Roodenburg Actueel 2011 - week 29

Het boekje bevat nuttige informatie over het aanmelden van nieuwe leden, het betalen van contributie, namen van de jeugdtrainers, hoe het werkt bij afgelasting, enz. Het is dus een naslagwerkje waaraan u veel plezier zult beleven en wij raden het aan om het goed te bewaren.

 

Een club als Roodenburg wenst ambitie uit te stralen. In de vorige Actueel nummer 28 is aandacht besteed aan de eisen die wij stellen aan jeugdtrainers. Dit keer aandacht voor de jeugdhouding, de jeugdcode, die Roodenburg nastreeft.

NIET DE HOOGST BEREIKBARE PRESTATIE IS HET BELANGRIJKSTE DOEL, MAAR HET GAAT OM DE VORMING VAN DE TOTALE PERSOONLIJKHEID OP EN BUITEN HET VELD IS DE LEUZE.

 

Bij Roodenburg is een overwinning ten koste van alles niet zaligmakend. In onze visie is een bepaalde sporthouding de basis voor het leveren van een prestatie. Die sporthouding wordt o.a. bepaald door onderstaande spelregels.

Dat spelers medespelers, trainers, ouders elkaar begroeten en afscheid van elkaar nemen met een handdruk.

Dat we ons sportief gedragen ten opzichte van eigen spelers, tegenstanders, trainers, scheidsrechters en supporters.

Dat we overwinningen vieren en nadenken over nederlagen.

Dat we ons rustig houden, beheersing tonen in de kleedkamer als de deur gesloten is.

Dat we tijdens de wedstrijd en de training alles geven.

Dat we na een training of wedstrijd de kleedkamer schoon achter laten.

Dat we goed luisteren naar de aanwijzingen van de trainer en die aanwijzingen ook uitvoeren.

Familie, gezondheid en school zijn belangrijker dan voetbal.

Het doel, dat het team wil bereiken, is altijd belangrijker dan je eigen doel.

 

Wanneer je het voetbal vanuit deze filosofie benadert, zul je later merken dat voetbal veel vrienden kan opleveren. Met deze jeugdcode wordt voetbal een stuk gezelliger! 


Deze week

Het kunstgrasveld van Roodenburg kent de zwaarste bespeling van alle Leidse velden. Het zijn in deze tijd groepen die de bal laten rollen. Zaterdagmiddag was er een groep neergestreken en zaterdagavond was er een heuse wedstrijd 11 tegen 11 op tweederde veld met jongemannen uit de wijk.

 

Zondagmiddag speelden de achterblijvers. Zij zijn niet op vakantie, maar komen iedere zondag omstreeks 15.00 uur naar Noord om een potje voetbal te spelen. We hebben het dan niet over jongens, maar 17+, 20+. In de jaren dertig gebeurde dit op weilanden, twintig jaar geleden was de speelweide de plek waar men verzamelde om een partij te spelen, tot tien jaar geleden vond het Kamptoernooi plaats achter het woonwagenkamp en tegenwoordig zijn het de kunstgrasvelden waar groepen zoeken naar ontspanning.

 

Donderdag het bericht dat Wim Rijsbergen is aangesteld als interim bondscoach van Indonesië. Wim wordt nog wekelijks via de Roodenburg Actueel op de hoogte gehouden van wat er bij Roodenburg gebeurt. Langs deze weg is deze benoeming wel een felicitatie waard.

 

Het regende donderdag 20,5 uur en de meeste regen viel in Den Haag en Leiden. Alleen in 1954 was er nog zo’n dag. 70mm regen en dat was goed merkbaar toen materiaalmensen van het jeugdbestuur Bert Meijers en Johan van Tongeren zich richting sportpark begaven… Grote plassen op de velden. Op deze avond werden de ballenkasten van de jeugd geïnspecteerd. Over een paar weken beginnen de trainingen weer en dan moet het trainingsmateriaal klaar liggen.

 

Vrijdagmorgen kwam het bericht dat Mien van der Born Slierings is overleden. Veel jongere Roodenburgers hebben geen benul wie Mientje was. Mientje was de echtgenote van ons overleden oud-bestuurlid Ge van der Born. Ge deed bij Roodenburg in de jaren zeventig en tachtig de sponsorzaken. Verder zat Ge in de contactcommissie. Een commissie die op vrijdagavond verantwoordelijk was voor het klaverjassen en sjoelen en de organisatie van de kaas- en wijnavonden. Met meerdere echtparen werden deze avonden georganiseerd en behoorde Mientje tot de crew.

 

Vrijdagavond waren het de spelers van zondag 4 die hun conditie op peil hielden. Het spel met minidoelen en binnen het strafschopgebied was daarvoor een uitstekend spel. Er zijn vast vele ouderen die op die manier tegen de bal willen trappen. Op die leeftijd is bewegen belangrijker dan de overwinning en als de bal in het doeltje verdwijnt, is het een meevaller.

 

Zaterdagmiddag werd het steeds drukker in het clubgebouw. De schoonmaakploeg had trek en de broodjes bal waren al gauw op. De resterende bezoekers moesten het doen met een patatje met.

 

Op zaterdagmiddag werd er gekaart en ontmoet, want sociaal contact blijft een belangrijke drijfveer van de club en de leden. 


Twee Roodenburgers toegelaten tot cursus Trainerscoach 3

Twee Roodenburgers hebben bericht ontvangen dat zij mogen deelnemen aan de KNVB cursus TC 3 voor senioren. Abdelhaq Jermouni en Nourdin Essaoui gaan deze cursus doen. Een cursus die veel tijd en energie kost, maar voor een club als Roodenburg is het goed dat er nieuwe kennis over voetbal, zoals de KNVB dat voorstaat, de club instroomt. De club wenst de beide heren heel veel succes toe met deze studie. Naast hen is ook Mo Ajar, twee seizoenen geleden nog spelend in de zaterdag, toegelaten tot deze cursus. 


Succesvolle schoonmaakochtend

Om 10.00 uur stond de schoonmaakochtend gepland en als voorstander van een schoon ark wilde ik meedoen aan de actie, die door de zaterdagmensen was georganiseerd. Ik was nogal benieuwd wie er zouden komen opdagen. Maar tot grote vreugde gaf een grote groep Roodenburgers acte de presente. Patrick Kamperveen, Tjeerd den Os, Rik van der Wel, Fer van Kampen, Wilco Penseel, Nourdin Essaoui, Rinus de Bruin, Xander en Mike Harteveld, Frans Klein en Dirk van der Zwart waren aanwezig. Vanaf 9.30 uur tot 12.30 uur werden de massageruimte en het ballenhok van de senioren onder handen genomen. Xander, Mike en de jeugdcoördinator ontfermden zich over het zwerfvuil rondom het hoofdveld en het kunstgrasveld. Om half een werd het sein “opknapbeurt klaar” gegeven. Heel veel materiaal is er afgevoerd, spullen voor het archief (oude foto’s, oorkonden, etc.) zijn naar de bestuurskamer gebracht om te worden bewaard. Wat opviel waren hoopjes groen op het kunstgrasveld. Door de overvloedige regenval zijn er veel kunstgrasvezels weggespoeld en daardoor wordt de grip op dit veld verminderd. Rik van der Wel, de nieuwe sportmasseur van Roodenburg, kwam als laatste het clubgebouw binnen. Hij werd ervan verdacht dat hij al de nieuwe spullen voor de sportverzorging aan het stickeren was. Rik verwacht zeker Rob de Geus, werd er aan de statafel gesuggereerd. Of dat zo is kan alleen Rik beamen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.