Roodenburg Actueel 2011 - week 24

 

EREVOORZITTER HENK UITERDIJK OVERLEDEN

Vandaag 13 juni rond het middaguur is op 84 jarige leeftijd onze erevoorzitter Henk Uiterdijk overleden.

Henk heeft voor Roodenburg heel veel betekent. Vorig jaar werd hij nog gehuldigd omdat hij ons oudste lid was. Hij was 70 jaar lid en kreeg bij die gelegenheid een horloge met inscriptie.

Henk begon als 12-13 jarige met het voetballen bij Roodenburg. In het oorlogsjaar 1940. Henk was geen uitzonderlijke voetballer, maar hij werd al gauw betrokken bij de club.

Op 15 jarige leeftijd werd hem verzocht om een zieke buurman te vervangen en om de contributie op te halen. De contributie kon in die tijd nog wekelijks worden betaald en de contributieloper kwam daarbij langs de deur. Drie/ vier jaar later werd hij al het bestuur ingepraat. Eerst werd hij een jaar 2de secretaris. Vanaf 1950 secretaris, maar in 1962 vond hij het tijd om terug te treden. Hij wilde weer normaal lid worden.

Dat werd het echter niet, Henk werd voorzitter vanaf 1962 en bleef dit tot 1977. In die tijd ( 1962) verhuisde Roodenburg van sportpark de Leidse Hout naar sportpark Noord.

Na de oorlog speelde Roodenburg in de 4de klasse en als er dan een derby was tegen VVSB of tegen Teylingen dan waren er 3000 toeschouwers rondom het veld met atletiekbaan.

In het tijdperk van Henk promoveerde Roodenburg van de 4de naar de 1ste klasse en dat was toen de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

In 1962 was het gebied rondom de Willem de Zwijgerlaan een groeigebied en daar moest een voetbalclub komen. Roodenburg dat uit zijn jasje groeide aan de Leidse Hout betrok het nieuwe complex. De naam veranderde al gauw in de Kooiclub.

Henk had een visie en was een autoriteit in Leiden. Het was meneer Uiterdijk. Henk vond een goede jeugdafdeling belangrijk. Er kwamen jeugdtrainers zoals Hennie Henzen en Frans van der Zeeuw. Zijn topjaar was 1973 toen Roodenburg meedeed om het kampioenschap van Nederland. ( men speelde o.a. tegen het nu failliete RBC) en Roodenburg 1 was vooral een team van jongens uit de Kooi.

Op zondagmiddag liep de hele Kooi uit om te komen kijken naar Roodenburg en als er een derby was tegen UVS, LFC of  Lugdunum,dan was dit het gesprek van de stad.

Zijn voorliefde voor de jeugd kan ik verwoorden met het feit dat hij in de jeugdcommissie zat van de Leidse voetbalbond. Men organiseerde aparte avonden voor jeugdleiders om ze pedagogisch inzicht te verschaffen. Maar Henk zat ook in de strafcommissie van de LVB. Jeugdspelers, jeugdleiders die in de fout waren gegaan, moesten dan op maandagavond aantreden bij de  strafcommissie van de voetbalbond.

Met Pater de Ponti ( ereburger van Leiden0 had Henk een aparte band. De pater was de man van het jeugdwerk in Leiden Noord. Hij was de oprichter van clubhuizen en kwam veel te weten over jongeren in de wijk. Op zondagmiddag tijdens de wedstrijden van het eerste, namen Henk en de Pater de probleemgevallen door, want beiden hadden maar een overtuiging. Ze moesten jongens op het goede pad zien te houden.

Henk zat verder in het bestuur van de belangenvereniging amateurvoetbal Leiden ( BAVL).

Deze vereniging was opgericht om amateurclubs in Leiden zo goed als het mogelijk was met elkaar te laten samenwerken.

In 1977 vond Henk het welletjes. 27 jaar was hij bestuurder geweest en nu moest de jonge generatie het maar overnemen. In zijn afscheidsinterview stelde hij dat Roodenburg een wijkclub was geworden en in zijn visie moesten clubs uit de Kooi zich bundelen.

Straks is er voor die clubs een betaalde administrateur schreef hij toen al.

Henk kon in die tijd niet meer mee met de manier van vergaderen. Vroeger werden er 3 vergaderingen besteed aan de aankoop van een typemachine, nu was het een hamerstuk.

Bij zijn afscheid werd Henk benoemd tot ere lid en later tot ere voorzitter.

Henk had naast het voorzitterschap ook nog een gewone baan bij de Universiteit. Hij werkte in de bibliotheek. Dit was altijd secuur werk, want je moest dingen kunnen terugvinden.

De manier waarop Henk het archief bijhield was fenomenaal. Een paar jaar geleden gaf Henk te kennen om zijn Roodenburg archief af te staan aan de club. Onze archiefcommissie heeft alles doorzocht en gerangschikt. Heel veel historie heeft Henk voor ons bewaard en misschien kan er straks bij het 85 jarig bestaan. ( mei 2012) wat worden tentoongesteld.?

Met Henk verliest Roodenburg een Roodenburger van het eerste uur, die heel veel voor de club heeft betekend.

Henk, rust zacht

_____________________________________________________________________________________

ZONDAG 1 KOMT 1 DOELPUNT TE KORT VOOR PROMOTIE NAAR DE DERDE KLASSE

Er was veel onbegrip na de wedstrijd tegen Graaf Willem VAC. Ze waren er zo dicht bij, maar uiteindelijk stonden ze met lege handen.

Op de 2 kunstgrasvelden van RKDEO werd  een toernooi gespeeld met 4 teams. Ze kwamen in wedstrijden van 2 x 20 minuten tegen elkaar uit en tussen de wedstrijden was er maar 20 minuten pauze.

Roodenburg kende personele problemen in het doel. Keeper Theuy Limpanont had zijn arm gebroken tijdens de wedstrijd tegen Hoekpolder en dat was een reden voor Ramon Paardekooper om zelf in de goal te gaan staan.

In de eerste wedstrijd werd er door Roodenburg volop aangevallen, maar een vrije trap werd de ploeg fataal. Nicolaas Boys won met 1-0 en op het andere veld tikte ASW ( de nieuwe fusieclub van WSE en Waddinxveen ) Graaf Willem VAC weg met 2-0.

Tegenstander ASW was bekeken en in de 2de ronde was dit de tegenstander van Roodenburg. Roodenburg won met 1-0 en op het andere veld won Graaf Willem VAC met 1-0 van Nicolaas boys.

Het gevolg was dat alle 4 de ploegen 3 punten hadden, waarbij ASW in het voordeel was omdat zij 1 doelpunt meer hadden gescoord.

In de laatste wedstrijd moest het gebeuren. Wanneer Roodenburg zou winnen en ASW zou gelijk spelen, dan was Roodenburg gepromoveerd.

In de 13de minuut na rust maakte Roodenburg 1-0 en werd met spanning gewacht op het resultaat van ASW- Nicolaas Boys. Drie minuten voor tijd mocht ASW een vrije trap nemen en die verdween onverwacht in het doel. ASW was hierdoor qua doelsaldo door.

Maar in de laatste 6 minuten bleef Roodenburg voetballen en kreeg vijf niet te missen kansen. Een kopbal van Benny Rhioues en een vrije schietkans op 8 meter troffen geen doel Youssef Harroui schoot 2 x in , waarbij de bal van de lijn werd gehaald en een volley werd door de keeper van Graaf Willem VAC tegen de lat getikt. Een doelpunt had voldoende geweest voor een serie penalty’s, twee doelpunten hadden rechtstreekse promotie betekent. Het mocht niet zo zijn. Iedereen in Nootdorp was er van overtuigd dat Roodenburg het beste voetbal speelde tot de 16 meter, maar aan afronding ontbrak het.

De teleurstelling na het laatste fluitsignaal was groot, maar spelers en begeleiding kunnen terugkijken op een goede tweede seizoenshelft, waarbij ze er regelmatig dicht bij waren. Voorzitter Raymond Keur ging na de wedstrijd het veld op om spelers te troosten met woorden, want ze hadden alles gegeven Meer mag je niet verlangen en het is soms cru als niet de beste ploeg promoveert. Maar ook dat is voetbal.

_____________________________________________________________________________________________ 

VERSLAG SPELER VAN HET JAAR 2010-2011

Afgelopen zaterdag werd de voetballer van ’t jaar verkiezing gehouden, per team werd de beste voetballer gehuldigd van het seizoen.

De verkiezingen kwamen tot stand doordat medespelers konden stemmen , de jury of de begeleiding kwam tot de desbetreffende keuze.

Ray Keur startte de avond met het openingswoord waarna showband Escape en Audio Leiden de avond verder voorzag van muziek.

Daarna werden de leiders en aanvoerders van onze zaterdagteams naar voren geroepen om de uitslag bekend te maken, de zaterdag 4 en 5 werden gehuldigd voor hun behaalde kampioenschap.

Zaterdag 5 ; Rob Crama

Zaterdag 4; Jordi Laterveer

Zaterdag 3; Michel Buyn

Zaterdag 2 ; Pascal Zuidervaart

 

Tijdens deze avond namen we ook afscheid van de technische staf met Marcel van den Burg, Peter Pret , Eelke Hillebrand , Rob van Zwol , Michel van de Broek en Marvin Hoek.  Ronald van Weerlee nam het woord om deze Roodenburgers hartelijk te bedanken voor hun bewezen diensten van de afgelopen seizoenen. Met name Marcel van de Burg werd extra toegesproken omdat de clubman het voortouw nam om aan het begin van ’t seizoen 2006/2007 de club weer terug te brengen daar waar het hoort. Beginnend in de 5e klasse zaterdag werd de weg al snel omhoog gevonden, alle doelstellingen die per seizoen werden vastgesteld werden behaald. Een ongekende prestatie om in 5 jaar tijd een vaste waarde te worden in de 2e klasse van ’t zaterdagvoetbal. Marcel en leden van de technische staf nogmaals;  Klasse , bedankt voor jullie inzet en succes in de toekomst!!

 

Namens de sponsorcommissie namen we ook afscheid van Fred Vermeer, onze hoofdsponsor van de afgelopen 4 seizoenen.

Fred durfde het aan om aan het begin van ’t seizoen 2007/2008 met ons de vastgestelde doelstellingen te gaan behalen, op zijn eigen vertrouwde manier nam hij afscheid als hoofdsponsor. Had voor Mario van de Pluym nog een mooi cadeau in petto en reikte de zilveren en bronzen schoen uit aan Alex Janssen en Marcel Langerak.

Marcel Langerak mocht z’n schoen ophalen vanwege zijn trainingsopkomst, een goed overzicht en sierlijke passes.

Alex Janssen werd op Haagse wijze gehuldigd voor de zilveren schoen. Alex werd toegesproken vanwege zijn mentaliteit , inzet , wilskracht en de wil om altijd te willen winnen! Alex heeft bij velen supporters z’n plaats verdiend binnen de club.

De prijs voor de meest waardevolle speler ging naar Martin Verkuylen, uitgereikt door good old Patrick Heymans. Martin werd geroemd door zijn aanwezigheid , humor en inzet. Martin ,  die samen met Ricardo Oevern regelmatig de kleedkamer op stelten zette,  bedankte iedereen op zijn manier; de breakdance!

De uitreiking voor de beste voetballer van ’t jaar werd verricht door Robin van Vliet , winnaar van de vorige 2 edities. Robin vertrok vorig jaar naar

vv Noordwijk , werd kampioen en speelt volgend jaar Topklasse. Ook Robin reikte de prijs uit op zijn eigen manier en werd Mario van der Pluym naar voren , op de schouders gedragen door z’n medespelers.  Mario werd gekozen door  de jury als beste speler van het seizoen.  Mario was volgens velen de terechte winnaar en was belangrijk in de laatste fase van de competitie waardoor handhaving een feit werd. Mario zal volgend seizoen niet meer op “Noord” actief zijn en wensen wij hem elders veel succes toe!

Zaterdag 1 ;

Meest waardevolle speler; Martin Verkuylen

Brons; Marcel Langerak

Zilver; Alex Janssen

Voetballer van ’t jaar

Mario van de Pluym

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe shirtsponsoren LV Roodenburg;

 

 

Tevens werd bekend gemaakt dat voor komend seizoen de volgende bedrijven op het shirt zullen verschijnen;

Koetshuis De Burcht & Petit Restaurant de Valk

Deze bedrijven zijn actief in de Leidse Horeca en hebben hun vertrouwen uitgesproken in onze club!

Waarvoor grote dank namens bestuur en sponsorcommissie.

Langs deze manier wil ik alle vertrekkende selectiespelers bedanken voor hun aanwezigheid en inzet en heel veel succes toewensen bij hun volgende club.

Na alle huldigingen barstte het eindfeest echt goed los en ontving de organisatie velen complimenten van de bezoekers.

Namens de organisatie wil ik de volgende mensen bedanken die hun inzet hebben getoond zodat deze avond een succes werd;

 

Dirk met z’n mensen , Bram Florijn , Ronald van Weerlee, Showband Escape , Patrick Heijmans , Ramon Barends , Rinus de Bruin , Ray Keur, Marcel van der Burg.

Fred Vermeer , Robin van Vliet , Koetshuis De Burcht , Petit Restaurant de Valk , de Zaterdagcommissie , leiders en aanvoerders van onze zaterdagteams!!

 

Tot volgend seizoen!!

Dennis van Eijgen

________________________________________________________________________________

DEZE WEEK

Woensdag zijn de doelen opgehangen van het hoofdveld en dat betekent dat het veld gereed wordt gemaakt voor het nieuwe seizoen. Dit veld kan dus niet meer betreden worden.

Woensdagavond zijn een aantal trainers/ leiders bijeen. Het zijn vooral nieuwe trainers, die worden bijgepraat. Met hen wordt er gesproken over het plaatje voor het nieuwe seizoen.

Donderdagavond spelen nog 16 “overige senioren”een partijtje voetbal. Er wordt gespeeld op een kwart veld. Een ruimte waar weinig wordt gelopen en de bal dus het werk moet doen. Na het partijtje is er de derde helft. Spelers van het oude vierde en anderen bezoeken deze avond de eerste clubavond.

Vrijdagmiddag vertrekt het oude vierde voor zijn jaarlijkse uitje. Dit jaar gaan ze de grens over , want er wordt cultuur gesnoven in Brugge.

Vrijdagavond traint de zondagafdeling. Het regent, er wordt gewerkt aan het opzetten van aanvallen over de vleugel. Na een uurtje houden de mannen het voor gezien en komen ze voor de tweede clubavond richting de kantine.

Zaterdagavond zijn er meerdere activiteiten. De zondag 4 sluit het seizoen af met een BBQ.  Op het kunstgras is er een grote partij en tot laat in de avond is er beweging op het veld.

In het clubgebouw is er een sfeervol  feest ter afsluiting van het seizoen. Het feest is georganiseerd door de zaterdagafdeling en het is druk. De partytent dient als uitwijkplek. Tijdens het feest worden teams, spelers, trainers, begeleiding en sponsors naar voren gehaald en als surprise wordt de naam van de nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt.

 ____________________________________________________________________________

 

KRIJGT ROODENBURG EEN B JUNIOREN TEAM?

Er is behoorlijk wat belangstelling om een B junioren team te vormen. B junioren zijn geboren in 1995 en 1996.

Heb je interesse om aan te sluiten bij dit team, neem dan contact op met Mimoun Rahou. Zij e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

_____________________________________________________________________________

 

ZATERDAGAVOND 17 JUNI  19.30 UUR

MEDEWERKERSAVOND

Het bestuur nodigt alle vrijwilligers uit voor een hapje en een drankje .En als dank voor uw medewerking in het voorbije seizoen zullen de bestuursleden die avond de drankjes serveren. Wees geduldig met ons, want wij doen dit niet dagelijks.

 

_____________________________________________________________________________

 

MAANDAGAVOND 20 JUNI ALGEMENE LEDENVERGADERING

Last but not least wordt op maandag 20 juni de voorjaars Algemene Leden Vergadering gehouden. Deze zal vanaf 20.15 uur beginnen.

 

Een deel van de voorlopige agenda

Kort na de opening ligt het verslag van de vorige ALV ter tafel.

Korte terugblik op het voorbije seizoen op sportief, maar ook op financieel gebied.

Niet gebruikelijk, maar er worden jubilarissen gehuldigd.

De contributie aanpassing voor seizoen 2011-2012.

 

Alle leden, ouders van jeugdleden hebben deze week een brief ontvangen van het bestuur, die geldt als uitnodiging om deze vergadering te bezoeken.

 

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.