Roodenburg Aktueel Week 18

Ik begin dit keer met een persoonlijke noot.

Tijdens een indrukwekkende bijeenkomst in de Hooglandse Kerk heb ik van burgemeester Henri Lenferink van Leiden als Leiderdorper een Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen. Vanaf heden ben ik lid van de orde van Oranje Nassau.

De medaille heb ik ontvangen voor mijn werk als jeugdtrainer, organisator.

Als jeugdtrainer probeer ik via persoonlijk contact en vertrouwen de jonge mensen wat mee te geven voor later. Jeugdtrainer zijn is niet alleen het geven van oefenstof, het komt er veel meer aan  hoe je het proces van omgang, samenwerken en denken kunt sturen.

In de loop van de jaren heb ik de jeugd zien veranderen. Waren het eerst de arbeidsjongens uit de Kooi, nu is er veel allochtone jeugd op Noord, die via sport integreert in onze maatschappij. Oud Burgemeester Cees Goedkoop zei het al: Roodenburg heeft een sociale functie in de wijk en dat wordt op deze manier vorm gegeven.

Hans Tisseur deelde het heuglijk feit mee aan de jongens, die zaterdag hebben gevoetbald. De D junioren kwamen mij de hand schudden, na afloop van de A wedstrijd was er een staand applaus in de kleedkamer. Daarnaast mocht ik  gelukwensen ontvangen van velen. “Je hebt dit verdiend”, hoorde ik regelmatig.

Ik dank het bestuur, mijn collega’s voor de onvergetelijke dag, die ze mij hebben geschonken.

 

DONDERDAG 24 APRIL

Lugdunum F1              - Roodenburg F1            0-0

 

Door dit resultaat is de F1 als 2de geëindigd. De meeste jongens zijn dit jaar voor het eerst in clubverband gaan spelen en in de loop van het seizoen zagen we het voetbal beter worden.

De ukken blijven er goed op los scoren, de  D1 won voor het eerst een wedstrijd dit seizoen en langzamerhand zie je dat ze leren voetballen als team. Niet iedereen kan een doelpunt maken. Er moet evenwicht zijn tussen scoren en verdedigen.

De A1 won ook weer eens een wedstrijd. Uit tegen Foreholte verzuimde de ploeg de voorsprong te vergroten, waardoor het tot het slot spannend bleef.

Wel zien we dat spelers ook hier leren vanuit hun taak te spelen. Iedereen heeft nog wel eens het idee dat men pas goed is als men aanvallend wat laat zien, maar eerst moet de bal worden tegengehouden.

 

Uitslagen Zaterdag 26 april

Roodenburg 2              - Valken 4                   11-3

Roodenburg 3              - Quick Boys 7               1-0

Foreholte A2               - Roodenburg A1           0-1

Roodenburg D1           - RKAVV D4 (Etop)      4-2

Roodenburg uk            - Koudekerk uk             12-2

 

VISCLUB HET KOTSERTJE

Roodenburg gaat weer zeevissen en wel op zaterdag 7 juni a.s.

Er wordt verzameld om 6.30 uur en om 6.45 uur gaat er een touringcar richting Oosterschelde. Er wordt gevist vanaf 8.00 uur en om 16.00 uur komt de boot weer de haven in. Om 18.00 zijn de leden van de visclub weer op sportpark Noord, waar een aantal die avond verder feest tijdens de medewerkeravond.

De kosten van het dagje bedragen € 60,-

Inlichtingen bij Xander Hartevelt, tel 06 -29046415

U treft meer informatie aan op onze website: ga naar www.lvroodenburg.nl , activiteiten.

Op de website is deze week een nieuwe rubriek toegevoegd: google map, in deze rubriek treft u het adres en ligging aan van onze club.

 

Zondag 27 april

Docos 8                      - Roodenburg 1               0-4

Roodenburg 2              - Meerburg 5                   3-0

Roodenburg 3              - Lisse 6                          tno

Roodenburg Da1         - Meerburg Da 1             3-3

Zondag naar de Kade geweest. Boshuizen wordt kampioen en neemt op zondag de hegemonie over van UVS. De zondag 2 wint van Meerburg ondanks dat er een “Grandelletje “in de goal staat. De tegenstander van het derde komt niet op en de dames komen na een 3-1 achterstand terug tot 3-3.

 

Dit weekend wordt de laatste kopij van het clubblad verzameld. Heeft u nog iets, zend het dan zondagavond in. Komend weekend komt de laatste Blauw Zwarter van dit seizoen uit.

 

Met Hennie Klein gaat het goed. Hij mag weer naar huis. Ik sprak Johan van Wieringen en Henk Nagtegaal sr. Dat zijn nog eens goede berichten.

 

Fred Vermeer ziet in Roodenburg zaterdag een sportploeg van het jaar. We hebben er deze week wel een concurrent bij, de waterpolodames van ZVL. De dames eindigden als vierde bij het Europees kampioenschap van clubteams.

 

KOMENDE ZATERDAG IS ER WEER EEN UKKENSPEELUUR

Zaterdag 3 mei is er weer een groot Ukken speeluur.

Kinderen, die willen gaan voetballen mogen meedoen.

Leeftijd geboren vanaf 2001 en later.

De aanvang 10.00 uur, aanmelden om 9.45 uur

PS OP WOENSDAG 30 APRIL EN DONDERDAG 1 MEI wordt er niet getraind ivm Koninginnedag en Hemelvaartsdag.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.