Roodenburg Aktueel Week 6

 

Het bestuur heeft kennis genomen van het overlijden van Wim Neuteboom. Wim heeft verschillende functies in de club bekleed. Eerst was hij grensrechter bij de jeugd en later promoveerde hij tot grensrechter van het eerste elftal. Jarenlang stond hij achter de bar en in de keuken en doordeweeks haalde hij de lottoformulieren op. Het was een Roodenburger in hart en nieren. Wanneer er bij de club een muur moest worden gestuukt, dan kon de club altijd een beroep op hem doen. Wim zat ook een paar jaar in de contactcommissie. We kunnen dan ook rustig stellen dat hij vele functies heeft bekleed bij de club. Roodenburg was zijn tweede huis, een kaartje leggen op maandagavond, onderhoud plegen, gezellig een biertje drinken. Verbaasd was menig clublid dat nadat hij ziek was teruggekomen uit het buitenland, het in een keer over was. Van de een op de andere dag wilde hij niet meer naar de club, ondanks het feit dat velen aanboden om hem te halen en te brengen. Een woord van dank voor alles dat Wim als vrijwilliger voor de club heeft gedaan is hier op zijn plaats. Dat hij moge rusten in vrede.

Deze week trok via de KNVB de website www.voetbalvaders.nl mijn aandacht. Ik raad u aan om de site te bezoeken, want de sport is gebaat bij ouders, die weten hoe ze hun kind moeten aanmoedigen.

Ik loop al wat jaren mee en heb veel ouders voorbij zien komen. Je hebt de ouders, die kunnen relativeren en je hebt ouders, die er alles aan doen om er voor te zorgen dat hun zoon slaagt in het betaalde voetbal.

Bij Meerburg had ik een talentvolle spits, waar Feijenoord voor langs kwam. Op advies van zijn vader waagde hij de sprong in het diepe niet, maar koos voor zijn studie. Achteraf een goede keuze, want hij is nu mede-eigenaar van een zeer grote dierenarts praktijk met wel 30 werknemers.

De andere kant van de medaille wil ik u ook niet onthouden. Spelend op het hoogste jeugdniveau was er een vader, die nog eens extra ging trainen met zijn zoon. In een wedstrijd bij de lagere senioren brak het talent zijn been en kwam nooit meer op niveau. Deze vader had zijn zoon in al die jaren zo onder druk gezet, dat hij moest worden behandeld voor psychische problemen.  De relatie tussen vader en zoon is om die reden nooit meer goed gekomen.

Kijk ik naar de huidige A junioren, dan verschijnt er slechts zelden een ouder. Dat is aan de ene kant jammer, want je zit met het vervoer. Aan de andere kant is er vanuit de ouders geen enkele druk, en die heb je wel als je hoger speelt. Het zijn vooral de ouders, maar ook de clubs zelf, die op zoek zijn naar scouts. Er wordt echter een ding vergeten, de talentontwikkeling moet vanuit de speler zelf komen en de ouder/trainer kan hem daarbij helpen. Hoog spelen in de jeugd is geen garantie, dat je rijp bent voor het seniorenvoetbal. Het bewijs wordt momenteel geleverd door UVS en Alphense Boys, die ondanks hun jeugdopleiding er bij de senioren maar weinig van bakken. En dat terwijl er de laatste 10 jaar tientallen spelers op “divisieniveau” hebben geacteerd.

Een bont gezelschap vertrok zaterdagmiddag in de richting van Eindhoven. Tijdens carnaval verandert de naam in “Lampegat”.  Met bont bedoel ik de vele uitrustingen, die ik ontwaarde op het terras. Veel spelers hadden hun heil gezocht bij Hoppezak kledingverhuur. Ze hadden echt veel moeite gedaan om origineel te voorschijn te komen. De grote groep vertrok per bus. Het bier en rosébier mocht niet ontbreken. De voorpret is vaak al leuker dan het feest zelf en wat ik heb vernomen is het een groot feest geworden. Het is net drie oktober, maar dan verkleed.

Er werd zaterdag ook nog gevoetbald. De D1 ging tevergeefs naar Leidschendam, daar aangekomen bleek de wedstrijd afgelast. De E2 kon dankzij steun van een F ouder naar Katwijk en de F1 verloor nipt van Leiden.

Uitslagen  ZATERDAG 2 FEBRUARI

Rijnsb Boys A4           - Roodenburg A1          afg

RKAVV D4                - Roodenburg D1          afg

Quick Boys E 8           - Roodenburg E2           5-2

Roodenburg F1           - Leiden F1                   1-2

Op zondag is er ook gevoetbald. De zondag 3 behaalde de eerste overwinning en het tweede zondagteam werd uit de beker geknikkerd. In het clubgebouw vindt de kraker AJAX- Feijenoord plaats. Alle stoelen zijn bezet en halverwege de wedstrijd, zie ik de een aantal Feijenoorders het gebouw uitsluipen. De kraker zorgt dat er veel leden en wijkbewoners aanwezig zijn, maar het is al snel duidelijk dat de wedstrijd al bij de rust is gelopen. De vele oudere spelers zijn niet meer in staat op 2 x 45 minuten te stomen.

Uitslagen  ZONDAG 3 FEBRUARI

SJZ 6                          - Roodenburg 2             3-1

Roodenburg 3              - Bernardus 6                5-1

Bij algemene afgelasting geldt het schaduwprogramma op kunstgras

Roodenburg E1           - Noordwijk E2           9.30 uur

Roodenburg E2           - Noordwijk E 5          10.30 uur

Roodenburg F1           - Noordwijk F2           10.30 uur

OUDERBIJEENKOMST OUDERS D JUNIOREN.

De ouders van de D junioren hebben deze bijeenkomst nu georganiseerd.

Er wordt op zondagmiddag 10 februari om 14.00 uur vergaderd in het jeugdhonk


© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.