Roodenburg Aktueel Week 22

ROODENBURG WINT DE DUBBEL


Een historisch moment vond er zaterdagmiddag plaats in de verenigingsgeschiedenis van de club. Op het veld van de v.v. Noordwijk versloeg de zaterdagafdeling TAVV met 4-0 en door dit resultaat werd Roodenburg ook BEKERKAMPIOEN van categorie 2. Dit zijn alle 4de en 5de klassers van het district West 2.

Doelpunten makers waren Marvin Bok, Patrick van Iterson (2x) en John Fakkel. Onze aanvoerder mocht uit handen van Gerard van Dijk van de KNVB de beker in ontvangst nemen en ik neem aan dat deze beker een mooie plek krijgt in de bestuurskamer. Na de wedstrijd bood de KNVB een koud buffet aan voor 25 personen.

Mannen, die is een geweldige prestatie, geniet er vooral van.

Het was een druk weekend, waarbij verschillende Roodenburgers allerlei zaken hadden georganiseerd voor de medemens. Het begon op vrijdagavond, Mat en Saskia de Boer kunnen wij feliciteren met de geslaagde NACHTKOPPELKAARTWEDSTRIJD. Er deden ongeveer 40 personen mee, Wilco en Danielle wonnen. De maaltijd was voortreffelijk en navraag leverde op dat iedereen het reuze naar zijn zin had gehad.

HET MIXTOERNOOI D EN E JUNIOREN kende minder deelnemers, want E 2 had en toernooi bij de v.v. Leiden. Het werd een 2 tegen 2 toernooi georganiseerd door onze voorzitter Maarten en vooral uitgevoerd door Han Tisseur en de heer Berdai. Er bleken 3 winnaars te zijn, zij kregen een mooie beker, waar ze apetrots op zijn. Die beker mogen ze houden en dan telt een trofee voor deze kinderen pas echt.

JEUGDTOERNOOIEN BIJ VV LEIDEN. De E 2, ukken en F1 speelden op de Mors.

De E 2 werd 4de in de poule, de start van het toernooi was goed, daarna namen de krachten af. Het bleek dat niet alle spelers goed hadden ontbeten en dat is een voorwaarde voor het verkrijgen van voldoende energie.

De ukken speelden eerst 10 tegen 10, in de tweede ronde werd er op twee velden 5 tegen 5 gespeeld. Er werd op doelen gespeeld van 3 meter lengte en 1 meter hoogte. Volgens kenner Marcel van der Burg, een aanrader voor het komend seizoen. De ukken werden tweede.

De F1 was een paar weken niet in de wei geweest en nu  gingen ze op stap met 12 spelers. Veel wisselen, maar meedoen is belangrijker dan winnen, zeker als het de laatste dag is van de competitie. De F1 eindigde op de 8ste plek.

BARBECUE. De zondag 2 had zaterdagavond als voorbereiding op de wedstrijd tegen Gol Sport een barbecue georganiseerd op het keeperveldje. Een ideale omgeving, iets verder van de bewoonde wereld, tussen de bomen, in de partytent is het goed toeven. Kinderen, spelers en gasten genoten van het gekruide vlees , de olijven en de sauzen.

Een happening, die voor herhaling vatbaar is.

Verslagen en uitslagen van ZONDAG 25 MEI

Roodenburg 1              - RKAVV 8                2-2

Gol Sport 3                 - Roodenburg 2           1-1

Roodenburg 1 speelde zijn kampioenswedstrijd en moest winnen om de titel binnen te halen. Roodenburg kwam met 2-1 voor, maar vlak voor tijd werd het 2-2 en werd het kampioenschap verloren. Sport kan ook hard zijn. Ik zie Ruud van Rijn, een fervent PSV supporter ter aarde storten. Dat gaat de komende jaren meer gebeuren. Velen zitten er neer geslagen bij. Bestuurslid Joop Ravensbergen heeft bloemen gekocht en de wedstrijdsecretaris van Warmunda is aanwezig. Joop overhandigt de bloemen aan Warmunda, want zij zijn de kampioen en ere, wie ere toekomt.

De wedstrijd Gol Sport 3 – Roodenburg 2 is voor velen de wedstrijd van het jaar. Het begint met een heus SMS bombardement, waarmee Roodenburg wordt bestookt. Zondagmorgen regent het, maar via buitenradar.nl constateer ik dat het regenfront wegtrekt en waag ik een poging. Het is rust en de stand is 1-0 voor Gol sport. De scheidsrechter heeft het gedaan. Vlak voor tijd wordt de stand 1-1. Een prachtige knal in de bovenhoek, volgens de toeschouwers een zondagsschot, maar hij zit. Vrijwel direct er na wordt er afgefloten en zie ik de mannen elkaar omhelzen.  Het is allemaal weer pais en vree en met opgeheven hoofd verlaten de mannen het speelterrein. De strijd is gestreden. De strijd eindigt onbeslist

Zondagmiddag is het dringen op Noord. Het is een hotspot. Na de voetbalschool komt er vanuit het buurtwerk een groep jongeren. Zij missen hun doelen, maar er wordt toegezegd dat er deze week over gesproken wordt. Een Soedanese groep keert huiswaarts, een Turkse groep en een Hollandse studentengroep voetballen er wel op los.

Op het terras vindt de 2de Barbecue plaats van dit weekend. Nu zijn het de dames, die genieten van het geroosterde vlees. Patat wordt aangevoerd vanuit het clubgebouw, maar ook de vele bezoekers in het clubgebouw delen mee. De dames komen het clubgebouw in en verwennen de bezoekers met allerlei spiesen. Organisatie, het was perfect, bedankt!

Deze week weer een mijlpaal voor de club. De banken zijn weggehaald uit de kleedkamers 6-7-8 en de slopers komen er deze week in. De tegels gaan er af, de vloer verdwijnt en we starten met de renovatie van de laatste 3 kleedkamers.

DINSDAG 27 MEI  ROLSTOELWANDELING

Een aantal personen gaat dinsdagmiddag een wandeling maken door het Noorderpark. Vanuit de Merenwijk wordt gewandeld naar volkstuinvereniging Ons Buiten, daarna is er een ontvangst bij Roodenburg, waar films zullen worden vertoond van de buurt. Dankzij de verduisteringsgordijnen kan het clubgebouw snel worden omgebouwd tot bioscoop.

VRIJDAG 30 MEI

Een groot VOETBALGALA,  het programma blijft geheim. Er zijn veel uitnodigingen de deur uitgegaan. We laten ons gewoon verrassen. Het gala begint om 20.00 uur

ZATERDAG 31 MEI

Het laatste grote UKKEN SPEELUUR op kunstgras. Veel kinderen hebben dit jaar op jonge leeftijd tegen de bal getrapt. Zaterdag kan dit voor het laatst dit seizoen. Xander en zijn crew trappen om 10.00 uur af.

Op zaterdag 5 juni gaat een grote groep Roodenburgers een dagje ZEEVISSEN. Het programma ziet u op onze website bij de activiteitenkalender. Er is nog plaats aan boord.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Xander Hartevelt, tel 06-29046415

UITNODIGING MEDEWERKERAVOND

Het huidige Roodenburg kent ongeveer 70-75 vrijwilligers. Dat aantal zal het komend seizoen omhoog moeten, omdat het aantal elftallen groeit. Er zijn meer leiders/trainers nodig, maar dat geldt ook kantinemedewerkers/ commissieleden.

Vrijwilligers zijn de motor van de club. Om hen te belonen organiseert het bestuur op zaterdagavond 14 juni een medewerkeravond. De avond begint om 20.00 uur

Deze week zijn de persoonlijke uitnodigingen verstuurd. Het kan zijn, dat wij nog mensen vergeten zijn. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en bent u wel vrijwilliger, neem dan contact op met de administratie ( H Slegtenhorst,). We hebben een bestand gemaakt van alle medewerkers, want het clubleven begint bij een goed relatiebeheer.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.