Roodenburg Actueel 2011 - week 31

 

Paul Verweel vertelt in zijn verhaal dat voetbal het spel is van iedereen. Maar voetbal kan ook het verschil maken. Vroeger had je op zaterdag het voetbal voor de gereformeerden en op zondag speelden de katholieken en de andersdenkenden. Vroeger, omdat steeds meer van oorsprong katholieke clubs tegenwoordig een zaterdagtak hebben.

 

Verschillen zie je bijvoorbeeld op de manier hoe er gevoetbald wordt. De een wil het totaalvoetbal, de ander speelt liever tikkie-takkie en de derde kickt op de panna. Die verschillen zijn een reden om een keuze te maken. Bij welke club wil ik horen? Zitten bij die club de leden van mijn doelgroep? Maar wanneer u het filmpje bekijkt, zijn er veel meer verschillen.

 

De uitdaging voor een bestuur is het managen van al die verschillen. Dat maakt de zaak zo uitdagend en tegelijkertijd kleurrijk. Het bestuur kan dit niet alleen. Sleutelfiguren in de club vormen een belangrijke groep mensen die ervoor zorgt dat alle geledingen vertegenwoordigd zijn in de club. Maar wij kunnen nog altijd meer sleutelfiguren gebruiken. Daarom is ons devies: bekijk de film en geef je mening hoe dit proces zich bij Roodenburg ontwikkelt.

 

Wil je meedoen, heeft het verhaal je geraakt? Stuur dan even een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen daarna contact met u op. Samen met u werken we dan aan een gouden toekomst, waarbij we met zijn allen de verschillen willen managen.

 

Veel kijkplezier met deze film van de KNVB, Back to Basic.


Deze week

Maandagavond kreeg ik een bericht over de bezetting van de huiskamer. Iedere zaterdagmorgen zijn er 2 mensen die een aantal zaken regelen als de jeugd aan het voetballen is. We noemen dit de huiskamerbezetting (een soort wedstrijdsecretariaat) en met 6-7 mensen worden deze diensten gedraaid. Henk Singeling is er iedere week en de andere 6 personen zijn er om toerbeurt. Het jaarschema van de diensten zal worden gepubliceerd op de website.

 

In deze Actueel wijs ik u voorts op een cursus verantwoord alcohol schenken. Komend seizoen zullen er steeds meer leden nodig zijn die de bar gaan bedienen. En wie achter de bar staat, moet de regels wel in acht nemen. Via een online cursus wordt u in een avond klaargestoomd voor het theoretisch gedeelte. Daarna krijgt u van ons taples. Heeft u de cursus gedaan en het certificaat ontvangen, meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het vervolg. Ik verneem voorts dat de eerste nieuwe vrijwilligers zich hebben aangemeld om mee te gaan draaien achter de bar. Een bemoedigend feit.

 

Woensdagavond ontving ik de link naar de nieuwe website van Roodenburg. Onze webmaster hoopt dit weekend te beginnen met een proefuitzending van de nieuwe website. De elftalfoto’s van senioren en jeugd die vorig jaar zijn gemaakt door Adriaan Nette trof ik er onder andere aan en de komende weken zal er nog het nodige moeten gebeuren om alle informatie te plaatsen.

 

Donderdagavond speelden de overige senioren hun partijtje. Volgende week donderdag zal het drukker zijn op het trainingsveld.

 

Vrijdagavond was er wederom een seniorenpartij en vergaderden de leden van het zondagbestuur. De trainers van de zaterdagafdeling inspecteerden het trainingsmateriaal en pompten de ballen op. Een training begint met een goede voorbereiding. En daarbij behoort inspectie van het materiaal.

 

Zaterdag was de eerste training van de zaterdagafdeling. De spelers en trainers in uniforme kleding. Van de training werden er foto’s gemaakt door Tjeerd den Os. Er vonden 2 trainingen plaats met daar tussendoor een lunch in het clubgebouw.

 

Zaterdagavond waren er 4 groepen actief op het kunstgras. Oud en jong maakte gebruik van de vele doelen die zich op het kunstgrasveld bevinden.

 

Zondagmorgen was de seizoenstart van de zondagafdeling. 20 man en 1 geblesseerde trapten om 11.00 uur af. Jamal Jermouni werd voorgesteld als de nieuwe contactpersoon van de selectie. Na anderhalf uur zat de eerste training erop en men gaat dinsdag verder. 


Programma voor het komend weekend

 

Zaterdag 6 augustus

Meerburg 2 - Roodenburg za 2: 12.00 uur

Meerburg - Roodenburg za 1: 14.30 uur

 

Zondag 7 augustus

Toernooi van de zondag bij RKTVC Tiel. Dit toernooi wordt gespeeld op sportpark De Ridderweide, Wadenoijelaan 300 , 4006 AW te Tiel.

 

7 augustus ministage met vier clubs

Aanvang 10:00 uur:

ROODENBURG - LEIDEN

HOV/DJSCR - ROTTERDAM

DENISON UNIVERSITY - USA

RKTVC -TIEL

11:00 uur RKTVC - HOV/DJSCR

11:00 uur DENISON - ROODENBURG

12:15 uur HOV/DJSCR - DENISON

12:15 uur RKTVC - ROODENBURG

14:30 uur RKTVC - DENISON

14:30 uur HOV/DJSCR - ROODENBURG

 

Maandag 8 augustus

Start van de training van de B-junioren. Aanvang 19.00 uur.

 

Dinsdag 9 augustus

Start van de training van de A-junioren. Aanvang 18.00 uur.

 

Woensdag 10 augustus

Start van de training van alle D-junioren. Aanvang 17.30 uur. 


Proefuitzending nieuwe website in volle gang

Afgelopen zaterdag 30 juli was het zover. Er zijn heel wat uurtjes werk verricht door onze webmaster Ronald van Weerlee, maar sinds zaterdag is de nieuwe website in de lucht. De club moet met de tijd mee en op gebied van bouw van websites vinden er steeds veranderingen plaats. Het is natuurlijk nog niet allemaal compleet, wat er staat. Er zal nog veel content moeten worden aangeleverd. Breng in ieder geval een bezoek aan de website www.lvroodenburg.nl. U mag uw mening geven en zo of op een andere manier een bijdrage leveren aan onze site.


Online IVA voor verantwoord alcohol schenken

Barvrijwilligers van sportverenigingen kunnen nu een IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) krijgen via een elektronische leeromgeving die voor iedereen toegankelijk is. Een wel heel gemakkelijke manier om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden.

 

De Drank- en Horecawet vereist dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. NOC*NSF heeft samen met de KNVB gewerkt aan een IVA, die sportverenigingen nu gratis online wordt aangeboden.

 
Voor nieuwe barvrijwilligers vormen de inhoudelijke webpagina’s en de test een prima methode om een gekwalificeerde barvrijwilliger te worden. Voor barvrijwilligers die al een IVA hebben gedaan is deze elektronische leeromgeving handig om het geheugen op te frissen of om iets op te zoeken.
 
Voor het bestuur van de vereniging is de online IVA een goed instrument om een verantwoord schenkbeleid binnen een vereniging te realiseren.

Hoe werkt de online IVA?

Op de webpagina’s staat wat een potentiële barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Wanneer de barvrijwilliger deze informatie tot zich heeft genomen, wordt zijn kennis getoetst met een test van 20 vragen. Bij het succesvol afronden van de test kan de barvrijwilliger direct een certificaat uitprinten en krijgt hij er bovendien nog één gemaild. Ga voor deze cursus naar de Website van KNVB West 2 : www.knvb.nl/nieuws/district/category/district/westii en kies het item verantwoord alcohol schenken.

 

Enkele voordelen van de online IVA

  • Geen kosten meer voor het inhuren van trainers IVA;
  • De instructie is laagdrempelig, waardoor leden van een sportvereniging niet worden ontmoedigd om barvrijwilliger te zijn/worden;
  • Door een online beschikbare instructie kan een nieuwe barvrijwilliger snel aan de slag;
  • Eenvoudige registratie: degene die verantwoordelijk is voor de kantinezaken binnen de vereniging kan automatisch een kopie van het certificaat binnen krijgen;
  • Bij wijzigingen in de Drank- en Horecawet is de inhoud eenvoudig aan te passen in de digitale IVA die centraal onderhouden wordt.

 

Kortom, de barvrijwilligers worden zo goed mogelijk geholpen bij het goed kunnen uitvoeren van hun belangrijke werkzaamheden. De kantine is en blijft een belangrijke en waardevolle plek voor het creëren en behouden van sociale binding met de vereniging.


De wand met de twee gaten (vakantie computerspel)

Op menig voetballer heeft deze wand een grote aantrekkingskracht. Het is de schietwand met de twee gaten. Wie op zaterdagavond naar de Sportschau kijkt op de ZDF die weet dat dit programma wordt afgesloten met het schieten van een bal door de gaten. Drie onder, drie boven. Op zoek naar een tv-programma kwam ik het spel tegen. Maar nu kan er worden gespeeld op de computer. U kunt alleen spelen of men kan er een wedstrijd van maken met een tegenspeler. Drie boven, drie onder. Het valt niet mee om überhaupt een bal door een “computergat”te krijgen. Benieuwd? Ga naar www.zdf.de, dan naar sport en zoek de schusswand op. Veel spelplezier.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.