Roodenburg Aktueel Week 41

Op 21 oktober vindt er een vergadering plaats voor bestuursleden van voetbalclubs uit deze regio. Dit is een zogenaamde regiovergadering.

Roodenburg valt onder het district West 2 en dat is verdeeld in 5 regio’s.

Dit zijn de regio met clubs uit de buurt van Leiden, Den Haag, Rotterdam en Gouda en het zaalvoetbal.

De meeste KNVB leden weten niet hoe het bestuur van de KNVB is georganiseerd en daarom lijkt het mij nuttig om deze organisatie te ontrafelen.

Alle clubs gaan naar een regiovergadering. Op deze vergadering brengen clubs agendapunten in en worden de meningen gepeild van clubs t.b.v. het uitwerken van voorstellen.

Nadat alle regio’s hebben vergaderd sturen de clubs vertegenwoordigers van de regiovergaderingen  naar de districtsvergadering. De districtsvergadering behandelt o.a. of voorstellen uit de regiovergadering worden voorgelegd aan de algemene vergadering amateurvoetbal.

Het district kiest weer een aantal vertegenwoordigers voor deze vergadering.

Bij de algemene vergadering wordt de jaarrekening en begroting vastgesteld. Deze vergadering behandelt de voorstellen en voert  het beleid  uit en bestaat uit 60 afgevaardigden vanuit heel Nederland.

Dertig afgevaardigden uit deze vergadering gaan dan weer naar de bondsvergadering. De bondsvergadering bestaat uit 30 leden van het betaalde voetbal en 30 leden van het amateurvoetbal.

Bij de bondsvergadering vallen de voornaamste beslissingen.

U ziet dat een voorstel dus een heel traject moet aflopen, voordat het bij de bondsvergadering is.

Op de website van de KNVB kwam ik voor de uitnodiging de volgende tekst tegen:

KNVB leden hebben het voor het zeggen en zo hoort het ook in een democratische organisatie. Ik kreeg er een rare smaak van in de mond.

De KNVB is een heel ander soort democratie dan wat u gewend bent. Wanneer u gaat stemmen voor de 2de kamer, de gemeenteraad of het bestuur van de voetbalclub, dan weegt u stem evenveel mee.

Bij de KNVB is dat niet het geval. De leden van 38 betaald voetbalorganisaties hebben evenveel stemrecht als de andere 1 miljoen leden.

De  KNVB leden hebben het dus wel voor het zeggen, maar een minderheid kan de meerderheid tegen houden. En dat klinkt toch iets anders.

Dit intro brengt mij bij de vergaderingen binnen Roodenburg.

Het Roodenburg bestuur gaat om de drie weken vergaderen. De andere weken worden besteed aan werkgroepen, commissies.

Commissievergaderingen met inbreng van bestuursleden leveren over het algemeen het beste resultaat. Het jeugdbestuur neemt maandag het voortouw. Allerlei zaken worden daar van  de jongste jeugd besproken.

Mijn voorkeur gaat uit om te vergaderen met grotere groepen die een bepaald doel nastreven. Ik denk aan gezamenlijke vergaderingen van trainers, scheidsrechters, kantinemedewerkers, onderhoudsmensen, computerfreaks.

We hebben al een vergadering gehad van alle senioren, ( leiders en aanvoerders)

Er is op die manier een luisterend oor voor allen, die zich inzetten voor de club. De lijnen zijn kort en vanuit die vergaderingen kunnen actiepunten worden opgepakt.

Die actiepunten ziet u als ze zijn gerealiseerd weer terug in de rb actueel.

Zaterdagmorgen vroeg vertrek ik richting sportpark Noord. Grote plassen op de straten. Ik heb het gevoel, dat er wel eens wat niet door zal gaan. Het tegendeel is waar, de D1 en senioren wijken uit naar veld 2 en het volledige programma wordt afgewerkt.  De zaterdag 1 steelt een punt bij GHC. GHC wil op iedere plek van het veld het duel aangaan. Het duel winnen, strijd geven en dan zelf het voordeel van het gewonnen duel benutten. Een kwartier voor tijd valt de treffer van GHC. Robin Ravensbergen wordt als 3de wissel ingebracht en als een sluipmoordenaar weet hij een lange bal van Michel Langerak te verzilveren. Roodenburg vertrekt vanaf de Vliet alsnog met 1 punt.  GHC heeft security ingehuurd, veel Roodenburgers kunnen hun ogen niet geloven. GHC – Roodenburgers is voor het GHC bestuur een risicowedstrijd.  Bij Roodenburg denken ze daar anders over en vieren samen met de Vlietbewoners na afloop het behaalde punt.

Het derde team arriveert later in de middag op Noord. Inmiddels is de frituur gedoofd, maar slaatjes en soep zorgen er voor dat men niet met een lege maag naar huis keert. Door een 2 -0 overwinning op FC Lisse verovert het derde team de koppositie. Het vierde team staat aanvankelijk voor, maar de punten gaan naar Rijnsburg. De D1 van Hans Tisseur gaat steeds meer volwassenen voetballen. Het wordt uiteindelijk 4-0. Scheidsrechter Bert Lastdrager en voorzitter van de commissie Goed Gedrag haalt de eindstreep niet. Met een spierblessure verlaat hij voortijdig de arena.

De E 1 speelt tegen de koploper. Een 2-0 voorsprong kan de ploeg niet vasthouden, de handelingssnelheid is nog te laag. Koploper VVSB E 5 wint met 2-3.

Uitslagen van ZATERDAG 4 OKTOBER

GHC                           - ROODENBURG                            1-1

Noordwijk 4               - Roodenburg 2                                1-0

Lisse 3                       - Roodenburg 3                                0-2

Roodenburg 4           - Rijnsb Boys 6                                 4-6

Roodenburg D1        - Voorschoten D4                            4-0

Roodenburg DZ        - Concordia DZ                                9-3

Roodenburg E1        - VVSB E5                                        2-3

Roodenburg E2        - Ter Leede E10M                           0-8

Oegstgeest F2         - Roodenburg F2                             9-3

Het regent zondag pijpenstelen. Geen weer om te voetballen. Toch zijn niet alle wedstrijden afgelast. De zondag 4 speelt op het kunstgras bij UDO en uiteindelijk wordt het 2-2. De dames spelen vroeg in Hoogmade. Dat zijn geen omstandigheden om het mooiste voetbal te laten zien. Striemende regen, de Does in de buurt, een veenveld waar de bal niet goed rolt, het zijn allerminst de ideale omstandigheden om een potje te voetballen. De wedstrijd eindigt in 1 -1.

Na een herkeuring wordt het eerste elftal afgelast en wordt er getraind op kunstgras. Een groep wijkjongeren doet dit eveneens. De meeste bezoekers van het sportpark verkiezen het clubgebouw, waar men live zit te kijken naar de verrichtingen van ADO, Feijenoord en AJAX.

Uitslagen van ZONDAG 5 OKTOBER

UDO 7                       - Roodenburg 4                                2-2

MMO Da 1                - Roodenburg Da 1                          1-1

Komende zaterdag speelt Roodenburg een thuiswedstrijd tegen DSVP. Roodenburg ontmoet steeds de tegenstander van de vv. Oegstgeest. DSVP won afgelopen zaterdag en komt dus vol vertrouwen naar Noord. Verder komen er een groot aantal Leiderdorpers de Zijl over. RCL 3 en 4 spelen op Noord.

Zondag is er weer een Leidse derby. De zondag 1 speelt op de Kikkerpolder tegen Lugdunum. Lugdunum zal strijden voor herstel, want op zondag wordt de uitwedstrijd tegen NSV, 46 verloren met 4-3.

PROGRAMMA ZATERDAG 11 OKTOBER

ROODENBURG       - DSVP                      AANVANG 14.30 UUR

Roodenburg 2           - RCL 3                      aanvang 12.00 uur

Roodenburg 3           - Rijnvogels 5            aanvang 13.30 uur

Roodenburg 4           - RCL 4                      aanvang 11.30 uur

RCL D3                     - Roodenburg D1     aanvang 12.30 uur

Celeritas DZ             - Roodenburg DZ     aanvang 10.30 uur

Quick boys E1          - Roodenburg E1      aanvang   9.30 uur

RCL E8                     - Roodenburg E2      aanvang  10.00uur

UDO E3                     - Roodenburg E3      aanvang    9.00 uur

Rijnvogels F2            - Roodenburg F1      aanvang   11.00uur

Roodenburg F2        - Noordwijk F5          aanvang   10.00 uur

Groot Ukken speeluur

PROGRAMMA ZONDAG 12 OKTOBER

LUGDUNUM             - ROODENBURG     aanvang 14.00 uur

Lisse 3                       - Roodenburg 2        aanvang 12.00uur

Roodenburg 3           - Warmunda 4           aanvang 12.00 uur

Roodenburg 4           - UVS 4                      aanvang 10.00 uur

Bernardus 9              - Roodenburg 5        aanvang  12.15 uur

Roodenburg Da1     - Blauw Zwart Da1    aanvang 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.