Roodenburg Aktueel Week 15

A.s dinsdag moet Roodenburg za 1  aantreden voor de beker. De mannen zijn niet meer gewend om op dinsdag te voetballen, maar spelen nu om 20.00 uur in Stolwijk  tegen de plaatselijke trots. Dit is de kwartfinale voor de beker. Stolwijk speelt op zndagmiddag gelijk tegen RVC uit Reeuwijk,  een geduchte tegenstander wacht te ploeg.

Uitslagen  ZATERDAG 5 APRIL

DSVP 5                      - Roodenburg 2                       1-4

SJC A2                       - Roodenburg A1                    5-0SJC E3                        - Roodenburg E1                     3-9

Roodenburg E2           - Foreholte E8                         afg

Lugdunum F1              - Roodenburg F1                     afg

Roodenburg uk            - Haaglandia uk                       AFG

Op de website van UVS wordt melding gemaakt dat Qendrim Gashi ( UVS B1)volgend jaar naar AJAX verhuist. Daar mag je trots op zijn. Wat niet wordt verteld is dat Qendrim zijn voetbalcarrière begon bij Roodenburg. Hij voetbalde er tot de C en zijn trainer was John van der Steen. John leerde bij ons het trainersvak. John vertrok naar UVS en  op zijn advies vertrok Qendrim. Na een moeizame beginperiode bij UVS breekt hij misschien door bij AJAX, want de weg is nog lang. Een ander UVS talent die volop de aandacht krijgt is Randy Wolters. Randy speelt bij FC Utrecht en woont in de Kooi. Die wordt nu ook als een UVS talent gepresenteerd, maar de roots van Randy liggen bij Lugdunum. Samen delen zou ik zeggen.

Ik ben op zoek naar het UVS talent, dat bij UVS is begonnen, is opgeleid en is geslaagd in het betaalde voetbal. Wie kan mij helpen?

De wedstrijden: Er gingen zaterdag 3 wedstrijden door, het 2de won op kunstgras in Pijnacker. De E 1 had nog wat recht te zetten tegen SJC. SJC E3 stond 2de in de 2de klasse. Vorige week had Roodenburg het al moeten afmaken, maar deze week was het wel raak. Met 9-3 werd er in Noordwijk gewonnen  en door dit resultaat verliet de E1 de laatste plaats.

De A1 is een verhaal apart. Het team kent vele culturen en probeer daar maar eens teamleden en voetballers van te maken. Onze A1 verliest regelmatig, krijgt complimenten van de tegenstander, maar speelt nog steeds zijn wedstrijden.

Zaterdag moest er uit om 12.30 uur worden gespeeld tegen SJC A2 . Er werd verzameld om 10.45 uur. Het eerste probleem is dan te weinig spelers. De coach gaat langs een tweetal  huizen en vanaf de 4de etage geeft Hematullah aan  dat hij komt. Teamleden halen de anderen op. Om 11.30 uur zijn er 13 spelers en wordt vertrokken richting Noordwijk. 7 man gaan op de fiets en onderweg hoor ik, Jan wat doe je ons  aan. Tussen Oegstgeest en Voorhout is er sprake van een wolkbreuk , er zijn bliksemflitsen en binnen  2 tellen valt de klap. Er kan nergens worden geschuild, er wordt dus veel risico genomen. Maar er wordt doorgezet en de ploeg verschijnt in Noordwijk. Rijnsburgse boys – FC Lisse kan door deze bui niet doorgaan.  Ik hou de moed er in, een dergelijke survival in het Eifelgebergte kost € 180 per persoon en wij doen het gratis. De eerste helft verloopt dramatisch, 4-0 achter, Men speelt voor zichzelf en niemand neemt de verantwoording voor de ander.  De tweede helft is voor Roodenburg, maar er wordt niet gescoord. Uiteindelijk wordt het 5-0, en  krijgen we complimenten voor de manier waarop het team zich presenteert.

Het lijkt misschien zo primitief, het is volgens velen niet meer van deze tijd, maar dergelijke waarden vormen de basis van het bedrijven van teamsport. Spelers moeten zelf ervaren, wat er nodig is om teamsport te bedrijven. Al het geregel maakt spelers passief en als ze dan een tegenslag krijgen stoppen ze of lopen ze weg. Hoe meer spelers zelf verantwoordelijkheid krijgen en nemen, des te beter zijn straks “de leiders van morgen”.

Teruggekomen in het clubhuis is het behoorlijk druk. Dit weekend zijn de van Dobben kroketten en bitterballen geïntroduceerd. Ze zijn wat duurder, maar de club kiest voor kwaliteit. Tegen half zes komt het 2de zaterdagteam terug uit Pijnakker. Ook voor hen is de bar en de keuken open.

Uitslagen  ZONDAG 6 APRIL

Roodenburg 1              - Roodenburg 3                       3-1

Roodenburg 2              - Altior 6                                 2-2

Roodenburg Da1         - MMO da 1                           2-1

Op zondag is het veld van Bernardus afgelast en Roodenburg 1 en 3 besluiten om tegen elkaar te oefenen. De eer van de zondag staat op het spel. Uiteindelijk wint de zondag 1 met 3-1 en ervaring bepaalt de uitslag.

De zondag 2 speelt gelijk tegen Altior. De dames winnen nipt van MMO, er wordt een penalty gemist, maar het veldspel kan volgens trainer Aad een stuk beter.

NACHTKOPPELKLAVERJASSENOp vrijdagavond 23/5 aanvang 20.00 uur Tot zaterdagmorgen 24/5 tot 8.00 uur De deelnamesom is € 12,50 per persoon.Tijdens het koppelkaarten zijn er pauzes, waarbij de deelnemers genieten van het eten, dat door kok Dirk zal worden bereid. Koppels kunnen zich aanmelden bij Mat de Boer, tel 06-16214785 of tel 5221854 of bij Silvia de Boer, tel 06 -42004817Aanmelden tot 2/5/2008Heeft u fanatieke klaverjassers in uw adresboek, stuur dan deze mail door aan hen

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.