Roodenburg Aktueel Week 50

SINT NICOLAAS EN ZIJN PIETEN OP NOORD
Een op de vier Nederlanders heeft last van Sinterklaasstress. Dat gold ook voor de organisatoren van het Sinterklaasfeest en de grote vraag luidde:: Zou hij komen of niet, want de Sint was vertrokken voor een ommetje en niemand wist of hij op tijd zou arriveren.
De middag begon met partijtjes voetballen door mini F en F junioren. Een paar ukken oefenden het schieten op doel. Tijdens de training verschenen er twee sportpieten, die graag een balletje wilden meetrappen.. Het was voor de kinderen geen enkel probleem. Om 15.00 uur begon het binnengebeuren en werd er naar hartenlust gekleurd. De sint was immers op zoek naar de mooiste kleurplaat met zijn afbeelding en die van zijn sportpiet.
Om 15.45 uur na lang wachten, verscheen hij toch opeens in de deuropening.
Na een welkomstlied was het de beurt aan de Sint en werden verschillende kinderen naar voren geroepen. Veel kinderen kregen van de sint voetbaltips, want in Spanje wordt momenteel beter gevoetbald dan in dit koude landje.  Tussendoor werd er gezongen en brachten de Pieten de cadeaus binnen. Ieder kind kreeg persoonlijk een cadeau en op teken 1, 2 , 3 werden alle cadeaus tegelijkertijd open gemaakt.
Je had toen eens moeten kijken naar de reacties van de kinderen, want in Noord zijn er veel kinderen, die niet iedere dag wat in hun gezette schoen krijgen.
Gepakt en gezakt, opgetogen gingen de kinderen met hun ouders naar huis.
( Groot) moeders zorgden er voor dat de zaal weer schoon werd opgeleverd.
Een woord van dank voor allen, die er voor hebben gezorgd dat de kinderen een onvergetelijke middag hadden, is hier op zijn plaats.
Een fotoreportage van het feest is te zien op onze website.

FOTO’S OUDE DOOS
Er zijn deze week  nieuwe foto’s geplaatst in de rubriek OUDE DOOS. Het zijn foto’s, die afkomstig moeten zijn van onze oud voorzitter Siem Oudshoorn en dan praten we over een heel grijs verleden. Siem was voorzitter van 1937 tot 1956, toen emigreerde hij naar Canada. In zijn bestuursperiode promoveerde Roodenburg naar de 3de klasse van de NVB. Dat was in die tijd hoog, want de hoogste klasse was de 1e klasse en wie uit de NVB degradeerde , die ploeg zakte terug naar de LVB.
Wij willen de foto’s graag voorzien van jaartallen en namen en roepen alle oudere Roodenburgers en Leidenaren op of ze iets meer kunnen vertellen van de getoonde elftallen.
Ik kan u verder meedelen dat naast Ruud Wiggers ook oud secretaris Lau Zitman plaats wil nemen in de werkgroep “archief”.

Dit weekend staat in het teken van het familiefeest. Mensen zoeken elkaar op om iets te vieren. Sinterklaas en het offerfeest vallen bijna samen. Daarom werden de wedstrijden van zondag 3 en 4 uitgesteld. Tot mijn verbazing organiseert de KNVB op pakjesavond 8 jupiler wedstrijden. De gezinstribunes puilden natuurlijk uit.
Je kan je afvragen of je de klant op die manier wel in het vizier hebt.

In de 3de klasse A kan iedereen van iedereen winnen en dus mag men tevreden zijn met een punt in de uitwedstrijd tegen Oegstgeest.
De D jeugd van Roodenburg heeft een andere voetbalopvatting dan de jeugd van Lugdunum. De Kikkers spelen vooral de lange bal, bij Roodenburg wordt er meer via een opbouw gespeeld. Roodenburg kwam in de Leidse stadsderby met 1-0 voor, 2-1 achter en weer 3-2 voor. Vlak voor tijd kreeg verloor de D1 alsnog een punt. Iedereen van Lugdunum liep na een aanval terug naar de middellijn, maar de eigen scheidsrechter liep richting stip en zo werd het toch nog 3-3.
De E2 heeft een probleem en dat zijn te veel spelers. Er zijn er te weinig voor 3 teams en eigenlijk teveel voor 2 teams. Pas als er voldoende begeleiding en auto’s zijn, dan opteren we voor een E 3.
De F1 won voor het eerst een wedstrijd. Met 7-0 werd er gewonnen van Quick Boys.
De F2 hield Rijnvogels goed bij, maar de meeste Roodenburgers zijn een kop kleiner en dan scheelt in die leeftijd heel veel.

Uitslagen  ZATERDAG 6 DECEMBER
OEGSTGEEST        - ROODENBURG                            1-1
Oegstgeest 2            - Roodenburg 2                                3-1
Noordwijk 6               - Roodenburg 3                                1-2
Bernardus 1              - Roodenburg 4                                AFG
Lugdunum D1           - Roodenburg D1                             3-3
GHC E1                     - Roodenburg E1                             AFG
Roodenburg E2        - ASC E5                                          2-9
Roodenburg F1        - Quick Boys F5                                7-0
Roodenburg F2        - Rijnvogels F3                                 2-5

COMPETITIESTANDEN OP ROODENBURG TV
Om de supporters van dienst te zijn tracht de redactie zo snel mogelijk actuele standen te laten zien. Van de zaterdag senioren teams treft men op zondag al de nieuwe stand aan. Belangrijk is wel dat de pagina’s niet te snel doordraaien, want je moet het wel in je geheugen griften.

Zondag zagen we een gelijkopgaande wedstrijd van de zondag 1 tegen Gouda, maar die wisten een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong.
Een van de problemen, waar de zondag mee te maken heeft zijn de geblesseerde spelers. Die blessures lopen ze niet op het veld op, maar vooral in de zaal. Wie de dag er voor intensief op het veld heeft getraind en de dag er na gaat zaalvoetballen, loopt een grote kans op om geblesseerd te raken Het lichaam krijgt immers onvoldoende tijd om te herstellen.
Gouda speelde geen hoog tempo, wachtte rustig af en wist op het juiste moment het netje te vinden. De zondag 2 speelde een leuke wedstrijd tegen Rijnland, maar een dergelijk geroutineerd team wordt niet warm of koud van de tegenstand.
Het vijfde speelde tegen UVS 6. Oude bekenden onder elkaar en dan geldt op dit niveau de derde helft. De dames behouden de koppositie. Men won in Oegstgeest van UDO.

uitslagen ZONDAG 7 DECEMBER
ROODENBURG       - GOUDA                                          1-2
Roodenburg 2           - Rijnland 3                                        2-4
Roodenburg 5           - UVS 6                                             5-1
UDO Da 1                 - Roodenburg Da 1                          0-6

Komende zaterdag speelt Roodenburg weer eens een thuiswedstrijd. DWO herstelde zich knap na de 8-0 nederlaag tegen Oegstgeest. Men won de wedstrijd tegen Honselersdijk en daardoor is de laatste plaats weer verlaten.

PROGRAMMA ZATERDAG 13 DECEMBER
ROODENBURG       - DWO                                   aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2           - Rijnsb Boys 4                     aanvang 12.00 uur
Roodenburg 3           - Valken 4                              aanvang 13.30 uur
Roodenburg 4           - GHC 2                                 aanvang 11.30 uur
Roodenburg D1        - Noordwijk D3                     aanvang 10.30 uur
Roodenburg E2        - Abbenes E1                       aanvang   9.30 uur
Roodenburg F1        - RCL F4                               aanvang 10.00 uur

PROGRAMMA ZONDAG 14 DECEMBER
GSV                           - ROODENBURG                aanvang  14.00 uur
Docos 3                     - Roodenburg 2                    aanvang 12.15 uur
Roodenburg 3           - ASC 4                                 aanvang 13.30 uur
Roodenburg 4           - Warmunda 5                       aanvang 11.30 uur
Docos 6                     - Roodenburg 5                    aanvang 14.30 uur
Roodenburg Da1     - Zoetermeer Da 1               aanvang 13.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.