Roodenburg Actueel 2011 - week 28

 

Het Roodenburg informatieboekje is klaar (1)

Bij het Jeugdbestuur van Roodenburg heerst de overtuiging dat wanneer ouders hun kind aanmelden bij de club dat zij dan niet

goed weten wat er van hen verwacht wordt. Ouders die vroeger zelf hebben gevoetbald in een Nederlandse club kennen over

het algemeen de organisatie. Veel ouders missen deze kennis en daarom is dit boekje gemaakt.

 

Het boekje bevat informatie over het reilen en zeilen van de club en ieder nieuw jeugdlid dat wordt aangemeld, krijgt

vanaf het seizoen 2011-2012 het boekje mee, zodat ouders/kinderen precies weten wat er gebeurt en hoe we met elkaar omgaan.

 

Omgaan met elkaar is een hot item. In het boekje staan een aantal regels die voor spelers en ouders van groot belang zijn.

Bijvoorbeeld wanneer het team uitspeelt, hoe laat het kind en de ouders aanwezig moeten zijn, etc.

 

Jeugdtrainers en leiders zijn voor ouders vaak het eerste aanspreekpunt namens de club.

Zij zijn verbindingsman/-vrouw tussen club en ouder. Maar jeugdtrainers zijn meer. Zij leren de kinderen voetballen.

Jeugdtrainers hebben een belangrijke taak in onze organisatie. Daarom in deze actueel een profielschets, wat er van hen wordt verlangd .

 

De trainers moeten uitstralen dat ze Roodenburgtrainer zijn

Een trainer bereidt iedere training voor en houdt daarbij rekening met de leeftijd van het kind en met zijn niveau.

 

Een gedegen lesopbouw moet zichtbaar zijn. Die begint met een warming up om bijvoorbeeld

de jongere kinderen in de sfeer van de les te brengen en bij de oudere jeugd om het lichaam voor te bereiden

op de te leveren inspanningen. In de kern worden technische/tactische onderdelen aangeleerd. In het partijspel moet het geleerde

dan in de praktijk worden getoetst.

 

Iedere les begint met welkom heten van de groep door de trainer. Daarbij vertelt hij/zij wat er op het programma staat.

Na de training wordt menig les geëvalueerd. Wat ging er goed, wat kan er beter?

 

Van de trainer wordt een houding verwacht zoals hij die ook van de kinderen verwacht. Daarbij moet hij altijd opgewekt zijn,

enthousiast en op een positieve manier zorgen dat kinderen graag voetballen en naar de training komen.

 

Een trainer bij Roodenburg biedt alle kinderen dezelfde kansen. De betere spelers in een team krijgen dezelfde behandeling

als de spelers die misschien later wel beter gaan worden. Leeftijdsgroepen trainen heel vaak samen, zodat mindere

spelers zich kunnen optrekken aan de betere spelers. Betere spelers moeten leren omgaan met spelers die wat minder zijn.

Zij moeten hen juist steunen en daardoor ontwikkelen zij persoonlijkheid. Een trainer praat veel met spelers over hun vooruitgang

en gedrag en is steeds bereikbaar voor spelers die iets willen vragen.

 

Van een Roodenburgtrainer verwachten wij dat hij steeds bezig is met zichzelf verder te ontwikkelen.

Dat kan door het volgen van KNVB of andere cursussen. Dit gebeurt via interne bijscholingen en ons lesprogramma per e-mail.

Daarnaast moet hij zelf op zoek naar informatie, bijvoorbeeld via het lezen van boeken of gebruik te maken van internet.

 

Roodenburg straalt ambitie uit. Dat doet zij al 85 jaar lang. Veel voetballers die bij Roodenburg zijn begonnen. hebben het gemaakt

op het veld of in de maatschappij. En de sportopvoeding is daar een van de onderdelen van.

 


 

Komende zaterdag!!! Zaterdag 16 juli de grote schoonmaakdag (2)

Op initiatief van een aantal leden wordt er zaterdag wederom een opschoondag georganiseerd bij Roodenburg. De start is om 10.00 uur. Aandacht is er voor het schoonmaken van de materiaalruimten, massageruimte en natuurlijk de accommodatie. Het bestuur zet in dat er na deze actie sprake is van een duurzaam schoongehouden accommodatie. Dat kan alleen als men op voldoende plekken op het veld zijn vuil kwijt kan. Deze week zijn er minirolcontainers aangekomen die op kwetsbare plekken op de accommodatie zullen worden geplaatst. De jeugd roepen wij op om mee te doen. Zorg dat je er om 9.45 uur bent en voor de twee die het meeste vuil verzamelen, is er een nieuwe bal of een hippe cap beschikbaar gesteld.

 


 

Roodenburg Twitter is in de lucht

De snelste manier om het Roodenburg nieuws te volgen is het aanmaken van een Twitter account. Regelmatig krijgen de volgers nieuws binnen over wat er bij Roodenburg plaatsvindt. De Actueel en de website zijn andere communicatiemiddelen. Hieronder een selectie uit de tweets van deze week.

 

LVRoodenburg LVRoodenburg

Roodenburg Zaterdag 2 heeft in de persoon van Wilco Penseel haar leider voor komend seizoen gevonden. Wilco welkom

 

LVRoodenburg LVRoodenburg

Nieuwe broeksponsoren Roodenburg Zaterdag 1: Stucshowroom & Plein 10 / Cafe Tante Jans. Grote dank en op een goede samenwerking

 

LVRoodenburg LVRoodenburg

Trainingstijden E-jeugd bekend: Maandag 17.00 – 18.00 uur Donderdag 17.00 uur – 18.00 uur, E1,E2 en E3

 


 

Gezocht: enthousiaste (ervaren) grensrechters voor Roodenburg zaterdag 1 (tweede klasse) en zaterdag 2

Heb je interesse, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

Zomerspelen bij Roodenburg

Een vakantietip voor kinderen die twee dagen vakantie willen vieren in de wijk

Zomersport en spelfestijn

 

Voor kinderen van 4-12 jaar (maximaal 40 kinderen). Woensdag 10 augustus bij voetbalvereniging Roodenburg van 10-15 uur: Zomersportfestijn met circuitspelen, oversteekspelen, voetbal. Met een lekkere lunch.

 

Donderdag 11 augustus in speeltuin Noorderkwartier van 9.30-17.30 uur: Zomerspelfestijn met zelf verf maken, t-shirts bedrukken, kabouterhuisjes maken, spelletjes, samen lunchen, djembéworkshop.

 

Inschrijven voor 15 juli in Buurtcentrum ’t Spoortje. Kosten voor 2 dagen: leden Sleuteldrop en Speeltuin Noorderkwartier: 5 euro, niet-leden: €7,50. Informatie: Libertas Leiden kinderwerk, Halima: 06-46141364, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


 

Gratis kennismakingscursus EHBO

Via de website van het Rode Kruis (www.rodekruis.nl) kan men tot 31 augustus 2011 zich laten registreren en dan deelnemen aan een kennismakingscursus EHBO. Normaal betaalt men voor deze cursus € 12,95. Een aanrader voor begeleiders, maar net zo goed voor ouders. Want vaak gebeuren er ongelukken in huis en wat moet je dan doen? Wie meedoet aan deze cursus maakt ook nog eens kans op mooie prijzen. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Kennis verwerven en... Veel succes met het volgen van deze cursus en wie weet is dit wel een opstap naar meer.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.