Roodenburg Aktueel Week 46

Afgelopen maandagavond vond de algemene jaarvergadering plaats , een vergadering waarbij het bestuur de leden informeerde over het gevoerde beleid. Ik moet u zeggen dat de vergadering beter werd bezocht dan de jaren er voor en dat de vereniging leeft onder de leden. Zowel autochtoon als allochtoon toonde belangstelling en dat is een goed teken. Het betekent immers, dat steeds meer mensen zich gaan thuis voelen bij een club.

Tijdens de vergadering kwamen de financiën aan de orde. Het bestuur kon meedelen dat de schulden fors zijn afgenomen.

De commissie van de jubilea werd voorgesteld. Deze commissie bestaat uit Ruud Wiggers, Ger van Gemert en Arnold Barends. Deze commissie zal het bestuur adviseren  en richtlijnen opstellen voor leden, die in aanmerking komen voor een speld of die kunnen worden voorgedragen voor lid van verdienste of erelid.

In de vergadering gaf voorzitter Maarten van Geffen de hamer over aan Ronald van Weerlee. Het is niet de bedoeling dat Ronald hem opvolgt, hij is een soort tussenpaus in afwachting op een definitieve opvolger.

Bij zijn afscheid memoreerde de voorzitter dat Roodenburg toe is aan een paar sterke commissies, die veel werk uit handen van het bestuur kunnen nemen.

In dat geval werden specifiek de zaterdag – de zondag- en de sponsorcommissie genoemd. Deze commissies moeten een aantal taken over nemen.

In de vergadering werd afgesproken dat er eerst een functieomschrijving wordt gemaakt. Dit zal worden gedaan door Maarten van Kooperen en Ger van Gemert.

In de rondvraag kwamen een aantal zaken aan de orde. Er werd gesproken over ledenwerving, de aanschaf van een defibrillator, opzetten van een webteam, trainersopleidingen en theevoorzieningen. Deze zaken zullen door het bestuur worden opgepakt.

Om 22.00 uur werd de vergadering afgerond en aan de bar werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat.

EERSTE VERENIGINGSTRAINERS BIJEENKOMST.

Op maandagavond 17 november komen alle trainers , die bij Roodenburg training geven bij elkaar. Er wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur gekeken naar een trainingsdemonstratie. Daarna wordt de theorie behandeld.

Het thema is het schot op doel Waar moet je op letten als je dit onderdeel traint, welke organisatie vormen heb je, op welke technische details moet je letten. Welke tactische aspecten spelen een rol.

Aan het eind van de avond krijgen de deelnemers een brochure mee met 21 pagina’s informatie.

D.m.v. deze bijeenkomsten worden alle trainers bijgeschoold.

Woensdagavond vond er een test plaats. Er werden Chinese garnalen gefrituurd. Dit alles had te maken met het uitgebreide Chinese buffet dat op zaterdagavond werd opgediend. Onze kookbrigade had weer nieuwe elementen toegevoegd aan het buffet, waarmee onze gasten keer op keer worden verwend. Dankzij de inzet van alle barvrijwilligers voelt men zich op Noord  thuis als God in Frankrijk.

Zaterdagavond was  de zaterdagafdeling en een groot aantal sponsors aanwezig om het buffet te verorberen.

Ik wilde de zaterdag 1 wel eens zien spelen tegen Semper Altius. Veel Roodenburgers togen richting Rijswijk. Het kunstgras van Semper Altius is nieuw, maar een bal spelen in de ruimte heeft geen enkele zin. Wie tegenwoordig voetbalt, moet zowel op kunstgras als gewoon gras uit de voeten kunnen.

Kunstgras zal het gewone veld nooit vervangen. Ik kreeg een veredeld zaalvoetbal te zien met een uitstekende arbiter. Maar met kunstgras heb je een rem op je spel.

De tweede helft van Roodenburg was beter  en de spaarzame uitgespeelde kansen werden vakkundig benut. Onderin de 3de klasse A is het ongemeen spannend. Maar liefst 8 teams hebben 9 -11 punten en dat impliceert dat men nog steeds naar de onderkant moet kijken. De zaterdag 3 wilde meeliften met de successen van 1. Als we bij Katwijk winnen, dan wordt er zaterdagavond dubbel feest gevierd. Katwijk liet er geen gras over groeien en won met maar liefst 6-1.

De stand van de 3de klasse A

1

Roodenburg

9

7

1

1

22

21

5

16

2

Forum Sport

9

6

1

2

19

29

13

16

3

RAS

8

5

2

1

17

19

11

8

4

GHC

9

4

2

3

14

10

11

-1

5

DSVP

8

3

2

3

11

13

16

-3

6

LSVV '70

8

3

1

4

10

20

24

-4

7

SEV

9

3

1

5

10

20

17

3

8

Honselersdijk

8

3

0

5

9

12

21

-9

9

Semper Altius

9

2

3

4

9

13

14

-1

10

DWO

9

2

3

4

9

13

19

-6

11

Kagia

9

3

0

6

9

20

27

-7

12

Oegstgeest

9

3

0

6

9

9

21

-12

uitslagen

SEMPER ALTIUS                - ROODENBURG                1-2

Katwijk 4                               - Roodenburg 2                    2-3

Katwijk 6                               - Roodenburg 3                    6-1

Oegstgeest 4                        - Roodenburg 4                    3-2

Roodenburg C1                   - UDO C2                              5-0

Roodenburg D1                   - SJC D2                               9-1

Roodenburg DZ                   - Noordwijk DZ                     5-1

Roodenburg E1                    - Lisse E2                             2-2

Roodenburg E2                    - UVS E4                              0-9

Roodenburg F1                    - Ter Leede F3                     0-1

HVV F6                                 - Roodenburg F2                  4-3

Het was zaterdag jeugddag op Noord.  Heel veel thuiswedstrijden en veel jeugd op het sportpark. De E 2 verloor doordat er tijdens de wedstrijd veel spelers moesten worden gebruikt.

De E1 stond tot 1 minuut voor tijd met 2-1 voor, maar moest Lisse toch nog naast zich dulden. De F1 en F2 verloren nipt hun wedstrijd.

Bij de D1 zien we dat tweedejaars in een ploeg  heel wat uitmaken. Roodenburg D1 won alle duels en daarmee werd de superioriteit onderstreept. Het zevental won opnieuw.

De C1, ons straatvoetbalteam, won de 2de oefenwedstrijd. Nu werd UDO op zij geschoven en werd er gewonnen met 5-0. Het team wordt steeds beter en er zit talent in de groep.

Het aantal vrijwilligers in de club groeit wekelijks. Na 4 jaar bijna dagelijks op het veld te hebben gestaan om de zaak weer op poten te zetten, krijg ik wat meer tijd.

Bij de E1 en E2 krijgt de club vanaf heden steun van Said Ajar en Younes Skakni. Deze zondag 1 spelers gaan samen de E groep trainen en worden daarbij geholpen door Selemon Haggi. Voor mij betekent het wat minder veldwerk, meer coördinatie. Voor de groep is het een goede zaak dat de verjonging toeslaat.

Zondagmiddag kom ik pas laat op Noord en zie net de laatste beelden van de zondag 2. Ze winnen onder leiding van trainer Robin van Vliet hun eerste wedstrijd van Voorschoten 3.

Bij de warming up blijkt dat de keeper van zondag 1 niet kan spelen, de keeper van zondag 2 neemt zijn plaats in en hij straalt rust uit.

De zondag 1 is in de eerste helft superieur en bouwt een 3-0 voorsprong op. Daarna beginnen de middenvelders de bal weer te veel te brengen en holt iedereen als er een aanval is naar voren. Het wordt uiteindelijk 3-2 en spelers van zondag 2 zijn aandachtig toeschouwer, hoe hun keeper zich staande houdt. Dat doet hij met verve, want zondag 1 pakt zijn 2de overwinning en ruikt door dit resultaat aan  de middenmoot.

Zondag 3 staat lange tijd met 1-0 voor, maar verliest aan het slot met 2-1.

Zondag 4 speelt gelijk met 3-3 en zondag 5 wint met 4-1 van Meerburg 4. De zondag 5 heeft er een duiker bij in Willem Ruis. Ondanks zijn leeftijd, hij nadert de 5 kruisjes, moet er zonodig gevallen worden.

De dames blijven fier aan kop staan en winnen met 3-1.

Uitslagen ZONDAG 9 NOVEMBER

ROODENBURG                   - WSE                                               3-2

Roodenburg 2                      - Voorschoten 3                    1-0

GHC 1                                   - Roodenburg 3                    2-1

ASC 6                                               - Roodenburg 4                    3-3

Roodenburg 5                      - Meerburg 4                         4-1

ADS Da 1                             - Roodenburg Da 1              1-3

Komende zaterdag komt een van de naaste achtervolgers naar sportpark Noord. RAS heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan als ze de inhaalwedstrijd winnen op 20 punten komen. Roodenburg heeft 22 punten.

Een overwinning van Ras kan betekenen dat zij de koppositie overnemen. Het is dus een belangrijke wedstrijd, waarbij we rekenen op de steun van veel supporters.

RAS won afgelopen zaterdag van Oegstgeest. Na een 2-0 voorsprong kreeg een speler van Ras rood, met 10 man miste men nog een penalty, Oegstgeest kwam toch op 2-1 en toen was het vrouwen en kinderen eerst. Bij RAS kijkt men ook  uit naar de topper van komende zaterdag

PROGRAMMA ZATERDAG 15 NOVEMBER

ROODENBURG                   - RAS                         14.30 UUR

Roodenburg 2                      - Quick Boys 5          12.00 uur

Roodenburg 4                      - Valken 5                  11.30 uur

UDO D2                                - Roodenburg D1     12.45 uur

Alphia DZ                              - Roodenburg DZ     10.00 uur

SJC E2                                 - Roodenburg E1        9.30 uur

Quick Boys E8                     - Roodenburg E2        9.30 uur

Lisse F3                                - Roodenburg F1        8.45 uur

Roodenburg F2                    - Docos F4                10.00 uur

Mini F training  aanvang                                           9.00 uur

Groot Ukken speeluur                                               9.30 uur

PROGRAMMA ZONDAG 16 NOVEMBER

WARMUNDA                       - ROODENBURG     14.30 UUR

DSO 2                                   - Roodenburg 2        11.30 uur

Roodenburg 3                      - DOSR 5                  12.30 uur

Roodenburg 4                      - Teylingen 5             11.00 uur

Teylingen 7                           - Roodenburg 5        11.00 uur

Roodenburg Da 1                - UVS Da 4               13.00 uur

Moskeegroep                                                          15.00 uur

U hoeft niet te stemmen voor de architectuurprijs want de “burcht”is door de jury niet genomineerd. Niet getreurd, want u mag komende week stemmen op leden van het waterschap en dat is voor het “echie”.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.