Roodenburg Actueel 2011 - week 25

Overschrijvingen

Het zijn altijd weer spannende tijden voor de besturen. Heel veel tijd en passie wordt er door vrijwilligers in een club gestoken en op 15 juni weet men of hun inzet “het de leden heeft behaagt”.  Trots zijn de besturen als er een rits van nieuwe spelers is bijgekomen, in zak en as zit men als de leden massaal zijn vertrokken.

Ik leef mee met de clubs die een goede organisatie hebben staan en waar de leden toch op de vlucht zijn geslagen en kijk met verwondering naar de clubs die een karrenvracht aan nieuwe spelers binnenhalen en die nauwelijks bestuurskracht hebben. Interessant zijn de ontwikkelingen van clubs die op hun website zetten dat ze een echte amateurclub zijn, terwijl er flink met de geldbuidel wordt gerammeld. Het wordt niet door alle vaak trouwe leden geapprecieerd. Leden die zich hierin niet herkennen en daardoor het hazenpad kiezen.

Dat brengt mij tot de persoon, die vaak verantwoordelijk wordt gehouden voor de “menselijke bewegingen”. We hebben het over de hoofdtrainer of de technisch directeur. Zij zijn de “people managers” van de organisatie en vaak worden ze afgerekend op resultaat. Ik denk dat een coach naast coachkwaliteiten heel veel aandacht moet besteden aan het groepsgebeuren en de clubtraditie. Zijn de spelers bereid voor elkaar en voor de club te knokken? Om voor een club te knokken is het zaak dat assistenten clubmensen zijn. In dat verband zie je bij veel clubs assistenten uit eigen geledingen. Die kennen de spelers en bewaken de clubcultuur. Want een ding moet je nooit vergeten. Iedere trainer is een passant en trainers weten vaak heel goed hoe lang hun houdbaarheidsdatum is.

De rumoerigste periode van het jaar zit er weer op en nu kan er gewerkt worden aan de organisatie voor het nieuwe seizoen.

Mag ik iedereen daarbij veel succes toewensen!

Jan Lovink


Gekomen en vertrokken spelers zaterdagafdeling

(overgenomen uit Leidsch Dagblad)

Henk de Nobel (GHC), Adem Aksoy (GOL Sport), Robbie Selier (Lugdunum), Wesley Lancel (v.v. Alphen), Mike Smit (vv. Leiden), Diego Ouwerkerk ( Docos), Mike Armitage (RKAVV), Ton Smit (v.v.Leiden), Andy van der Meulen (Voorschoten 97), Robin van Wieringen en Benny Rhioues (Roodenburg zo), Erwin Verkuylen (FC Rijnvogels), Glenn van Weeren (GHC), Roy Klein (Leidsche Boys), Mohammed Abouri (Lugdunum), Victor Leonora en Kamal Belkerma (UVS) en John Fakkel trekt de voetbalschoenen weer aan.

Vertrokken

Jeroen van Hooidonk, Marvin Bok, Mario van der Pluijm en Robin Ravensbergen naar v.v. Leiden en Peter van der Tuin naar Valken 68.

Gekomen spelers zondagafdeling

Nabil el Amrani (SJC), Enes Gunes (GOL Sport), Soufian Zoulali (Rijnsburgse boys jeugd).
Uit de A1 stromen door: Youssef Irdi, Anas Choukrani, Maxime Bukuru, Adbellah Blouh, Youssef Harroui.

Gestopt bij selectie

Abdullah Dahmane speelt volgend jaar in het 4e team.


Muziektheater in Tuin van Noord

Het is de laatste week opmerkelijk druk op ons parkeerterrein en overal langs het Joop Vervoornpad krijgt men bordjes te zien met een verwijzing naar Moes. Bij volkstuinvereniging Ons Buiten (onze buren) vindt er namelijk een muziektheater plaats. Een voorstelling waar acteurs en tuinbewoners (onze buren) verspreid door de tuin verhalen vertellen, onkruid laten bloeien, liederen laten klinken en met weemoed relaties laten verwelken, omdat niet alles altijd kan blijven bestaan. Acteurs zijn Adelheid Roosen, Paul Koek, Titus Muizelaar en Bert Luppes. Er zijn nog dagelijks voorstellingen tot zondag 26 juni. Voor meer informatie en reserveringen: naar de website www.ffnaarmoes.nl.


Opzeggen lidmaatschap

Er zijn ieder seizoen weer leden die stoppen met voetballen. Het is vervelend wanneer dit gebeurt in augustus, wanneer de nieuwe competitie weer gaat beginnen en de teams zijn ingedeeld. Spelers die willen stoppen, moeten dit schriftelijk melden voor het einde van het verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot 1 juli. Wie dus wil stoppen, moet dit voor 1 juli 2011 schriftelijk meedelen aan de ledenadministratie. Wie dit niet doet, is ook volgend seizoen 2011/2012 gewoon lid en is dan contributie verschuldigd.


Geen Roodenburg Actueel meer in uw mailbox?

Wanneer u niet meer op de hoogte wilt worden gehouden van de ontwikkelingen bij Roodenburg, stuur dan een e-mailbericht naar de verzender. Wilt u in de toekomst wekelijks de Roodenburg Actueel ontvangen, meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding “Ik ontvang gaarne uw weekbericht Roodenburg Actueel in mijn mailbox.”


Roodenburg Twitter online

Er is een experimentele fase aan voorafgegaan, maar Roodenburg Twitter is vanaf nu online. Je kan het bereiken en volgen via LVRoodenburg@. Twitter is leuk. Op een eenvoudige en snelle manier heeft de club contact met de leden, de volgers. Iedereen blijft op de hoogte van wat er gebeurt. Bij Twitter hoef je niet iedereen af te bellen. Met één berichtje is iedereen op de hoogte. Twitter is de snelste nieuwsdienst. Met Twitter weet je wat er bij Roodenburg gebeurd. Je weet het sneller en je weet meer. Ons advies: neem eens een bezoek en sluit je aan. Ga naar www.twitter.nl. Toets: LVRoodenburg en lees de laatste nieuwtjes en wordt volger.


Deze week

Het is een laatste week van komen en gaan van spelers geweest. Onze secretarissen Ger van Gemert, Jamal Jermouni van de zondag en Henny Slegtenhorst hebben het er druk mee gehad. Opvallend bij Roodenburg is het vertrek van een aantal “overige senioren”. Als argument om te vertrekken wordt genoemd dat Roodenburg te vaak is afgelast en dat men blessures oploopt op het kunstgrasveld. Het is een ontwikkeling die we goed in de gaten moeten houden. Het wetraveld heeft bijna dezelfde structuur als het kunstgrasveld, maar bij een buitje regen blijft het water er al snel op staan. Je zoekt dan naar oorzaken. Is er misschien op getraind, terwijl het eigenlijk niet kon en is het veld daarom dicht gelopen. Ik twijfel, want de bovenlaag is vorig jaar nog geschraapt. Of heeft het te maken met de afwatering? Op het kunstgrasveld zijn er drainagepijpen naar twee kanten, op het wetraveld kan het in de lengte alleen via de smalste kant van het veld de sloot in. Komt het toch door de vele bomen, want bij menig kunstgrasveld wordt het aantal bomen dat er omheen groeit zo beperkt mogelijk gehouden. De echte kenners zitten op het Sportbedrijf en die zullen daar in de toekomst wel rekening mee houden wanneer de velden moeten worden vervangen.

Woensdagmiddag was het lekker weer en waren de kinderen van Sleuteldrop bezig op het kunstgrasveld. Ze hebben een nieuwe plek ontdekt op het terras. De picknicktafel biedt de kinderen een uitstekende gelegenheid voor het maken van tekeningen. Men kan er zitten en de tafel dient als ondergrond. Daarnaast wordt de tafel gebruikt voor de sjoelbak. Een kind gooit vanaf de korte kant en de kinderen zitten aan de lange zijde. En daar hadden wij in eerste instantie toch geen rekening mee gehouden.

Woensdagavond constateerde ik de eerste schermutselingen voor het nieuwe seizoen. Keepers (zaterdag en zondag) en trainers kwamen bij elkaar om de organisatie voor het nieuwe seizoen door te nemen.

Donderdagavond werd er getraind door de overige senioren en vergaderden de Zaterdag- en de Jeugdafdeling.

Vrijdagavond vond de medewerkeravond plaats Het werd een informele avond, waarbij de bestuursleden achter de bar stonden en “tapervaring opdeden”. Aan de bar werd hardop nagedacht, hoe het komend seizoen meer leden deze techniek onder de knie kunnen krijgen. Want een ding staat vast: het aantal mensen dat een bardienst draait, moet worden uitgebreid.

Op zondag het bericht dat onze erevoorzitter Henk Uiterdijk is overleden. De crematie is maandagmiddag om 16.00 uur op Rhijnhof. Henk is ook erelid van de KNVB en daar zijn er niet zoveel van. Erelid van de KNVB wordt men als men zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de gehele voetbalgemeenschap. In die zin onderscheidde Henk zich van de andere voorzitters in het Leidse. Die werden gehuldigd voor hun inzet voor met name hun eigen vereniging.

Geboorte en dood liggen niet ver uit elkaar. Op de dag dat Henk overleed (zondag 13 juni) werden Jamal Jermouni en Jamila Laoukili de trotse ouders van hun eerste dochter Yassira. Namens de club van harte gefeliciteerd.

We sluiten deze week af op zaterdagmiddag. Het clubgebouw is in de zomermaanden open op donderdagavond van 18.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur.


Maandagavond 20 juni 20:15 uur algemene ledenvergadering (voorjaarsvergadering)

De leden hebben bericht ontvangen via mailwriter. Het bestuur spreekt met leden en ouders van jeugdleden over de gang van zaken van de club. Er wordt ingegaan op de sportieve prestaties en de financiële gang van zaken. Er zijn huldigingen en het vrijwilligersbeleid komt ter sprake. U bent van harte welkom. Plaats van handeling is het clubgebouw.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.