Roodenburg Aktueel Week 20

Afgelopen woensdagavond waren er veel zaterdagselectiespelers op het complex. Er moest een leiding worden aangelegd voor onze nieuwe geluidinstallatie en een aantal Zaterdagspelers heeft deze klus met verve geklaard. Van 17.00 uur tot 20.30 uur waren ze bezig met graafwerkzaamheden en het daarna opnieuw bestraten.

Ik schrijf hierover omdat selectiespelers tegenwoordig vaak andere dingen doen. In de top van het amateurvoetbal  wordt van hen verwacht dat ze na afloop naar het sponsorhome gaan. Ze moeten de sponsors een handje geven, met de sponsors een praatje maken over de gespeelde wedstrijd en houden hun handje op.  Bij ons ook een handje, maar dan om de schop vast te houden.

Verschil moet er zijn.

Woensdagavond speelde de A1 zijn laatste thuiswedstrijd. Tegen Rijnvogels A2 werd het 3-3 en dat waren 2 punten te kort. Oorzaak het missen van teveel kansen.

 

Woensdagmorgen is ons clubblad voor bezorging aangeboden. Donderdagmorgen trof ik al een exemplaar  in de brievenbus. Een paar bladen kwamen terug, het voordeel hiervan is dat men direct de nieuwe adressen kan bijwerken.

 

Zaterdag is de D op toernooi geweest bij de v.v. Leiden. Het eerste uit toernooi sinds een aantal jaren. Gastheer was dus de v.v. Leiden en in de poule werd Roodenburg eerste. In de finale was de winnaar van de andere poule RAVA Houtwijk D1 de tegenstander.

RAVA was fysiek wat sterker en won met 2-0. Door dit resultaat legde onze D1 beslag op de 2de plaats en dat is een verdienstelijk resultaat.

Het was een leuk toernooi, dat onder ideale weersomstandigheden werd gespeeld.

 

Uitslag zaterdag 10 mei.

Roodenburg 2              - Zwammerdam 3                    3-4

 

Zaterdagavond was het heel gezellig en druk in het clubgebouw. De gordijnen waren dicht om de warmte buiten te houden en binnen was het genieten geblazen.

Maandagmorgen 11.00 uur was een groep mannen net klaar met het schoonmaken van het clubgebouw. De vloer was weer geboend, tafels schoongemaakt, en ga zo maar door. Werkzaamheden, die vaak worden verricht als de anderen niet op het complex zijn. Het zag er allemaal weer spic en span uit, want zondag waren er 3 thuiswedstrijden en dan moet je de bezoekers op gepaste wijze ontvangen.

De tegenstander van de zondag 2 miste een penalty, waardoor zij niet met de volle winst naar huis gingen, de zondag 1 is nog steeds in de race voor het kampioenschap. Worden zondag 1 en zaterdag 1 kampioen, net als FC Lisse. De mannen van de zondag 1 dromen er van.

 

Uitslagen  MAANDAG 12 MEI 2DE PINKSTERDAG

Roodenburg 1              - Lugdunum 4                          3-1

Roodenburg 2              - Stompwijk 3                         1-1

Roodenburg da 1         - UVS da 4                             2-1

 

Er is komende week weer heel veel te doen op Noord. Dinsdagmiddag is de slotmiddag van de kaartclub. Het wordt een Hollandse Chinees. Zowel voor de organisatie als de deelnemers een uitdaging.

 

PROGRAMMA DINSDAG 14 MEI

Roodenburg 3 zo         - Foreholte 8               aanvang 20.00 uur

 

Woensdagmiddag gaat het om FAIR PLAY. Er is een vierkamp, er worden planten gezet, het complex wordt schoongemaakt.

Er is kinderkermis, sleuteldrop is open, kortom de wijk komt op bezoek op Noord.

Wat er die middag precies wordt gedaan, leest u in de activiteitenkalender van onze website www.lvroodenburg.nl ( rubriek fair play)

Deze middag wordt er door onze ukken niet getraind, want er zijn genoeg andere leuke dingen te doen. We nodigen om die reden al onze jonge jeugd met hun ouders uit om mee te doen of te komen aanmoedigen.

Het festijn duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Wie onze website regelmatig bezoekt, treft hier informatie aan over nieuwe activiteiten, maar ook over Roodenburgers in beeld. Vorige week is er aandacht besteed aan Kees Verver, de video analist van Louis van Gaal. Zijn verhaal uit Sportwereld treft u aan in de rubriek archief. Zo snel gaat het bij Roodenburg.

 

Komende zaterdag 17 mei zijn er 2 toernooien.

Onze ukken gaan voor het eerst op toernooi. Ze spelen bij GHC om de Marcel Straathofcup.

Bij Roodenburg wordt zaterdag 17 mei  na een jaar te zijn weggeweest weer gespeeld om de KOOICUP.  Dit is het oudste jeugdtoernooi van Leiden, maar de inbreng van Leidse teams is niet meer zo groot. Er komen een aantal interessante clubs. Roodenburg wordt vertegenwoordigd door Roodenburg E 1 en Roodenburg E2.

De KOOICUP wordt gesponsord door CENTOCOR BV Leiden. Wij zijn zeer vereerd dat dit grote biofarmaceutisch  Leids bedrijf ons toernooi sponsort.

Het toernooi begint om 9.30 uur. De spelers moeten om 9.00 uur aanwezig zijn.

 

Vrijdagavond 23 mei is er nachtkoppelkaarten. Inmiddels hebben zich al 40 mensen aangemeld. Wilt u meedoen? Kijk dan op onze website, bij de kalender onder nachtklaverjassen.

 

Zaterdagmorgen 24 mei is er een mix voetbaltoernooi van onze E en D junioren.

Er wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en spelers van E 1, E 2 en D1 worden verdeeld over de teams. Nadere informatie volgt.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.