Roodenburg Aktueel Week 49

HISTORISCHE OVERDRACHT

De ontvangers realiseren zich nog niet wat er zich vorige week heeft afgespeeld, maar ik noem het een historische gebeurtenis voor Roodenburg en voor de geschiedenis van het Leidse voetbal.

Onze ere voorzitter Henk Uiterdijk heeft zijn archief overgedragen aan het bestuur. Henk hield via o.a. plakboeken bij wat er allemaal gebeurde bij de club. Hij verzamelde foto’s, krantenknipsels van wedstrijden en andere gebeurtenissen.

Zijn boeken bevatten dus veel materiaal en er is bij de overdracht getwijfeld of dit archief richting het stadsarchief moest of naar de club.

Het is nu bij de club terecht gekomen en nu is het zaak, dat in tijden van digitalisering het een en ander wordt vastgelegd voor het nageslacht.

Ik denk daarbij aan de oude elftalfoto’s , die kunnen worden geplaatst op de website, maar misschien moeten we wel een mini tentoonstelling organiseren over het Roodenburg in het verleden. Ik denk dat we daar veel oudere Leidenaren een plezier mee doen. Het archief van Henk omvat de eerste 60 jaar van de club, het is een archief van 1927 tot 1987.

Het zou leuk zijn als er een werkgroep komt van oudere Roodenburgers, die het levenswerk van Henk op de juiste wijze gaan behandelen. Inmiddels kreeg ik bericht dat oud voorzitter Ruud Wiggers tot deze werkgroep wil toetreden.

KLEEDKAMER 6 GERENOVEERD

Er wordt overdag hard gewerkt op sportpark Noord en dat werpt zijn vruchten af.

Met trots kunnen wij meedelen, dat er weer een kleedkamer bijna is  opgeleverd. Kleedkamer 6 is gerenoveerd en ziet er weer uit als “nieuw”. Het behoort tot het project van achterstallig onderhoud van kleedkamers. Dankzij de steun van vrijwilligers, die met liefde iets opbouwen , is dit gerealiseerd.

In dit project zijn standaardeisen geformuleerd voor het gebruik van kleedkamers.

Iedere kleedkamer heeft nu een apart gelegde vloer, er zitten sensoren in die licht, afzuiging en gebruik water regelen. Het is de bedoeling dat ook kleedkamers elders in de stad op deze manier worden opgeknapt.

Bij Roodenburg is men momenteel hard bezig met kleedkamer 7 en 8. Wanneer die zijn opgeknapt dan beschikt de club over 10 moderne kleedkamers, een massageruimte en 2 scheidsrechtersruimten.

Hiermee kan de club “voor de dag”komen.

================================================================

SINT NICOLAAS BIJ ROODENBURG

Op woensdagmiddag 3 december brengt de Sint en zijn sportpieten een bezoek aan sportpark Noord.

Om 14.00 uur tot 15.00 uur wordt er getraind door de mini F, de F1 en de F2.

Om 15.00 uur verzamelen ook de ukken in het clubgebouw.

Misschien nemen de sportpieten de training over?

Van 15.00 uur tot 16.30 uur is het feest in de kantine en vereert de Sint de kinderen met een bezoek.

De zaterdag 1 moest in een rechtstreeks duel aantreden tegen nummer 2 Forum sport. Op het kunstgrasveld in Voorburg wonnen de gastheren met 3-1.

Hierdoor is Roodenburg de eerste positie kwijt. De laatste weken heerste er bij velen een halleluja stemming en dat schept verwachtingen. Er werd mij te nadrukkelijk al over de 2de klasse gesproken, terwijl we eigenlijk alleen naar onderen moeten kijken.

Komende zaterdag speelt Roodenburg een uitwedstrijd tegen Oegstgeest. Oegstgeest wist met ruime cijfers  0-8 te winnen bij DWO en heeft zelfvertrouwen getankt.

De zaterdag 2 behaalde een monsterscore. Met maar liefst 11-0 werd Valken 3 verslagen. Het derde won in Katwijk met 2-6 in een wedstrijd, die bij kunstlicht werd gespeeld. Het vierde verloor van Hazerswoudse Boys 2 met 4-0.

Thuis was het vooral jeugd dat in actie kwam. De D1 moest tegen koploper Quick Boys en kwam driemaal op voorsprong. In de 33ste minuut na rust maakte Quick Boys toch nog gelijk. Bij de E1 wordt na een speelperiode er taak gerichter gespeeld en hierdoor was Roodenburg gevaarlijker. Rijnsburgse Boys E 2 speelde de bal beter samen, bij Roodenburg hebben ze meer individualisten en dat leverde veel doelkansen op. Er werden er drie benut, waardoor de ploeg wat meer omhoog kan kijken.

Ons BC team kent meer B junioren en daarom werd er geoefend tegen Voorschoten B3. Dat betekende meer weerstand en dat was merkbaar. Er werd met 10-0 verloren, want we wilden eens kijken hoe spelers en het team zich gedragen als het even niet allemaal mee zit. Na afloop waren ze luidruchtig en merkten we dat verliezen iets is, wat een ander doet, maar niet zij zelf. Er is dus werk aan de winkel.

UITSLAGEN ZATERDAG 29 NOVEMBER

FORUM SPORT       - ROODENBURG                3-1

Valken 68 3               - Roodenburg 2                   0-11

Quick Boys 7            - Roodenburg 3                   2-6

Hazerswoudse B 2   - Roodenburg 4                   4-0

Roodenburg D1        - Quick Boys D6                  3-3

CKC DZ                    - Roodenburg DZ                5--0

Roodenburg E1        - Rijnsb Boys E2                  3-1

Roodenburg E2        - Lugdunum E2                     1-4

Roodenburg F1        - DOCOS F3                         1-6

RCL F8                      - Roodenburg F2                 8-2

Roodenburg BC       - Voorschoten B3                 0-10

Om omstreeks 12.00 uur trok er een sneeuwfront over het westen van het land.

Om 12.25 uur kwam er een telefoontje uit Noorden dat het te glad was om te vertrekken naar Leiden. Om 12.35 uur uur kwam Ton Pennenburg terug en laste alle wedstrijden af. De zondag 2 ging de ruststand in met een 3-0 achterstand, zondag 1 en zondag 5 bleven binnen.

Om 12.40 uur was de scheidsrechter van de zondag 1 al op het sportpark. De heer Macco was speciaal vroeger uit Den Haag vertrokken om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Ook hij had het afgekeurd, maar wat wel eens mag worden geschreven is dat een scheidsrechter van de zondag 5de klasse zich goed voorbereid op zijn wedstrijd.

De zondagmiddag hadden we 2 wedstrijden live op het scherm. Het hoofdscherm was voor Feijenoord en omdat Discovery channel live Ajax uitzond, was dit te zien op LCD scherm. Jammer was het dat in de eerste helft het signaal wegviel. Toch was het de eerste keer dat er 2 live wedstrijden naast elkaar werden uitgezonden in de Burcht.

UITSLAGEN  ZONDAG 30 NOVEMBER

ROODENBURG       - NSV’46                               afg

Roodenburg 2           - VVSB 4                               0-3 gestaakt

UDO 6                       - Roodenburg 3                    afg

FC Lisse 5                - Roodenburg 4                    0-1 gestaakt

Roodenburg 5           - FC Rijnland 4                     afg

SJC Da 2                  - Roodenburg Da 1  AFG

Met een zeer gezellig en geslaagd sportcafé heeft Roodenburg en onze hoofdsponsor Fred Vermeer schilderwerken zich vrijdagavond gepresenteerd aan wat in de wandelgangen wordt genoemd “De Leidse Sportbobo’s. Tot die groep behoren sportbestuurders, politici, ondernemers en sporters.

Veel van deze personen kenden het nieuwe Roodenburg nog niet en om de gasten wegwijs te maken zorgde Bert Lastdrager voor de rondleidingen. Een compliment langs deze weg voor de hele crew, die onze gasten voorzag van een hapje en een drankje.

Voor het eerste draaide  Roodenburg TV. Het zijn nog proefuitzendingen, soms draaien de pagina’s te snel door zodat men de tekst niet goed kan lezen, maar als de problemen zijn opgelost dan ontstaat er een geweldig medium voor de bezoekers van het clubhuis.

Tijdens de bijeenkomst schonk oud wethouder Raymond Keur de vereniging nog een bal. Roodenburg heeft veel materiaal, maar toen het vorige week  zondag sneeuwde, was er geen oranje bal aanwezig. Dit probleem werd opgelost.

Bram Pater schoot foto’s van de bekende Leidenaars. Velen zijn op de gevoelige plaat gezet en  zijn binnenkort te aanschouwen in onze eigen rubriek “Cocktail”op de website. U ziet dan wie er wel en niet waren.

PROGRAMMA ZATERDAG 6 DECEMBER

Er zijn  ingelaste wedstrijden

OEGSTGEEST        - ROODENBURG                aanvang 14.30 uur

Oegstgeest 2            - Roodenburg 2                    aanvang 12.00 uur

Noordwijk 6               - Roodenburg 3                    aanvang 12.30 uur

Bernardus 1              - Roodenburg 4                    aanvang 14.30 uur

Lugdunum D1           - Roodenburg D1                 aanvang 10.00 uur

GHC E1                     - Roodenburg E1                 aanvang   8.45 uur

Roodenburg E2        - ASC E5                              aanvang   9.30 uur

Roodenburg F1        - Quick Boys F5                   aanvang 10.00 uur

Roodenburg F2        - Rijnvogels F3                     aanvang  10.00uur

PROGRAMMA ZONDAG 7 DECEMBER

ROODENBURG       - GOUDA                              aanvang 14.30 uur

Roodenburg 2           - Rijnland 3                            aanvang 12.00 uur

Roodenburg 5           - UVS 6                                 aanvang 12.30 uur

UDO Da 1                 - Roodenburg Da 1              aanvang 10.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.