballen in het B-team. Heel veel jongeren in de buurt willen graag georganiseerd voetballen. Sommigen hebben al selectie gespeeld, maar missen het gevoel dat ze samen spelen met vrienden. Weer anderen hebben de selectie niet gehaald. Wie van een andere club komt, kan bij Roodenburg een overschrijvingsformulier afhalen of opvragen en uiterlijk 15 juni weer inleveren. Voor de A en B zijn er trainers beschikbaar en het past in onze visie dat de jeugd uit de buurt bij de wijkclub moet kunnen spelen. Wil je graag bij Roodenburg spelen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan contact met je op.


Deze week

Afgelopen dinsdag was de laatste kaart- en sjoelmiddag van dit seizoen. In augustus gaan we weer verder. Er werden maar 2 giftjes gedaan, want daarna was het tijd voor het buffet. De beroemde salade van het huis, aangevuld met een heerlijke kipsaté en kruidenboter van het huis. De mensen genoten met volle teugen. Maar er was meer: accordeonmuziek uit de box en verschillende “oudjes” gingen deze middag even uit hun dak. Moet kunnen als je 86 bent? Tiny van Wijk bedankte namens de hele groep de organisatoren Joop en Jan voor een heel seizoen gezelligheid op de dinsdagmiddag.

 

Op dinsdagavond kwamen een paar verbouwereerde D-junioren naar trainer Robin toe. Terwijl ze richting het trainingsveld fietsten, zagen zij hoe de ooievaar een jong vogeltje doodbeet. Ze hebben nog geprobeerd het diertje te redden. Ze konden het niet verkroppen, maar de coach gaf de jongens biologieles. Dit hoort bij de natuur. Dit houdt de natuur in evenwicht. De ooievaar heeft dit jaar overwinterd in het park en is dagelijks te vinden tussen de flats. De andere vogels zijn niet blij met hem of haar. Wanneer hij sierlijk komt aanvliegen, wordt soms de training van de D onderbroken en zijn de spelers getuige van kauwen en kraaien die duikvluchten uitvoeren op deze nieuwe indringer.

 

Donderdagavond werden de voorbereidingen getroffen voor de Kooicup. De leden van de toernooicommissie hadden de handbaldoelen al schoongespoten en er werden nieuwe netten in gehangen. De ontvangstruimten werden schoongemaakt. De commissie was klaar voor de start.

 

Vrijdagavond hadden de mini F een slaapnacht en was de wedstrijd tussen de pers en de trainers. De persjongens wonnen, maar ze hadden versterking gekregen van Ozan Demirbas, de topscoorder van de Leidse regio. Met een buffetje erbij heerste er deze avond een gezellige sfeer. Gert Jan van Geen reikte na de wedstrijd diverse prijzen uit aan bestuurders en trainers. Na de training schoof de zondagselectie bij het gezelschap aan.

 

Vrijdagavond speelde een nieuwe D-groep een oefenwedstrijd tegen v.v. Leiden. Met een 7-0 nederlaag keerden de spelertjes terug uit de Mors.

 

Zaterdagochtend was er een lunch geregeld om het jeugdhonk voor de Mini F. Een paar jonkies hadden de nacht doorgebracht in de “Burcht”. De jonge kasteelheren voor de toekomst?

 

Zaterdagavond hadden de D-junioren hun slotavond. Met 40 man werd er gekeken naar de wedstrijd tussen Barcelona en Manchester United. Het was een en al voetbal dat deze week op Noord de boventoon voerde.


Ziekenboeg

Onze F-trainer Kees Boer is in de ziekenboeg beland. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.

 

Onze erevoorzitter Henk Uiterdijk verblijft al twee weken in het ziekenhuis. Langs deze weg willen wij hem sterkte toe wensen.


Kooicup was een groot succes

42 TEAMS waren erop afgekomen en in hun kielzog vele ouders en grootouders. Voordat het toernooi begon, kostte het enige moeite om voor iedere auto een parkeerplekje te vinden. Maar het lukte en om precies 9.30 uur kon op 7 velden tegelijkertijd worden afgetrapt. Op het hoofdveld streden de F1- en F2-junioren van Roodenburg, op veld 2 waren de F3 en F4 actief en op het kunstgrasveld waren het de MP-junioren die achter de bal aanholden. Zo’n 800 kinderen en ouders waren getuige van leuke wedstrijdjes, mooie doelpunten en kluitjesvoetbal.

 

Alle wedstrijden werden geleid door onze A-junioren en een aantal jonge arbiters. We hadden 14 scheidsrechters die perfect de wedstrijden begeleidden. Jan van Rijn en Richard van Rijn riepen om. Johan van Tongeren, Bert Meijers en Saskia de Roode waren verantwoordelijk voor de organisatie. Paul Rijsbergen hield de stand bij en Martine Rijsbergen zorgde voor een broodje in de huiskamer, maar was vooral bezig met het zetten van “extra koffie”.

 

Het kantinegebeuren kreeg het heel zwaar te verduren . Er moest tussen de bedrijven door worden bijgekocht om iedereen te voorzien van de tosti en op die momenten moet je trots zijn dat er Roodenburgers zijn die even bijspringen. Trots zijn we op al die mensen die hun steentje hebben bijgedragen om er weer een echte Kooicup van te maken.

 

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats voor de kantine. Voorzitter Raymond Keur bedankte de organisatie en de deelnemers. Voor iedere deelnemer waren er 2 medailles en iedere deelnemer ontving ijs. Winnaar bij de F1 was Buitenveldert F1, andere winnaars waren o.a. Graaf Willem VAC, VOC en Rijnsburgse Boys en RCL. Maar eigenlijk was iedereen winnaar zo verwoordde Keur. De jongens die hadden gevoetbald, de scheidsrechters en u als ouders langs de lijn. U heeft zich gedragen als echte voetbalouder. Naast de medailles was er voor ieder team een ijsbon.

 

Nadat het toernooi was gespeeld gingen verschillende D- en E-junioren aan de slag. Voorzien van een vuilniszak en prikker werd het complex schoongemaakt. Want met zoveel bezoekers en soms volle afvalbakken, valt er nogal eens wat op de grond. In ruil voor hun werkzaamheden was er natuurlijk patat en een drankje. Een jongen, die er duidelijk zin in had, vroeg aan Bert Lastdrager of hij iedere week op zaterdag het complex mocht schoonmaken. Eigenlijk zou het moeten en leren de spelertjes al vroeg hoe ze met hun leefomgeving moeten omgaan.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

De zaterdag 2 speelde de eerste uitwedstrijd tegen SVC’08 2. De tegenstander beschikte over veel fysiek en loopvermogen. In Wassenaar bleef het 1-0 en komende donderdag is de return. Roodenburg 2 zaterdag speelt dan thuis tegen hetzelfde SVC’08.

 

De D1 speelde uit bij ROAC, maar kwam er niet aan te pas. Het team van Robin van Wieringen eindigt in de middenmoot.

 

Uitslagen

SVC’08 2 - Roodenburg 2: 1-0

ROAC D1 - Roodenburg D1: 7-1


Training F-junioren deze week aanvang steeds 18.00 uur

Maandagavond trainen deze week de F1 en F2 o.l.v. trainer Guy. Woensdagavond gebeurt dit door de F3 en F4.


Bestuursmededeling

Overschrijvingen

Voor het invullen van overschrijvingsformulieren ben ik aanwezig op de volgende zaterdagen: 28 mei, 4 juni en 11 juni en wel van 10.00 - 14.00 uur. Tevens op dinsdagavond 14 juni van 19.00 tot uiterlijk 21.00 uur. Op werkdagen overdag is wellicht aanwezig onze ledenadministrateur Henny Slegtenhorst om je te helpen.

Ger van Gemert,

secretaris


Het voetbalgebeuren op zondag

Er was maar een wedstrijd en de voorbereidingen voor deze wedstrijd waren gedegen. Overal langs het veld stonden stewards, want zondag moest het een voetbalfeest worden. Het werd een voetbalfeest voor ongeveer 300 toeschouwers. In de eerste helft was MMO de bovenliggende partij en was de stand 0-0. In de eerste helft miste MMO een penalty door de bal op de paal te schieten. Na de pauze kreeg Roodenburg een penalty die door Abdelali El Bardoudi werd benut. Daarna bleef het een onrustige wedstrijd, waarbij Mimoun Rahou aan alle onzekerheid een einde bracht. Hij scoorde na een goede aanname op de borst 2-0, zodat de zondag 1 op Hemelvaartsdag uit en volgende week zondag thuis kan uitkomen tegen Hoekpolder. Een tegenstander waar al eerder in deze competitie tweemaal van werd verloren. Na de wedstrijd bleven veel Hoogmadenaren hangen en met een aantal Leidenaren werd er live gekeken hoe ZZ Leiden landskampioen werd.


Aankomende week

Programma donderdag 2 juni
Nacompetitie

Roodenburg 2 za - SVC’08 2: 12.00 uur

Hoekpolder zon - Roodenburg: aanvang onbekend

 

Bekerfinale op veld van v.v. Berkel

Roodenburg 2 zon - Schoonhoven 2: 12.00 uur

 

Zaterdag Marcel Straathof toernooi voor F1 en de mini F

Het toernooi begint om 10.30 uur. Vertrek om 9.30 uur.

 

Nacompetitie, de laatste wedstrijd en de spannendste?
zondag 5 juni

Roodenburg zon – Hoekpolder zon: 14.30 uur

U komt toch ook? 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.