Roodenburg Aktueel Week 23

ROODENBURG VOETBALGALA

Met een VOETBALGALA heeft Roodenburg het succesvolle seizoen 2007/2008 afgesloten. Ongeveer 250 bezoekers genoten met volle teugen en de initiator Fred Vermeer zijn ogen fonkelden.

De avond was een afwisseling van woord en zang. Sprekers en zangtalenten volgden elkaar in rap tempo op en voor iedere bezoeker was er wel wat van zijn/haar genre te vinden.

De eerste spreker was de heer Paulides van de KNVB West 2. Dit seizoen heeft de commissie GOED GEDRAG een bepaald traject doorlopen in samenwerking met de KNVB. Daarbij is de vereniging geholpen door mentor Koos Pronk. De GG cie is er niet alleen om spelers te straffen, maar heeft vooral een functie op het gebied van opvoeding. Kinderen, die foutief gedrag vertonen , kunnen steevast rekenen op een gesprek met de cie. Daarbij ontbreken de ouders niet. Samen met trainers, ouders wordt op die manier vanuit de club sturing gegeven aan de opvoeding van kinderen.

ROODENBURG ONTVANGT CERTIFICAAT MET ***

Roodenburg heeft  van de KNVB een certificaat gehad met 3 sterren. 4 sterren in het hoogst, er kan een ster bij, maar er kan ook een ster af. De looptijd is 2 jaar. Heel veel hangt af van de leden. Daarom zijn er kansen en bedreigingen. Kansen zijn er op het gebied hoe gedragsregels door leden worden gehanteerd. Denk daarbij niet alleen aan het voetbalveld, maar ook in het clubgebouw. Er zijn ook bedreigingen, voetbal gaat vaak gepaard met emotie, en die moet men ten alle tijden onder controle hebben.

De KNVB had de normen en waarden gemist op de website en men vroeg zich openlijk af of het wel door alle leden wordt gedragen.

Ik kan u zeggen dat er een nieuwe rubriek aan de website wordt toegevoegd, het past bij de rubriek senioren en jeugd, waarbij als men die aanklikt, men direct wordt herinnerd aan waar de club voor staat.

Dat de sfeer op de club duidelijk is verbeterd blijkt uit het groot aantal nieuwe leden, dat via overschrijving lid is geworden. Men stelt dat het kampioenschap van het eerste daar debet aan is. Dat is slechts gedeeltelijk het geval, een belangrijke drijfveer is hoe ga je met elkaar om, wordt je gerespecteerd, is er aandacht voor ieder lid.

Bert Lastdrager nam het certificaat namens de club in ontvangst.

In zijn speech memoreerde hij aan het werk dat door de commissie is verricht. Op de website verschijnt hier dus meer informatie

Na dit officiële moment was het tijd om onze kantinemedewerkers in het zonnetje te zetten. Ze hebben dit jaar een tropenjaar gehad. Voor iedere medewerker was er een fraai boeket  en onze vrijwilligers achter de bar hebben nu een polo met daarop het Roodenburg embleem en de naam van de sponsor. Het ziet er professioneel uit.

Een onderdeel van het gala waren de AANMOEDINGSPRIJZEN.

4 Roodenburg leden ontvingen uit handen van spreekstalmeester Fred Vermeer een aanmoedingsprijs.

Diego Ouwerkerk, speler van het 2de zaterdagteam , vanwege het feit dat hij zich dit jaar goed heeft ontwikkeld.

Richard Vreeken , speler van het 3de zaterdagteam, aanvoerder en topscoorder. Er werd hem verteld, dat hij in de selectie niet zal misstaan.

Ellen Duijvestein, speelster van de dames 1, was volgens haar teamgenoten de beste speelster.

Tot slot kwam de keeper van zaterdag 1 naar voren, Mario van der Pluijm hield dit seizoen 10 wedstrijden achtereen zijn doel schoon en dat werd tijdens het gala gewaardeerd met een aanmoedigingsprijs.

Het volgende onderdeel was het bedanken van de groepen voor hun begeleiding.

Als eerste kwam John Fakkel, aanvoerder zaterdag 1 naar voren. Voor de totale begeleidingsgroep waren er bloemen en een witte onderbroek. Een witte onderbroek?

De zaterdag 1 was door de begeleiding in het ootje genomen, men stond op 1 april in onderbroek op de kiek voor een nepkalender en nu was het tijd voor revanche. Ze stonden er beteuterd bij met hun onderbroek, die ze niet wilden showen voor het nieuwsgierige volk.

Daarna was het de beurt aan René van der Meer, aanvoerder van het 2de team. Hij bood namens het team cadeaus aan voor Maarten, Rinus, Henk en Jan.

De dames lieten zich niet onbetuigd. Trainer Aad van Strien ontving een herinneringsbokaal en de overige leden van het begeleidingsteam werden door de dames niet vergeten.

De apotheose van de avond was het uitreiken van de schoenen. Een  commissie had ongeveer 65 personen geïnterviewd Aan de hand van dit onderzoek werden er een drietal schoenen uitgereikt .

DE BRONZEN SCHOEN ging naar MARCEL LANGERAK. HENNIE WIGGERS, bekend Leids sponsor en een van de grondleggers van businessclub Leiden reikte de prijs uit. Marcel kreeg lof voor zijn loepzuivere passes op afstand en zijn inzet voor het team.

DE ZILVEREN SCHOEN was voor MARVIN BOK. JEFFREY VAN AS, was vereerd dat hij bij zijn club deze prijs mocht uitreiken. Hij vertelde dat Marvin dit jaar is uitgegroeid tot een speler, waarvoor je naar het stadion gaat. Zijn trainingsinzet zou beter kunnen, maar we hebben dit jaar genoten.

DE GOUDEN SCHOEN kwam terecht bij aanvoerder JOHN FAKKEL. WIM RIJSBERGEN reikte de prijs uit voor de aanvoerder, die dit seizoen vaak had gescoord, maar als aanvoerder een voorbeeld was voor de vele jonge spelers van de zaterdag 1.

Wim memoreerde het feit dat hij weer thuis was. Wandelend met stok, wees hij de aanwezigen er op dat het vooral de vrijwilligers zijn, die deze en zijn club weer op de kaart hebben gezet.

Tijdens al deze officiële momenten was er tijd voor muziek. De artiesten waren geweldig, er waren veel vrouwen te vinden op de dansvloer.

Fred Vermeer wilde Leiden iets unieks voorschotelen en daar is hij volgens alle bezoekers van dit gala , unaniem in geslaagd. Fred het was toppie.

Zaterdagmorgen was er ukken speeluur. Er deden 26 kinderen mee , hollend met een bal op een groot veld. Een opa sprak mij aan, wat een mooi gezicht, al die enthousiaste kinderen. Van mij mogen er best nog meer kinderen bij!

Zaterdagmiddag is het komen en gaan van nieuwe spelers bij de administratie. Wij hebben wel eens jaren gehad, dat iedereen weg wilde. Het bestuur had een uitkijkpost in de oude radiokamer en dook onder als er weer iemand om de hoek kwam.

De tijden zijn gekeerd, het heeft heel veel tijd en energie gekost om alle ingekomen overschrijvingen te verwerken.

OVERSCHRIJVINGEN

Het was dus topdrukte op Noord. Er hebben zich 67 SENIOREN aangemeld en er vertrokken er 3. Daarnaast verkasten 2 jeugdspelers naar UVS.

Roodenburg start volgend jaar een standaardteam op bij de zondag. De zaterdagselectie kreeg versterking, er komen recreatieteams bij op zaterdag en zondag. Kortom het zal heel wat energie kosten om met iedereen kennis te maken. Namen noemen van gekomen spelers is iets voor technische zaken.

Langs deze weg wil ik iedereen welkom heten op Noord.

Zondagmorgen zijn de ukken te gast bij Meerburg. Ze doen mee aan een groot 4 tegen 4 toernooi. Bij Meerburg wordt er iedere zondagmorgen een onderlinge competitie gespeeld op 6 velden. De teams dragen namen van Inter Milan, AJAX enz.

De teams spelen een aantal weken met elkaar en dan wordt de samenstelling gewijzigd. Het is druk bij Meerburg. Vele ouders komen kijken of helpen mee.

Na afloop is er voor alle deelnemers een medaille.

DONDERDAG 5 JUNI  20.00 UUR

OUDERBIJEENKOMST voor de ouders van de nieuwe F junioren. De ouders krijgen deze week een persoonlijke uitnodiging.

ZATERDAG 7 JUNI Zeevissen op de Oosterschelde. Zie het programma op de website.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.