Roodenburg Aktueel Week 50

De commissie GOED GEDRAG heeft afgelopen donderdag met alle leiders en aanvoerders van de seniorenteams overlegd. Henk Tegelaar deed de introductie en daarna werden de algemene doelstellingen uitgelegd.

De commissie werkt voornamelijk preventief, als er b.v. problemen zijn met het gedrag van jeugdspelers, dan worden de ouders uitgenodigd en ik moet u zeggen dat dit tot nu toe een goede uitwerking heeft. Het is goed voor de opvoeding van het kind en de ouders zijn hier duidelijk blij mee. Over deze jeugdspelers wordt ook regelmatig verslag gebracht, het is dus niet zo maar een standje geven en dan is het afgelopen. De club is geïnteresseerd in de leden.

Daarnaast wordt er bij excessief gedrag corrigerend opgetreden.

Het krijgen van de directe rode kaart betekent op maandagavond aantreden bij de commissie GOED GEDRAG.

Vanuit de spelers kreeg de commissie nog een goede tip. Spelers, die een gele kaart krijgen voor het commentaar op de leiding komen in aanmerking voor een alternatieve straf. Ze gaan daarna zelf eens een wedstrijd van de jeugd of senioren leiden. De conclusie is gerechtvaardigd dat dit een positieve bijeenkomst was.

De komende maanden zijn meer bijeenkomsten nodig om club en ouders/leden nader tot elkaar te brengen. Ik denk dan aan de ouderbijeenkomsten voor de D, E en F junioren. Het is leuk dat de kinderen bij de club sporten, maar het is voor de ouders belangrijk om te weten te komen wat de club voor heeft met de jeugdspelers en welke wensen er zijn van de ouders.

De ouders zijn geen consument van de club, maar deelnemers van die club en deze bijeenkomsten werken zeker mee bij de integratie van de ouders in het clubleven.

De wedstrijden. De zaterdag 1 won van de onbekende tegenstander SVS uit Capelle. Na een 1-0 ruststand werd uiteindelijk gewonnen met 2-1 en dat betekent weer een ronde verder. Helaas was de wedstrijd niet opgenomen in het wedstrijdprogramma op vrijdag van het Leidsch Dagblad, dus weer een erratum op de woensdag?

UVS E top werd zaterdag op het hoofdveld kampioen tegen de D1 van Roodenburg. Tot een kwartier na rust kon Roodenburg de wedstrijd goed bijhouden,( stand was 2-1) maar omdat iedereen moet spelen en Roodenburg maar 1 D team heeft liep UVS uiteindelijk uit naar 7-1.

In de bestuurskamer van UVS werd gevraagd of Roodenburg een E top team heeft. Het antwoord was heel duidelijk. Daar beginnen wij niet aan, want internationaal wordt 7 tegen 7 geprevaleerd. De spelers hebben dan veel meer balcontacten dan 11 tegen 11 en in deze leeftijd gaat het om balgewenning. Bij UVS E top zag ik 15 kinderen. Ik ben de mening toegedaan dat ze veel beter leren voetballen in 2 x 7 x 7 dan 1 x 11 en de rest.

Katwijk E1 belde op donderdag voor een oefenwedstrijd tegen Roodenburg E1, de kampioen van de derde klasse. Katwijk E1 speelt in de eerste klasse en het werd een leerzame wedstrijd met een verrassende uitslag van 4-4. Na de winter speelt Roodenburg E1 met 8 spelers in de 2de klasse.

De F1 behaalde na 1 ½ jaar de eerste overwinning. Deze kinderen gaan steeds beter voetballen en dat wordt nu merkbaar in de resultaten.

De zondag 3 is nog niet aan voetballen toegekomen. De wedstrijd tegen Quick werd om 11.00 uur definitief afgekeurd. De zondag 2 speelde een leuke uitwedstrijd tegen DSO. Het was een bekerwedstrijd. De eindstand was 4-4 en na het nemen van strafschoppen gaat Roodenburg een ronde verder.

uitslagen ZATERDAG 15 DECEMBER

ROODENBURG - SVS 2-1
Roodenburg 2 - Quick Boys 8 5-2
Roodenburg 3 - FC Lisse 3 3-1
Meerburg A2 - Roodenburg A1 4-2
UVS D4 - Roodenburg D1 7-1
Katwijk E1 - Roodenburg E1 4-4
Roodenburg E2' - Docos E6 2-5
SJC F6 - Roodenburg F1 2-5

Uitslagen ZONDAG 16 DECEMBER

DSO 3 - Roodenburg 2 4-4 RB wns
Quick 8 - Roodenburg 3 afg

DENK AAN HET MINITOERNOOI

Vanuit het deelnemersveld is de vraag gesteld of er teams met alleen vrienden kunnen deelnemen aan het minitoernooi van zondag 6 JANUARI.Het antwoord is ja, het toernooi begint al vroeg namelijk om 9.30 uur.Wanneer u heeft meegedaan aan de Nieuwjaarsduik op 1 januari dan moet dit uw tweede sportieve hoogtepunt zijn van 2008.De teams bestaan uit 7 spelers en in het veld wordt er 5 tegen 5 gespeeld.De kosten per persoon zijn € 3,- ( dit is inclusief een consumptiebon en een soepbon)Aanmelden voor 29 december a.s. bij:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.