Roodenburg Aktueel Week 42

Wat hebben de Pieterskerk en Roodenburg met elkaar gemeen? Er vinden altijd onderhoudswerkzaamheden plaats.
Bij de Pieterskerk betreft dit restauratie werkzaamheden. Bij een voetbalclub zijn dit onderhoudswerkzaamheden, maar is er ook steeds beweging bij de menselijke kant van de club. ( human resource heet dan tegenwoordig)
Deze week is er gestart met het tegelwerk van kleedkamer 6. Het onderhoud heeft een paar maanden stilgelegen. De groei van de club maakt het noodzakelijk, dat de laatste 3 kleedkamers zo snel mogelijk in bedrijf komen. Tegelzetters zijn nodig om deze klus te klaren.
Het waterbedrijf heeft een inspectie gehouden en het blijkt dat er vooral in de keuken terugslagkleppen moeten worden geplaatst. Het water kan hierdoor niet meer terugstromen. Vrijwilligers nemen deze klus ter handen.
De reclameborden van onze hoofdsponsor FRED VERMEER SCHILDERWERKEN zijn geplaatst. Onze hoofdsponsor heeft een plaats in het midden voor de hoofdtribune.
Daarnaast is er een  bord geplaatst op de 2de ring. Dit is de ring onder de overdekte tribune bij de ramen van de kleedkamers. Roodenburg heeft zelfs een 3de ring. Dit zijn de reclameborden aan de luifel van de tribune.
Er is deze week een nieuw bord geplaatst van JOOP TURK SCHILDERWERKEN.

Tot slot is er een reclamebord van een plaatselijke politieke partij geplaatst. Kom zelf maar eens kijken welke partij het hele jaar reclame maakt op sportpark Noord.
In het jeugdhonk heeft er deze week  een grote opruiming plaatsgevonden. Het honk wordt klaargestoomd om te functioneren als spelershome/ jeugdhonk.
De wedstrijdbesprekingen kunnen er worden gehouden, maar het honk dient voorts om met een team nevenactiviteiten te ontplooien. Kleine en grote groepen kunnen er terecht en het voordeel is dat het jeugdhonk kan worden afgesloten.

Op het gebied van de menselijke kant kunnen wij mededelen, dat de jeugdcommissie is uitgebreid. Barbara Onderwater, Saskia de Roode en Jaime Lopez zijn de nieuwe leden van deze commissie.
Al eerder is er een reclameborden commissie ontstaan. Rinus de Bruin, Vincent de Vos en Chris Turk hebben dit onderdeel opgepakt en zullen hun plannen straks ontvouwen in de Blauw Zwarter.
De jongere seniorenploegen willen op een trainingsavond niet alleen een partijtje spelen. Er wordt ook serieus getraind. Joost Visbeen neemt de zaterdag 3 onder handen, Robin van Vliet de zondag 2, Nordin Kassi de zondag 3 en Omar Maissa de zondag 4.
De regisseur van het Ukken speeluur is dit jaar oud eerste elftalspeler André Ooyendijk, hij wordt hierbij geassisteerd door zijn zoon Dennis Ooyendijk, Pascal Homan en Michel Buyn.
De mini F, jongens geboren in 2002 hebben als geestelijk vader Nourdin Essaoui.
Bij de E junioren loopt Selemon Haggi stage bij Jan Lovink. Mustapha Abbach, zijn zoon speelt niet meer, voelt het zich zijn taak om het D zevental te begeleiden.
In de kantine is Michel vd Broek op donderdagavond de nieuwe gastheer en is Ben Heetvelt eens in de twee weken op zaterdagmiddag present.


Al met al zijn er de laatste twee maanden een behoorlijk aantal nieuwe vrijwilligers ingestroomd. Het bestuur heeft dit jaar als actiepunt het vrijwilligersbeleid. Zaak is het dat  er met alle vrijwilligers  een goed contact is. Een zorg verder voor het bestuur is om het vrijwilligersbestand up-to-date te houden.
Met het noemen van al deze namen zijn we er nog niet, een voetbalclub heeft nooit genoeg mensen. Er zijn steeds mensen nodig om teams te begeleiden, kantinedienst te draaien, wedstrijden te fluiten, tegenstanders te ontvangen.
De komende weken hopen we nog meer namen te noemen, want we willen vooral onze jeugdteams qua begeleiding versterken.
Wordt  dus vervolgd.


Het is zaterdagmiddag schitterend weer en “oude knarrenfestival”. Heel veel Roodenburgers van de oude garde zijn gelokt door de prestaties van het eerste elftal en het zonnetje. Velen zijn benieuwd naar de nieuwe garde. Er worden vele handen geschud. Ik zie Jan van Heek, Nier Verkuylen, Hennie Bekkerin, Dik Bonnet en vele anderen. Het is een soort mini reünie. Als het aan mij ligt, mag het iedere thuiswedstrijd en het leuke is dat de een de ander aansteekt. “Ga je vanmiddag mee naar Roodenburg?  In het clubgebouw krijg ik 4 elftalfoto’s uit een grijs verleden  aangeboden. De aanwezige knarren herkennen de meeste spelers. Het zijn foto’s van ons overleden lid Co Jong. Ger van Gemert neemt de foto’s mee, zal ze scannen en digitaliseren voor Jan Rietkerken. Hij is de 4de Roodenburger, die elftalfoto’s aanlevert voor de website.
De zaterdag 1 geeft in de hele wedstrijd geen kans weg en weet met 3-0 te winnen en nestelt zich na 6 wedstrijden aan kop van de derde klasse.
De zaterdag 2 speelt een slechte wedstrijd, maar wint met 4-2 van RCL 3.
Zaterdag 3 wint vooral door een goede 2de helft met 6-1 van Rijnvogels.
De D1 weet nog niet wat verdedigen is en verliest van RCL D3. De E1 komt in de 2de helft sterk terug tegen Quick boys E1, een stand van 3-3 zit er in, maar het wordt 4-2 en uiteindelijk wordt het 5-2 voor Quick Boys.
Bij de F junioren is  er deze week gewerkt aan combineren. De F2 brengt het zaterdag in de praktijk en wint met 5-4 van de koploper. De keeper van F2 is op vakantie in Spanje, zijn trotse opa belt hem die middag al de uitslag door.
Liefst 20 ukken, 2 groepen van 10 en 7 mini F doen er mee aan het ukken speeluur.
Vele blonde koppies op Noord, de jongste jeugd groeit als kool. Dat geldt niet voor de E junioren. Door het stoppen van een paar kinderen is besloten om de E 3 terug te trekken.
Natuurlijk is niet alles koek en ei in een  club. E2 en F1 hebben qua begeleiding versterking nodig en die komt er komende week hopelijk aan.


Uitslagen  ZATERDAG 11 OKTOBER
ROODENBURG       - DSVP                          3-0
Roodenburg 2     - RCL 3                         3-2
Roodenburg 3     - Rijnvogels 5                  6-1
RCL D3           - Roodenburg D1                 4-2
Celeritas DZ     - Roodenburg DZ                 9-2
Quick boys E1    - Roodenburg E1                 5-2
RCL E8           - Roodenburg E2                 5-2
Roodenburg F2    - Noordwijk F5                  5-4

Zondag ben ik naar het eerste team gaan kijken en laat ik er dit over zeggen, ze speelden zichzelf uit de wedstrijd. Een goed voetballend team zie je spelen en hoor je niet spelen. Dat was zondag omgekeerd en de tegenpartij luistert  mee.
Het gevolg is dat de tegenstander al van te voren weet, wat er gaat gebeuren en stelt zich daarop in. Er is teveel emotie, men wil te graag. Men loopt onnodig buitenspel. Laat de bal het werk doen i.p.v. lopen met de bal. Het moeten teamspelers worden, die elkaar een bal gunnen en het eigen ego moet ondergeschikt worden gemaakt aan het team. De mannen hadden zichzelf aardig opgefokt. Raambiljetten gemaakt, de spanning was opgevoerd. Maar dan moet de ontlading goed uitkomen en dat lukte nu niet. Jammer, maar het behoort bij het leerproces, want voetbal is een moeilijk spel. De volgende wedstrijden zijn er weer nieuwe kansen, het maakt voetbal ook zo onvoorspelbaar.


uitslagen ZONDAG 12 OKTOBER
LUGDUNUM        - ROODENBURG                3-1
Lisse 3         - Roodenburg 2              6-3
Roodenburg 3    - Warmunda 4                3-1
Roodenburg 4    - UVS 4                    10-2
Bernardus 9     - Roodenburg 5              7-1
Roodenburg Da1  - Blauw Zwart Da1           3-1


MAANDAGAVOND 13 OKTOBER
Ouderavond voor de ouders van de E1 en F1  aanvang 19.15 uur


CLUBBLAD DE BLAUW ZWARTER
Het clubblad de Blauw Zwarter komt binnenkort weer uit. Copy dient u zo spoedig mogelijk in te zenden, bij voorbaat per email. Uiterlijk voor woensdag aanleveren.
Dit kan naar het volgende emailadres 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De club is volop in beweging, dus vanuit alle geledingen is er voldoende stof voor de buitenwereld.


PROGRAMMA ZATERDAG 18 OKTOBER
BE FAIR                - ROODENBURG     AANVANG 15 UUR ( BEKER)
Roodenburg 2           - Ter Leede 3    aanvang 12.00 uur ( beker)
Roodenburg 4           - RCL 4          aanvang 11.30 uur


Zaterdagmorgen 18 oktober
4 tegen 4 toernooi voor alle F junioren en mini f junioren.. Kinderen, die bij Roodenburg voetballen en die geboren zijn in de jaren 2000/2001/2002.
Aanvang 9.30 uur. Aanwezig om 9.00 uur


PROGRAMMA ZONDAG 19 OKTOBER
ROODENBURG       - LEIDSCHE BOYS          aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2     - Teylingen 3            aanvang 12.00 uur
Roodenburg 4     - Alphen 5               aanvang 11.30 uur
Zoetermeer Da 1  - Roodenburg Da1         aanvang 14.00 uur


OP ZOEK NAAR HET MOOISTE NIEUWE GEBOUW VAN LEIDEN
Het Rijnlands Architectuur Platform en het Leidsch Daglad zijn op zoek naar het mooiste nieuwe gebouw, dat sinds 2002 is gebouwd in Leiden en omgeving.
Er worden door een jury 10 gebouwen genomineerd. Het Roodenburg clubgebouw komt naar de mening van het bestuur voor nominatie in aanmerking.
Om door te dringen zijn er veel stemmen nodig. Is dit in het oog springend gebouw voor u het mooiste nieuwe gebouw, stem dan voor 25 oktober a.s.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.