Roodenburg Aktueel Week 5

 

De bal heeft dit weekend op alle velden weer gerold. Het startschot was voor onze E 2, want zij moesten al vroeg op reis naar Lisse. Om 8.00 uur waren er 2 auto’s en konden 8 kinderen en begeleiding op weg naar Lisse. De tegenstand was te groot, er moest alleen worden verdedigd.

Op sportpark Noord vond ondertussen de EERSTE UKKENWEDSTRIJD plaats. Patricia, moeder van twee van de jongens was de scheidsrechter. Opa’s, oma’s, iedereen was er en na een half jaar spelen/trainen was de einduitslag 6-3. Barbara had ondertussen een diploma gemaakt als aandenken aan deze wedstrijd. Ieder spelertje kreeg na afloop dit diploma, dat zeker een plaats krijgt in de slaapkamer van de jongens. Voor de redactie was het aanleiding om het diploma op te nemen in het clubblad. Er was weer sprake van een mijlpaal in de voetbalgeschiedenis van Roodenburg.

Nadat de ukken klaar waren kwam de F1 en E1 in actie. Het werd de tweede overwinning van de F. Op ouderbijeenkomsten hadden we al gewezen dat het spelen belangrijker is dan het winnen. Wij leiden kinderen op, winnen komt vanzelf.

De E1 kreeg te maken met weer meer weerstand. Door individuele klasse werd ook Quick Boys op het hoofdveld opzij gezet.

In het clubgebouw was het vanwege deze wedstrijden knap druk in de keuken. “Ik moet hier harder werken, dan bij mijn baas”slaakte onze Martine uit.

Veel van onze bezoekers maken tijdens de wedstrijden kennis met de kookkunst van Dirk en dan zijn soep, broodjes niet aan te slepen.

De ouderbijeenkomst van de D ouders leverde te weinig response op. De wel aanwezige ouders bleven nu niet meer passief zitten. Een ontwikkeling, die wij zeer waarderen. De wel aanwezige ouders gaan nu de andere ouders benaderen en hebben gekozen voor een ander tijdstip. Binnenkort wordt op zondagmiddag om 2.00 uur een bijeenkomst gepland.

De A1 kon de eerste helft goed meekomen met de koploper, maar wat al veel wedstrijden gebeurt is dat de ploeg in de tweede helft even de zaak laat lopen en dat wordt door de tegenpartij benut.

De zaterdag 1 deed hele goede zaken. Foreholte is niet het lachertje van de 4de klasse. Pas vlak voor tijd werd er voor de 2de keer gescoord, maar er werden wel 3 punten aan het totaal toegevoegd. De directe concurrenten GHC, TAVV en Quick Steps verloren punten, zodat de voorsprong weer verder werd vergroot.

De stand boven aan

ROODENBURG        13        12        1          0          37ptn   52-11

GHC                           13          8        4          1          28ptn   36-19

TAVV                         13          6        6          1          24ptn   32-15

Quick Steps                 13          6        2          5          20ptn   20-24

Uitslagen  ZATERDAG 26 JANUARI

ROODENBURG        - FOREHOLTE                      2-0

Roodenburg 2              - Oegstgeest 4                         4-1

Roodenburg 3              - Oegstgeest 3                         4-1

Leidse Boys A1           - Roodenburg A1                    6-0

Roodenburg E1           - Quick Boys E1                     6-4

Lisse E7                      - Roodenburg E2                     10-0

Roodenburg F1           - GHC F2                               5-3

Roodenburg ukken      - Katwijk ukken                      6-3

Op zondag zijn er voor het eerst 3 thuiswedstrijden. Dat is al weer een paar jaar geleden en voordat ik met de uitslagen kom wil ik even stilstaan bij wat er allemaal nodig is om te voetballen. Op zaterdagmorgen wordt er met doelen gesjouwd door jeugdbestuur en de leiders, waardoor er op het hoofdveld jeugdvoetbal kan worden gespeeld. Het wetraveld is een aantal weken niet gebruikt voor competitievoetbal en dat betekent dat de netten opnieuw moeten worden opgehangen. Spelers van zaterdag 3 zorgen er voor dat het speelveld speelklaar is. Op zaterdagavond is Gerard bezig na 18.00 uur. De kleedkamers worden schoongemaakt en er is een compliment voor de leiders, die de kleedkamers na de wedstrijd al hebben aangetrokken.

Twee van de drie zondagwedstrijden worden begeleid door John. John begeleidt op zondag de ploegen en de scheidsrechter. Formulieren invullen, zorgen voor thee in de rust, zorgen voor de scheidsrechter. Het lijkt allemaal normaal, maar wee het feit dat deze mensen er niet zijn, dan loopt de organisatie volledig in de soep.

Uitslagen  ZONDAG 27 JANUARI

Teylingen 6                  - Roodenburg 1                       ?

Roodenburg 2              - Leidse Boys 3                       5-0

Roodenburg 3              - Quick H 8                             1-1

Roodenburg Da1         - Iduna 3                                 1-4

WOENSDAGAVOND 30/1/2008 COMPETITIEVOETBAL

De zondag 1 moet inhalen en doet dit woensdagavond.

Roodenburg 1              - UVS 5          aanvang 19.30

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.