Roodenburg Aktueel Week 17

Met een stijlvolle receptie werd afgelopen vrijdag het kampioenschap gevierd. Tot de aanwezigen behoorden o.a. ere voorzitter Henk Uiterdijk en lid van verdienste Daan Fasseur.

Bert Paauw, directeur sportbedrijf Leiden constateerde dat het kampioenschap een teken is van de positieve ontwikkelingen bij de club. Voorts wees hij op de goede samenwerking op het gebied van het opknappen van de kleedkamers.

Fred Vermeer, hoofdsponsor kwam niet met een cadeau. Wacht maar tot eind mei, want dan organiseren we een voetbalgala met gouden en zilveren schoenen en op die avond zal er een keur aan artiesten optreden, waar heel Leiden bij wil zijn.

Fred zag als oorzaak voor het resultaat dat de spelers wat voor elkaar over hebben en waar zie je dat tegenwoordig nog? Voor de LSF, sportpers had hij de tip om Roodenburg maar eens sportploeg van het jaar te maken. Voetbal is de laatste jaren toch al in het verdomhoekje gekomen. Hij wenste de ploeg succes bij het behalen van de DUBBEL.

Phil Verstraate sprak namens het voorzittersoverleg van de Leidse clubs. In dat overleg werken de clubs samen op diverse gebieden, b.v. het Grootstedenbeleid. Op initiatief van oud wethouder Raymond Keur ( deze avond ook ceremoniemeester) is er weer regelmatig overleg tussen alle Leidse voetbalclubs.

Phil feliciteerde het team , de begeleiding en de club met het behaalde kampioenschap. Jullie hebben dit gedaan doordat eigen jongens zijn teruggekeerd en blijf ook in de toekomst je club trouw.

Hugo Vis van de KNVB feliciteerde de club met het kampioenschap dat is behaald met eigen mensen en dankzij de inzet van de vele vrijwilligers.

Hij had een wedstrijdbal en medailles voor alle spelers meegenomen.

Maarten van Geffen sloot het officiële gedeelte af. Allereerst stond hij stil bij het feit dat er teams punten in mindering hebben gehad. Dit is slecht voor het Leidse voetbal en gaat dit punt maandagavond bespreken in het voorzittersoverleg.

Het kampioenschap is behaald met weinig kaarten. De voorzitter maakte bekend dat Roodenburg gaat voor een drie sterrennotering op het gebied van normen en waarden. Dankzij de commissie GOED GEDRAG wordt er bij Roodenburg veel aandacht besteed aan het gedrag binnen en buiten de lijnen.

De voorzitter sprak ook ambitie uit: We zijn uit de kelder gekomen, we streven nu naar de DUBBEL en volgend jaar willen wij naar de 2de klasse.

Zijn jullie het daar mee eens? En toen klonk het eensluidend “ja”

Leve de kampioenen, hiep, hiep hoera

Na het officiële gedeelte volgde er nog een sfeervol feest met zanger Kevin.

Ik begon met het woord stijlvol, want de hapjes waren “klasse”. Onze keukenbrigade leverde schitterend werk af en menig Roodenburg verheugt zich al weer op het volgende feestje.

Misschien is dat wel het geheim dat velen lid willen worden van de club?

Wordt vervolgd.

De wedstrijden waren het afgelopen weekend vooral spannend. Het eerste elftal raakte volgens de aanwezigen meerdere keren de paal. De einduitslag was 1-1. Door deze uitslag moeten UVS en Foreholte een beslissingswedstrijd spelen, wie er eindigt op de P/D plaats. GHC dat een punt achterstond tegen Quick Steps won van Haagse Hout, Quick Steps speelde gelijk. Door dit resultaat promoveert GHC alsnog naar de 3de klasse. Het tweede elftal speelde knap gelijk tegen de koploper Noordwijk.

De A1 bereikte per fiets, brommer en auto Noordwijkerhout. In de jeugdbestuurskamer was men verbaasd dat er nog was gefietst. Dat was van vroeger maar men was blij dat we waren gekomen. VVSB won met 3-1 , maar de verste uitwedstrijd is in ieder geval bedwongen.

De D1 gaf goed strijd tegen Voorschoten D 6. Na een 2-0 achterstand werd het 2-2, maar uiteindelijk 2-3, waardoor Voorschoten op sportpark Noord kampioen werd.

De E 2 verloor met 6-2 bij UVS, de F speelden onderling.

De ukken liepen over de ukken van Lugdunum heen. Het werden er zestien.

 

Het bekervoetbal ziet er ineens heel anders uit. Roodenburg komt niet uit tegen TAVV, maar op 29 april spelen Altior en Egelantiers boys tegen elkaar. De winnaar van die wedstrijd is de volgende tegenstander op zaterdag 6 mei.

Uitslagen ZATERDAG 19 APRIL

UVS - ROODENBURG 1-1

Noordwijk 5 - Roodenburg 2 0-0

VVSB A2 - Roodenburg A1 3-1

Roodenburg D1 - Voorschoten D6 2-3

UVS E5 - Roodenburg E2 6-2

Roodenburg uk - Lugdunum uk 16-0

 

Hennie Klein speler van het oude vierde kreeg vorige week een acute hartstilstand. Op het veld van Docos werd hij gereanimeerd door spelers van Meerburg en daarna door de ambulancepersoneel. Inmiddels gaat het met hem een stuk beter. Hennie behoort nog altijd tot de uitgaansgroep van het oude 4de.

Het was zondag druk op Noord. Geen parkeerplaats te vinden, wie te laat was moest de wijk in. Het eerste zondag won van Rijnvogels en blijft meedoen. Het tweede zondag verloor door 2 vlijmscherpe counters en het derde team won op de valreep van Boshuizen 4. De dames wonnen voor de 2de keer op rij met 3-0.

 

Uitslagen ZONDAG 20 APRIL

Lugdunum 5 - Roodenburg 2 2-1

Roodenburg 3 - Boshuizen 4 3-2

DOSR Da1 - Roodenburg Da 1 0-3

 

DINSDAG 22 APRIL

Roodenburg E1 - Rijnsb Boys E2` 19.00 uur

 

WOENSDAG 23 APRIL

Roodenburg D1 - Quick Boys D6 19.00 uur

 

DONDERDAG 24 APRIL

Lugdunum F1 - Roodenburg F1 19.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.