Roodenburg Aktueel Week 11

 

Het kampioenschap werd zaterdagmiddag niet binnengehaald. Roodenburg verloor van Woubrugge terwijl GHC won van Lugdunum.

Zaterdagavond was er plm. 100 man aanwezig en was er muziek en een uitgebreide Chinese maaltijd voor alle bezoekers van het clubgebouw. Een superprestatie van onze keukenbrigade en de mensen achter de bar. De stemming zat er goed in, de voorpret voor een komend kampioenschap?

kantine 8 maart

8 maart

 

maart

Zaterdag speelt Roodenburg thuis tegen Haagse Hout. Thuis kampioen worden geeft de spelers en supporters toch iets extra’s. Ik ben voorstander van een geluidswagen door de wijk op zaterdagmorgen. De wijkbewoners moeten worden aangemoedigd om hun club te steun.

Wedden dat het dan weer druk wordt op Noord?

 

De A1 kwam met 2-0 voor tegen Meerburg, maar kon het niet volhouden. De fysieke druk was te groot, maar het werd een leuke pot en na afloop vierde leider Freek Versteegen van Meerburg zijn verjaardag op Noord. Jongens van Meerburg op de fiets, na de wedstrijd blijven hangen, het zijn de accenten die oh zo belangrijk zijn als men aan sport doet. Ik noem dit het sociale gebeuren. Het is om die reden dan ook niet zo verrassend dat hockeyclubs vaak al groter zijn dan voetbalclubs.

De D1 had steun van de spelers van E1, men verloor nipt, maar het spel werd als goed gekwalificeerd en de toekomst ziet er rooskleurig uit. De bal werd snel gespeeld, men wilde als team het voetballend oplossen.

De E1 verloor door te veel wijzigingen binnen de ploeg. In de 2de helft stonden er maar liefst 4 keepers in de ploeg, iedereen wilde de oplossing zelf uitvinden, maar dat past niet in de ploegtactiek. Rijnvogels komt graag naar Roodenburg. Niet alleen voor het voetballen, maar spelers en ouders verheugen zich op het broodje hete kip. Na afloop van de wedstrijd was het dus druk voor de mensen, die in de keuken stonden.

De E2 had teveel spelers, waardoor het onderstip werd gedolven. Door de grote toename van het aantal spelers in E en F junioren wordt er veel doorgewisseld. Iedereen moet voetballen, maar dat gaat dan ten koste van het resultaat.

Het zal dus niet lang meer duren, maar dan beschikt Roodenburg over een of twee extra teams. De F1 speelde knap gelijk bij UVS.

De trainer van onze ukken voelde de hete adem van de achterban. De witte zakdoekjes waren al te voorschijn gehaald. Onze ukken wonnen de eerste wedstrijd, een uitwedstrijd in Katwijk.

De zakdoekjes zijn gelukkig voor hem weer opgeborgen.

Uitslagen

WOUBRUGGE- ROODENBURG 1-0

Woubrugge 2- Roodenburg 2 2-3

Rijnsb Boys 6 - Roodenburg 3 2-5

Roodenburg A1 - Meerburg A2 2-2

VVSB D4- Roodenburg D1 4-2

Roodenburg E1- Rijnvogels E1 3-7

Roodenburg E2- Docos E7 2-11

UVS F3 - Roodenburg F1 2-2

Katwijk ukken - Roodenburg ukken 1-4


Op zondag rolde de bal ook. Hoewel het bijna de hele dag regende gingen alle wedstrijden van de Roodenburg teams door.

Uitslagen zondag 9 maart.

Stompwijk 3 - Roodenburg 2 3-3

Roodenburg 3 - Teylingen 8 0-5

Lisse Da 1 - Roodenburg Da 1 0-1

 

Komend weekend zijn er een groot aantal evenementen op Noord en de omgeving.

Er is de KAMPIOENWEDSTRIJD ROODENBURG – HAAGSE HOUT. Aanvang om 14.30 uur.

Na afloop is er muziek en rekenen we op veel supporters.

Dezelfde zaterdagmiddag zijn we bij de wijkconferentie van Portaal in de Slaaghwijk.

Jongeren van de Powergroep organiseren voor Roodenburg het kampioenschap BAL HOOGHOUDEN op het plein bij Eigen Wieken. Jongens en meisjes kunnen deelnemen en de winnaars ontvangen een oranje bal. Een bestuurslid en een jeugdbestuurslid zullen de stand bemannen en bewoners informeren over de mogelijkheden bij Roodenburg. Als club moet je zelf achter de mensen aan en ze enthousiast maken. Het evenement is ’s middags van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Zaterdagmorgen vindt de 2DE PROEFTRAINING plaats van onze UKKENGROEP. Heel veel kinderen willen bij Roodenburg voetballen. De vorige keer waren er al 24 kinderen, ik schat dat er over de 30 kinderen meedoen aan deze proeftraining, die begint om 10.00 uur.

Het spreekt vanzelf dat er meer trainers nodig zijn, nu er sprake is van een stormloop.

 

Zondag is het VADER/ZOON toernooi, een zaalvoetbaltoernooi in sporthal de Zijl Ook hier zal Roodenburg zijn gezicht laten zien en kunnen ouders informatie krijgen over de club.

Het VADER/ZOON toernooi geeft personen inzicht in de rol die ouders spelen bij het beoefenen van sport door hun zoon.

 

Mijn idee om met de geluidswagen door de wijk te rijden is niet zo gek. UVS laat de komende weken een bedrijf een scan maken over het wel en wee van de club. De grote vraag is of UVS de plek is waar een topsportklimaat heerst. Een aantal jaren geleden hebben wij ook een vraag gesteld aan ons zelf. De conclusie was dat wij een wijkclub zijn met een grote achterban uit Leiden Noord , Merenwijk en een deel Leiderdorp. Maar daarnaast zijn we een club voor de hele stad. Sommigen denken dat iedereen in de wijk weet wat er bij Roodenburg gebeurt.

Ik zal u zeggen dat een groot deel van Leiden niet eens weet waar de velden van Roodenburg zijn. Met de wagen, flyeren trek je de aandacht en wordt voetbal weer het gesprek van de dag in Leiden.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.