Roodenburg Aktueel Week 21

Deze week was Noord  het domein van de jeugd. Het begon op woensdagmiddag, toen er de Fair Play middag werd gehouden. Wethouder Pieter van Woensel onthulde een bord bij de ingang van het hoofdveld, waarop een aantal regels staan geschreven, die nodig zijn om op sportieve manier te voetballen. Als binnenkomer voor tegenstanders en Roodenburgers.

Een dergelijk bord behoort eigenlijk op ieder complex te staan.

 

Voor de jeugd was er die middag heel veel te doen en het was gratis. Er was op het parkeerterrein een kinderkermis opgebouwd. Een draaimolen, suikerspin, een ballengooitent, er was een tentje waar men werd geschminkt, een haringkraam, een grabbelton, sleuteldrop was open. Op het kunstgrasveld was er een zeskampspel. Maar liefst 15 teams deden mee met allerlei vormen zoals gezamenlijk zaklopen, zeepbaan, water dragen enz.

De inwendige mens kwam niets te kort. Een kookproject vanuit onze keuken gaf de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de Turkse keuken. Aan de andere kant was er patat en een broodje kroket. Voor iedere lekkernij ontstond er een file in ons clubgebouw.

Op het hoofdterrein kon men meedoen aan een demonstratie Nordic Walking

 

Een dergelijk evenement trekt deelnemers. Er werden ongeveer 200 kinderen en 100 ouders geteld. Allerlei culturen hebben elkaar ontmoet. Op het complex en in de keuken.

’s Morgens was de gemeente al vroeg bezig met het schoonmaken van het complex. De straten werden geveegd. Loszittende tegels werden gerepareerd.

’s Middags werden er plantenbakken geplaatst op terras en aan de voorzijde van het gebouw.

Het parkeerterrein heeft nu een hoek met rododendrons. Dit komt de uitstraling ten goede.

Tijdens het evenement werd er in de bestuurskamer door een grote groep personen vergadert in het kader van de Brede School. Vele vergadertijgers bleven hangen, wat het was prettig toeven op Noord.

Omstreeks 17.00 uur was het over met de pret en konden de zakgeldjongeren aan de slag. Zij zorgden er voor dat het complex omstreeks 18.00 uur weer schoon kon worden opgeleverd.

Langs deze weg willen wij allen hartelijk danken , met name André van Dijk en de buurtwerkers Anja van Denzen en Ali el Ali als organisatoren en de overige vrijwilligers voor hun grote inzet. Een fotoverslag van de Fair Play middag treft u aan op onze website bij de rubriek

 

Zaterdag, een ander weerbeeld. Het regende pijpenstelen, maar dat mocht de pret niet drukken, want er waren 10 ploegen neergestreken op Noord.

Het Roodenburg toernooi voor E junioren, gesponsord door CENTOCOR BV , ( een toernooi voor jongens van 8-10 jaar) stond op het programma.

In de poule A was Abcoude E1 een klasse apart. Snel combinatiespel, een hogere handelingssnelheid dan menig ander team. Deze hoofdklassenploeg werd met overmacht eerste, voor Hillegom E1 en Roodenburg E1.

In poule B voor de reserve teams kwam Abcoude E 3 wat langzamer op gang. Zij werden uiteindelijk eerste voor Haagse Hout en Meerburg.

De prijsuitreiking vond plaats in het clubgebouw. Voor ieder team was er een fraaie beker , er was snoep en voor iedere deelnemende speler was er herinneringsmedaille. De leiders van alle teams ontvingen een Roodenburg kampioenssjaal en ik moet u zeggen, dat je die best kunt hebben in de winter. Een witte wollen sjaal, die nog steeds te koop in het clubgebouw voor slechts  € 10.

Ik wil de toernooicommissie en de vele scheidsrechters bedanken voor hun inzet en kan nu al melden, dat de toernooien volgend jaar weer groter zullen worden aangepakt.

 

Afgelopen zaterdag werd onze nieuwe geluidinstallatie officieus in gebruik genomen. Vanaf de bestuurskamer, de huiskamer is het nu mogelijk om zowel om te roepen naar het hoofdveld als naar het kunstgrasveld. Komende week is de installatie in de kantine tevens klaar en is er weer een onderdeel van het nieuwe Roodenburg gerealiseerd.

 

Onze ukken gingen op bezoek bij GHC. Het Marcel Straathoftoernooi was uitstekend georganiseerd. Ukken in de officiële competitie spelen 4 tegen 4, bij Roodenburg spelen we vaak 9 tegen 9, kluitjesvoetbal.  Het team moest dus worden ingekort, 2 wedstrijdjes gingen verloren, 1 werd er gewonnen. De ukken hebben genoten en daar gaat het om.

 

Uitslagen van  ZATERDAG 17 MEI

LSVV 2                      - Roodenburg 3                       5-2

 

De zondag 1 speelde een goede wedstrijd tegen Foreholte. Er werd gewonnen met 3-1. Komende zondag speelt de zondag thuis tegen RKAVV en bij winst is de zondag 1 kampioen.

Kom de mannen dus aanmoedigen, er wordt om 12.30 uur afgetrapt.

Wordt het net als bij FC Lisse?  Zaterdag 1 en Zondag 1 kampioen?

 

Uitslagen van  ZONDAG 18 MEI

Roodenburg 1              - Foreholte 5                           3-1

Graaf Willem V 5         - Roodenburg 3                       3-3

 

PROGRAMMA DONDERDAG 22 MEI

Roodenburg Da1         - Oosterheem Da2                   19.00 uur

 

Vrijdagavond 23 mei is er NACHTKOPPELKLAVERJASSEN. Men begint om 20.00 uur en het duurt tot de volgende morgen. Inmiddels hebben zich al 40 mensen aangemeld. Wilt u meedoen? Om 24.00 uur is er brood en soep, om 0.3.00 uur een nasi van Dirk. Bel snel Mat de Boer, tel 06 – 16214785.

 

Zaterdag 24 mei vindt de BEKERFINALE plaats. Het wordt de laatste wedstrijd van de zaterdag 1 en waarschijnlijk de moeilijkste. TAVV is door de nacompetitie in het ritme gebleven. Afgelopen zaterdag werd verloren van Hazerswoudse boys, waardoor zij 4de klasser blijven. Twee keer was Roodenburg sterker, de derde keer is scheepsrecht of toch niet?

De wedstrijd begint om 13.30 uur op het veld van de v.v. Noordwijk.

 

Zaterdag is er een MIXTOERNOOI VOOR ALLE E EN D JUNIOREN van Roodenburg.

Het toernooi begint om 10.00 uur en is de afsluiting van het seizoen.

We spelen 4 tegen 4 met gemengde teams. ( spelers van D1, E1 en E2 worden bij elkaar in teams geplaatst.

De ukken en F junioren gaan zaterdag op toernooi bij de v.v. Leiden.

 

Zondag 25 MEI is het DAG VAN HET PARK. Roodenburg is een onderdeel van het Noorderpark. Door de buurt is er van alles te doen.

Vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur kunt u er terecht voor een koopjesmarkt, de haringkraam, diverse kramen, voor exotische lekkernijen en volksmuziek.

Voor de kinderen zijn er spelletjes, henna en is er een springkussen.

Zij doen de Fair Play middag dus nog eens dunnetjes over.

 

De kampioenswedstrijd van de zondag 1 tegen RKAVV 8, aanvang 12.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.