Roodenburg Aktueel Week 14

Komende week begint Sleuteldrop weer volop te draaien bij Roodenburg. Bij Sleuteldrop kunnen kinderen onder begeleiding spelen. Er wordt geskelterd, men kan sporten op het kunstgras.

Vanaf 1 april is Sleuteldrop 3 middagen per week open. Op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag is de toko van Hassan, Jan en Trudy open van 15.00 uur tot 17.00 uur, op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Op woensdag en vrijdag zijn er tegelijkertijd activiteiten van de scholen en Roodenburg. Hierdoor wordt het zeker drukker bij de speelgoed uitleen. Speelgoed uitleen is een van de onderdelen van een wijkclub. Ons motto, laat jonge kinderen al vroeg kennis laten maken met het sportveld als ontmoetingsplaats.

Voor meer informatie en lid worden van Sleuteldrop gaat u naar www.lvroodenburg.nl, rubriek Roodenburg in de wijk.

 

uitslagen van ZATERDAG 29 MAART

QUICK STEPS          - ROODENBURG                             3-1

Zwammerdam 3           - Roodenburg 2                                  2-8

Lisse 3                         - Roodenburg 3                                  2-1

Roodenburg A1           - UDO A1                                         0-7

Roodenburg D1           - Lisse D5                                          2-5

Roodenburg E1           - SJC E3                                            4-4

Foreholte E8                - Roodenburg E2                                3-1

Roodenburg F1           - Lugdunum F1                                   2-1

 

Terugkijkend naar de wedstrijden wil ik het dit keer vooral hebben over de wedstrijden van de jeugd. Het eerste zaterdagteam is kampioen en leed een nederlaag in Den Haag.

De A1 was in de eerste helft niet de mindere van UDO, maar het waren vooral persoonlijke fouten, die de tegenstander in het zadel hielpen. Samenwerken is het probleem van de A1 en dat kan alleen ontstaan als er een grotere trainingsopkomst komt.

De D1 ging tot de rust gelijk op, maar men gaf na de rust de wedstrijd in een paar minuten uit handen.

De E1 speelde tegen de koploper SJC E3. Bij vlagen was Roodenburg veel beter dan de tegenpartij, maar een 3 -1 voorsprong werd uit handen gegeven doordat de spelers pertinent weigerden om de voorsprong verder uit te bouwen. Hierdoor kwam SJC terug, ze kwamen zelfs met 4-3 voor en de uiteindelijke uitslag was 4-4.

De E2 speelde een goede wedstrijd in Voorhout, ze kregen veel kansen, maar de punten bleven in Voorhout.

De F1 speelde de derby tegen Lugdunum. Tot de rust was de stand 0-0 en in de tweede helft moest er tegen de strakke wind in worden gespeeld. De leiders van Lugdunum zagen het windvoordeel al helemaal zitten. De voorhoedespelers van Roodenburg bleken aan de bal meer potentie te hebben, waardoor de einduitslag 2-1 werd voor onze F 1.

Onze ukken waren ingedeeld in 2 groepen, 4 trainers waren er beschikbaar en voor veel kinderen was het een spannende dag.

 

Op de website lees ik bij Docos dat Alphense Boys een primeur heeft. Voor het seizoen 2008/2009 krijgen de D pupillen van Alphense boys € 10 per wedstrijdpunt.

De club is in het bezit van een Rinus Michels award. Of dit de manier is lijkt mij iets voor het bondsbestuur, want die hebben deze award uitgereikt. Mogen kinderen van onder de 12 jaar wel bijverdienen?

 

Wils van Oosten ( speler zaterdag 2) is deze week de trotse vader geworden van een dochter. Jamie. Wij wensen het echtpaar veel geluk toe. Of Wils dit bericht leest is twijfelachtig. De RB actueel komt terug met de mededeling, box unavailable, over quota.

 

Een zonnige zaterdag wordt de laatste tijd steevast gevolgd door een regenachtige zaterdagnacht met als gevolg dat er op zondag niet kan worden gespeeld.

De dames spelen wel, voor de rust is de stand 3-1 voor Lugdunum en vallen de goals vooral door persoonlijke fouten, in de 2de helft voert Lugdunum de score op.

Wanneer ik bij Lugdunum vertrek staat het al 7-1. De einduitslag treft u zeker aan op de website van de dames.

Teruggekomen op Roodenburg is een groep AJAX supporters bezig met onze barman Brammetje. Die is net bekomen van het Jol syndroom. Wanneer er door Twente wordt gescoord, wordt er luid gescandeerd “Plekkie Zes”. Daar kan de Feijenoorder in hart en nieren het mee doen.

 

Uitslagen voor ZONDAG 30 MAART

Roodenburg 1              - RKAVV 8                                afg

Gol sport 3                  - Roodenburg 2                           afg

Roodenburg 3              - Laakkwartier 5                         afg

Lugdunum Da 1           - Roodenburg Da 1                     7-1

 

 

Donderdag 3 april (vergaderavond)

Vergadering PR commissie, aanvang 20.30 uur, onderwerpen zijn het clubblad en de website.

Heeft u ideeën , kom dan even langs.

Vergadering toernooicommissie, aanvang 20.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.