Roodenburg Aktueel Week 45

Het clubblad is uit en begon met de woorden van de voorzitter Maarten van Geffen: ik stop er mee. Ik denk dat vele leden zijn geschrokken, maar zo hoort een manager dat te doen. Een slecht nieuws verhaal begint met het uitdelen van een klap.

Een trainer gebruikt dezelfde vaardigheden als hij spelers moet terugzetten of als spelers voor een belangrijke wedstrijd wissel staan.

Een groot aantal leden zal teleurgesteld zijn, want het gaat steeds beter met de club, maar persoonlijke motieven hebben de doorslag gegeven. Maarten gaat een hogere managementcursus volgen.

In zijn voorwoord geeft hij voorts aan dat een aantal jongeren hun verantwoordelijkheid nemen  In de jeugdcommissie zien we dat jonge mensen deze kar gaan trekken. Of ze direct in een bestuur moeten, daar heb ik mijn vraagtekens bij. Men is nog bezig met de carrière en het gezin en dat  vraagt de nodige tijd.

Jongeren zijn veel beter op hun plaats in de commissies. Commissies, die allemaal een gebied beslaan. Naast jeugdcommissie zijn dit b.v. de GoedGedragcommissie, de kantinecommissie, de onderhoudscommissie, de zaterdag – en de zondagcommissie, de sponsorcommissie, het webteam, enz.. D.m.v. een vergaderschema komen grote groepen bij elkaar en nemen zaken ter hand.

Wanneer jonge bestuurders de leiding willen nemen van dergelijke commissies, die dan terug rapporteren naar het hoofdbestuur, pas dan komt er structuur in een organisatie. Het kost veel minder tijd en het hoofdbestuur wordt daarmee ontlast.

Gelukkig blijft Maarten de jeugd ondersteunen.

Een kritische noot van mij kant kan geen kwaad. Roodenburg is niet de traditionele club , waar je komt voetballen en dan is het basta. Roodenburg is een wijkclub geworden, waar sport de drijfveer is voor mensen ( uit de wijk en er buiten) om samen te komen.

Dit alles heeft te maken met het feit, dat er jaren geleden al een visie was hoe de club er in de toekomst moest uitzien.  Die visie werd ontwikkeld door een werkgroep in samenspraak met het bestuur. Het bestuur was bezig met de dagelijkse beslommeringen, de projectgroep werkte de visie uit.

De vraag is dan ook gerechtvaardigd, wie de visie voor 2010- 2015 uitwerkt, want de komende jaren zal er in de wijk en dus bij de club veel gaan veranderen.

Naast het stenen gebeuren komen er in de volgende jaren veel gepensioneerden bij, ontstaat de Brede School, worden contacten met het sportopbouwwerk en jongerenwerk steeds intensiever.

Wanneer daar op wordt ingespeeld ontstaat er een bolwerk in de wijk.

Wie meer van de visie te weten wil komen, raden wij aan de algemene jaarvergadering te bezoeken.

Maandag 3 november is de ALGEMENE LEDENVERGADERING. Wij nodigen alle leden boven 18 jaar uit alsmede ouders van jeugdleden.

De belangrijkste vergadering van de club, waarbij het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en waar de leden kunnen meedenken over de toekomst.

In de Blauw Zwarter staat de agenda. Wie echt betrokken wil zijn bij de club, dan is het een must om deze vergadering te bezoeken.

De vergadering begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur

Het was zaterdagmorgen al vroeg toen de E1 vertrok . De haan vloog rechtstreeks vanuit de boom het hoofdveld op, toen de E1 afreisde richting Oegstgeest.  De eerste 20 minuten gingen goed, en het stond  2-1 voor Roodenburg. Daarna werd de  organisatie van het team verwaarloosd. Men wil scoren en niet de bal tegenhouden en eindigde de wedstrijd wat geflatteerd in 8-2.

De F2 stond met 3-0 achter en na een inhaalrace was de stand 3-3. Uiteindelijk won Lugdunum met 3-6.

De DZ stond om 10.00 uur te wachten op Stompwijk. In Stompwijk stond de DZ te wachten op Concordia. De KNVB had de wedstrijden omgezet. Na een telefoontje naar Stompwijk kwam men alsnog naar Roodenburg toe.

Stompwijk had 6 spelers, Roodenburg paste zich aan, het kunstgras en een kleedkamer waren nog vrij, zodat de wedstrijd alsnog kon doorgaan.

Roodenburg won uiteindelijk met 5-3, het voornaamste was dat de kinderen met plezier hadden gevoetbald.

Zaterdag veroverde het zaterdag 1 de eerste periode door een overwinning op LSVV. De hele wedstrijd was Roodenburg zeer geconcentreerd, LSVV kreeg in de eerste helft slechts één kans. Na een 1-0 voorsprong en 2 ballen op de paal werd in de tweede helft de voorsprong uitgebouwd door doelpunten van John Fakkel en Patrick Heijmans. Na de wedstrijd brak er een groot feest uit, omdat de eerste periode werd binnen gehaald.  De naaste concurrent Ras stond met 3-0 voor tegen Forum sport, maar morste punten. Het werd 3-3.

De zaterdag 2 stond thuis tegen Ter Leede 4 met 2-0 voor, maar uiteindelijk werd het ook daar 3-3. Maarten van Kooperen karakteriseerde de uitslag als volgt: Met 3-3 verloren, want een 2-0 voorsprong geeft men niet uit handen.

Roodenburg 3 won met duidelijke cijfers van UDO. Het werd maar liefst 8-0,  volgende week gaat het er om werd mij verzekerd. Katwijk 6 is in een uitwedstrijd de tegenstander. Beide ploegen staan fier aan kop, maar nu worden de  kaarten geschud. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark de Krom. Het 4de team verloor van LSVV 2,  routine alleen is niet meer genoeg om een tegenstander onder de knie te krijgen.

Roodenburg                          - LSVV                                  3-0

Roodenburg 2                      - Ter Leede 4                        3-3

Roodenburg 3                      - UDO 1                                 8-0

Roodenburg 4                      - LSVV 2                               1-3

Lisse D3                               - Roodenburg D1                 1-0

Roodenburg DZ                   - Stompwijk DZ                     5-3

Oegstgeest E1                     - Roodenburg E1                 8-2

Foreholte E8                         - Roodenburg E2                 3-2

GHC F2                                 - Roodenburg F1                  9-0

Roodenburg F2                    - Lugdunum F1                     3-6

Op zondag is het parkeerterrein ’s middags vol  en vechten de ploegen voor hun plek om te kunnen spelen.

Ik zie ook nieuwe scheidsrechters, want de vaste scheidsrechters zijn geblesseerd.

Het organiseren voor een scheidsrechterscursus kan zeker geen kwaad. Het geeft de deelnemers zelfvertrouwen en men komt beslagen ten ijs.

De zondag 1 speelt uit tegen Floreant  Tot nu toe had Floreant alle drie de thuiswedstrijden gewonnen, in de eerste helft kreeg Roodenburg de beste kansen,

Mohammed El Ahamani en Eli Souhoka kunnen Roodenburg op voorsprong brengen,  maar bleef de stand 0-0, het laatste kwartier werd besloten om een punt vast te houden en daardoor werd er weer een puntje aan het totaal gevoegd.

De zondag 3 is in de eerste helft al duidelijk sterker dan Leidse Boys en wint met 6-1.

De dames nemen de koppositie in. Toch komen de dames deze middag in de problemen. Na een 3-0 voorsprong lopen de dames uit positie en weet de tegenstander nog tweemaal te scoren. Trainer Aad van Strien deelt mee, dat de dames de schuld bij zichzelf zoeken en daar begint de elftaltactiek mee.

uitslagen ZONDAG 2 NOVEMBER

FLOREANT                          - ROODENBURG                0-0

Roodenburg 3                      - Leidsche Boys 3                6-1

Roodenburg 4                      - Docos 8                              3-1

Foreholte 7                           - Roodenburg 5                    1-5

Roodenburg Da 1                - VUC Da1                            3-2

Dat Roodenburg sterk is gegroeid is merkbaar aan de toestand van het wetraveld. Er wordt veel meer op getraind en het veld begint behoorlijk zwart te raken. Het veld wordt vet en dat ondanks het feit dat er 1 meter zand onder ligt.

Misschien is het verstandig om meer trainingen te verplaatsen naar het kunstgrasveld, zodat er in het weekend nog wel wedstrijden op kunnen worden gespeeld.

NIEUWE SPONSOR DAMESTEAM

De dames spelen net als de zondag 1 met veel teams in hun poule. Maar liefst 13 ploegen komen uit in de 4de klasse A. Het team bezet momenteel de eerste plaats, maar de weg is nog lang, want er zijn pas wedstrijden gespeeld.

Aad van Strien en Lion Hiemenz ( weer een nieuwe vrijwilligers!) begeleiden dit team.

Aad van Strien is de shirtsponsor voor de thuiswedstrijden. Voor de uitwedstrijden is er ook een sponsor gevonden. Gijs Mens , 06 – 555 24 715, beter bekend als Gijs Oudijzer voor al uw metalen, is de sponsor van het uit tenue.

PROGRAMMA ZATERDAG 8 NOVEMBER

De ene week is het bij Roodenburg op zaterdag senioren dag, dit weekend zijn het de jeugdteams, die de dienst uitmaken.

SEMPER ALTIUS                - ROODENBURG     14.30 UUR

Katwijk 4                               - Roodenburg 2        14.00 uur

Katwijk 6                               - Roodenburg 3        15.00 uur

Oegstgeest 4                        - Roodenburg 4        14.30 uur

Roodenburg D1                   - SJC D2                   10.30 uur

Roodenburg DZ                   - Noordwijk DZ          11.00 uur

Roodenburg E1                    - Lisse E2                  11.00 uur

Roodenburg E2                    - UVS E4                   9.30 uur

Roodenburg F1                    - Ter Leede F3         12.30 uur

HVV F6                                 - Roodenburg F2        8.45 uur

Mini F training                                                            9.00 uur

Er wordt nog gezocht naar een wedstrijd voor de C1.

PROGRAMMA ZONDAG 9 NOVEMBER

ROODENBURG                   - WSE                                    14.30 UUR

Roodenburg 2                      - Voorschoten 3        12.00 uur

GHC 1                                   - Roodenburg 3        10.30 uur

ASC 6                                               - Roodenburg 4        14.00 uur

Roodenburg 5                      - Meerburg 4             12.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.