Roodenburg Aktueel Week 8

Als voorbeschouwing op de wedstrijd van ons zaterdag team tegen GHC stond er een interview in het Leidsch Dagblad met onze keeper Mario van der Pluijm. Hij schreef hierin dat hij als keeper de laatste wedstrijden maar weinig te doen had gehad. Een paar terugspeelballen en mijn vriendin kon mijn shirt zonder Biotex in de was stoppen.

Ik heb de wedstrijd tegen GHC bekeken en moet u zeggen dat er weinig is weggegeven, maar dat het voetbal weinig verwarmend was. Op een of andere manier heeft het GHC veld niets, aan de ene kant schiet je de bal over de ballenvanger en de kantine en dan hangt het volgens mij van de stand af of er snel een tweede bal in het veld wordt gespeeld. Aan de andere kant is er de vliet, waar een te hoog geschoten bal in kan belanden. Het is geen veld, waar je 2 x 45 minuten gas kan geven. Maar het is wel een veld, waar je het duel niet kan schuwen.

Omdat dit goed lukte eindigde de wedstrijd onbeslist en blijft de voorsprong op nummer 2 ongewijzigd en is TAVV voorbij gestreefd door Delft.

De stand

Roodenburg 15 13 2 0 41ptn 54-11

GHC 15 8 5 2 29ptn 38-23

Delft 15 8 1 6 25ptn 38-31

TAVV 15 6 6 3 24ptn 32-18

Wassenaar 15 5 6 4 21ptn 36-29

Zaterdagmorgen vroeg vond er een belangrijke gebeurtenis plaats in het clubgebouw. Alle ukken met hun ouders , het jeugdbestuur, de hoffotograaf, de trainers en vooral niet te vergeten de sponsors waren aanwezig. Dankzij sponsors hebben onze ukken nu een tenue, trainingspak, tassen en ballen. Een woord van dank is hier op zijn plaats en dan denk ik aan Ton Holswilder van het Koetshuis, Patrick Heijmans van het stucadoorsbedrijf en oud Roodenburger, John Eradus, de opa van Tim Onderwater, Jan van Berkel, voegbedrijf Aniba, Jan van Soest en de vele andere sponsors. Op de website komen we uitgebreid terug op deze happening.

ukken

 

uk

 

 

Daar bleef het niet bij. Er wordt niet meer op vrijdagavond geklaverjast en deze club had nog een batig saldo. Hiervan is een KINDERHOEK gekocht en die werd afgelopen zaterdag in gebruik genomen. Er is nu houten speelgoed voor de broertjes en zusjes van de ukken. Die maakten hiervan duidelijk gebruik, want het was veel te koud om naar de broertjes te gaan kijken. Naast de kinderen is het duidelijk er sinds zaterdag een “OMAHOEK”is gemaakt in ons clubgebouw.

uk

 

Uitslagen ZATERDAG 16 FEBRUARI

GHC - ROODENBURG 0-0

Wassenaar 3 - Roodenburg 2 2-4

Valken 68 5 - Roodenburg 3 6-4

Roodenburg D1 - RKAVV D4 afg

Roodenburg E1 - UDO E1 2-2

Roodenburg E2 - Quick boys E8 2-8

Leiden F1 - Roodenburg F1 2-0

Roodenburg ukken - foreholte ukken 3-4

De ene vereniging is de andere vereniging niet, maar toch wil ik u dit niet onthouden. Op de teletekst pagina van Warmunda kwam ik deze oproep tegen. Schoonmaken kantine, selectie, februari. Het is de 5de klasse, maar er is wel sprake van een vereniging. Samen houden ze de vereniging draaiend. Bestuur en leden. En dan het schrille contrast. De clubs, die nu al bezig zijn met het aantrekken van spelers. Ze zijn al vastgelegd , lees ik her en der. In zijn contract staat niet dat hij op maandag de kantine moet schoonmaken. Neen, hij strijkt al of niet zijn premie op en de toppers, die nu worden gecontracteerd, daar gaan de bestuursleden voor op hun knieën.

Op zaterdagavond zag ik al ijs in de sloot en dat betekent dat het hard vroor. Hierdoor gingen de thuiswedstrijden niet door, want de flat Noorderlicht zorgt er voor dat de zon niet over het hele veld kan schijnen. Er waren twee wedstrijden die wel doorgingen. De dames speelden uit bij UVS en de uitslag blijf ik u verschuldigd. De zondag 2 speelde een leuke wedstrijd bij GHC en verloor vlak voor tijd.

uitslagen ZONDAG 17 FEBRUARI

GHC 1 - Roodenburg 2 2-0

UVS Da4 - Roodenburg Da 1 ?

Bij algemene afgelasting geldt het schaduwprogramma op kunstgras

Roodenburg E1 - Noordwijk E2 9.30 uur

Roodenburg E2 - Noordwijk E 5 10.30 uur

Roodenburg F1 - Noordwijk F2 10.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.