Roodenburg Aktueel Week 44

Het bestuur geeft met leedwezen kennis dat op donderdag 23 oktober op 75 jarige leeftijd ons lid Koos Sierat is overleden. Koos liet mij foto’s zien en speelde in zijn jonge jaren in het eerste en tweede team van Roodenburg.

Na zijn actieve loopbaan was Koos vooral liefhebber Iedere zondagmorgen kwamen een aantal Roodenburgers  bij elkaar. Om 6.00 uur ’s morgens werd er al vis gebakken, er werd een kaartje gelegd en ’s middags werd er gekeken naar het eerste elftal.

Koos begon in die tijd zijn koffiehuis de Haven. Een koffiehuis dat iedere morgen al open was om 5.00 uur. Voordat bouwvakkers gingen werken werd er daar door het personeel koffie gedronken.  Hij werd sponsor van de club. Zijn reclamebord met bruine letters viel op. Het kwam in die tijd nog wel eens voor, dat de wedstrijdbespreking onder het genot van een kop soep en een broodje werd gehouden in het koffiehuis. Visclub het Kotsertje vertrok jaarlijks vanaf het koffiehuis voor de jaarlijkse viswedstrijd op zee. Koos was ook lid van de weekenders. Hij ging samen met zijn eerder overleden vrouw Saar mee en koos zorgde altijd voor de vis.

Met Koos verliest de club  een lid, die veel voor Roodenburg heeft betekend, maar het niet wilde weten.

Op dinsdag 28 oktober nemen wij afscheid van Koos om 13.00 uur in de aula van Rhijnhof. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Koffiehuis.

Zal ik een stoel uit het jeugdhonk halen? Deze vraag stelde ik aan de mensen, die afgelopen maandag  gingen vergaderen in de huiskamer, er werd verder geen aandacht aan geschonken.

Toch was dit een memorabele vraag, want het is al weer heel wat jaren geleden, dat er een voltallig jeugdbestuur aan een vergadering begon.

Normaal gesproken schrijf ik niets over competenties, maar het is een goede zaak om de inbreng in de vergadering eens nader te analyseren.

De vergadering werd bijgewoond door Barbara, Xander en Saskia als nieuwe jeugdmensen. Xander is jaren geleden al leider geweest, is nu vader van een bij Roodenburg voetballende zoon en heeft veel Roodenburg ervaring. Hij treedt vooral op als adviseur.  Barbara is moeder van Tim, is betrokken en kan heel goed zaken analyseren en voorbereiden, die dan op de vergadering worden besproken. Saskia komt uit een blauw zwart nest, het is met de paplepel ingegoten, is moeder en notuleert tijdens de vergadering.

Verder de inbreng van Jaime, afgestudeerd op internationaal sportmanagement en onze contact persoon namens de KNVB bij de club. Een man, met veel achtergrond kennis en veel kennis op gebied van hoe je ouders moet benaderen.

Dan Maaike, afgestudeerd met HBO opleiding sportmanagement. Bij Roodenburg blijven hangen, veel studie gedaan naar het vrijwilligerswerk. Zij voert  de contacten met het onderwijs en brengt haar kennis op vrijwilligersbeleid in.

Maarten, haar oud docent hoort ook bij de partij. Hij kijkt deze avond op afstand mee naar het gebeuren.

In de vergadering verschijnen  Hans en Jan. Zij bewaken het technisch gedeelte van de club. Zij hebben beiden een enorme ervaring als jeugdtrainer.

Naast het voetbalgedeelte ligt hun aandacht op het groepsgebeuren.

Bert is de man van de vrolijke noot, is een bezig baasje en zorgt er voor dat de rest alert blijft. Tot slot schuift Brahim aan, sportopbouwwerker, betrokken bij de jeugd en de wijk. Gebruikt zijn opgedane ervaring bij Roodenburg om jongeren enthousiast te maken voor de club. Dat wil niet alleen zeggen dat hij ze aanmoedigt om te gaan sporten, maar vooral om wat voor de club te gaan doen.

Het is een gemêleerd gezelschap, ik tel 10 mensen, afkomstig uit verschillende disciplines, veelal jonge mensen. Ze brengen een nieuw elan en iedere club zou trots zijn, als zo’n proces zich bij hun club ontwikkelt.

Het gebeurt overdag en uit het zicht van de meeste leden. De tegels van kleedkamer 6 zijn geplakt en worden ingewassen. Er is weer een stapje gezet van  de totale renovatie van de kleedkamers.

In het clubgebouw is er deze week flink geboord. Door de muur van de oude kantine, door spouwmuren, door de muur van de nieuwe aanbouw. Dit alles  om een extra TV signaal mogelijk te maken voor het clubgebouw.

Woensdag vond er voor het eerst een wedstrijd plaats van een nieuw team , aangeduid als  Roodenburg C1. Aan dit team zit een verhaal, waarop ik terugkom. De meeste jongens hadden nog nooit in competitieverband gevoetbald. Op kunstgras werd er  door de straatvoetballers geoefend  tegen Docos C4.

De einduitslag was 8-2, maar wat mij opviel was de glunderende koppen van de jongens, die voor het eerst in clubverband mochten acteren. Zij voelden zich erkend.

Vanaf deze plaats ook een woord van dank aan Docos, zij maakten het mogelijk dat er gevoetbald kon worden in de herfstvakantie.

Roodenburg zaterdag had het de eerste tien minuten moeilijk tegen de Westlanders. Na omzettingen kreeg het team  grip op de wedstrijd en wist een belangrijke uitwedstrijd winnend af te sluiten. Het 2de elftal stond voor de rust met 1-0 achter, na de rust werd er orde op zaken gesteld en werd verdiend gewonnen met 1-3

De D1 kreeg genoeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar liet zich verrassen door uitvallen van de tegenstander. De DZ speelden elkaar de bal goed toe en wist met dubbele cijfers te winnen.

De F teams gaan steeds beter meespelen, het lesprogramma begint te werken.

De E1 speelt goede wedstrijden, de tegenstanders kunnen echter kiezen uit veel meer spelers. Roodenburg heeft b.v. 2 E teams, Rijnvogels heeft 11 E teams en dus veel meer keus om een goed team te formeren.

Uitslagen  ZATERDAG 25 OKTOBER

HONSELERSDIJK              - ROODENBURG                            0-3

Rijnvogels 3                          - Roodenburg 2                                1-3

SEV 3                                               - Roodenburg 3                                0-2

SJZ 1                                     - Roodenburg 4                                1-0

Roodenburg D1                   - Katwijk D3                                      2-2

Roodenburg DZ                   - CKC DZ                                          14-1

Roodenburg E1                    - Rijnvogels E1                                 2-6

Roodenburg F1                    - UVS F3                                           2-3

Foreholte F6                         - Roodenburg F2                             7-4

Zondag begon de wedstrijd van de zondag 1 om 14.35 uur en eindigde om 16.42 uur

Het was een genante vertoning met een hoop rode en gele kaarten. Sommige overtredingen waren dom. Een kaart krijgen omdat je te lang aan het nagenieten bent na een gescoord doelpunt is dom, te snel instappen op een glad veld en dan een kaart pakken heeft te maken met de kunst van het verdedigen.

De wedstrijd duurde lang, een tweetal blessure behandelingen, tijdrekken het hoort er bij als je in de minderheid bent. Maar dan kom je niet aan een en twintig minuten extra tijd. Ik heb respect voor de spelers van Roodenburg en Soccer Boys, want ik heb geen opstootje gezien,  men bleef elkaar respecteren. De zelfbeheersing van de spelers was een goede zaak.

Wanneer de jongens van Soccer Boys en Roodenburg na afloop samen in de kantine staan, dan heb je het wel over een scheidsrechtershow. En er is een regel in het voetbal, als de scheidsrechter alle aandacht trekt, dan is dat geen goede zaak.

Heel veel clubs hebben zondagmiddag gebeld en iedere keer konden we meedelen dat de wedstrijd nog niet was afgelopen. Naast veel boetes was er sprake van veel belkosten.

UITSLAGEN  ZONDAG 26 OKTOBER

ROODENBURG                   - SOCCER BOYS                            4-3

Bernardus 5                          - Roodenburg 3                                4-0

Gol sport 2                            - Roodenburg 4                                5-4

Roodenburg 5                      - Lugdunum 5                                   2-5

Tonegido Da 3                     - Roodenburg Da 1                          0-7

Maandag 27 oktober komt de financiële commissie bij elkaar. Dit ter voorbereiding van de jaarvergadering, die de maandag er op plaatsvindt.

Maandag 3 november is de ALGEMENE LEDENVERGADERING. Wij nodigen alle leden boven 18 jaar uit alsmede ouders van jeugdleden.

De belangrijkste vergadering van de club, waarbij het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid en waar de leden kunnen meedenken over de toekomst.

In de Blauw Zwarter staat de agenda. Wie echt betrokken wil zijn bij de club, dan is het een must om deze vergadering te bezoeken.

De vergadering begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur

Op het gebied van vrijwilligers kan ik u mededelen, dat de begeleiding van de F1 nu goed geregeld is. Khalid Oulgout en Said Bourazma nemen deze groep samen met de vader van Dani van Dijk op sleeptouw. Bram de Roode heeft zich weer in het trainingspak gehesen en gaat samen met zijn dochter en Nourdin Essaoui de mini F begeleiden.

PROGRAMMA ZATERDAG  1 NOVEMBER

STADSDERBY

ROODENBURG                   - LSVV                       AANVANG 14.30 UUR

Komende zaterdag komt LSVV op bezoek. De ploeg herbergt heel veel routine, want de meeste collegekaarten zijn al jaren verlopen. Men is blijven voetballen in het Leidse en de mannen begrijpen het spelletje goed. Trainer Wim Mugge heeft maar weinig tijd nodig voor zijn bespreking. De rest regelt de ploeg zelf.

Roodenburg kan zaterdag een gooi doen naar het periodekampioenschap. Na afloop is er een optreden van Danny Plezier.

Onze fietsenstalling is momenteel  te klein, maar dit is voor komende zaterdag wel het beste vervoermiddel. Vergeet uw lidmaatschapkaart niet!

Roodenburg 2                      - Ter Leede 4            aanvang 12.00 uur

Roodenburg 3                      - UDO 1                     aanvang 13.30 uur

Roodenburg 4                      - LSVV 2                   aanvang 11.30 uur

Lisse D3                               - Roodenburg D1     aanvang 10.15 uur

Concordia DZ                       - Roodenburg DZ     aanvang 11.15 uur

Oegstgeest E1                     - Roodenburg E1      aanvang   8.30 uur

Foreholte E8                         - Roodenburg E2      aanvang 11.00 uur

GHC F2                                 - Roodenburg F1      aanvang   9.45 uur

Roodenburg F2                    - Lugdunum F1         aanvang 10.00 uur

Mini F oefenen om 9.00 uur en er is ukken speeluur

PROGRAMMA ZONDAG 2 NOVEMBER

FLOREANT                          - ROODENBURG     AANVANG 14.00 UUR

SJC 4                                    - Roodenburg 2        aanvang 10.30 uur

Roodenburg 3                      - Leidsche Boys 3    aanvang 13.30 uur

Roodenburg 4                      - Docos 8                  aanvang 11.30 uur

Foreholte 7                           - Roodenburg 5        aanvang 10.30 uur

Roodenburg Da 1                - VUC Da1                aanvang 13.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.