Roodenburg Aktueel Week 3

Het heeft vrijdag en zaterdag flink geregend, waardoor de KNVB genoodzaakt was om alle wedstrijden in de B categorie niet te laten doorgaan. De consul constateerde zachte plekken op het hoofdveld, waardoor de vriendschappelijke wedstrijd van het eerste zaterdagteam er ook afging.

In de morgen werd er door kinderen, die daar zin in hadden toch nog gevoetbald. De ukken waren in grote getale opgekomen en hadden hun speeluur. In deze leeftijd is het goed dat de trainers zo nu en dan meespelen. Ik doel op het tweelingtikkertje, waarbij kinderen terwijl ze de armen vast hebben moeten lopen. Het zijn typische oefeningen om de coördinatie te verbeteren.

Bij de ukken zie ik nog iets, wat de teamvorming zeker ten goede komt. De traktatie, door de jarige spelers. En daar hadden we er deze week twee van, Tim en Mike werden 6 jaar en trakteerden hun teamgenoten op snoep en andere lekkernij. Naast de lekkernijen nemen de ukken hun knuffel mee naar de training. Martha, ik heb mijn knuffel meegenomen, voel eens hoe zacht die is. Op zaterdagmorgen is het clubgebouw voor de kinderen. Wat zou het mooi zijn als er op zaterdagmorgen een kinderhoek komt in ons clubgebouw?

De F junioren speelden een partijtje. Het spannendste moment tijdens de partij was het verdwijnen van de bal in de sloot. Een tak hielp niet, de bal bleef door de wind aan de overzijde, zodat 2 spelers gingen omlopen om de bal in de juiste richting te duwen. Daarna kon de partij weer verder. De E en een enkele D junior deden een partij met opdrachten.

Direct scoren, zodat men op zoek gaat naar een vrije medespeler en scoren via het doelpunt van de maand. Dit betekent scoren via koppen of een volley, omhaal direct uit de lucht.

Het gaf verrassende spelmomenten, van mooie doelpunten, maar ook van missers voor het lege doel.

Van groot belang is dat spelers niet direct naar huis gaan als de wedstrijden zijn afgelast. Om meer zekerheid te hebben is een schaduwprogramma nog niet zo’n slecht idee.

De zaterdag 1 gebruikt de afgelasting om te trainen, want komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Wassenaar.

Deze week is Co op de leeftijd gekomen dat ze Drees ziet. Als ik naar Co kijk denk ik eerder aan Sara dan aan Drees. De invloed van Co is merkbaar in ons clubgebouw, want alles moet er goed uitzien. Ze schroomt niet om spons, zeem of dweil te pakken, wanneer het er vuil uit ziet en voorziet Dirk van de nodige schoonmaaktips. In het clubgebouw zijn deze vrouwen onvervangbaar en haar verjaardag is op gepaste wijze gevierd.

Op zondag rolt de bal wel. De zondag 1 is op trainingskamp en een verslag van dit kamp is typisch iets voor onze nieuwe website. Lees hierover verder onder de uitslagen. Kickers 5 overschat de kwaliteiten van onze zondag 2. De mannen hadden voor de winterpauze last van allerlei kwaaltjes. Een periode van rust heeft er voor gezorgd dat de kwaaltjes zijn verholpen de medicijnman is geraadpleegd en een verrassende 3-0 overwinning is het resultaat.

De zondag 3 maakt kennis met het seniorenvoetbal. Het is hun eerste wedstrijd voor Roodenburg en de uitslag zegt dat er nog veel valt te leren.

De dames hebben niets te vertellen in Ter Aar. Het wordt uiteindelijk 4-0 en daar valt niets aan af te dingen.

Uitslagen VOOR ZONDAG 13 JANUARI

Kickers 5 - Roodenburg 2 0-3

Foreholte 8 - Roodenburg 3 7-3

IDUNA Da 3 - Roodenburg Da 1 4-0

PROEFUITZENDINGEN NIEUWE WEBSITE

Er is maanden aan gewerkt, maar zo langzamerhand worden de contouren zichtbaar van onze nieuwe website. Een site met weer meer toeters en bellen. De site is zeker nog niet klaar en heeft u tips/ ideeën over de site. Stuur ze naar onze webmaster.

U treft de test site aan op www.lvroodenburg.nl

Plaats deze site alvast bij uw favorieten in uw adresboek.

De webmaster van UVS had de site al ontdekt en om hem te prikkelen was er een foto van deze webmaster geplaatst op onze site. U treft al een aantal foto’s aan bij de oude doos. Ik denk dat je niet alleen foto’s bij dit onderdeel moet zetten, maar dat je iedere foto van commentaar moet voorzien en dat de foto’s chronologisch moeten worden gerangschikt. Wanneer dat het geval is en we kunnen er steeds nieuwe foto’s tussen plaatsen, dan krijgen we Roodenburg in beeld door de jaren heen. Het is mijn eerste tip om de site cachet te geven en dat lokt weer veel bezoekers.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.