Roodenburg Aktueel Week 52

Het is dinsdagmiddag en de ouderen stappen voorzichtig naar binnen. In de loop van vorige week is het clubgebouw op gepaste wijze versierd.  Door voorschriften van de brandweer bestaat de versiering uit een paar brandwerende slingers en een grote kerstboom in de hoek. Op de hoeken van de bar staan “echte kersstukken”en op de tafels zorgen planten “ rode en gele kerssterren””  voor de juiste entourage.

Vorige week zaterdag was het grote feest van de lotto commissie en de ouderen profiteren mee. Als hapje tussen de rondes door is er toast met paling en toast met zelf gemaakte salade van Hollandse garnalen.

Ze genieten met volle teugen en na afloop zijn er veel prijzen met een kersttintje.

Een van de dames vraagt waar de vis vandaan komt, want het smaakt wel heel erg lekker. Ik vraag het aan Joop, onze gastheer en die geeft aan dat de vis afkomstig is van Teun Hoek van de Kopermolen.

De slogan van Roodenburg heeft niet alleen betrekking op voetbal, maar ook op eten en luidt: Wij gaan alleen nog maar voor kwaliteit.

A.s. dinsdag is er het kerstkaarten en wordt er gefrituurd. We beginnen om 14.00 uur en spelen tot 16.30 uur.

Op dinsdag 6 januari 2009 begint de tweede helft van het seizoen.

Het weekend begint zaterdag morgen terwijl het nog donker is. Dit is het weekend dat de dag het kortst is en de nacht het langst is.  De F1 heeft een uitwedstrijd tegen Quick Boys. De vertrektijd is 8.00 uur, maar met kunst en vliegwerk kan men vertrekken.

De E1 speelt uit bij SJC. Na een goede eerste helft, waarbij er niet wordt gescoord volgt er een tweede helft met een ander Roodenburg. De instelling is niet goed en SJC slaat toe en wint met 2-1.

Het 2de elftal speelt thuis tegen Rijnsb Boys en loopt een nederlaag op.In die klasse kruipen alle ploegen dicht naar elkaar toe.

Het eerste elftal heeft last van schorsingen, blessures en afwezigen. Een zestal spelers is niet beschikbaar, maar het zijn juist de invallers die de punten uit het vuur slepen. Geert Visbeen en Jose Monfils buigen een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 2de helft verzuimt Roodenburg de voorsprong verder uit te bouwen en moet men aan het einde van de wedstrijd alle zeilen bijzetten om de 3 punten in eigen huis te houden. Door deze overwinning overwintert Roodenburg als de herfstkampioen van klasse 3 a.

Uitlagen  ZATERDAG 20 DECEMBER

Roodenburg              - DWO                                               2-1

Roodenburg 2           - Rijnsb Boys 4                                 1-2

SJC E2                      - Roodenburg E1                             2-1

Quick Boys F4          - Roodenburg F1                             4-2

Op zondag is dankzij het goede weer volop gespeeld. De zondag 1 had nogal wat invallers en koesterde een kwartier voor tijd een 2-1 voorsprong. Roodenburg maakte de fout om nog teveel naar voren te spelen en moest die dadendrang bekopen met een 3-2 nederlaag.

In de wedstrijd van zondag 3 was Roodenburg de betere partij, maar bleven de punten in de Kikkerpolder.

Bij de 5de team was Daan Jansen nadrukkelijk aanwezig. Hoe ouder, hoe scherper zal ik maar zeggen, maar het leeuwendeel van de gescoorde doelpunten, was afkomstig van Daan.

Uitslagen  ZONDAG 21 DECEMBER

ROODENBURG       - NSV 46                                           2-3

Lugdunum 4              - Roodenburg 3                                2-1

Van Nispen 3            - Roodenburg 4                                2-1

Roodenburg 5           - Gr Willem VAC 5                           6-2

HET BESTUUR WENST ALLE LEDEN, SPONSORS, DONATEURS  EN SUPPORTERS VROLIJKE  KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR TOE

ZATERDAGAFDELING VIERT JAARAFSLUITING MET ZAALVOETBALTOERNOOI

Op zaterdagmiddag 27 december organiseert deze afdeling een zaalvoetbaltoernooi is sporthal de Zijl. Het toernooi begint om 13.00 uur

Aansluitend wordt er om 17.00 uur gegeten  en is er muziek.

Dit gebeurt in het clubgebouw van Roodenburg.

Met deze gebeurtenis wordt een succesvol jaar 2008 afgesloten.

GEEN JEUGDTRAININGEN TUSSEN MAANDAG 22 DECEMBER TOT ZONDAG 4 JANUARI 2009

LEKKER KOKEN MET LEIDENAREN

Deze week is er een Leids kookboek uitgekomen met vele bekende Leidenaren en hun gerecht. Twee “bekende Roodenburgers” treft u aan in dit boek, namelijk Wim Rijsbergen en Mike Hartevelt( F2 )  in zijn blauwzwarte voetbaltenue.

De naam Roodenburg behoort tot de bekende Leidse merknamen.

HET MINITOERNOOI BEGINT TE LEVEN

Op zaterdag 3 januari spelen we het traditionele mini toernooi. Dit is een recreatief voetbaltoernooi 7 tegen 7 op een half/ kwart veld.

Het toernooi begint om 10.30 uur en de teams moeten om 10.00 uur aanwezig zijn.

De deelname som is € 3 per persoon en de teams betalen het inschrijfgeld vooraf.

Dames en heren mogen meedoen en het gaat vooral om de lol.

De organisatie heeft maar 2 prijzen, een originaliteitprijs en een sportiviteitprijs.

De eerste teams druppelen momenteel binnen.

Het team, dat opvalt is de SPIJKERBAK. Dit team heeft een hoog UVS gehalte met o.a. Hendrik Boelee, Joeri Onderwater, Raymond van Es, William van Vliet.

Al jaren zijn ze van de partij.

Ze hebben natuurlijk wel tegenstand nodig. Daarom treft u bij deze RB actueel het aanmeldingsformulier aan, dat u ingevuld kunt mailen naar de organisatie.

Voor de goede orde hangen er nu ook aanmeldingsformulieren in het clubgebouw.

DAGBLAD TROUW EN ROODENBURG

In de weekenduitgave van het landelijk dagblad Trouw staat een artikel over Roodenburg met als titel “Bewuste segregatie in Leiden Noord”. Roodenburg kiest voor een team met uitsluitend Marokkanen. Dit laatste zal ik wat nuanceren, want er spelen niet uitsluitend Marokkanen in dit team.

Het is een beschouwend artikel van Geert Langendorf, zoon van de dochter van een dominee. Hij heeft een aantal hoofdrolspelers aan de tand gevoeld en wat opvalt is dat men allemaal staat voor een idealistische samenleving van de toekomst.

Iedere hoofdrolspeler benadert dit vanuit zijn eigen overtuiging en ik vraag mij af: Is er voor dit proces een regisseur nodig of nemen de spelers de regie zelf in handen.

Het feit, dat iedereen het goede voor heeft voor de volgende generaties, geeft mij een goed gevoel en betekent dat er basis is om met elkaar er iets van te maken.

Wellicht dat het website artikel op de site wordt gezet.

Volgende week is er geen competitie. Er komt wel een RB actueel, want de activiteiten gaan door.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.