Roodenburg Aktueel Week 43

Het is zaterdagmorgen en er is een 4 tegen 4 toernooi voor alle F junioren en de mini F junioren. Er wordt gespeeld op jeugddoelen en er zijn geen keepers. Dit garandeert veel doelpunten. Voordat het toernooi begint is er een ouderbijeenkomst van de F1 ouders. Er zijn veel ouders aanwezig en Jaime Lopez , die namens de club de ouderparticipatie doet,  komt met veel ouders in contact. Het gesproken woord is de beste manier om te communiceren. Na de poule wedstrijden spelen de nrs 3 van de poule om de 5de en de 6de plaats.

Manchester United speelt tegen Barcelona , de eindstand is 2-2, maar bij de penalty’s wordt de eindstand 5-4.

Bij de nrs 2 van de poule komen AJAX en Arsenal tegen elkaar uit. De eindstand is wederom gelijk 3-3. Nu neemt Arsenal de penalty’s beter.

De finale gaat tussen Real Madrid en Feijenoord. De eindstand is duidelijk. Feijenoord wint het toernooi met 5-2.

De organisatie was in handen van Xander Hartevelt, Barbara Onderwater, Saskia de Roode en  een tweetal nieuwe stagiaires, Khalid Oulgout en Said Bourazma.

Xander doet de prijsuitreiking en de overige leden van het jeugdbestuur zijn benieuwd of hij als fervent Ajaxied de naam van Feijenoord over de lippen zal krijgen. Hij blijft om de hete brij draaien, maar de dames pikken het niet. Ze willen de naam horen en wijken niet van zijn zijde. Na een aantal verdraaiingen komt het eindelijk uit zijn keel, Feijenoord is de winnaar van het toernooi. Voor ieder kind is er een oorkonde en snoep.

Het is een leuk toernooi voor de kinderen en de ouders, want op die manier leren allen elkaar beter kennen.

In de vereniging hebben wij vorig jaar een discussie gevoerd of het noodzakelijk was om een defibrillator aan te schaffen. Dit is een apparaat dat het hart op gang kan krijgen als er een hartstilstand heeft plaatsgevonden.

Wij hebben het toen niet gedaan, het argument was dat het niet veel hielp en dat de GGD in geval van nood snel ter plaatse is. Bij sportclubs zijn veel mensen aan het sporten  en is de kans, dat er iets mis gaat zeker aanwezig.

De KNVB vindt het belangrijk dat er bij iedere club een defibrillator aanwezig is. Want gebleken is dat als er binnen 5 minuten wordt geanimeerd de kans 70% is dat het slachtoffer het haalt. Iedere minuut later gaat de kans met 10% omlaag.

Met het apparaat alleen zijn we er nog niet. Een aantal personen zal een cursus moeten volgen, want niet iedereen mag zo maar even schokken toedienen.

Naast dit apparaat moet er bij een club een blessurepreventieplan zijn. Wanneer er gediplomeerde trainers/ masseurs op het complex zijn, dan weten zij wel van wanten, maar wat gebeurt er als die er niet zijn. Weet u als niet ingewijde waar de EHBO kisten staan?

Met de deskundige kennis die we in huis hebben, lijkt het mij nuttig om belangrijke zaken wat betreft sportpreventie te vermelden op de website en in een plan.

Deze week hebben wij de nominatie voor het mooiste gebouw van Leiden ingediend bij het Rijnlands Architecten platform. Tot 25 oktober kan men inzenden. Ik verwacht, dat er daarna via email kan worden gestemd op de nominaties. De vraag blijft daarbij natuurlijk of de Roodenburcht tot de 10 nominaties behoort!

Op zaterdag 8 november zal het Leidsch  Dagblad de 10 nominaties bekend maken.

Komende  week komt de BLAUW ZWARTER uit en treft u de uitnodiging aan voor de jaarvergadering. Verschillende schrijvers hebben de pen ter hand genomen. Het

clubblad krijgt u thuis in de bus en ik wens u veel leesplezier toe. Daarna krijgt de Leidse goegemeente de kans om de inhoud te lezen via de website.

Het bekeravontuur voor de zaterdag 1 en zaterdag 2 is voorbij. In de uitwedstrijd tegen Be Fair kreeg de ploeg te maken met een snelle achterstand. Hierna kreeg Roodenburg voldoende kansen, maar kwam niet tot scoren. Na de bekerwinst van vorig seizoen betekent dit nu de uitschakeling.

Zondag 2 speelde een laatste poulewedstrijd tegen Ter Leede 3. De wedstrijd ging gelijk op, Roodenburg kreeg een dot van een kans op 2-1, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Het was Ter Leede dat wel wist te scoren en daarmee werd door de Sassenheimers de volgende ronde veilig gesteld.

De zaterdag 4 verloor thuis tegen RCL 4. Vele oude maten ontmoetten elkaar. Na afloop trakteerden de verliezers de overwinnaars op een kratje bier. Zo kun je ook met elkaar omgaan als voetbalvrienden.

Uitslagen  ZATERDAG 18 OKTOBER

BE FAIR                    - ROODENBURG     1-0

Roodenburg 2           - Ter Leede 3            1-2

Roodenburg 4           - RCL 5```                  2-5

Zondag is het voor een 5de klasse wedstrijd zeer druk op Noord. Ik denk dat er 200 toeschouwers zijn. Roodenburg is veel rustiger dan vorige week en de bal wordt meer rond gespeeld. De ruststand is 0-0, maar ondanks een schot op de lat komt Roodenburg in de 2de helft achter. Kevin Groenendijk verschalkt de gebroeders Rhioues en brengt de stand tegen de verhouding in op 0-1.

Een wat snellere aanval van Khalid Oulgout en Mimoun Rahmou is de oorzaak van de gelijkmaker. Na afloop is het lang gezellig en menig Leidse boys supporter wordt aan het eind van de middag getrakteerd op verse kippensoep met verse prei.

De dag kan niet meer stuk. De zondag 2 gaat in de tweede helft ten onder tegen het sterke Teylingen 3, terwijl het vierde team na een snelle achterstand tegen Alphen niet langszij weet te komen.

Roodenburg 3 heeft een oefenwedstrijd geregeld tegen Reaal Zoetermeer, De uitwedstrijd wordt verloren met 5-2.

Een zaak valt mij op; in heel Leiden zie je nergens meer veel jeugd bij de wedstrijden van het eerste elftal. Op zondag is er veel jeugd geïnteresseerd en moedigt menigeen, die niet achter de computer zit, de spelers aan.

Niet alle toeschouwers komen voor het zondagteam. Eredivisie live trekt ook de nodige toeschouwers en dus is het een groot wijkgebeuren.

Dit weekend was het inhaalweekend.

Uitslagen  ZONDAG 19 OKTOBER

ROODENBURG       - LEIDSCHE BOYS             1-1

Roodenburg 2           - Teylingen 3                          1-4

Roodenburg 4           - Alphen 5                              0-1

PROGRAMMA ZATERDAG 25 OKTOBER

HONSELERSDIJK              - ROODENBURG                aanvang 14.30 uur

Rijnvogels 3                          - Roodenburg 2                    aanvang 12.00 uur

SEV 3                                               - Roodenburg 3                    aanvang 10.45 uur

SJZ 1                                     - Roodenburg 4                    aanvang 14.00 uur

Roodenburg D1                   - Katwijk D3                          aanvang 10.30 uur

Roodenburg DZ                   - CKC DZ                              aanvang 11.00 uur

Roodenburg E1                    - Rijnvogels E1                     aanvang 11.00 uur

Roodenburg F1                    - UVS F3                               aanvang 10.00 uur

Foreholte F6                         - Roodenburg F2                  aanvang   8.30 uur

PROGRAMMA ZONDAG 26 OKTOBER

ROODENBURG                   - SOCCER BOYS                aanvang 14.30 uur

Roodenburg 2                      - Lugdunum 2                        aanvang 12.00 uur

Bernardus 5                          - Roodenburg 3                    aanvang 10.00 uur

Gol sport 2                            - Roodenburg 4                    aanvang 12.00 uur

Roodenburg 5                      - Lugdunum 5                        aanvang 10.00 uur

Tonegido Da 3                     - Roodenburg Da 1              aanvang 10.00 uur

Zaterdagavond 25 oktober vindt de herfstparty plaats. De kaartverkoop loopt uitstekend. Vanaf heden kunnen er ook kaarten worden aangeschaft aan de bar.

Nog geen kaart, bel of er nog kaarten zijn naar Bram Florijn, tel 06-54781579 of Johan van Tongeren , tel 06 27234665.

De kaarten zijn € 12,50 per persoon en alleen personen boven de 18 jaar hebben toegang.

Maandagavond 3 november ALGEMENE JAARVERGADERING

In het clubgebouw om 20.00 uur, noteer deze datum alvast in uw agenda.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.